Napisano 28.06.2010 - 16:28
Napisano 28.06.2010 - 17:21
Odległość drogowa czy kolejowa Warszawa - Łódź to jakieś 130 km. Odległość drogowa z Okęcia do Pabianic to 142 km. Odległość Okęcie - Pabianice w linii prostej to ok 110 km.Po pierwsze primo, Okęcie jest jakieś 160km od mojego miasta.
Po drugie primo tłumaczę Ci, że nie zaobserwowałem jeszcze smug zawiesistych na dłuższy czas u tych - Okęciowych samolotów pasażerskich. Czy to tak trudno zrozumieć, czy mam zacząć sylabować wyrazy?
To dość dziwne, co piszesz, bo akurat tego, że smugi tworzą się przeważnie na wysokości 8-10km jakoś nikt nie poddawał jeszcze w wątpliwość. Aby powstała smuga kondensacyjna musi zostać spełnionych kilka warunków dotyczących odpowiedniej temperatury i wilgotności. Aby powstała smuga długotrwała również muszą istnieć sprzyjające warunki (polecam przeczytanie całości tematu, tam jest dokładnie wyjaśniony mechanizm powstawania i utrzymywania się - bądź nie - smug kondensacyjnych). Woda wrze w temp 100 stopni Celsjusza. Pod warunkiem, ze ciśnienie wynosi dokładnie 1013hPa. Pod innym ciśnieniem - np w górach zaczyna się gotować już przy 90 stopniach, a w takich Alpach nawet w 72. Ponieważ są inne warunki fizyczne. Podobnie jest z chmurami. Inna wilgotność, inna temperatura, wreszcie prądy powietrzne - to są zewnętrzne warunki fizyczne, które decydują czy smuga powstaje i na jak długo oraz czy będzie się rozszerzać, czy nie. Rozumiesz to, czy nie rozumiesz ?Tłumaczę po raz enty - obserwacje wskazują na to, że te przeloty na wysokich pułapach nie pozostawiają smug długotrwałych, z których tworzą się dziwne obłoki. Rozumiesz to, czy tego nie rozumiesz?
O superkomputerach w 1914 roku. Pierwszy matematyczny model komputera powstał w 1937 roku (maszyna Turinga). Model matematyczny, a nie działające urządzenie. Pan Welles musiał byc chyba prekognitąAW: Jest jeszcze jedna technika, opisana w 1914 roku przez H.G. Wellesa który był propagandzistą Fundacji Rhodes'a i Fabian Society - dwóch wielkich graczy wspieranych przez rodzinę Astor i ich miliardy. On mówił o światowym mózgu, że ostatecznie wszystkie informacje będą kontrolowane przez światowy mózg, co doprowadzi do powstania nowej światowej kultury która będzie kontrolowana przez rządzących. Mówił oczywiście o superkomputerach itp.
wodę się fluoruje w stanach od 1947, w Europie od 1952AJ: W latach 20tych mówili także o dodawaniu fluoru do wody i szczepieniach które zrobią z ludzi zombie.
Jesli mieszkasz w południowej Polsce bardzo możliwe że będziesz widział długo utrzymujące się smugi, może nawet mleczne niebo, bo na południu pogoda ma się zepsuć. Na północy jeszcze przez kilka dni ma być ładnie. Oczywiście to tylko prognoza oparta na prognozie pogody. A ta, jak wiemy ma znikomą sprawdzalność.Dzisiaj nie ma na niebie nade mną żadnej smugi, lecz jutro dzień może wyglądać dokładnie tak samo tylko z jedną małą różnicą- będzie mnóstwo gęstych" smug kondensacyjnych", pozostawionych przez samoloty, których dzisiaj na niebie nie ma, lecących po trajektoriach, po których dzisiaj nie przelatuje żaden samolot a niebo będzie wyglądało jak szachownica. To jak to jest?
