Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Zagaroth.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tak, te dwa stare zdjęcia przekonały mnie, że odkąd pamiętam przez kilkadziesiąt lat widziałem chemtrails na niebie, a po prostu teraz zaczelo mnie to przerazac. Wczesniej, widzac cale niebo pokryte chemia, nie mialem zadnych obaw. Myslalem, ze niech nas truja - wladzy ludowej tez sie dostanie, tez beda oddychac tym powietrzem. Zylem sobie spokojnie, az w 2010 roku postanowilem zaczac sie tego bac i pisac o tym na forum. Stwierdzilem, ze nie banie sie jest nudne i nikomu nie przyniesie pozytku.

Naprawde zdjecia z czasow II wojny swiatowej uwazam za bardzo slaby argument. Skad mamy pewnosc, ze to co jest zaprezentowane nie jest wlasnie chemia? W czasie II wojny nie byli w posiadaniu chemii? Nie mogli jej uzyc rozpylajac na niebie? Ten argument moglby skwitowac tak "patrzcie w czasie II wojny na niebie zostawiali chemie i robia to rowniez dzisiaj".

Takiego czegos nigdy w zyciu nie widzialem. Dopiero od paru lat mozemy to zaobserwowac, bo od paru lat przeprowadzana jest ta akcja, o ktorej az huczy w internecie.

Dołączona grafika
(hotlink, ale inaczej nie dziala)

do postu niżej: pokerek po co ci wiedziec, gdzie nawalili ta chemie? Zdjecia pokazuja chemtrails zarowno w Polsce, jak i na swiecie. Widac, ze jest to globalna akcja.

Użytkownik Zagaroth edytował ten post 11.06.2010 - 09:22

• 1

#542 Gość_pokerek

Gość_pokerek.
  • Tematów: 0

Napisano

Panie Zagaroth, pisałem tylko o tym jednym konkretnym zdjęciu, że zostało wykonane daną techniką. Zapytałem też o pochodzenie drugiego zdjęcia - bez odpowiedzi. Prosiłbym, żeby wskazał Pan źródło zdjęć, które teraz Pan zamieścił. Bo nie wiemy, czy smugi te robione były nad Polską, Australią czy Nową Zelandią.
  • 0

olorin.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak, te dwa stare zdjęcia przekonały mnie, że odkąd pamiętam przez kilkadziesiąt lat widziałem chemtrails na niebie, a po prostu teraz zaczelo mnie to przerazac. ...

A widzisz skutki oprysków po tych 70 - ciu latach? Jeśli widzisz to jak one wpływają na środowisko, na ludzi? I czym na boga "oni" nas trują? Kto podczas II wojny światowej myślał o "podtruwaniu" kiedy jeden pan z wąsikiem ubijał jawnie "miliony"?
  • 0

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"Powyższe zdjęcie w 100% ukazuje chemtrails. Nie można mieć co do tego żadnych wątpliwości. "

Głupota. Idź waść wstudu oszczędź i nie grzesz już swoją inteligencją. Zdjęcie niczego nie udowadnia. My już udowodniliśmy że tak mogą wyglądać smugi kondensacyjne i nie ma w tym nic dziwnego.

"Chemtrails zostały w tym temacie dobitnie udowodnione. Kazdy kto twierdzi inaczej albo nie czytał tematu albo z zasady nie da sie przekonac. Innej opcji nie ma."

W którym miejscu? Pokaż te posty w których chemtrails zostały udowodnione. Jako spiskowcy nie raczyliście przeprowadzić ŻADNEGO badania które udowodniły by zawartość "chemii" w smuga kondesacyjnych. W dodatku jak dzieci ciągle mówicie na chmury/smugi chemtrails i nie potraficie się wreszcie nauczyć nazywać rzeczy po imieniu.

W dalszym ciągu nie odpowiedziałeś na nasze pytania.

