Perseusz
Brzytwa Ockhama każe nam szukać najmniej skomplikowanych wyjaśnień każdego zjawiska. Choć mamy dowody na to, że zwyczajne smugi kondensacyjne zachowują się niejednokrotnie tak jak rzekome ,,chemtrails'', a wszystko inne (włącznie ze zdjęciami z wnętrza samolotu, anonimowym wywiadem mechanika, rzekomym brakiem zdjęć czy dowodów na istnienie takich smug przed rokiem xxxx albo próbkami powietrza) było niewiarygodne lub obalano to już blisko dziesięć lat temu, nadal nie tylko nie przyjmujemy do wiadomości wyjaśnienia najprostszego, ale nawet żadnego z innych wyjaśnień noszących znamiona logiki. Wyjaśnień będących zgodnymi z naszą podstawową wiedzą o meteorologi albo chociażby ze zdrowym rozsądkiem.
Hahah coooooo? Człowieku, idąc tokiem rozumowania tutejszych zaprzeczaczy hobbystow: daj nam namiar na Twojego dielra, bo towar który Twój nos młóci, pozazdrościć może każdy nawet najbardziej zatwardziały sceptyk
Takiego bełkotu nie czytałem już naprawdę od wielu, wielu lat
Miast tego wyznawcy teorii o ,,chemtrails'' każą nam wierzyć w to, że istnieje międzynarodowy spisek obejmujący już w tej chwili chyba każdy kraj na świecie, w który zamieszani muszą być politycy, piloci samolotów (od pasażerskich, przez awionetki, po maszyny wojskowe), mechanicy, kontrole obsługi lotów, meteorolodzy, fizycy i ogólnie rzecz biorąc wszyscy ludzie zajmujący się prawodawstwem, badaniem pogody albo budujący bądź naprawiający samoloty. Oczywiście nie wspominając już o producentach toksyn, o pomysłodawcach tegoż i o ludziach, którzy musieli przekonać cały świat do swojego planu oraz rozwiać wszelkie wątpliwości z wykonywaniem tegoż planu związane.
Taaaak ja i inni KAŻEMY hahaha Ci wierzyć! Co za bzdura do potęgi! Ja mogę jedynie postulować, być zaczął myśleć...
Mamy w sumie miliony ludzi, często z sobą w żaden sposób nie powiązanych, pracujących dla agencji rządowych, dla wojska, dla prywatnych firm, od małych lotnisk po duże lotniska międzynarodowe, są to w bezpośrednio zamieszani naukowcy, premierzy, prezydenci, ministrowie, no i rzecz jasna każdy Wiesiek i Rysiek, który stoi na pasie startowym albo dba o to, by samolot miał dość paliwa.
No macie!
Teoria ta zakłada masowe trucie ludzkości, chociaż tenże sposób trucia jest najmniej logiczny, najmniej ekonomiczny i najmniej celny. Rozpyla się związki chemiczne, które mogą lądować tysiące kilometrów dalej, truje się wszystkich (a zatem również miliony będące częścią spisku), truje się w celu ograniczania populacji (chociaż ta cały czas rośnie, a większość ,,chemtrails'' obserwuje się nad krajami Pierwszego Świata z już ujemnym przyrostem naturalnym, miast zrzucić wszystko na głowy mieszkańców Afryki i Azji), truje się nas w sposób zmuszający do zapoznania ze spiskiem ogromnej ilości zwyczajnych ludzi, truje się nas na naszych oczach (chociaż biorąc pod uwagę monopolizację rynku i łatwość kontrolowania paru agencji, łatwiej byłoby po prostu wcisnąć masę trucizn do konkretnych produktów spożywczych albo wody), no i oczywiście trują nas bliżej niezidentyfikowani ,,Oni''.
Hahaha co za BS czytaj bull shit, aka po polsku krowie gie... Chciał chłopiec zabłysnąć, no i zabłysnął - głupotą.
Dodam dziś od siebie, że mamy zatem nieprawdopodobną nawet jak na teoretyków spiskowych skalę. Kompletnie niemożliwy do utrzymania w ryzach spisek obejmujący miliony zwyczajnych ludzi, brak jakiegokolwiek jasnego celu czy motywacji stojącej za Największym Projektem w Dziejach Ludzkości, absolutny brak choćby jednej mądrej hipotezy odpowiadającej na takie pytania jak: ,,dlaczego'', ,,dlaczego akurat tak'', ,,od kiedy'', a mimo tego są jeszcze osoby, które w to wierzą.
Moja rada - przestań pić w ciągu tygodnia
Wypij sobie od piątku do niedzieli, to pozwoli Ci uniknąć popełniania tak niedorzecznych wypocin, postów. Dlaczego? Dlaczego akurat tak? Od kiedy? Kolejny nowy użytkownik zadający pytania, sugerujące, że nie uczestniczy w dyskusji niniejszej, i nie zapoznał się z tym tematem od początku, sumiennie i uczciwie. Kolo robi zamęt by tylko i wyłącznie zamulić temat i sprawić wrażenie że on cokolwiek dotychczas skumał z tego tematu.
Tutaj nie ma mowy o żadnych salach, procesach, dowodach, poszlakach, prokuraturach, ławach przysięgłych i sędziach. Nie róbmy cyrku, ani nie ośmieszajmy instytucji sądowej. Jest tylko grupka nawiedzieńców, którzy wpadli do budynku sądu z czaszką krowy, zakrzyknęli głośno, że jest to czaszka człowieka (wykazując się identyczną znajomością biologii, jak spiskowcy od ,,chemtrails'' znajomością meteorologii) i skoro odnaleźli czaszkę człowieka, to musi to być czaszka człowieka, którego wcześniej porwała czarna wołga. Człowieka na którym sam Beria dokonywał eksperymentów medycznych, a o wszystkim tym od dziesiątek lat wie CIA, Mossad, MI6, Rychu z budowy, Wiesiu ze sklepu i Stasio, który kiedyś pracował na lotnisku. Tzn. sprzątał. Toalety.
O chłopie haha. Szpitale psychiatryczne tylko czekają na takich, jak Ty, klientów
Dostaniesz śliczną dawkę psychotropów, dostaniesz czapkę samego Napoleona,, i będziesz mógł dalej bredzić w podobnym tonie
Kolejny śmiałek który uwierzył, że robiąc z siebie i dio tę i ę tu na forum, jest w stanie zabłysnąć i przekonać nieprzekonanych
Wy chyba doskonale już rozumiecie że wszyscy już wiemy, jak bardzo jesteście skompromitowani, i pozbawienie jakichkolwiek racjonalnych argumentów. Po raz enty próbuję się wyautować z tego tematu, ale poziom debilizmu kolejnych wypowiedzi, mi na to nie pozwala
Dajcie mi odpocząć, błagam, zacznijcie więc przepraszać ludzi za kłamstwa, i zacznijcie potwierdzać tę zbrodnię, innego wyjścia już nie macie.
Skoro chcesz odpoczywać to proszę bardzo. Że tobie się tak chce takie śmieciowe posty pisać
Wszystko