Użytkownik Mishka edytował ten post 28.06.2010 - 23:39
Napisano 28.06.2010 - 17:41
Obawiam się, że wyjaśnienie całkowicie wyczerpujące temat wymagałoby kilkudziesięciostronowego wykładu z fizyki atmosfery na poziomie akademickim. Nie wydaje mi się, by taki tekst znalazł tu wielu zainteresowanych. Tym niemniej odpowiem na twoje pytanie, może nieco w skrócie, ale za to z odnośnikami, pod którymi znajdziesz szersze wyjasnienia. Nie urywam, że w dużej części będą to powtórki z moich wcześniejszych postów.Dobrze, nawet ja odpowiem na nie wszystkie, ale pod jednym warunkiem- gdy otrzymam odpowiedź na pytanie zadane dużo wcześniej, zanim nawet ktokolwiek zaczął rozdmuchiwać temat-" Czym u licha są te dziwne chmury, skąd one się wzięły, przecież nigdy czegoś takiego nie widziałem!". I żądam tutaj wyjaśnienia, i to takiego, które wyczerpałoby by temat, a nie dalszej farsy na temat" zdawało Ci się".
Można spytać jakie to konkretnie samoloty (jakich linii lotniczych) i jaka konkretnie to trasa (numer drogi lotniczej)? Wspominasz tylko o regularnych połączeniach istniejących od wielu lat. A co z połączeniami otwartymi dopiero niedawno? Co z lotami czarterowymi i towarowymi, które nie mają ustalonego rozkładu? Czy one też nie zostawiają smug? Ja wielokrotnie widziałem samoloty pasażerskie, które zostawiały długie i trwałe smugi kondensacyjne. Ciekaw jestem jak odrózniasz loty pasażerskie od tych innych.Muhad, zdecydowanie potwierdzam, nigdy nie zauważyłem, żeby samoloty lecące po jednej, konkretnej trasie zostawiały smugi. Chodzi mi o samoloty pasażerskie, które od lat latają stałymi trasami, żaden z nich NIGDY nie zostawił smugi.
Użytkownik Lynx edytował ten post 28.06.2010 - 18:04
Napisano 28.06.2010 - 18:38
Chemia, proszę Pana, zajmuje się przemianami chemicznymi, a fizyka opisuje zjawiska fizyczne - nawet jeśli dotyczą substancji chemicznych. Tworzenie się kryształków lodu na jądrach kondensacji jest zjawiskiem fizycznym, a nie przemiana chemiczną.Człowieku, prędzej chemia ma tu więcej do powiedzenia niźli fizyka sama w sobie. Chemikalia lubią chemię.
Napisano 28.06.2010 - 21:35
Ja mam lepszy:Mam też materiał, ciekawe jak ten film skomentują co poniektórzy forumowi geniusze:)
Użytkownik Ill edytował ten post 29.06.2010 - 14:09
Napisano 29.06.2010 - 12:21
Napisano 29.06.2010 - 14:41
Użytkownik PaZi edytował ten post 29.06.2010 - 16:02
Napisano 29.06.2010 - 18:21
Muhad, zdecydowanie potwierdzam, nigdy nie zauważyłem, żeby samoloty lecące po jednej, konkretnej trasie zostawiały smugi. Chodzi mi o samoloty pasażerskie, które od lat latają stałymi trasami, żaden z nich NIGDY nie zostawił smugi. Sam fakt tego, że tak jak dzisiaj, mamy piękny dzień, na niebie widać samoloty, lecz są to jedynie te które latają tutaj rutynowo, niebo jest przejrzyste bo i pogoda jest piękna. Nie uświadczysz żadnych smug. Jednak przyjdzie inny dzień i oprócz latających samolotów, które widzimy na codzień( i co ważne, nadal nie zostawiają niczego za sobą na dłużej niż kilkanaście sekund) latają również inne, ale one tym razem ZOSTAWIAJĄ coś za sobą. To jak to jest, wzmożony ruch jest tylko w poszczególne dni i akurat wszystkie z tych samolotów zostawiają smugi? Dzisiaj nie ma na niebie nade mną żadnej smugi, lecz jutro dzień może wyglądać dokładnie tak samo tylko z jedną małą różnicą- będzie mnóstwo gęstych" smug kondensacyjnych", pozostawionych przez samoloty, których dzisiaj na niebie nie ma, lecących po trajektoriach, po których dzisiaj nie przelatuje żaden samolot a niebo będzie wyglądało jak szachownica. To jak to jest?
Mam też materiał, ciekawe jak ten film skomentują co poniektórzy forumowi geniusze:)
[url="http://www.youtube.com/watch?v=oveHW7TpTU8&feature=player_embedded#%21"]http://www.youtube.c...ayer_embedded#![/url]
Film sprzed kilku dni.
Pozdrawiam
edit AlienGrey
To jest temat o chemtrailsach a nie o NWO!
Odległość drogowa czy kolejowa Warszawa - Łódź to jakieś 130 km. Odległość drogowa z Okęcia do Pabianic to 142 km. Odległość Okęcie - Pabianice w linii prostej to ok 110 km.
W takim razie u jakich samolotów obserwujesz te smugi ? (nie ma w języku polskim słowa sylabować)
To dość dziwne, co piszesz, bo akurat tego, że smugi tworzą się przeważnie na wysokości 8-10km jakoś nikt nie poddawał jeszcze w wątpliwość. Aby powstała smuga kondensacyjna musi zostać spełnionych kilka warunków dotyczących odpowiedniej temperatury i wilgotności. Aby powstała smuga długotrwała również muszą istnieć sprzyjające warunki (polecam przeczytanie całości tematu, tam jest dokładnie wyjaśniony mechanizm powstawania i utrzymywania się - bądź nie - smug kondensacyjnych). Woda wrze w temp 100 stopni Celsjusza. Pod warunkiem, ze ciśnienie wynosi dokładnie 1013hPa. Pod innym ciśnieniem - np w górach zaczyna się gotować już przy 90 stopniach, a w takich Alpach nawet w 72. Ponieważ są inne warunki fizyczne. Podobnie jest z chmurami. Inna wilgotność, inna temperatura, wreszcie prądy powietrzne - to są zewnętrzne warunki fizyczne, które decydują czy smuga powstaje i na jak długo oraz czy będzie się rozszerzać, czy nie. Rozumiesz to, czy nie rozumiesz ?
Lynx ciekawy post ale szkoda twojego trudu . Zaraz pojawi sie Zagaroth albo Muhad , zignoruje go , wklei jakies wielce "szokujący" filmik albo fotke i orzeknie ze nas trują i zebyście sie obudzili
Z Prospiskowcami dyskutuje sie tak jak z wierzącymi
edit Yawgmoth
@Shay
Ja mam lepszy:Mam też materiał, ciekawe jak ten film skomentują co poniektórzy forumowi geniusze:)
[url="http://www.youtube.com/watch?v=uoUBWEqPu0Q&feature=fvw"]http://www.youtube.c...u0Q&feature=fvw[/url]
Tak wygląda zrzut paliwa. Na Twoim filmie, też jest zrzut paliwa pokazany.
Niech ten filmik uświadomi wszystkim spiskowcom, że aby stworzyć takiej grubości, a szczególnie długości chemtraile wysoko nad ziemią samolot musiałby posiadać niesamowicie duże zbiorniki z tą substancją. Wątpię czy by się one zmieściły do kadłuba nawet po zlikwidowaniu kabiny pasażerskiej.
Pozdrawiam
Napisano 29.06.2010 - 19:05
Nie, nie jest tak jak piszesz.Nie, nie jest tak. Jak sam zdążyłeś zauważyć, pasażerskie samoloty nie zostawiają trwałych smug, więc to odpada.
Druga sprawa to taka, że te samoloty co zostawiają trwałe smugi, które tworzą obłoczki, wykonują manewry jeden po drugim, czasem kilka na raz, robią nawroty i wracają na lotniska, co da się zauważyć, więc nie są to loty komercyjne, tylko w celu rozpylenia tego gówna. Prosta logika, nic więcej.
Napisano 29.06.2010 - 19:28
będziesz powielał papkę szkolną i wszelkiego rodzaju propagandy.
Napisano 29.06.2010 - 20:11
Popularny
Daruj sobie udowadnianie sobie wyliczeń ile jest dokąd i skąd, bo to akurat nic nie wnosi.
Nie ucz ojca dzieci robić. Wiesz czym jest "słowotwórstwo"? Poza tym wytykanie cudzych błędów to taka polityka dyskredytacji przeciwnika?
Przecież o to tu chodzi, co nie? Mamy bawić się w takie głupoty, jak małe dzieci z piaskownicy? Ja wytknę Tobie, Ty mnie, itd? Fajnie, idź na polityka.
Zwykłe chmury niezależnie od wysokości znajdowania się trwają sobie określony czas i nie zmywają się natychmiast, a ich wysokość często opiewa na kilka, a czasem na kilkanaście km w pionie. Gdzie w tym momencie jest są Twoje stopnie? Różnica temperatur jest widoczna nawet między parterem a dziesiątym piętrem.
Podstawy wiedzy, którą aktualnie zdobywasz w szkole, poznałem już jakiś czas temu, więc uczyć mnie ponownie panie Psorze nie musisz.
I niby co ten materiał filmowy miał pokazać? Ani nie widać trwałości tych smug, ani nie masz pewności co właściwie zostaje w tym puszczane. Marnotrawienie paliwa to odrobina niejasność i brak w tym logiki. Aż tacy bogaci są w tych liniach? Przelewa się, fiu fiu.
Użytkownik Mishka edytował ten post 29.06.2010 - 20:21
Napisano 29.06.2010 - 20:18
Napisano 29.06.2010 - 20:32
Napisano 30.06.2010 - 16:14
będziesz powielał papkę szkolną i wszelkiego rodzaju propagandy.
Widzisz , jakbyś chodził do szkoły to by cie nauczyli paru takich rzeczy jak logika , czytanie ze zrozumieniem i takie tam rzeczy bardzo niepopularne wśród wielbicieli wszelkich teorii spiskowych .
W swoim poście zadałem pare pytań na ktore strona prospiskowa nie raczyła odpowiedzieć (podpowiadam : post nr 677 , 46 strona tematu ) .
Od poczatku tego tematu sceptycy zadają pytania , podają dane a prospiskowcy potrafią tylko oskarżać o agenturalnosc każdego , obrażać wszystkich ktorzy sie z nimi nie zgadzają i wklejac kolejne "szokujące" filmy i zdjęcia chmur .
"Szczególnie, że na nim nic nie widać "
To prawda. Na youtube znalazłem jeden film z takim samolotem na którym widać więcej tych smug po paliwie. Konkretnie to o ten filmik mi chodzi.
Panie Mishka,Muhad logikę ma "gdzieś",bo jego logika jest lepsza,bo redaktorska.Tylko poprawnej polszczyzny "nie nauczyli bo nie zdążyli".Muhadowe "słowotwórstwo" rozlało się po temacie,wierzę ,ze to literówka -Chemistrail ale chemitrails...
Muhad.
Co do paliwa wylewanego przed lądowaniem,bezpieczeństwo pasażerów jest droższe od paliwa.
Traktaty ONZ nie maja nic wspólnego z tematem tutaj poruszanym,nawet nie jesteś w stanie udowodnić ze ktoś ich nie przestrzega-a więc "mowa-trawa",rozmydlasz temat,bo nie masz nic konkretnego do powiedzenia.
No cóż,szczenięcy wiek ma swoje prawa...
Użytkownik Muhad edytował ten post 30.06.2010 - 16:20
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych