Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

przy takiej ilości smug przecinających się wzajemnie, jest prawie pewne że gdzieś pojawi się pentagram. Oczywiście zdjęcia starannie dobrałeś na potrzeby tematu. 

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W sumie, to nie za bardzo wiem o co chodzi z tym pentagramem (czy ma to być dowód "za", czy "przeciw") ale, szczerze mówiąc - nawet mnie to specjalnie nie interesuje.

Myślę sobie jednak, że zamiast wrzucać jakieś fotki, to wystarczyłoby poszukać nagrań - co ruchome obrazki, to ruchome obrazki (zawsze to bardziej atrakcyjne do oglądania).

Nawet nie musiałem długo szukać, żeby znaleźć to:

Prawda, że fajne? A jakie precyzyjne...

Jak już znalazłem te pentagramy, to tak się rozochociłem, że z rozpędu znalazłem coś jeszcze - słowo samolotem na niebie pisane:

tu jest coś o ostatniej szansie

tu - coś o Jezusie

a w tych dwóch, to już najwyższa szkoła jazdy - normalnie podniebna drukarka (nawet moja tak równo nie drukuje)

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli w tamtej okolicy krzyżuje się kilka szlaków lotniczych, to powstają takie obrazki. W tej okolicy daje się znaleźć nawet kilka:

http://skyvector.com...hart=304&zoom=4

• 0

Krytyczny.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Czyli obserwowane na całym świecie Pentagramy na niebie to efekt POKAZÓW LOTNICZYCH skywriterów?! Na całym świecie ćwiczą swoje pokazy! A po pokazach na niebie pozostają śliczne pozostałości które rozchodzą się do nienaturalnego zachmurzenia
pent1.jpg

Na tym nagraniu widać, że pozostawianie trwałych smug na niebie nie jest wynikiem niejednorodności atmosfery tylko jest to zorganizowana akcja opryskiwania ludzi chemią

I nie piszcie, że to szlaki lotnicze się przecinają bo padnę ze śmiechu i już nie wstanę. No chyba że właśnie wam na tym zależy. Szlaki, tory lotów przebiegają idealnie w kształcie pentagramu? Do tego samoloty lecąc bardzo blisko siebie idealnie wlatują i wylatują z odpowiedniej wysokości, by w idealnie zsynchronizowany sposób zostawić smugę lotniczą w tym samym miejscu (wierzchołek) po czym lecą sobie spokojnie jak gdyby nigdy nic z ludźmi na pokładzie. To już w tematach związanych z zamachami na WTC i Pentagon kłamstwa były bardziej wysublimowane.

Pishor

W sumie, to nie za bardzo wiem o co chodzi z tym pentagramem (czy ma to być dowód "za", czy "przeciw") ale, szczerze mówiąc - nawet mnie to specjalnie nie interesuje.

A tego znowu temat nie interesuje, on nic nie wie, udaje głupa ale wpada tutaj i się dziwi.

jak widać na zaprezentowanych przez ciebie nagraniach takie pentagramy powstają na całym świecie a widać że nie jest to podczas żadnych pokazów lotniczych.

Te kropkowane napisy to faktycznie skywriting, nie mają one nic wspólnego ze smugami chemicznymi.

Użytkownik Krytyczny edytował ten post 08.03.2015 - 15:15

• 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli obserwowane na całym świecie Pentagramy na niebie to efekt POKAZÓW LOTNICZYCH skywriterów?! Na całym świecie ćwiczą swoje pokazy!
Na tym nagraniu widać, że pozostawianie trwałych smug na niebie nie jest wynikiem niejednorodności atmosfery tylko jest to zorganizowana akcja opryskiwania ludzi chemią

I nie piszcie, że to szlaki lotnicze się przecinają bo padnę ze śmiechu i już nie wstanę. No chyba że właśnie wam na tym zależy. Szlaki, tory lotów przebiegają idealnie w kształcie pentagramu? Do tego samoloty lecąc bardzo blisko siebie idealnie wlatują i wylatują z odpowiedniej wysokości, by w idealnie zsynchronizowany sposób zostawić smugę lotniczą w tym samym miejscu (wierzchołek) po czym lecą sobie spokojnie jak gdyby nigdy nic z ludźmi na pokładzie. To już w tematach związanych z zamachami na WTC i Pentagon kłamstwa były bardziej wysublimowane.

