"Jak ty mi chlopcze mozesz cos takiego napisac, ze nie widzialem tego co widzialem?"
Kłamstwo. Wielokrotni czy tłumaczyliśmy, że nie negujemy tego co widziałeś czyli nieba z contrailsami. Jedyne co negujemy to twoje niczym nie poprate teorie że to co widzisz w postaci contrails to jakasz szkodliwa chemia.
"Teraz jest inaczej. Ludzie bardzo powoli, ale jednak, budza sie z makabrycznego snu, jakoby rzadzaca partia i ludzie bedacy u wladzy chca dla nas dobrze."
Typowa propaganda spiskowców. Rządzący są zawsze źli. Nieważne z jakiej opcji politycznej. To wszystko co robią w tv te kłótnie prowokacje i dyskusje to tylko szopka dla mas żeby wykazać, że się czymś różnią.
"W Polsce nigdy czegos takiego nie widzialem, podrozowalem po swiecie i tez nic takiego na niebie nie bylo. Jak widac po zdjeciach byly jednak takie akcje przeprowadzane, z braku danych wnosze, ze byly jednorazowe - nie chodzi mi tu o jeden przelot, ale o niedlugi czas i niewielki obszar opryskiwania."
Od kiedy obserwujesz niebo w poszukiwaniu chemtrailsów i czy rozumiesz fakt, że co roku zwiększa się natężenie ruchu otniczego?
"Jest jednak inaczej - wy sie nie dacie nigdy przekonac, dzialacie w grupie, a ja zostalem sam. Ja pisze prawde, a wy probujecie ta prawde zagłuszyc."
Kłamstwo na kłamstwie. Dopuszczamy istnienie chemtrailsów. Problem jest w tym że nie przedstawiłeś żadnych dowodów na ich istnienie, a "MY" niestety dla ciebie opieramy naszą wiedzę na dowodach i jak coś przeczy danej tezie to znaczy że teza jest zła a nie dowody jej przeczące. Nie jesteś wcale sam. Z aktywniejszych spiskowców jest jeszcze Muhad i Kwintus. Są oni o kilka poziomów wyżej jeśli chodzi o rzeczowość dyskusji, jednak wytrzymali dyskusji i dostali bana za oskarżenia i ot.
"Czyli mam rozmawiac z osobami, ktore uwazaja, ze 1. sieje zamet 2. straszę informacjami bez pokrycia w faktach 3. moge byc odebrany jako agent. Piszac zatem - ludzie widzialem, jak 10 samolotow w bezchmurna pogode zostawilo kilkadziesiat smug, ktore zamienily sie we wloknista, mleczna zawiesine - podaje informacje, ktora - nie majac popracie w faktach - ma zasiac zamet i przestraszyc ludzi"
Kłamstwo. Udowodnij w którym miejscu pisaliśmy że kłamiesz podając informacje o samolotach i smugach przechodzących w mleczną zawiesinę?
Manipulacja. My nie tylko nie oskarżamy cię o kłamstwo w tej kwestii ale nawet udowadnialiśmy ci że jest to jak najbardziej normalne zjawisko.
"Tak bylo w temacie o 11.09.2001 roku - tam mozna zobaczyc w calej okazalosci, jak postrzegacie ludzi - jako bezmózgą, niewyedukowaną, łatwo sterowalną masę."
Kłamstwo. Żeby to twierdzenie było choć trochę prawdziwe to musielibyśmy odwoływać sie do tej masy, a my tym czasem rozmawiamy tylko ze spiskowcami, którzy wyrażają chęć dyskusji pisząc na tym forum. Nikogo inne nie przekonujemy do naszej prawdy tak jak to robią spiskowcy (np łażąc po ulicach wokół Ground Zero i namawiając ludzi że to był spisek.
"Temat jest na tyle niesamowity i z kategorii s-f, że w zasadzie powinniscie skwitowac to jednym slowem - wariactwo i sobie odpuscic. Jednak tego nie robicie i bardzo, ale to bardzo staracie sie tych oszolomow i wariatow wyleczyc i sprowadzic na wlasciwa droge - nie zadawania pytan i przyjmowania niby to racjonalnych, ale totalnie klamliwych tlumaczen."
KŁAMSTWO!!!! Jesteśmy tu bo czujemy potrzebę dyskusji z kimś na jakiś temat i po prostu trafiliśmy na to forum. Nie skwitowaliśmy nikogo na starcie tylko dlatego że teoria jest nieracjonalna. Zawsze, ale to zawsze, przedstawialiśmy argumenty za lub przeciw danej teorii. Taka jest kolej rzeczy w dyskusji że najpierw się stawia teze, a potem się ją argumentuje. Wy postawiliście teze "chemtrails to prawda", my "nie ma czegoś takiego jak chemtrails". I my i wy argumentujemy swoje teorie (pominę już z jakim skutkiem).
KŁAMSTWO!!!! Spiskowcy zawsze zadają pytanie o od dziesięciu stron tego tematu zadajemy te same i nie dostajemy nawet odpowiedzi w postaci "pocałuj się w tyłek". To wy nas ignorujecie i nie odpowiadacie na pytania czyli zmuszacie do uwierzenia na słowo.
"Mam nadzieje, ze z czasem o zbrodni chemtrails zacznie byc coraz glosniej, ktos moze w koncu wyjasni ta sprawe i co najwazniejsze ktos odpowie za to przestepstwo."
Na jakiej podstawie sądzisz, że jest to przestępstwo, a w szczególności jest to zbrodnia przez co giną ludzie?
------
Zliczyłem siedem kłamliwych tez w jednym poście pana Zagarotha. Bardzo łatwo mogę je uzasadnić ale będzie to wymagać pewnej ilości czasu. Jeśli moderacja zacznie coś wreszcie z tym robić to z chęcią pozbieram do kupy posty świadczące o kłamstwach Zagarotha.
Pozdrawiam
Użytkownik PaZi edytował ten post 14.06.2010 - 10:42