Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

John Harper.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

kasacja.gif

prowokacja.gif

Blitz Wölf

Użytkownik Blitz Wölf edytował ten post 18.07.2014 - 14:18

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Anioł

Ten dziwny kolorek to światło zachodzącego słońca.

• 0

Blitz Wölf.
  • Tematów: 7
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Proszę trzymać się głównego toru tematu i nie koncentrować się na wzajemnych wyzwiskach, tylko na meritum.

• 0

John Harper.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ohoho, jak już kasujecie całe posty....  Dlaczego nie skasujecie całego tego tematu? Jaką prowokację zastosowałem stwierdzając, że w tym temacie tylko jedna strona karana jest za obrażanie innych, a druga może robić to całkowicie swobodnie?

Tego to się po was nie spodziewałem, ale zawsze lepsze to niż wizyta panów w czarnych garniturach i noc w areszcie śledczym :D

• -1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staniq

O znowu ten bełkotliwy chłopak z uszami owcy.... a może barana..

Tak ciężko to zrozumieć człowiekowi z uszami barana na głowie? 

A dlaczego nie kpicie z teorii o reptilianach rządzących tą planetą, z teorii pustej, czy z teorii płaskiej ziemi? Dlaczego nie kpicie z innych waszym zdaniem durnych teorii, one tez jeszcze nie zostały udowodnione. 

Ale to my mamy nie tak pod fryzurą.  ;)

Tykasz mnie palcem, więc odpowiadam:

- mój avatar Ci się nie podoba? No cóż, nie mam 150 cm wzrostu i głupiego uśmiechu jak Tom Cruise, więc sobie takiego nie wstawię jak Ty. Każdy mierzy swoją miarką.

- z Reptilianami już dawno skończyliśmy i nikt o zdrowych zmysłach tam nie wraca, czasem tylko gimbaza coś próbuje.

- pusta ziemia to też baja, ale Wy na Di wierzycie w puste słońce, więc temat Cię bardzo interesuje. Poza tym, masz rację, one (znaczy te teorie) jeszcze nie zostały udowodnione, ale udowodniono ponad wszelką wątpliwość ich bzdurność. Wystarczy czytać ze zrozumieniem.

- no i ostatnia Twoja opinia o samym sobie... cóż, jak sam powiedziałeś.

Dalej nie dostarczyłeś żadnych dowodów na poparcie swoich tez. Zaczynasz tupać nóżkami pluć na wszystkich wokoło. Twoja druga osobowość dostała urlop, więc doradzam to samo, a w wolnym czasie, kiedy będziesz czekał aż żywica w chembusterze stężeje, poczytaj sobie troszkę o zjawiskach fizycznych w atmosferze, jak to możliwe, że lód tak wysoko fruwa i nie spada od razu, co to jest para wodna i jakie ma właściwości. To jest do zrozumienia bez problemu w tydzień. Ogarniesz podstawy, możesz wtedy spróbować coś poważniejszego, np. zrozumieć, dlaczego czasem w atmosferze, na wysokościach, warstwy się falują i temperatura się zmienia w linii prostej i takie tam inne.

John Harper.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Staniq

Tykasz mnie palcem, więc odpowiadam:

O matko, tylko się nie spuszczaj od tego tykania palcem :D

mój avatar Ci się nie podoba? No cóż, nie mam 150 cm wzrostu i głupiego uśmiechu jak Tom Cruise, więc sobie takiego nie wstawię jak Ty. Każdy mierzy swoją miarką.

Tom Cruise ma 170 cm wzrostu, ale od człowieka, który myli Contrails z Chemtrails (fonetycznie wypowiadane w diametralnie odmienny sposób) trudno oczekiwać sprawdzania informacji, które podaje. 

z Reptilianami już dawno skończyliśmy i nikt o zdrowych zmysłach tam nie wraca, czasem tylko gimbaza coś próbuje.

Nie mój drogi, reptilianie to po prostu nie jest temat o zjawisku, który obserwujemy codziennie na naszym niebie. Reptilianie to nie jest temat, który chwila moment może wysadzić z siodła całą obecną światową elitę w tym polskich zbrodniarzy od prawa do lewa. Dlatego żadne trolle nie będą tracić na niego czasu. 

- pusta ziemia to też baja, ale Wy na Di wierzycie w puste słońce, więc temat Cię bardzo interesuje. Poza tym, masz rację, one (znaczy te teorie) jeszcze nie zostały udowodnione, ale udowodniono ponad wszelką wątpliwość ich bzdurność. Wystarczy czytać ze zrozumieniem.

Bzdurność teorii o chemtrails też została już według was udowodniona, więc po co tyle waszego wysiłku. 

Dalej nie dostarczyłeś żadnych dowodów na poparcie swoich tez.

Tak, tak. Katyń to dla wielu nadal sprawka Niemców. Też wielu osobom nie przedstawiono jeszcze dowodów ;)

• -2

dzastin.
  • Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@John Harper

Ci co wierzą w  Reptylian to już skończeni .... e zaraz wierzysz w to ? :)

No to możesz zacząć jakiś temat o Reptylianach, z chęcią ponabijamy się, przepraszam, obalimy, twoje niezbite dowody na ich istnienie. Pewnie wierzysz też w teorię o płaskiej Ziemi, pustej Ziemi itp ? Oczywiście możesz bronić obu teorii, bo co jak co, jeśli oficjalna teoria głosi, że Ziemia jest okrągła to na pewno nie jest ona prawdziwa. To już prędzej jest pusta i jednocześnie płaska i porusza się na grzbiecie gigantycznego żółwia. W ramach dowodu proponuję byś wybrał się na kraniec Ziemi, opuścił się na linie i sprawdził płeć żółwia.

A Księżyc ma pewnie 40 km itd. Oczywiście można też wpleść w to chemtrails, bo pewnie rządzący chcą przed nami ukryć to, że żyjemy wewnątrz ziemi.

Zapraszamy, zapraszamy, bo polski oddział CIA od spraw dezinformacji na temat płaskiej ziemi się nudzi. Czytają sobie Świat Dysku Terrego Pratcheta, a my tutaj za grosze użeramy się co chwila z QM czy innym chemoludkiem.

Niezły aparat jesteś.

Wg oficjalnej wersji jednorożce nie istnieją, tutaj też możesz się wykazać. Tylko bez zdjęć białych nosorożców proszę.

• 1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staniq

O matko, tylko się nie spuszczaj od tego tykania palcem  :D

.. od człowieka, który myli Contrails z Chemtrails (fonetycznie wypowiadane w diametralnie odmienny sposób) trudno oczekiwać sprawdzania informacji, które podaje. 

Bzdurność teorii o chemtrails też została już według was udowodniona, więc po co tyle waszego wysiłku. 

Co do palca, nie wiem, gdzie go wcześniej trzymałeś.

Na temat języka angielskiego i sposobów wypowiadania słów, nie będę prowadził dyskusji. Tamten temat jest zakończony. Posiadam znajomość języka na poziomie wystarczającym. Zrobiłem level 2 w miejscowym college'u. Nie interesuje mnie więcej tamto zagadnienie, podobnie jak Ciebie inne.

Nasz wysiłek jest skierowany na wyjaśnienie Wam, dlaczego coś co uważacie za chemtrails nim nie jest.

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No tak znów on/off, ile razy można to wyjaśniać? Znów podstawy się kłaniają. Oczywiście fotki smug długotrałych z II WŚ znów zostały opisane dziwnym bełkotem.

Dalej chcę zobaczyć czym się różni normalna smuga od tej chemtrailsowej? A i poprosze jakieś dokumenty z badań, że akurat chemiczne smugi odpowiadają za choroby Margellonka i raka. Bo to z linku to jakos nie tłumaczy, że akurat to przez smugi... Może przez UFO, bo też tam to pada :facepalm: 

Nie rozumiem tez po co tu w zmianka o 9/11? Czy jak ktoś nie wierzy w Chemtrails, to od razu musi nie wierzyć we wszystkie teorie? Bez sensu. Trzeba tylko potrafić zweryfikować teorię spiskową, a nie łykac ją jak pelikan.

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dawno sie tu nie wypowiadałem więc czas na mnie.
Sokoro według Was, opryskują nas od ok.16 lat (jakoś tak) czemu populacja systematycznie wzrasta? Jest już nas ~7mld a powinno nas ubywać, czyż nie?
Tylko nie wyskakuj z fałszowaniem statystyk i danych przez SiAjEj, bo to już sie nudne i żenujące robi.
Coś słabo działają te opryski.
EDIT:
Czuje w kościach że nie dostanę logicznej odpowiedzi na to pytanie.

Użytkownik eve1988 edytował ten post 18.07.2014 - 18:34

• 1

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A to dla wszystkich zwolenników chemtrails którzy myślą że atmosfera jest jednorodna i warunki panujące na dużych wysokościach sa cały czas takie same, stabilne...

http://s242.photobuc...gapore.jpg.html

W dalszym ciągu zwolennicy chemtrails nie wypowiadają się w kwestii zdjęć z II WŚ oraz zdjęć z atlasu chmur z 1927 roku w którym są opisane chmury które ponoć dziś są dowodem na "opryski z 10 km". @Aniołek dostał kolejny urlop za swoje personalne wycieczki, ale może jego kolega odniesie się do tych materiałów ?

Może też powie nam jak wygląda zaplecze techniczne owych "oprysków". Tysiące Spotterów dziennie obserwuje ruch lotniczy na lotniskach oraz na wysokości przelotowej i nic odbiegającego od normy nie zauważa ? Wszyscy Spotterzy są jakimiś tam opłacanymi agentami ? o.O

Użytkownik Kostek edytował ten post 18.07.2014 - 21:42

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Znalazłem dzisiaj wpis naszego aniołka na DI 

Anioł_Stróż
Tytuł: Re: Chemtrails - smugi CHEMICZNEPost: wczoraj, 20:22
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Bardzo często obserwuje niebo .Wynikneło ,że ani razu od początku tego roku nie było dnia bez choćby jednej
długiej smugi.W poprzednich latach zdarzało się przynajmniej 15 dni bez smug ,niebo było trochę czyściejsze pomimo oprysków.Lato w tym roku jest tragiczne pod względem chemtrails-codziennie widać było pełno smug
,niebo pokryte toksyczną zawiesiną ,no to i dziwne uczucie ,,chemicznej duchoty .
Mieszkam w Małopolsce 60 km na wschód od Krakowa - jakby ktoś chciał wiedzieć gdzie jak chemtrails obserwowałem

Ja mieszkam w Londynie i odkąd zacząłem śledzić ten temat to również tak samo jak anioł obserwuję niebo . I co widzę? Długotrwałe smugi zdarzają się stosunkowo często. W końcu w okolicy jest kilka sporawych lotnisk. Ale na przykład w ciągu ostatniego tygodnia nie zaobserwowałem ani jednej(długotrwałej) . I co z tego ? Ano to iż wydaje mi się to trochę dziwne (przyjmując tą durną teorię za prawdę) że milionowe miasto pryskają od czasu do czasu a jakąś pipidówę 60 km na wschód od Krakowa :) z uporem godnym większej sprawy pryskają codziennie 365 dni w roku. Aha i żeby die było to mój nr. legitymacji służbowej A.S. To. 71830 (Aby prawidłowo odczytać ukrytą informację wpisz cyfry do kalkulatora obróć go do góry nogami i czytaj :) )

• 0

John Harper.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

No i zagadka sama się rozwiazala. Ten Quintus na 99 % robi dla twojapogoda.pl Najpierw pisze ze smugi chemiczne choc lokalnie to jednak wystepuja w Polse, a teraz to!! http://www.twojapogo...e-bylo-go-widac Smugi byly a nie bylo samolotu!
  • -8

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przecież na powiększeniu widać samolot. Słaby kontrast sprawił że gołym okiem nie było widać.

• 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@up

No popatrz, jeden z samolotów hologramów :) buhaha

A teraz na poważnie...

Nie wiem jak reszta ale ja tam widzę AWACS'a. Zapytacie skąd, otóż widać mały odbłysk światła na czaszy radaru, powyżej kadłuba. Dodatkowym argumentem za tym że było to AWACs jest to że jest on tankowany w strefie LUCY który znajduje się dokładnie w tym rejonie:

Mapa punktu LUCY oraz wektory po jakich odbywa się operacja tankowania AWACs'a:

http://scr.hu/16fn/z0ics

Kolejna "sensacja" podłapana przez chemoludków, a która jest niczym dziwnym. Szkoda tylko że w czasie kamer HD i FHD (nawet w telefonach) osoby szukające sensacji dysponują jak zwykle aparatami cyfrowymi które się do niczego nie nadają, zwłaszcza do przelotówek.

To jest też doskonały przykład jak zwolennicy chemtrails nawet nie próbują szukać wyjaśnienia informacji znalezionej w sieci... A wystarczyło czytać na bieżąco fora Spotterskie aby dowiedzieć się że od początku konfliktu Rosji z Ukrainą nad wschodnią częścią PL krąży AWACS który jest tankowany w powietrzu właśnie w strefie LUCY.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości oraz 0 użytkowników anonimowych