Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

kapuchy.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nikt nie napisal, o manipulowaniu tym zdjeciem, HDR to "wyostrzanie" kolorow, a nie ingerencja w samo zdjecie.

hmm... HDR to High Dynamic Range, czyli zwiększony zakres tonalny. Zdjęć nie robi się techniką HDR, tylko poddaje je obróbce komputerowej by uzyskać HDR, robi sie to przez złożenie kilku ujęć tego samego kadru zrobionych z różną ekspozycją. Wydobywa się z nich odpowiednio najlepiej naświetlone zakresy tonalne. IU nie chodzi o poprawę kolorów, tylko o jak najlepsze naświetlenie całego kadru, zarówno w partiach ciemnych jak i jasnych.
Nie jest to obróbka mająca na celu montaż, retusz.
To tyle tytułem HDR. I nie przygadujcie sobie nawzajem, bo jak narazie to na temat HDR piszecie farmazony.

A jakie znaczenie ma to czy ta fota to HDR, czy nie? Zaczynacie się skupiać na mało istotnych drobiazgach.

Co do filmiku - Zagaroth, zwróć uwagę, ze te - jak piszesz - chemtrail'e opadną na ziemię najwcześniej na Ukrainie, - poczytaj moje wcześniejsze posty, które
najwyraźniej pominąłeś.
Niby taka szeroko zakrojona akcja, a smarknięcie tylko nad Polską...? A nie wziąłeś pod uwagę, że tak właśnie - zgodnie z układem warstw powietrza w układzie wyżu barycznego - ułozyła się strefa, gdzie contrail'e powodują powstanie cirrusów, dalej płynących sobie w wirze ...?
Zgodnie z ilustracją:
Dołączona grafika
Te cirrusy tworzą się właśnie w sprzyjającej kondensacji strefie chłodniejszego powietrza.

Użytkownik kapuchy edytował ten post 11.06.2010 - 12:37

• 0

Zagaroth.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Co do filmiku - Zagaroth, zwróć uwagę, ze te - jak piszesz - chemtrail'e opadną na ziemię najwcześniej na Ukrainie,

Wiesz, nie jest w tym momencie najwazniejsze, gdzie chemtrails sa rozpylane i gdzie opadna. Zadna roznica, czy rozpylone w Anglii spadną w Polsce, czy rozpylone w Polsce na Ukrainie. W pierwszym przypadku zatrują Polaków, w drugim Ukraincow. Widzimy na naszym niebie jak tworza chemtrails i chmury. Mamy swiadomosc, ze samoloty lataja w calej Europie - jest to akcja globalna. Byc moze macie racje, ze chemtrails, ktore ja widze nad moja glowa opadna duzo dalej, ale czy zawsze? Jezeli dzieki opryskom tworzy sie gigantyczna wrecz chemiczna chmura, ktora w bezwietrzne dni potrafi dniami zalegac na niebosklonie, to czy ta chemia nie opadnie tam, gdzie została utworzona. W sumie to drugorzedna sprawa, gdzie spadnie, wazne ze cos jednak tam do atmosfery sieją.

Te cirrusy tworzą się właśnie w sprzyjającej kondensacji strefie chłodniejszego powietrza.

Gdybym nie obserwowal tego zjawiska tak dlugo i tak dokladnie moglbym przyjac Twoje wyjasnienie. Jednak wiem, ze te chmury powstaja dokladnie po wielogodzinnych, bardzo intensywnych opryskach (proces jaki zaobserwowalem opisalem dokladnie w tym poscie).

Użytkownik Zagaroth edytował ten post 11.06.2010 - 13:34

• 0

kapuchy.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wiesz, nie jest w tym momencie najwazniejsze, gdzie chemtrails sa rozpylane i gdzie opadna. Zadna roznica, czy rozpylone w Anglii spadną w Polsce, czy rozpylone w Polsce na Ukrainie. W pierwszym przypadku zatrują Polaków, w drugim Ukraincow. Widzimy na naszym niebie jak tworza chemtrails i chmury. Mamy swiadomosc, ze samoloty lataja w calej Europie - jest to akcja globalna. Byc moze macie racje, ze chemtrails, ktore ja widze nad moja glowa opadna duzo dalej, ale czy zawsze?

Samoloty latają po całym świecie. Jeśli by coś miało opaść, to na pewno opadnie duuuuuuuzó dalej, dlaczego? ponieważ powietrze w wyższych warstwach atmosfery zachowuje się diametralnie inaczej, niż to które nas owiewa. na wysokości na jakiej latają rejsowce ruch powietrza jest ciągły i są to wiatry dużo silniejsze i szybsze niż te przy powierzchni ziemi, ponadto mają całkiem inne kierunki. Bardzo rzadko się zdarza, że to co my czujemy na dole jest w jakiś sposób zgodne z tym co na górze. W 99.9% można przyjąć, że to co zostało rozpylone na wysokości powyżej 6000 m nad nami opadnie tysiące kilometrów dalej i to tak rozproszone, że nie odniesie ŻADNEGO skutku. W międzyczasie, po opadnięciu, opady, utlenianie, kontakt z roślinami w zdecydowanej mierze zneutralizuje lub wchłonie te substancje, spłucze je. Żeby taka akcja odniosła jakikolwiek skutek, choćby taki, że można by to oznaczyć ilościowo, to trzeba by wyrzucić dziesiątki tysięcy ton nad całą Europą jednocześnie i to w bardzo sprzyjających warunkach pogodowych, gwarantujących opad w miarę skoncentrowany. I trzeba jeszce przyjąć, że 70-80 % opadnie do wód, na tereny niezamieszkane, góry itd. A taka akcja jest po prostu niewykonalna, już nie mówiąc o jakiejkolwiek opłacalności. Kiedy kilogram świństwa w ujęciu wody załatwi kilkusettysięczne miasto.

Jezeli dzieki opryskom tworzy sie gigantyczna wrecz chemiczna chmura,

Mówisz gigantyczna... z maksimum kilku ton? jakie EWENTUALNIE mógłby zabrać dodatkowo samolot rejsowy...
Wiesz jakie z tego będzie stężenie jeśli to się rozpyli na tysiące kilometrów kwadratowych? NIEMIERZALNE. To już wyższe wartości mają naturalne ilości różnych substancji - również szkodliwych, ale przez tak niskie stężenie nie mające żadnego wpływu na organizmy... Więc kolejny raz pytam - gdzie sens i logika?

ktora w bezwietrzne dni potrafi dniami zalegac na niebosklonie, to czy ta chemia nie opadnie tam, gdzie została utworzona. W sumie to drugorzedna sprawa, gdzie spadnie, wazne ze cos jednak tam do atmosfery sieją.

Dodaj "moim zdaniem".

Gdybym nie obserwowal tego zjawiska tak dlugo i tak dokladnie moglbym przyjac Twoje wyjasnienie. Jednak wiem, ze te chmury powstaja dokladnie po wielogodzinnych, bardzo intensywnych opryskach (proces jaki zaobserwowalem opisalem dokladnie

Skoro twierdzisz, że są to "intensywne" wielogodzinne opryski, to dlaczego ta smuga chmur jest tak niewielka i tylko nad maleńkim fragmentem Europy...?
  • 1

Zagaroth.
Reputacja

Napisano

kapuchy

W 99.9% można przyjąć, że to co zostało rozpylone na wysokości powyżej 6000 m nad nami opadnie tysiące kilometrów dalej i to tak rozproszone, że nie odniesie ŻADNEGO skutku.

Wszystko co napisałeś mozna przyjac przy zalozeniu, ze sa to tylko spaliny samolotow. Jednak jesli do tej chemicznej mieszanki dodaja szkodliwe pierwiastki, substancje to ich rozproszenie, neutralizacja, wchloniecie, czy utlenienie nie jest juz tak oczywiste, a jest wrecz bardzo malo prawdopodobne.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zagaroth, to co napisał kapuchy dotyczy każdej rozyplonej na tak dużej wysokości substancji. Skoro uważasz, że to mało prawdopodobne, powinieneś to uargumentować. Dobrze by było gdybyś też wyjaśnił w jaki sposób zdjęcia smug na niebie mają dowodzić ich szkodliwego wpływu na ludzi. Ja na ten przykład nie wiem jak z tych fotografii odczytać skład chemiczny smug. Mógłbyś mi to przybliżyć?

I jeszcze chciałbym spytać, czy nadal jesteś przekonany, że widoczne na niebie długie smugi pojawiły się dopiero parę lat temu. Na razie z twoich wypowiedzi wychodzi straszny mętlik.
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A ja ponowie wielokrotnie już zadawane pytanie: jak odróżnić chemtrails od contrails?

Pozdrawiam
  • 0

kapuchy.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wszystko co napisałeś mozna przyjac przy zalozeniu, ze sa to tylko spaliny samolotow. Jednak jesli do tej chemicznej mieszanki dodaja szkodliwe pierwiastki,

Nie muszą nic dodawać - spaliny same w sobie są wystarczająco szkodliwe. I mają specyficzną właściwość kondensowania wokół swoich cząstek, w sprzyjających warunkach, cząstek pary wodnej zawartej w powietrzu i tworzenia chmur. Które następnie samoistnie się rozrastają. Spaliny są "katalizatorem" powstawania zachmurzenia. Przy tak nasilonym ruchu powietrznym jaki mamy obecnie, siłą rzeczy zachmurzenie musi powstawać łatwiej i szybciej i w większym zakresie, niż kiedyś, kiedy ruch lotniczy był duzo mniejszy. A dokłada się do tego ogólne zanieczyszczenie atmosfery przez przemysł i wszelaką inną działalność człowieka. Ale na pewno nie jest to świadome rozpylanie jakichś świństw.

substancje to ich rozproszenie, neutralizacja, wchloniecie, czy utlenienie nie jest juz tak oczywiste, a jest wrecz bardzo malo prawdopodobne.

A jaka jest różnica, czy to coś (czego nie ma :) ) było by podawane ze spalinami czy osobno...? Reakcje chemiczne zachodzące w otaczającym nas świecie są takie a nie inne i podlegają im dokładnie tak samo związki rozpuszczone np. w paliwie, jak i rozpylone bezpośrednio.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

staniq

Zagaroth,na podstawie widoku z satelity,logiczne było by powiedzieć - Niemcy nas trują - u nich nie ma nawet paseczka.

Taki to fragment zdjęć - dotyczacy chemtrails tworzonych w Polsce. Znalezc by pewnie mozna takie sam zestaw zdjec odnosnie Niemiec.

ktoś spreparował ten widoczek

Na wasze nieszczescie nikt nie preparuje tych zdjec. Dlatego pisalem, ze zjawisko chemtrails jest udowodnione - swiadcza o tym wlasnie nie retuszowane zdjecia, jakich mnostwo jest w tym temacie. Tam gdzie wam pasuje, to uznajecie, ze zdjecia sa prawdziwe i tlumaczycie to smugami kondensacyjnymi, w innym miejscu podnosicie, ze zdjecia sa sfalszowane. Zdecydujcie sie w koncu jak jest.

To zdjecie nie przedstawia Polski,tylko naprawdę spory fragment Europy.Pytam o manipulacje,ponieważ nad Polska właśnie,jest kilka paseczków,które wyglądają jak wycięte z czegoś i wstawione w prezentacje.Co więcej,paseczki maja szerokość większego miasta,a wiec troszkę powiedziałbym niezgrabnie to wygląda.Dalej,jest to bardzo wąski obszar z pn. na pd.Po stronie wschodnich i zachodnich sąsiadów jest czyściutko,to właśnie mi tutaj nie pasuje.

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zauważ że u nad Polską jest dziura i nie ma żadnych chmur. Widocznie powstał jakis obszar wilgotnego powietrza, w którym smugi mogły się utrzymać przez dłuższy czas.

Pozdrawiam
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zauważ że u nad Polską jest dziura i nie ma żadnych chmur. Widocznie powstał jakis obszar wilgotnego powietrza, w którym smugi mogły się utrzymać przez dłuższy czas.

Pozdrawiam

Zgoda,tylko z tej odległości co zrobiono zdjęcia,powinny być cieniutkie niteczki,albo rozlana mgiełka (jeżeli jest dużo smug).A tam są wyraźne pasy,dość rzadko porozrzucane,bardzo szerokie.No i to wypiętrzenie jest jak "wstawione".

Wniosek?Ktoś próbuje nas zrobić w balona.To MÓJ wniosek,żeby nie było na kogoś innego...

kapuchy.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zgoda,tylko z tej odległości co zrobiono zdjęcia,powinny być cieniutkie niteczki,albo rozlana mgiełka (jeżeli jest dużo smug).A tam są wyraźne pasy,dość rzadko porozrzucane,bardzo szerokie.No i to wypiętrzenie jest jak "wstawione".

Pasy, ponieważ to są już powstałe cirrusy, które zdążyły się rozwlec do zauważalnej wielkości.
Żadnych ani smug kondensacyjnych, ani rozpyleń za samolotami nie ma szans dostrzec.
A wypiętrzenie jest jak najbardziej normalne, poobserwuj sobie :
http://www.sat24.com...t=640x480001001
jak się przebudowują, powiększają, maleją chmury nad Europą.

Poza tym jeszcze jedno - takie animacje, zdjęcia, to są obrazy przetwarzane ze zdjęć w podczerwieni najczęściej, w każdym razie nie w paśmie widzialnym. To są wszystko grafiki, bo rzeczywistego zdjęcia meteo większość z nas by nawet nie odczytała, już nie mówiąc o interpretacji.
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli bez zbędnego omawiania tego widoczku,dla nas to zwykle śmieci.A może Zagaroth ma w zanadrzu jakieś zdjęcia wykonane technika spektrograficzną.To by wiele nam powiedziało.Widziałem takie,zrobione chmurze,w której stwierdzono obecność minerałów wulkanicznych,oraz gazów tego samego pochodzenia.W przypadku wyjaśnienia zagadki chemitrails byłby to raczej niezbity dowód.

Skoro z "Małym Chemikiem" im nie wyszło...przynajmniej wiedzą,ze mają twardą wodę.......

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zagaroth, a skąd ci co to rozpylają wiedzą, że nie spadnie na nich ?

Pogoda jest nieprzewidywalna powyżej 24h, mówią o tym w kółko na konferencjach IMGW...

A ponieważ o rozpylanie posądzani są ludzie na szczycie...no cóż, oni posiadają ładne posiadłości, wielkie tereny i spore rodziny.

Gdyby siedzieli chociaż w bunkrze to by miało jakiś teoretyczny sens a tak... :)

Pytanie też jest o ptaki. Czemu tak chętnie przylatują do naszego kraju skoro powietrze jest zatrute. Rozumiem człowieka możesz podtruć bo to duży "zwierz :P" ale mały organizm przy takiej samej dawce by jakoś zareagował. Brak mi w ogóle reakcji fauny i flory na tą waszą chemię.

Mój ogródek ładnie się zazielenił jak co roku i ptaszki ładnie śpiewają. No cóż może mnie omija ta cała chemia i spada tylko na wybrańców narodu.
  • 0

Zagaroth.
Reputacja

Napisano

świetny blog, na którym dzień po dniu prezentowane są relacje z opryskiwania nas chemia od listopada 2009 roku

operacja Popeye, czyli jak za pomocą kilku samolotów wywołano powódź.
  • 1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

świetny blog, na którym dzień po dniu prezentowane są relacje z opryskiwania nas chemia od listopada 2009 roku

operacja Popeye, czyli jak za pomocą kilku samolotów wywołano powódź.

Jak rozumiem,to taka Twoja przewrotna odpowiedz na zadane pytania?
Czy masz nas w d.....,przepraszam,w głębokim poważaniu?....
Ten,Twoim zdaniem "świetny blog",to tragedia-czytałem naprawdę lepsze.
No a operacja Popeye,o ile mi wiadomo została zakazana po 1974 roku,a jej zasięg był-można powiedzieć-lokalny (Azja-Kambodża).Po tym czasie obowiązywała i obowiązuje nadal konwencja pod nazwa ENMOD,zakazująca ingerencji w pogodę na taka skale jak to miało miejsce podczas konfliktu kambodżańskiego.

Czytaj to co proponujesz,bo właśnie strzeliłeś sobie w stopę.....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych