Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#646 Gość_pokerek

Gość_pokerek.
  • Tematów: 0

Napisano

edit AlienGrey
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Pytanie, czy aż tak wielu ludzi nagle dostało porażenia mózgowego?

Czytając tę Pana wypowiedź:

O tym zjawisku dudni dziś cały internet, kręcone są programy, ludzie protestują, wysyłają listy, robione są badania, wystarczy wpisać chemtrails by zobaczyć, że informacji na ten temat jest całe mnóstwo.

Uważam, że tak. Aż tylu ludzi okazuje się... tym kim się okazuje. A za warna dziękuję, zdania nie zmienię. Offtop to nie jest, gdyż poruszam kwestię myślenia zwolenników tej... teorii. Proszę mi udowodnić, że tak nie jest.

Użytkownik pokerek edytował ten post 26.06.2010 - 07:10

• 2

Sai Baba.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Debilami? Myślisz, że obrażając mnie i innych przekonasz kogokolwiek do swojej racji?
  • 0

#648 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

Debilami? Myślisz, że obrażając mnie i innych przekonasz kogokolwiek do swojej racji?

Problem z "wami" jest taki, że Was się nie da przekonać do innej racji, niż wasza ;) Co Ci można napisać? Prowadziłeś badania, rozmawiałeś z jakimś pilotem i mógłbyś go przedstawić ze stopnia, imienia i nazwiska, aby można było potwierdzić jego kompetencje? Masz jakikolwiek dowód na to, że faktycznie jesteśmy truci - ale nie dowód który ktoś gdzieś kiedyś wrzucił do internetu i zapanowała ogólnosieciowa euforia, a coś materialnego, albo coś do czego sam doszedłeś?
  • 1

kapuchy.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

edit AlienGrey
Dołączona grafika
Dołączona grafika
  • 3

Mishka.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Po pierwsze: czy mógłbym prosić zwolenników smug chemicznych (chemtrails) o jednoznaczne wypowiedzenie się w kwestii czy niby te świństwo rozpylane jest:

a) z dodatkowych dysz niezależnie od silników
b) razem ze spalinami w wyniku dodawania czegoś do paliwa
c) razem ze spalinami w wyniku dołączenia dodatkowego zbiornika w trakcie lotu

W postach pisanych przez zwolenników teorii spiskowej pojawiają się wszystkie te możliwości.

Po drugie: co jest rozpylane?

a) siarka (a w zasadzie SO2, gdyż jak zapewne wiadomo pomysł ten powstał na podstawie obserwacji pogody i skutków wybuchu wulkanów, gdzie w skład gazów wchodzi również ditlenek siarki; skutkiem było ochłodzenie)
b) glin w czystej postaci
c) glin w postaci Al2O3 czyli tlenku glinu
d) bar
e) inne związki chemiczne, a jesli tak, to jakie? (pomijamy niespalone węglowodory trujące same w sobie, ditlenek węgla będący gazem cieplarnianym, będący również produktem spalania, gdyż one są niejako naturalnym efektem wpisanym w działanie silnika spalinowego)

Po trzecie: na czym Państwo opieracie się twierdząc, że zwykłe smugi kondensacyjne rozpływają się po dwóch minutach.

Oczekuję również na odpowiedzi z mojego poprzedniego postu. Proszę, bardzo proszę przekonać mnie rzeczowymi argumentami popartymi co najmniej rzetelną wiedzą.

Użytkownik Mishka edytował ten post 25.06.2010 - 12:34

• 1

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Panie Mishka, ja dodałbym jeszcze kilka pytań:

- Czy procederem trucia zajmuje się wojsko, czy cywilne linie działające na zlecenie?
- Jeśli to działanie na zlecenie, to na czyje zlecenie? ("watażków" NWO, rządów państw, agencji wywiadowczych?)
- Jakie stężenie musi mieć trucizna, aby rozproszona na wysokości przelotowej (od 8 do 12 tysięcy metrów) dotarła do ziemi i mogła czynić swoją powinność?
- Jakie właściwości musi posiadać substancja, aby opaść praktycznie pionowo w dół z podanej wysokości nie ulegając przy tym choćby różnicom w prędkościach i kierunkach wiatrów?
  • 0

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mishka, jesteś nowy i naiwny. Od 20 stron sceptycy chcą podsumować tą dyskusję i skumulować wszystkie argumenty w jednym miejscu i dotąd tego nie udało się zrobić. Nawet zadając jedno pytanie naraz nie uda mi się wyegzekwować odpowiedzi. Na początku zaczeli mnie obrażać a potem jak dostałem szczątkową odpowiedź to przedstawiono mi kolejny argument i na podstawie tych dwóch oznajniono że nie mam racji. I tak w koło macieju.

Jeśli zaczniesz z kimś rozmawiać poważnie i coś ustalicie to nie trzeba długo czekać na trolla internetowego gotowego na żer zdaniami typu: jak my śmiemy sprzeciwiać ich zdaniu albo jak głupi jesteśmy żeby nie widzieć chemtrails na niebie.

"Po trzecie: na czym Państwo opieracie się twierdząc, że zwykłe smugi kondensacyjne rozpływają się po dwóch minutach."

Uważaj bo ci odpowiedzą. To jest święty grall ich teorii. Powiedzą ci po prostu że nie ma takich smug bo kiedyś ich nie było (bo ani oni ani ich rodziny nie widziały tylu smug, a w szczególności long-persistent). Najprawdopodobniej jednak zostanie to zdanie przemilczane.

Tak czy siak, powodzenia, bo o tu tytaj przecież chodzi.

Pozdrawiam
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

PaZi,jesteś w błędzie.Zwolennicy Ci odpowiedzą,tylko wklepią kolejne " to samo " zdjęcie,nazwą Cie bezczelnym i ślepym,agentem i kłamcą itd.
Znasz ten zestaw na pamięć.Wydaje mi się,ze oni są "myślący inaczej".Logika nie jest ich mocną strona,skoro dowody naukowe ich nie przekonują,ciekawe co z dowodami matematycznymi (tez nauka,a ze inna od meteorologii...)?Pewnie 2+2=4.5

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Panie Mishka, ja dodałbym jeszcze kilka pytań:

- Czy procederem trucia zajmuje się wojsko, czy cywilne linie działające na zlecenie?

nie, no wiadomo, że wojsko. Przynajmniej wg Pana Zagarotha który odróżnia samoloty pasażerskie od wojskowych (zapomniał że istnieją też cywilne samoloty transportowe DHL, UPS itd..). Pasażerskie nie zostawiają przecież smug :rotfl:

- Jeśli to działanie na zlecenie, to na czyje zlecenie? ("watażków" NWO, rządów państw, agencji wywiadowczych?)

myślę, że zalezy to od tego, w co kto wierzy. Jeden powie, że wywiad, inny że iluminanci

- Jakie stężenie musi mieć trucizna, aby rozproszona na wysokości przelotowej (od 8 do 12 tysięcy metrów) dotarła do ziemi i mogła czynić swoją powinność?

oh, Ci Panowie nie znaja podstawowych zasad fizyki. Nie za duzo od nich oczekujesz? Jeśli damy im za przykład pyły wulkaniczne, które krążą w rozproszeniu w atomsferze do tej pory, tym gorzej dla pyłów. 

- Jakie właściwości musi posiadać substancja, aby opaść praktycznie pionowo w dół z podanej wysokości nie ulegając przy tym choćby różnicom w prędkościach i kierunkach wiatrów?

Prawdopodobnie jakieś nadprzyrodzone, albo i magiczne. Bądź też składa się z takiej superciężkiej materii jak czarne dziury
No dobra, to nie ja miałem odpowiadać na te pytania 
  • 0

UbShup.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wstawiłem chembustera więc nic więcej nie mogę zrobić (mam za to dziką satysfakcję jak samoloty muszą korygować kurs), teraz mogę sobie pozwolić na sceptycyzm.
Samoloty lecące obok siebie jeden pozostawia zwykłą smugę kondensacyjną a drugi chemtrail - lecą na różnych wysokościach (jak na stronie: http://www.flightradar24.com/ jest podane że na takiej samej to gorzej dla strony ponieważ oznacza to że na tej samej wysokości jest różna wilgotność powietrza).
Samoloty lecące podczas blokady lotów z powodu wybuchu wulkanu leciały ponad chmurą pyłu i nie podchodziły do lądowania ani nie startowały na lotniskach objętych zakazem.

Pojęcia chemtrail używam z przyzwyczajenia na ten rodzaj smug.

Użytkownik UbShup edytował ten post 25.06.2010 - 22:06

• 0

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

edit AlienGrey
Dołączona grafika
Dołączona grafikaProsiłbym administrację o równe traktowanie użytkowników. Skoro moja odpowiedź była offtop, proszę zatem o skasowanie następującego fragmentu: "Wstawiłem chembustera więc nic więcej nie mogę zrobić (mam za to dziką satysfakcję jak samoloty muszą korygować kurs), teraz mogę sobie pozwolić na sceptycyzm." z postu powyżej, gdyż również jest OT.W kwestii obrony własnej:chembuster jest (ponoć) "urządzeniem" mającym chronić przed skutkami smug chemicznych (chemtraili). Według samego wynalazcy "produkuje" tajemniczą energię, ponoć niezwykle groźną dla życia zwaną "śmiertelną enegrią orgony (bądź orgonalną)". Omawiając właściwości urządzenia związanego bezpośrednio z wątkiem nie sądzę, abym wypowiadał się nie na temat, choć przyznam, że uczyniłem to w nieco złośliwej formie.Pozdrawiam

Użytkownik Mishka edytował ten post 26.06.2010 - 11:49

• 1

#657 Gość_pokerek

Gość_pokerek.

Napisano

Nie, mam po prostu nadzieję, że Pan i inni zamilkną i przestaną robić z siebie... Osób niewykształconych. Nie można dyskutować z kimś, kto nie posiada nawet wiedzy elementarnej. Proszę za to, jeśli tak bardzo Panu zależy na "Prawdzie", by odpowiedział na pytania, które pojawiły się na tej stronie, a zadane zostały przez Pana Mishkę.

Panie Baba, napisałem co myślę, ale zostało to ocenzurowane. Ale w pełni zgadzam się z określeniem, którego Pan użył poniżej.

edit AlienGrey
Widzę, że Pan, Panie "pokorek" nie posiada wiedzy elementarnej na temat pojęć "Regulamin" oraz "Cenzura".

Użytkownik AlienGrey edytował ten post 28.06.2010 - 19:25

• 0

Moher.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie dziwi mnie powódź w Polsce w tym roku 2010, przedniego lata widziałem pracowicie pracujące na niebie samoloty wojskowe ? snujące smugi białego całunu, miejsce Kraków, wojskowi mordercy, czy tylko dla pieniędzy rozpylali, syf w atmosferze. byłem przekonany, że będą skutki, tylko jakie?.
Wiedza którą zdobyłem czytają na ten temat była pewnością Hura stało się. Bydlaki z rządu musieli wiedzieć co będzie.
  • 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie dziwi mnie powódź w Polsce w tym roku 2010, przedniego lata widziałem pracowicie pracujące na niebie samoloty wojskowe ? snujące smugi białego całunu, miejsce Kraków, wojskowi mordercy, czy tylko dla pieniędzy rozpylali, syf w atmosferze. byłem przekonany, że będą skutki, tylko jakie?.
Wiedza którą zdobyłem czytają na ten temat była pewnością Hura stało się. Bydlaki z rządu musieli wiedzieć co będzie.

2010 rok - maj (zobacz: powódź w Europie (maj 2010)
2009 rok - czerwiec, południowe powiaty województwa podkarpackiego, małopolskiego, śląskiego, opolskiego oraz dolnośląskiego
2008 rok - lipiec, południowe powiaty województwa podkarpackiego i małopolskiego
2001 rok - lipiec/sierpień - dorzecze Wisły w południowej Polsce
1998 rok - powódź na Bystrzycy Dusznickiej; która dotknęła Duszniki-Zdrój, Szczytną, Polanicę, gminę Kłodzko,
1997 rok - tzw. powódź tysiąclecia
1982 rok - powódź roztopowa
1980 rok - podczas lata

mnie tez nie dziwi powodź .

Fikcyjne chemitrails odpowiedzialne za powodź ?? Jaaasne , a mleko sie psuje bo krasnoludki do niego szczają ;/
  • 0

Sai Baba.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie, mam po prostu nadzieję, że Pan i inni zamilkną i przestaną robić z siebie... Osób niewykształconych. Nie można dyskutować z kimś, kto nie posiada nawet wiedzy elementarnej. Proszę za to, jeśli tak bardzo Panu zależy na "Prawdzie", by odpowiedział na pytania, które pojawiły się na tej stronie, a zadane zostały przez Pana Mishkę.

Robić z siebie kogo? Widziałem, że zmieniłeś słowo debile na inne :) Czemu się wstydzisz tego co o nas myślisz? Nie wstydź się, pisz śmiało. Teraz piszesz osób niewykształconych? Jeżeli ktoś widzi psa, a ty mu napiszesz, że widział żyrafę, to znaczy, że ten ktoś jest osobą niewykształconą? Jeżeli nie odpowiemy ci na powyższe pytania, to będzie to oznaczać, że nie widzieliśmy samolotów rozpylających jakieś cząsteczki do atmosfery? Oczywiście, że nie.

staniq

PaZi,jesteś w błędzie.Zwolennicy Ci odpowiedzą,tylko wklepią kolejne " to samo " zdjęcie,nazwą Cie bezczelnym i ślepym,agentem i kłamcą itd.
Znasz ten zestaw na pamięć.Wydaje mi się,ze oni są "myślący inaczej".Logika nie jest ich mocną strona,skoro dowody naukowe ich nie przekonują,ciekawe co z dowodami matematycznymi (tez nauka,a ze inna od meteorologii...)?Pewnie 2+2=4.5

Nie mój drogi, to nie my jesteśmy myślący inaczej, tylko wy jesteście nastawieni na przekonanie nas, że zamiast psa widzieliśmy żyrafę. Ja umiem rozpoznać psa od żyrafy i próby przekonania mnie, że widziałem co innego, uważam za zabawne, ale bardziej żałosne. Mieszkam w mieście, gdzie nigdy żadne samoloty nie latały, aż tu nagle widzę ich kilkanaście i to prawie codziennie. Nie dość, że latają w dziwaczny sposób, zawracają i kołują tak jakby nigdzie nie leciały, to jeszcze zostawiają jakieś dziwne , długie, białe "odchody" i co jeszcze dziwniejsze układają je w kratownicę. Możesz mi napisać, że już wcześniej coś takiego widziałem, że to smugi, że zwiększył się ruch lotniczy, że mam brudne okulary, albo po prostu tak jak w przytoczonym fragmencie twojej wypowiedzi, że myślę inaczej. Będzie to jednak, jak już wspomniałem, żałosne.

Arkadiusz

Naprawdę oczekujesz od kogoś odpowiedzi na to pytanie? Błagam. Zapytaj swoich kolegów stanika, paziego, canarisa i innych. Myślę, że są oni dużo lepiej poinformowani. Jeśli ktoś czemuś zajadle zaprzecza najczęściej oznacza to, że zna prawdę i próbuje ją wszelkimi sposobami zagłuszyć.

Ja obstawiam watażków NWO i podległych im sługusów typu Tusk i reszta, którzy wykonują polecenia rządu światowego.

Zależy czym trujesz. Wystarczy czasami zarazić jakimś paskudztwem małą grupę osób, żeby ta grupa rozniosła to na innych. W dyskusji padł mocny argument, że jeżeli rozpylasz syf wszędzie i to gęsto, to gdzieś on w końcu opadnie i wpłynie na zdrowie ludzi.

Nie musi opadać pionowo w dół, powtórzę jeżeli rozpylisz bardzo dużą ilość danej substancji, będziesz to robił codziennie praktycznie na całym świecie, to po roku, dwóch możesz skazić naprawdę ogromne obszary i całą rzeszą ludzi.

Mishka

czy niby te świństwo rozpylane jest:

a) z dodatkowych dysz niezależnie od silników
b) razem ze spalinami w wyniku dodawania czegoś do paliwa
c) razem ze spalinami w wyniku dołączenia dodatkowego zbiornika w trakcie lotu

Myślę, że b i c możemy śmiało odrzucić. Myślę, że gdyby coś trafiło razem z paliwem do silnika, straciło by swoje właściwości. Tak myślę. Także obstawiałbym zdecydowanie a.

Po drugie: co jest rozpylane?

a) siarka (a w zasadzie SO2, gdyż jak zapewne wiadomo pomysł ten powstał na podstawie obserwacji pogody i skutków wybuchu wulkanów, gdzie w skład gazów wchodzi również ditlenek siarki; skutkiem było ochłodzenie)
b) glin w czystej postaci
c) glin w postaci Al2O3 czyli tlenku glinu
d) bar
e) inne związki chemiczne, a jesli tak, to jakie? (pomijamy niespalone węglowodory trujące same w sobie, ditlenek węgla będący gazem cieplarnianym, będący również produktem spalania, gdyż one są niejako naturalnym efektem wpisanym w działanie silnika spalinowego)

Moim zdaniem, gdyby nie było w tej mieszance nic szkodliwego, nie byłoby powodu do ukrywania całej sprawy. Z tego co zdążyłem przeczytać to z pewnością jest tam bar i aluminium.

Po trzecie: na czym Państwo opieracie się twierdząc, że zwykłe smugi kondensacyjne rozpływają się po dwóch minutach.

Napiszę tak z własnego doświadczenia - zawsze kiedy obserwowałem samolot zostawiający za sobą smugę, nigdy nie zostawała ona na niebie dłużej - i tu może będę jeszcze bardziej radykalny - niż kilkadziesiąt sekund. A tutaj nagle czytam wywody, że smugi mogą zostawać na niebie nawet godzinę :D No ludzie, cóż za bujda ;)

Proszę, bardzo proszę przekonać mnie rzeczowymi argumentami popartymi co najmniej rzetelną wiedzą.

Prosisz, żeby cię przekonać? Myślę, że jest to swoista mission impossible :) Myślę, że jeżeli kilkadziesiąt osób tu na forum, i tysiące w internecie pisze, że widzi coś niesamowitego, nietypowego, zagadkowego na niebie, a są osoby które twierdzą, że to nic special, że to zwykłe smugi, to myślę, że przekonanie tych osób jest niemożliwe. Nie gniewaj się, że tak pisze, po prostu tak to widzę.
  • -3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 12

0 użytkowników, 12 gości oraz 0 użytkowników anonimowych