Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja mam taką ciekawostkę którą znalazłem dziś:

chemtrails.jpg

Ciekaw jestem skąd chemoludki wzięły te masakryczne % ? :facepalm:

A tak przy okazji, lubię czytać a nawet czasami się udzielić w takich tematach na ZnZ, bo jest zabawnie i można wiele wniosków wyciągnąć z komentarzy chemoludków:

http://zmianynaziemi...technologia-srm

:P

... Ja zawsze byłem słaby z matmy więc czy ktos moze mi wytłumaczyc jakim cudem w czymś moze być 10k procent czegoś ?? 

• 0

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Albo to troll, albo chemoludki chwytają się każdego sposobu, żeby przedstawić swoje teorie. Kto by się przejmował, że kompletnie nie trzyma się to kupy?

• 0

Klaus.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A ja mam taką ciekawostkę którą znalazłem dziś:

chemtrails.jpg

Ciekaw jestem skąd chemoludki wzięły te masakryczne % ? :facepalm:

A tak przy okazji, lubię czytać a nawet czasami się udzielić w takich tematach na ZnZ, bo jest zabawnie i można wiele wniosków wyciągnąć z komentarzy chemoludków:

http://zmianynaziemi...technologia-srm

:P

Skąd oni biorą takie % ?! :D chyba muszą coraz bardziej podtrzymywać swoją "teorię" która nie ma argumentacji w rzeczywistości. 

Tak przy okazji ZnZ to jest jeszcze gorzej w ogóle te osobniki nie odpowiadają na argumenty tylko wyzywają od trolli i dezinformatorów..

Ech czasem mam wrażenie,że robią to po prostu dla beki.

• 0

Ripsonar.
  • Tematów: 53
  • Artykułów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Witajcie.

Aktualnie robię dokument o smugach chemicznych. 

W takim wypadku pilnie potrzebuję pomocy, przede wszystkim przy tłumaczeniu materiałów wideo (potrzebnych do wideo końcowego dokumentu) oraz streszczanie znalezionych dokumentów (w pigułce - kwintesencja treści) oraz ewentualnie cytaty i wypowiedzi pewnych ludzi.

Jako zachętę dodam, iż moje własne poszukiwania oraz zebrane informacje, które zamierzam zamieścić w owym przedsięwzięciu będą -nawet dla zaznajomionych z tematem - nie lada gratką dla strawienia owej wiedzy. Oczywiście obserwując forum wiem, że temat ten jest w większości forumowiczów określany mianem jako teoria spiskowa, z naciskiem na teorię a więc bajanie a nie spisek, ale wierzę, że znajdą się osoby chcące poznać więcej faktów by samemu wyrobić sobie własne zdanie na ten temat.

Druga sprawa to prośba o pomoc w obróbce materiału wideo. Jeżeli ktoś zna już mój dokument np: o Kontroli umysłu wie, że choć treść jest wciągająca, to wizualizacja i głos niestety leżał. Tym razem chciałbym to zrobić o wiele bardziej profesjonalnie. Są to za ważne tematy by to zaprzepaścić.

Więcej informacji na priv.

Ripsonar

• 1

ImpacT.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A dokument będzie zawierał wypowiedzi sceptyków? Czy po prostu wymyślone, narzucone z góry argumenty strony spiskowej tak jak dotychczas. Taka jednostronna informacja na pewno nie będzie służyła do wyrabiania zdania.

• 0

OpenYourMind.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To nie oglądaj, proste.

• -2

Last Sicarius.

Ostrzewtłumie

• Tematów: 84
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To nie oglądaj, proste.

No i tak wygląda rozmowa z wami. Wiadomo, że dla kontrastu lepiej dać wypowiedzi obu strony, no ale prościej jest dać tylko zwolenników, aby tylko przypadkiem nic nie zgrzytało w "faktach"...

• 0

Ripsonar.
  • Tematów: 53
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@ImpacT

A dokument będzie zawierał wypowiedzi sceptyków?

Nie, ponieważ przy zaprezentowaniu faktów, ogólnie dostępnych i weryfikowalnych nie ma miejsca na gdybanie.

Czy po prostu wymyślone, narzucone z góry argumenty strony spiskowej tak jak dotychczas. Taka jednostronna informacja na pewno nie będzie służyła do wyrabiania zdania.

Film będzie prezentował ogólnie dostępne informacje, oraz moje, czyli własne przemyślenia na ten temat. 

Ave

• 0

ImpacT.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie, ponieważ przy zaprezentowaniu faktów, ogólnie dostępnych i weryfikowalnych nie ma miejsca na gdybanie.

Rozumiem, że wszystkie te "dowody" na potwierdzenie teorii  to gdybanie (oczywiście chodzi mi o smugi tylko)

Co nie zmienia faktu, że każdy dokument wymaga pracy to i tak życzę powodzenia.

Użytkownik ImpacT edytował ten post 17.06.2015 - 22:02

• 0

Klaus.
Reputacja

Napisano

Teoria chemtrails ogólnie opiera się na wierze bo na czym ona miałaby się opierać ?! no chyba nie na nauce bo to już tutaj w ogóle leży po całości.. 

Użytkownik Klaus edytował ten post 17.06.2015 - 22:03

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Film będzie prezentował ogólnie dostępne informacje, oraz moje, czyli własne przemyślenia na ten temat.

To ktoś ci jest jeszcze do tego potrzebny?

• 0

Klaus.
Reputacja

Napisano

@Zaciekawiony 

Potrzebny jest mu tłumacz do tych filmików :)

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Temat smug jest wałkowany na tym forum od paru lat. Jak do dotąd żaden ze zwolenników tej teorii nie przedstawił żadnych weryfikowalnych faktów po za tym iż smugi są. Wystarczy zrozumieć weryfikowalne fakty z książki o fizyce na poziomie gimnazjum aby zrozumieć to co się widzi na niebie.

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja bym temu botowi nie pomógł.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... przy zaprezentowaniu faktów, ogólnie dostępnych i weryfikowalnych nie ma miejsca na gdybanie.

Czyli była składka zwolenników na wykonanie badań smug? Rewelacja. Bo jeżeli zamierzasz gdybać...

Nigdzie jeszcze nie ukazała się informacja o wykonaniu pełnego i niezależnego badania smug, nawet metodą spektrograficzną, która jest chyba najprostszą i najtańszą.

Czyli jednak będziesz gdybał.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości oraz 0 użytkowników anonimowych