Ten filmik śmierdzi na kilometr doraźnie zmajstrowanym fejkiem. Wrzucony ok. pół godziny temu z dzisiaj utworzonego konta. Wg licznika byłem czwartym oglądającym i zapewne czwartym z forum VRP.

• 3

Krytyczny.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

No tak jakże by inaczej! Każdy tutaj dowód przedstawiony w tym temacie to fake, podróbka, przypadek, zmyślony fakt, fałszywe zdjęcia nagrania, fałszywi ludzie, podszywający się pod naukowców, podoficerów, fałszywe nagrania

Facet z Łowicza zrobił fake

Ten reportaż, ci dziennikarze, ci ludzie się w nim wypowiadający to tylko hologramy, sztuczni ludzie, sztuczny reportraż, fake'owe dane, to wszystko ludzie nie istnieje. To tylko taka iluzja. Przypadek. Podróbka!

ten reportaż nie został wyemitowany, sprawdziłem jestem dopiero 26.549 osobą która go ogląda! A to śmiesznie mało.

I pisze to jeszcze osoba, która nadal uważa że zamachy na WTC i Pentagon to sprawka pastuchów z jaskini finansowanych przez bogatego Saudyjczyka!

Użytkownik Krytyczny edytował ten post 08.03.2015 - 15:21

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A tego znowu temat nie interesuje, on nic nie wie, udaje głupa ale wpada tutaj i się dziwi.

Zważaj na słowa. Odnoszę się do ciebie grzecznie, więc wysil się trochę i trzymaj poziom - to nie boli.

Rzeczywiście, ten temat mnie nie interesuje, a jedyne co mnie ewentualnie dziwi, to kwestia - co ma niby udowadniać ten pentagram.

Bo wg mnie - NIC.

A to, że dzisiaj tu zaglądnąłem wynika wyłącznie z tego, że się nudzę.

widać że nie jest to podczas żadnych pokazów lotniczych tylko na drugim nagraniu przechodzący ludzie podziwiają twórczość chemicznych pilotów.

Oczywiście tego, że ten pierwszy pentagram powstał nad lotniskiem - nie zauważyłeś?

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Było wałkowanie kłębków przez 10 stron to teraz będą dla odmiany pentagramy a dyskusja skończy się tak: to ja Quintus zbanujcie mnie :D

• 3

Anioł_Stróż.
  • Tematów: 3
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

No i skończyła się około dwutygodniowa przerwa w rozpylaniu syfu nad Polską.Od 11 widzę smugi ze smugami które przecinają się i tworzą trójkąty i pentagram nawet się utworzył .

Wejdźcie na sat24 by zobaczyć robotę rozpylaczy(szczególnie jeśli chodzi o Czechy i Niemcy)

PS

Czy dałoby się nakłonić o ponowne otwarcie mojego tematu o wściekliźnie ,mam tam jeszcze parę rzeczy do napisania.

Użytkownik Anioł_Stróż edytował ten post 08.03.2015 - 15:35

• -1

Krytyczny.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Akurat ja Quintusem nie jestem, ale żeby zaspokoić waszą ciekawość powiem wam że z tego co wiem to Quintusem Maximusem nigdy nie była jedna osoba. Tego konta i wielu następnych używało kilka osób, które chciały pokazać że w tym temacie nie liczy się merytoryczna dyskusja tylko wyciszanie tego tematu. Gdyby na rzeczowej dyskusji wam zależało to nie banowalibyście QM tyle razy albo tak jak prosił / prosili przywrócilibyście im jedno konto. Do tego pytałem o którego Jacka chodzi? Czy ujawnianie danych na tym forum to normalka?

Pishor

Zważaj na słowa. Odnoszę się do ciebie grzecznie, więc wysil się trochę i trzymaj poziom - to nie boli.Rzeczywiście, ten temat mnie nie interesuje, a jedyne co mnie ewentualnie dziwi, to kwestia - co ma niby udowadniać ten pentagram.Bo wg mnie - NIC.A to, że dzisiaj tu zaglądnąłem wynika wyłącznie z tego, że się nudzę.

Wybacz ale trochę zaczynasz mnie denerwować. Nudzisz się wpadasz tutaj i po raz kolejny piszesz że temat cię nie interesuje. Kogo to obchodzi czy cię interesuje ten temat czy nie. Jakaś gwiazda jesteś celebryta jakiś. Ile razy można powtarzać w kółko to samo. Jak mnie coś nie interesuje to omijam to szerokim łukiem a ty tu wpadasz i jakoś usilnie mimo braku zainteresowania chcesz podwazyc te teorie. Jakiś dziwny jesteś. Jak się nudzisz to dzisiaj jest taka śliczna pogoda weź idź na spacer zaproś dziewczyne na kawe, cokolwiek tylko nie powtarzaj znowu ze nie jestes zainteresowany tematem któremu zaprzeczasz.

Anioł Stroz
Potwierdzam u mnie na niebie po prostu masakra chemiczna piłą mechaniczą!

Użytkownik Krytyczny edytował ten post 08.03.2015 - 15:36

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No i skończyła się około dwutygodniowa przerwa w rozpylaniu syfu nad Polską.

yyy... a może warunki atmosferyczne się zmieniły.

• 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No tak jakże by inaczej! Każdy tutaj dowód przedstawiony w tym temacie to fake, podróbka, przypadek, zmyślony fakt, fałszywe zdjęcia nagrania, fałszywi ludzie, podszywający się pod naukowców, podoficerów, fałszywe nagrania

Facet z Łowicza zrobił fake

Nie napisałem nigdzie, że facet z Łowicza zrobił fake. Nie siej fermentu.

Wręcz przeciwnie, uważam film za prawdziwy.

Widać na nim trwałą smugę pozostawioną przez samolot krążący w holdingu. Prawdopodobnie warunki na Okęciu nie pozwalały mu na lądowanie. Zakładając poprawność datownika kamery (26.10.2006 godz. ok 9.30) sprawdziłem warunki pogodowe występujące w tym czasie na warszawskim lotnisku. Wg danych z OGIMET-u dla 6:00 UTC (8:00 czasu letniego) nad Okęciem występowała gęsta mgła ograniczająca widoczność do 300 m, a wysokość podstawy chmur wynosiła ok 50-100 m. To warunki raczej mocno niesprzyjające. (Źródło)

• 2

Monolith.

ótta

• Tematów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

yyy... a może warunki atmosferyczne się zmieniły.

Ciii, "atmosfera" i pochodne to temat tabu, niemożliwy do wytłumaczenia, taki niewygodny -> trzeba znać podstawy chemii, fizyki itd. żeby się na ten temat wypowiadać, a to już dla niektórych zbyt wiele...

cokolwiek tylko nie powtarzaj znowu ze nie jestes zainteresowany tematem któremu zaprzeczasz.

Zamiast robić offtop, to byś się do słów @pishora odniósł. Tylko grzecznie, proszę.

Użytkownik Monolith edytował ten post 08.03.2015 - 15:44

• 0

Krytyczny.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Zobaczcie ludzie co oni oprócz chemii jeszcze na nas zrzucają. Wiele razy widziałem "to coś" na roślinach, wiele razy przyczepiło mi się to do twarzy. To jest po prostu coś nieprawdopodobnego!

Użytkownik Krytyczny edytował ten post 08.03.2015 - 15:46

• 0

pishor.

sceptyczny zwolennik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nudzisz się wpadasz tutaj i po raz kolejny piszesz że temat cię nie interesuje.

To, że temat mnie nie interesuje, nie oznacza, że nie jestem ciekaw związku tego pentagramu z omawianą teorią.

Nadal go nie widzę.

Wybacz ale trochę zaczynasz mnie denerwować.

Wybaczam.

Trochę nerwowy dziś jesteś

...zatwardziały sceptyku pozbawiony honoru, który zaczyna już mnie nieźle wkurzać,

Może spacer by pomógł?

Wszak

...dzisiaj jest taka śliczna pogoda

Potwierdzam u mnie na niebie po prostu masakra chemiczna piłą mechaniczą!

Dość dziwne rozumienie pojęcia "śliczna pogody". To może jednak lepiej z domu nie wychodzić?

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości oraz 0 użytkowników anonimowych