Pozdrawiam
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 776
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zagaroth,na podstawie widoku z satelity,logiczne było by powiedzieć - Niemcy nas trują - u nich nie ma nawet paseczka.Chyba,ze w celu udowodnienia swoich racji ktoś spreparował ten widoczek.Uprzedzam Twoją ew. odpowiedź - nie twierdze wcale,ze to Ty zrobiłeś.

Zagaroth.
Reputacja

Napisano

Tak, te dwa stare zdjęcia przekonały mnie, że odkąd pamiętam przez kilkadziesiąt lat widziałem chemtrails na niebie, a po prostu teraz zaczelo mnie to przerazac. ...

A widzisz skutki oprysków po tych 70 - ciu latach? Jeśli widzisz to jak one wpływają na środowisko, na ludzi? I czym na boga "oni" nas trują? Kto podczas II wojny światowej myślał o "podtruwaniu" kiedy jeden pan z wąsikiem ubijał jawnie "miliony"?

Czy widzę skutki opryskow po 70 latach? :D
Wiesz, co to jest ironia?

PaZi

Głupota. Idź waść wstudu oszczędź i nie grzesz już swoją inteligencją.

Jeszcze jeden taki wpis gnojku i zgłoszę to administracji.
  • 1

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja już ciebie zgłosiłem. Nie trzymasz się nawet w najmniejszym stopniu kanonu dyskusji. Muhad i jemu podobni przynajmniej dyskutują. Ty nie starasz się nawet argumentować swoich teorii. Już wielokrotnie ci to wykazaliśmy ale nawet do tej uwagi nie potrafisz się odnieść. Każdy kto obserwuje twój tok wypowiedzi widzi że masz jakieś braki. Najlepiej o tym świadczy:

"Czy widzę skutki opryskow po 70 latach?
Wiesz, co to jest ironia?"

Tak to jest wszystko na co cię stać. Nawet z mojego post zrozumiałeś tylko pierwsze zdanie. Tylko albo aż tyle. Nie pierwszy raz ci to ktoś wytyka, ale ty wciąż nie potrafisz zrozumieć, że nie robimy tego bez powodu.

Pozdrawiam
  • 0

Zagaroth.
Reputacja

Napisano

paZi chłopcze, tylko kto ciebie tu na forum traktuje powaznie? Z tego co zauwazylem to jestes prowokator i lubisz denerwowac uzytkownikow. Traktowanie kogos powaznie jest warunkiem koniecznym zeby z takim kims wejsc w dyskusje. Jak mnie zglosiles to ja rowniez ciebie zglosze. Dosyc mam zaczepek jakiegos gowniarza z wydumanym ego.

staniq

Zagaroth,na podstawie widoku z satelity,logiczne było by powiedzieć - Niemcy nas trują - u nich nie ma nawet paseczka.

Taki to fragment zdjęć - dotyczacy chemtrails tworzonych w Polsce. Znalezc by pewnie mozna takie sam zestaw zdjec odnosnie Niemiec.

ktoś spreparował ten widoczek

Na wasze nieszczescie nikt nie preparuje tych zdjec. Dlatego pisalem, ze zjawisko chemtrails jest udowodnione - swiadcza o tym wlasnie nie retuszowane zdjecia, jakich mnostwo jest w tym temacie. Tam gdzie wam pasuje, to uznajecie, ze zdjecia sa prawdziwe i tlumaczycie to smugami kondensacyjnymi, w innym miejscu podnosicie, ze zdjecia sa sfalszowane. Zdecydujcie sie w koncu jak jest.

Użytkownik Zagaroth edytował ten post 11.06.2010 - 11:40

• 1

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zaraz, zaraz

Dołączona grafika

pokerek: "Co do zdjęcia drugiego jestem pewien, że zostało wykonane techniką HDR - radzę poszukać w google. Stąd taki efekt. [...]"
Czyli uważacie, że to zdjecie to grafika komputerowa? Mysle, że dochodzimy do punktu kulminacyjnego dyskusji. [...]

Zdecydowanie dochodzimy do punktu kulminacyjnego: Ten cytowany fragment Twojego postu swiadczy o Twojej ignorancji innych userow tego forum. Czy zadales sobie chociaz 10sekundowy trud sprawdzic co to HDR jak sugerowal pokerek. Napewno NIE, bo gdybys to zrobil to dowiedzialbys sie ze HDR to: technika w fotografii polegająca na wykonaniu kilku ekspozycji tego samego kadru. Jeszcze raz: TEGO SAMEGO KADRU. Nikt nie napisal, o manipulowaniu tym zdjeciem, HDR to "wyostrzanie" kolorow, a nie ingerencja w samo zdjecie. Wiec o czym Ty dyskutujesz??? Zdjecie przedstawia chmury/chemtrails, i tego dotyczy dyskusja... 
Na przyszlosc radze najpierw zapoznac sie z nieznanym pojeciem, w tym przypadku HDR
  • 0

Zagaroth.
Reputacja

Napisano

No wlasnie. Po to dalem przyklad innych zdjec, zeby pokazac, ze zadnych technik HDR, ani technik komputerowych nie trzeba stosowac, zeby sfotografowac chemtrails.
  • 1

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No wlasnie. Po to dalem przyklad innych zdjec, zeby pokazac, ze zadnych technik HDR, ani technik komputerowych nie trzeba stosowac, zeby sfotografowac chemtrails.

Prosze Cie poczytaj co to jest HDR... bo inaczej nasza wymiana zdan to przyslowiowa rozmowa ze slepym o kolorach.
  • 0

#552 Gość_pokerek

Gość_pokerek.

Napisano

Panie Ironmacko, nie warto przekonywać na siłę - jeśli ktoś nie chce szukać informacji i próbować ich zrozumieć, to nie zrobi tego.

Panie Zagaroth, proszę o podanie źródła zdjęć. Chce Pan być poważnym dyskutantem, a nie potrafi podać źródła swoich publikacji. Tak się nie postępuje w dyskusji.

Panie PaZi - proszę jeszcze raz przeczytać mój post : LINK
  • 0

Zagaroth.
Reputacja

Napisano

Źródło zdjęć? Google i wpisz chemtrails i weź grafika - tam są wszystkie zdjęcia.
  • 0

olorin.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy widzę skutki opryskow po 70 latach? :D

Tak. Widzisz je czy nie? I co to za "skutki"?

Wiesz, co to jest ironia?

Wiem i definiuje ją" podobnie do wikipedia"
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

LOL ciebie to już na pewno nikt poważnie nie traktuje. Szczególnie patrząc na powyższe posty. Pytałem się wcześniej grzecznie i nie tylko ja. Nie raczyłeś nawet odnieść się w chociażby jednym zdaniu. I teraz jest tak samo. Widać że nie potrafisz zaprzeczyć naszych argumentów i dlatego ingorujesz wszystkie PROŚBY. Nawet coś tak prostego jak podanie linka sprawia ci trudności. Odsyłanie kogoś żeby sobie sam poszukaj jest oznaką braku szacunku. Założe się że rodzicom nie powiesz żeby sami sobie szukali. Tym bardziej jak cię poproszą o wyjaśnienie.

@Pokerek
Już pisałem, że używam języka adekwatnego do rozmówcy i zdania nie zmieniłem. Jak ktoś nie ma szacunku dla innych i ciągle próbuje wcisnąć nam ten sam kit i nie odpowiada na pytania to dlaczego mam mieć do niego jakikolwiek szacunek?

Pozdrawiam

EDIT
Dobra nie będę komentował pana Zagarotha. Zobaczymy czy innym dyskutantom okaże szacunek, żeby nie wykręcał się że nie chce rozmawiać. Dobry ruch z mojej strony bo albo ten pan się ośmieszy i okaże brak szacunku dla innych albo wreszcie zacznie normalnie dyskutować ;]

Użytkownik PaZi edytował ten post 11.06.2010 - 13:10

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych