@Mariush
Tak na wstępie, czy Ty w końcu przeprosisz ludzi za pisanie nieprawdy w temacie 11.09.01? Naprawdę ułatwiasz mi zadanie, udając, że ludzie nie widzieli, jak ładnie z nimi jechałeś, jak bardzo starałeś się im udowodnić ich upośledzenie umysłowe, a gdy dostałeś klapsa, nie potrafiłeś nigdy przyznać się do niecnych zachowań i jak facet z krwi i kości najzwyczajniej przeprosić. Poruszam tą kwestię, bo już niedługo przed takim samym dylematem staniesz i po tej tutaj dyskusji, o ile już nie stanąłeś.
Nie będę komentował tych spekulacji. Zresztą, dla naszej dyskusji nie mają one żadnego znaczenia.
No dla Ciebie być może nie mają znaczenia, ale dla niezorientowanych w realiach tutejszego forum czytelników, już jak najbardziej. To, że zaznaczam na każdym kroku, że latami pisałeś nieprawdę w tematach związanych z innymi teoriami spiskowymi, nie jest przypadkowe.
Niestabilność Crowa jest nietrwała, więc najlepiej obserwować ją w przypadku smug nietrwałych, zanikających (co nie wyklucza, że może mieć miejsce w każdych warunkach, w których mamy do czynienia z powstawaniem wirów na końcówkach skrzydeł, czyli praktycznie zawsze). "Kłębki" są trwałe, więc będą widoczne na smugach trwałych. Czego tu nie rozumiesz?
To ja się Ciebie człowieku pytam, jakim cudem nie rozumiesz tego co do Ciebie piszę. Proste logiczne rozumowanie, a Ty nadal idziesz w zaparte! Najpierw napisałeś, że niestabilność Crowa związana jest ze smugami zanikającymi, że jest zjawiskiem krótkotrwałym, co potwierdzają prace naukowe na temat tej niestabilności, by następnie, gdy się zorientowałeś, że sam rozwaliłeś swoje własne kłamstwa, że sam najlepiej wykazałeś prawdziwość teorii chemtrails, wymyślasz kolejne bzdury, zmyślasz i czarujesz, że niby wiesz, że niby rozumiesz. Niestabilność, która jest zjawiskiem krótkotrwałym, powstaje na smugach zanikających, ale powstałe w wyniku tej niestabilności kłębki sprawiają, że smuga z krótkotrwałej zamienia się w ultradługotrwałą rozchodzącą się tak? Rzym przemówił, sprawa zamknięta? Nie Mariushu. Już bardziej idiotycznej wypowiedzi nie mogłeś tu zaserwować. Do tego sam sobie zaprzeczasz. Za późno zorientowałeś się jak wielkiego babola strzeliłeś. Dwa miesiące myślałeś jak z tego wybrnąć i wraz z kolegami postanowiliście wrócić do starej sprawdzonej metody - ja piszę bzdurę, totalną pierdołę, wymyślone kłamstewko, a koledzy plusują, dają gwiazdkę i atakują niepokornego oponenta z każdej strony. Już to przerabialiśmy.
Jedyne? A jaki to mechanizm fizyczny nie pozwala powstawać wirom na końcówkach skrzydeł w sytuacji, gdy za samolotem powstaje trwała smuga? Pilot włącza "Chemtrail On" i zawirowania w jakiś tajemniczy sposób się wyłączają? Wyjaśnisz mi to proszę? Z ciekawością zapoznam się z jakąś pracą naukową na ten temat. Zresztą, może być nawet pseudonaukowa. Wynurzeniami z forum Icka też nie pogardzę. Zapodaj cokolwiek...
