Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A za oknem mam czyściutkie, do bólu błękitniutkie niebo bez żadnej smugi. Dowolnego pochodzenia.

Póki co, na niebie nie wisi nic. :))

Przyznaj się, chembuster kupiłeś?

... Staniq wniósł przed chwilą do dyskusji całkowicie nową jakość, której istotę, jak mniemam, warto podkreślić. 

Może taki język trafi do zwolenników? Ile razy można tłumaczyć zagadnienia z podstaw fizyki, chemii, nawet geografii. Jeżeli ktoś tego nie przerobił w szkole, to znaczy, że ma takie braki, że nie rozumie dzięki czemu pali się zapałka, co to jest energia kinetyczna i co to ma wspólnego z młotkiem. Za to wzrokowo rozróżnia skład spalin i smug kondensacyjnych na wysokości 10 tys. metrów.

Dlatego może tak spróbować?... Chociaż, ciągle mam wątpliwości.

Nick.
  • Tematów: 777
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przyznaj się, chembuster kupiłeś?

Kupiłem? Sam sobie "OWOC ŻYCIA" wyklepałem w wolnych chwilach i teraz od groma gromię orgonem!

Może taki język trafi do zwolenników?

Język, ale i to, co chcesz za jego pomocą przekazać. Według mnie to najlepsze i najciekawsze podejście do wszystkich zagadnień paranormalnych. To są fakty. Tak po prostu. Z tym, że kulturowe i tak powinien odbywać się namysł nad nimi.

A, jak widzimy, dzieje się tyle, że nie trzeba martwić się brakiem materiału. :)

Użytkownik Nick edytował ten post 07.08.2018 - 19:25

• 2

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W tej całej teorii chemtrails bardzo ciekawe jest to o czym była już mowa pare razy. Skoro te zanieczyszczenia są rozpylane celowo przez samoloty to tzw.elity które o tym zdecydowały też są narażone na szkodliwe działanie związków chemicznych wszelkiej maści które spadają wszędzie. Czyli wychodzi na to że sprawcy tej masowej zbrodni jak to określa ogarnięty są jednak na tyle głupi że trują samych siebie. 

Oczywiście zawsze można powiedzieć że oni tak że poświęcają dla szczytnego celu jakim jest trucie ludzi. Choć wątpię w to że tak jest. Jeśli chce się depopulować ludzkość to jest wiele innych prostszych metod które trafiają do konkretnych odbiorców. Przecież na wojnę które prowadzi jedno państwo przeciw drugiemu nie idzie prezydent albo premier tylko wysyła się żołnierzy który mają wybijać innych.

Można też powiedzieć że tzw. sprawcy się chronią w jakiś sposób. Jednak skoro cały ten syf z samolotów spada na każdego to ciekawe jaki by miał być sposób tej ochrony.

• 0

Tiga.
  • Tematów: 27
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Przypuszczam wlewy dożylne z witaminy C.
Polecam tego bloga tworzonego przez semiotyka kultury, pisze o mitologii współczesnej.
http://mitologiawspolczesna.pl/
  • 0

Nick.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

są jednak na tyle głupi że trują samych siebie

A jeśli to nie głupota, ale bohaterstwo czystej wody? Jeśli ci ONI wiedzą, że nie ma innego wyjścia i albo opryski albo to drugie ZŁO, o wiele większe? :))

Polecam tego bloga tworzonego przez semiotyka kultury

Tak, znam, świetna sprawa. Cóż można dodać? Idźcie i czytajcie z tego wszyscy. ;)

O, choćby takie coś:

[...]
Nauka potrzebuje pozytywnej mitologii

W nauce widać to równie silnie jak w polityce. Biegamy od pożaru do pożaru, zwalczając błędne przekonania a to o szkodliwości szczepionek, a to o trującym GMO czy starożytnym Imperium Lechitów. Sam na tym blogu zajmuję się głównie obalaniem.

Ale obalanie poszczególnych szkodliwych mitów, choć ważne, zawsze będzie dalece niewystarczające. Jest bowiem leczeniem objawów, a nie choroby. A choroba jest taka, że nauka, medycyna i polityka oparta na dowodach są dziś w odwrocie. Nie przedstawiają dostatecznie atrakcyjnej wizji dziejów, nie kuszą wspaniałą karierą i możliwością zmiany świata na lepsze.

