Te które mogą przterwać kilka godzin są tak wielką nowością, że NASA dopiero niedawno musiała umieścić je obok tych, które zawsze obserwowaliśmy, dodając 2 nowe rodzaje smug. Nigdy sensownie się do tego nie odniosłeś. Te, które mogą przetrwac do kilku godzin, mimo iż nie ma warunków do powstawania jakichkolwiek chmur, są właśnie tematem niniejszej dyskusji. Są one niesamowite i przerażające jednocześnie, że nikt o nich OFICJALNIE nie mówi.
Jak mam się sensownie do tego odnieść, skoro to, co piszesz jest nieprawdą.
W podlinkowanym przez mnie dokumencie z 1942 roku może nie ma zawartych bardzo konkretnych, ścisłych informacji, ale na stronie 2 można przeczytać:
"If the amount of moisture is great enough to more than saturate the wake at its final and greatest cross section, hovever, the trail will be persistent ant will not disapper until it is finally blown away by the wind or dissipated by atmospheric turbulence."
To nie jest raczej opis zachowania trwającej kilka minut smugi.
W dokumencie z 1972 roku natomiast można przeczytać, że ewolucja smug były badana dla czasów rzędu kilkudziesięciu minut. Może nie są to godziny, ale czas zupełnie wystarczający do tego, aby smuga kondensacyjna pod wpływem ruchu powietrza zdeformowała się i rozlazła po niebie.
Zresztą, ten artykuł z 1970 roku opisuje wprost badanie wpływu cirrusowej zawiesiny wygenerowanej przez trwałe smugi kondensacyjne na bilans cieplny promieniowania. Artykuł sprzed prawie półwiecza. To jest wg Ciebie ta "wielka nowość"?
Napiszę Ci, jako prawnik z wieloletnim doświadczeniem, argumentów aka dowodów na chemtrails w tymże temacie zostało przedstawionych SETKI!! Zarówno tych bezpośrednich, jak zeznania świadków, zeznania ludzii którzy mieli bezpośredni z tym kontakt, fotografie, nagrania, konferencje, artykuły, wypoweidzi oficjali, dokumenty, reportaże, programy tv, badania gleby etc. jak i tych pośrednich przedstawiających jasny, logiczny, uporządkowany, merytoryczny, udokumentowany, łączący wszystkie elementy układanki sposób myślenia, w definitywny sposób dowodzący prawdziwości chemtrails. Argumentów masz 100x więcej niż w sprawie 911,
gdzie potrafiłeś się wycofać i odszczekać swoje nieprawdy i manipulacje(nie wydaje mi się - mój przyp.). Piłka jest po Twojej stronie. NIgdy nie jest za późno by przejść na jasną, dobrą stronę mocy....
Ale ja, póki co, nie chcę Twoich setek dowodów na chemtrails, ale JEDEN, konkretny dowód na to, że długotrwała smuga kondensacyjna nie może powstać za zwyczajnym samolotem odrzutowym. Czy tak trudno Ci zrozumieć, o co Cię proszę?
Dopóki ta fundamentalna kwestia nie zostanie przez Ciebie wyjaśniona, wartość wszystkich Twoich argumentów będzie równa ZERO. A sto razy ZERO to niestety nadal ZERO.
Broń mnie, Boże, przed takimi prawnikami...