No i dalej się pogrążasz. SAM PISAŁEŚ, ŻE NIESTABILNOŚĆ ZWIĄZANA JEST ZE SMUGAMI ZANIKAJĄCYMI po czym napisałeś kropkę. Potem w panice zacząłeś mieszać, mieszać, aż sam się zamieszałeś. Nawet z podanych przez Was źródeł jasno wynika, że niestabilność powstaje na smugach zanikających, jest nawet ślicznie pokazany proces tworzenia się kółek, wzorków, które w końcu zanikają i w żaden sposób nie wyglądają jak kłębki na wyróżnionych przez NASA smugach trwałych i trwałych rozchodzących się.
Niestabilność Crowa jest nietrwała, więc najlepiej obserwować ją w przypadku smug nietrwałych, zanikających. "Kłębki" są trwałe, więc będą widoczne na smugach trwałych. Chyba się powtarzam.
To tak jak byś napisał, kał ludzki jest niesmaczny i niezdrowy, ale jak ulepimy z tego kału rogaliki, będą pożywcze i aromatyczne. Z tego co napisałeś, i z tego co wcześniej nam tu serwowałeś, jasno wynika, że kłębki które obserwujemy jedynie na smugach trwałych i trwałych rozchodzących się, nie mają kompletnie nic wspólnego z niestabilnością Crowa, która powstaje jedynie na smugach zanikających! Człowieku, ile razy mam do Twojego łba wbijać tę prostą, banalną, logiczną kwestię. To już nie jest ani zabawne, ani przyjemne kopać leżącego. Wstań chłopie, otrzep się z kurzu i przeproś, a obiecuję nie będę się więcej nad Tobą pastwił.
Podlinkowana przez mnie praca z 1999 roku opisuje, jak wskutek wystąpienia niestabilności Crowa powstaje trwała smuga z "kłębkami". Ta praca dotyczy akurat tylko tego zakresu. Wzrost i rozpraszanie się trwałych smug opisują inne prace.
W książce Richarda Scorera "Clouds of the world" z 1972 roku jest opisany cały proces. Od mechanizmu powstawania zawirowań, poprzez niestabilność Crowa, powstanie smug z kłębkami i ich stopniowe rozpływanie.
https://plus.google....0081?banner=pwa
Ale Twoje źródło Journal coś tam, już zostało przeze mnie sklasyfikowane, jako totalnie niewiarygodne. Jak pisałem wcześniej, naukowcy na całym świecie od II wojny światowej nie widzieli i nie opisywali ultratrwałych smug z kłębkami rozrastających się do SZTUCZNYCH chmur cirrus i kłębiastych, a dopiero "amerykańscy naukowcy" (już samo to słynne, wyśmiewane na całym świecie określenie powinno dać Tobie do myślenia) zabrali się za opisanie tego fenomenu? I to już po dacie rozpoczęcia akcji chemtrails? Przecież w Stanach ruch lotniczy był intensywny i w latach 70tych i 80tych, i co? Gdzie byli Ci "naukowcy"?
A i zapomniałem o jakże ważnym, innym niż Journal of... źródle tłumaczącym nam fenomen, który miliony ludzi na całym świecie obserwuje od niedawna - CHMURY NA ŚWIECIE, czy CHMURY ŚWIATA z 1972 r. z podoklejanymi zdjęciami. Amatorsko wykonana fałszywka i tyle. Myślałem, że już nie będziecie nam w tak bezczelny sposób serwować fałszywych dowodów, ale myliłem się.
No i wczoraj wchodzę sobie na www.wp.pl a tam taki oto artykulik
http://pogoda.wp.pl/...145a2&_ticrsn=3
ale nie, nie - to TYLKO PLANY, to TYLKO SIARKA, to tylko "AMERYKAŃSCY NAUKOWCY", z których wszyscy kręcą bekę. A faktycznie to nie tylko siarka, nie tylko plany, tylko już dawno rozpoczęta akcja, i nie żadni amerykańscy naukowcy, tylko przedstawiciele narodu wyszczególnionego przez Boga jak David Keith, oficjalny ojciec tego szalonego pomysłu.
Użytkownik Krytyczny edytował ten post 16.02.2015 - 09:55