Oczywiście z tropicielami farmaceutycznych spisków i kosmicznych imperiów nie wygramy licytując się na sensacje i filmy z żółtymi napisami. Ale nauka naprawdę ma po swojej stronie rewelacyjne argumenty!
[...]
http://mitologiawspo...ede-maszerowac/

Użytkownik Nick edytował ten post 07.08.2018 - 21:50

• 1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem wiara we wszelkiego rodzaju spiski to taka religia. Oni po prostu chcą w to wierzyć bo sprawia im to przyjemnośc, szukają jakiegoś celu w życiu pewnych ideałów, chcą mieć jakieś poczucie zagrożenia taki własny koniec świata za zło które dzieje się na ziemi. Niestety w przypadku chemoludków i płaskoziemców przybrało to kształt jakiegoś fanatyzmu religijnego, głoszą swoje poglądy w internecie na ulicach i od drzwi do drzwi momentami. Mi to przypomina praktyki sekciarskie, albo co najmniej natarczywe najścia Świadków Jehowy.  Chyba trafnie to zdiagnozowałem.

• 1

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Cały Twój udział w dyskusji o 911 to była jedna wielka manipulacja i kłamstwo. Podając przykłady musiałbym założyć odrębny temat i praktycznie nic innego nie robić przez tydzień, dwa.

Właśnie o tym wyżej pisałem. Żadnych konkretnych zarzutów, tylko nic nie wnoszące wyzywanie od kłamców.

Czy ja dobrze zrozumiałem? Nie odniesiesz się do moich rzekomych kłamstw, bo jest ich za dużo? Bardziej pokrętnego usprawiedliwienia chyba nie można było wymyślić...

Przecież nikt nie każe Ci wytykać mi wszystkiego naraz. Możesz obnażać te moje niezliczone manipulacje stopniowo, jedna po drugiej. Kwestia za kwestią. Pytanie za pytaniem. Kto wie, może zapędzisz mnie w kozi róg już przy pierwszym. Nie powinno Ci to sprawić specjalnej trudności.

Podam dla przykładu.
Moje pytanie do Ciebie dot. tematu chemtrails:
Dlaczego zwykłe smugi kondensacyjne nie mogą być długotrwałe?
  • 3

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na temat kłamstw i manipulacji pisze człowiek, który miał już tutaj 11 kont i czasem sam się chwalił z innego konta jak to mądrze pisze.

• 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak to było?...

Jakoś tak:

- Zagaroth do Quintusa: O właśnie Quintusie, masz rację! Dokładnie tak jest, jak mówisz!

- Quintus do Zagarotha: Dziękuję Zagaroth, chyba tylko Ty jeden mnie rozumiesz.

I tak sobie sam ze swojego dzióbka spijał nektarek...

Długo by można było pisać o naszym adwersarzu, dla którego samo pisanie o jego niecnych czynach (przerabiane zdjęcia) jest obrazą.

Ale nie ma przeszkód, aby udzielił dawno oczekiwanej odpowiedzi na pytanie:

- dlaczego smuga kondensacyjna nie może być długotrwała.

Kiedy już uporamy się z tym zagadnieniem, jest jeszcze kilka pytań o kluczowym dla sprawy znaczeniu. Ale to może poczekać. Najpierw powyższe.

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem wiara we wszelkiego rodzaju spiski to taka religia. Oni po prostu chcą w to wierzyć bo sprawia im to przyjemnośc, szukają jakiegoś celu w życiu pewnych ideałów, chcą mieć jakieś poczucie zagrożenia taki własny koniec świata za zło które dzieje się na ziemi. Niestety w przypadku chemoludków i płaskoziemców przybrało to kształt jakiegoś fanatyzmu religijnego, głoszą swoje poglądy w internecie na ulicach i od drzwi do drzwi momentami. Mi to przypomina praktyki sekciarskie, albo co najmniej natarczywe najścia Świadków Jehowy.  Chyba trafnie to zdiagnozowałem.

Micheal Crichton w przedmowie do bodajze "Parku Jurajskiego" pisał o pojęciu Techno-mitu.

Człowiek z natury ma skłonności do wiary w duchy, mistycyzmu, zainteresowania tajemnicami itp. We współczesnym świecie w którym nauka już dawno obaliła wszystkie religijne bzdury typu Potop, stworzenie człowieka, istnienie duszy itp pojawia sie zapotrzebowanie na niewytłumaczalne, na tajemnice, na wielkie spiski. Do tego dochodzi niewiedza, roznego rodzaju kompleksy ( zarowno nizszosci jak i wyzszości ), szybkość i łatwość rozsprzestrzeniania sie fałszywych wiadomości dzieki internetowi i tak dalej. 

Stąd bzdury o chemtrails, płaskiej ziemi, spiskach 9/11 i cała reszta tego badziewia.

Jak to było?...

Jakoś tak:

- Zagaroth do Quintusa: O właśnie Quintusie, masz rację! Dokładnie tak jest, jak mówisz!

- Quintus do Zagarotha: Dziękuję Zagaroth, chyba tylko Ty jeden mnie rozumiesz.

I tak sobie sam ze swojego dzióbka spijał nektarek...

Własnie sobie czytam temat od początku i jest dokładnie tak jak piszesz - QM mozna powiedzieć masturbował sie tutaj, masując sam sobie własne ego z roznych alterkont. 

Ale nie ma przeszkód, aby udzielił dawno oczekiwanej odpowiedzi na pytanie:

- dlaczego smuga kondensacyjna nie może być długotrwała.

I to wybolduje i dam duza czcionke bo to jest kwestia KLUCZOWA dla całej teorii.
Fakt ze przez 9 lat nie została wyjaśniona i zaden ze spiskowców nie odnióśł sie do tego inaczej niz "bo kiedys tak nie było" to po prostu kpina. 

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"A jeśli to nie głupota, ale bohaterstwo czystej wody? Jeśli ci ONI wiedzą, że nie ma innego wyjścia i albo opryski albo to drugie ZŁO, o wiele większe? :))"
Co jest tym drugim złem?

Można przyjąć taką wersję że skoro chcą masowo truć ludzi to trują przy okazji samych siebie bo nie mogą się przed tym uchronić choćby chcieli.
Ale nawet gdyby to chyba nie mają się czym przejmować sobą bo te trucie marne daje efekty skoro ludzi na świecie nadal przybywa. To już prędzej uwierzę w rozpowszechnianie celowe jakiś wirusów niż w chemtrails.

Wiara w chemtrails jest dosyć wygodna. Bo przyczynę wszelkiej maści chorób, w tym przede wszystkim nowotworów można zwalić na opryski z nieba. Czyli na coś na co wpływu specjalnie nie mamy. Można się wtedy zjednoczyć w walce przeciw temu procederowi i poczuć jak bohater który robi coś dla dobra całego świata.
Dlatego nie trzeba się przejmować paleniem papierosów czy innymi niezdrowymi praktykami bo skoro i tak nas trują więc nie trzeba zmieniać stylu życia. A dużo gorsze dla organizmu jest wdychanie dymu grillowego niż te rzekome chemtrails.
  • 0

Ogarnięty.
  • Tematów: 3
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Mariush

Teoria tzw spiskowa ta temat wydarzeń z 11 września 2001 roku w Nowym Jorku, jest najlepszym potwierdzeniem, że są osoby piszące, mówiące, rozumiejące w języku polskim, które potrafią przez lata tak bujać, tak bardzo naginać fakty, manipulować, kłamać, że zbrodnicza elita zyskuje jakże cenny czas na dalsze swoje działania. Rok w rok, rocznica za rocznicą, media głównego nurtu w Polsce i na świecie, obojętnie jaka opcja wygrywa wybory, karmią nas wszystkich totalnym kłamstwem, totalnymi wyssanymi bzdurami na temat niby islamskiego ataku na USA, na ich demokratyczne wartości, umiłowanie pokoju, sprawiedliwość, społeczny, publiczny porządek. Jak wielkim trzeba być naiwniakiem, debilem by w to wszystko wierzyć? Gdyby to forum było naprawdę miejscem obiektywnej dyskusji, twardych, niepodważalnych zasad, że jak jawnie kłamiesz, manipulujesz, bredzisz, to w sytuacji udowodnienia Twoich kłamstw, robisz śliczny wulg, jako jednostka negatywnie zdiagnozowana, zweryfikowana, jako niebezpieczny, przekupiony troll. Działająca na rzecz śmiertelnie niebezpiecznej elity, szaleńców, być może pozbawiona napletka, osoba, dla której doczesne korzyści, są ważniejsze niż ewentualny upadek i degradacja całego społeczeństwa, całych narodów. 

W temacie o 11 września 2001, Twoje kłamstwa i manipulacje zostały tak dobitnie wykazane, że jedynym pytaniem, na jakie nie znaleziono jeszcze odpowiedzi, jest to, czy należy i wypada bić leżącego, zranionego, pogubionego wynajętego chłoptasia, który na wezwanie swoich braci najstarszych w wierze, próbował wszystkich myślących oszukać, okłamać, uśpić, zmanipulować. To że nie zostałeś za te lata kłamstw, i jawnego wprowadzania innych w błąd, zbanowany na amen na tym forum, najlepiej dowodzi, że forum niniejsze zostało przejęte i zdominowane przez osoby które grają na rzecz światowej zbrodniczej elity,. To takie oczywiste, że aż żal - jak to mówił Pan o 100 nogach - strzępić ryja. 

Dlaczego smugi kondensacyjne nie mogę być długotrwałe? To zadane przez Was pytanie, pojawiało się za dużo razy na biurkach ludzi odpowiedzialnych za tę zbrodnię. Nie potrafiąc na nie odpowiedzieć, zbrodniarze wpadli na genialny plan. Postanowili stworzyć dwa nowe, dodatkowe, nieznane wcześniej ludzkości rodzaju smug lotniczych: trwałe i trwałe rozchodzące się. Dlaczego mieli tego nie robić? Przecież ludzie, w ich mniemaniu, to debile, zwierzęta pociągowe, których jedynym sensem istnienia jest praca na rzecz jego żydowskiego pana. Więc OFICJALNIE wymyślili, że powiedzą bydłu o wprowadzeniu do obrotu pojęciowo prawnego pojęcie smug trwałych i trwałych rozchodzących się, obie nowe smugi okraszone ślicznymi, nieznanymi wcześniej ludzkości kształtami w postaci niesamowitych, tajemniczych kłębków, które psują obserwowaną od zawsze symetrię i delikatność smug kondensacyjnych, Ale goj, z definicji proste i bezmózgie zwierze, stworzone by służyć swoim Panom z pozmienianymi nazwiskami, nie powinien zadawać trudnych pytań. Powinien przyjąć, że w ostatnim czasie, smugi kondensacyjne z jednego rodzaju, który obserwowaliśmy praktycznie od zawsze (od czasu kiedy powstały samoloty), zmieniły się w 3 rodzaje, z czego 2 najnowsze dokładnie pasują do opisu niesamowicie trwałych, cholernie dziwnie wyglądających smug bogatych w chemię, wirusy, bakterie, grzyby i nanocząsteczki. 

W tym temacie przedstawiono setki pośrednich i bezpośrednich dowodów na tę zbrodnię. 70 % wpisów tutaj na forum, to efekt działalności wynajętych, biednych życiowo chłoptasiów, którzy uwierzyli że mogą skutecznie przeciwdziałać odkrywaniu tej zbrodni. Co jest najgorsze? Zarówno ich mocodawcy, jak i sami wynajęci chopcy, mogą czuć niesamowitą dumę, że m goje, tak długo, poza gadaniem i ubolewaniem, nie możemy nic z tą zbrodnią i z tymi zbrodniarzami zrobić! Nic! Tak jak żydki które mordowały naszych w Katyniu Charkowie i innych miejscach kaźni, jak i w Polsce przez dziesięciolecia. tak samo teraz wynajęci chłopcy mają totalnie zarąbisty ubaw z nas gojów, że poza gadaniem, nie jesteśmy w stanie nic zarówno z tą zbrodnią, jak i z nimi samymi, zrobić. Jesteśmy frajerami i tyle. Rozgrywają nas na cacy, bez masła, na czysto do jednej bramki!

wulgaryzmy2.gif
Dostajesz warna za wulgarym. Ogarnij się i swoje słownictwo
To ja Wszystko

Użytkownik Wszystko edytował ten post 09.08.2018 - 19:33
Wulg

• -5

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

^Co tu się odwaliło? :o  Aż mi pejsy dęba stanęły.

tak samo teraz wynajęci chłopcy mają totalnie zarąbisty ubaw z nas gojów, że poza gadaniem, nie jesteśmy w stanie nic zarówno z tą zbrodnią, jak i z nimi samymi, zrobić.

Zawsze mogłeś zostać pilotem i w ramach protestu nie włączać przycisku chemtrails ON/OFF. Myslę że powinieneś dać sobie na luz bo skończysz jak twój kolega Anioł z tego tematu w psychiatryku a tego byśmy nie chcieli.

Użytkownik iLuminatek edytował ten post 08.08.2018 - 22:31

• 1

Nick.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co jest tym drugim złem?

Żartujesz? Przecież to oczywiste. NIE WIADOMO... Na tym polega cały myk. To wiedzą tylko ONI (Rząd Światowy, Iluminaci, Masoni, grupa Bilderberg, kosmici, cykliści - do wyboru).

Można przyjąć taką wersję że skoro chcą masowo truć ludzi to trują przy okazji samych siebie bo nie mogą się przed tym uchronić choćby chcieli.

No tak, bo są szlachetni i dobrzy. Są gotowi narazić się wraz ze wszystkimi na ryzyko zwiększonego zachorowania na choroby nowotworowe byle tylko ratować populację.

Ciekawe. Zdaje się, że właśnie postawiłem na głowie teorię chemitrails, a ona nadal zachowała wewnętrzna integralność. Fakty kulturowe to jednak potęga. :)

• 1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Ogarnięty

Czemu zatem zwykłe, niechemiczne smugi kondensacyjne, nie mogą być trwałe? Bo nadal nie odpowiedziałeś.

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych