Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staniq

To pokaż wszystkim ten kontekst, w którym Al Gore mówił o tym, iż w skutek rozpylania chemii niebo nie będzie już niebieskie. I przestań pisać o bredzeniu, bo jesteś największym bzdeciarzem tu na forum jakich widziałem (do tego totalnie skompromitowanym bredzeniem, że 911 to mogło być tak jak w oficjalce :D ).

Drogi trollu, on nie mówi o rozpylaniu żadnej chemii nawet słowem. To kłamstwo numer jeden w Twoim wydaniu, zresztą nie pierwsze. 

Jak zauważył Panjuzek, mowa jest o czymś zupełnie innym i w kontekście zanieczyszczeń (ang.pollutions) on mówi, że niebo już nigdy nie będzie takie jak kiedyś. Nie znasz języka angielskiego i nie jesteś w stanie sam sobie przetłumaczyć dość prostego tekstu, to się za to nie zabieraj. Jeżeli nie potrafisz zweryfikować tego, co ktoś inny przetłumaczył i raczył wypluć z siebie na forum DI, nie przytaczaj tego tutaj, bo już niejednokrotnie przekonałeś się o tym, że bierzesz się za rzeczy, o których nie masz pojęcia. Nawet bladego.

Drogi, mijający się z prawdą, jeżeli nie kłamliwy trollu, zacytuj ten fragment filmu wraz z podanym czasem, w którym pada słowo chemtrails lub on mówi o rozpylaniu chemii. 

Co do 911 znowu nie na temat piszesz, a poza tym nie potrafisz wskazać miejsca z moją wypowiedzią, gdzie to co piszę jest nieprawdą. Mnie jakoś istniejąca budowla nie wydaje się hologramem, a Tobie most takim się wydawał.

Doświadczenie z elektrostatyki może by Quintus ogarnął (nomen omen), ale on się uczył na adwokata i fizyki nie potrzebował.  :facepalm:

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Taa... bo każdy prezydent USA musi mieć swoją własną wojnę. Wielka policja światowa która strzeże pokoju... Jak chcesz się bawić ze mną w minusy to zapraszam.  

Fajna bajka. Bedą w tym smoki ? Chociaz nie, ruska partyjna propaganda nie idzie w tą strone. 

Poza tym ze to dalej nie na temat i zwykłe kłamstwo więc rechocze dalej.

Niesamowite co? PAPIERKI ŻYJĄ,I SKACZĄ NA LINIJKĘ.  Ciekawe jakie ciemne moce za tym stoją.

Quamliwus aka "Pan Prawnik", chyba wagarował jak na fizyce w liceum uczyli o elektrostatyce.. 

Quamliwusie gdzie te zdjęcia ? Bo ja ( i pewnie nie tylko ja ) tu czekam wreszcie na te oszałamiające dowody na kemtrajls. Juz od 10 lat prawie.. 
Tfu tfu co ja mowie, 10 latek stukneło temu tematowi literalnie 11 dni temu.. Sto lat, sto lat, niech zyje nam ( bo smutno mi bedzie jak fanatycy dadzą sobie spokój ) !!

Użytkownik Canaris edytował ten post 22.06.2019 - 18:49

• 2

Ogarnięty.
  • Tematów: 3
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Staniq

Drogi trollu, on nie mówi o rozpylaniu żadnej chemii nawet słowem. To kłamstwo numer jeden w Twoim wydaniu, zresztą nie pierwsze.

Jak zauważył Panjuzek, mowa jest o czymś zupełnie innym i w kontekście zanieczyszczeń (ang.pollutions) on mówi, że niebo już nigdy nie będzie takie jak kiedyś.

Gore potwierdza, że aby zniwelować skutki globalnego ocieplenia można by umieścić w atmosferze "zanieczyszczenie innego rodzaju" celem POKRYCIA NIEBA, a to spowoduje, że niebo nie będzie już takie niebieskie jak kiedyś. Mówi, że dzięki temu nie trzeba będzie aż tak ograniczać naszych działań powodujących ten efekt ;) :D Zauważa również, że są problemy z tym co Ci naukowcy proponują i uważa ich za świrów :P

"Zanieczyszczenie innego rodzaju" to nic innego jak chemtrails. Al w tej wypowiedzi wyraźnie potwierdza, że rozpylane w atmosferze zanieczyszczenie ma zablokować słońce i ograniczyć skutki globalnego ocieplenia! 

Czy na nagraniu Haralda też waszym zdaniem mamy sierść kota na pomidorze?

https://gloria.tv/vi...BY2Wa6HjdMefV9G

Dlaczego jedne i te samoloty bardzo często latają po 3-4 godziny nad miastem zostawiając trwałe smugi, po czym tankują i znowu latają po 3-4 godziny?

Dlaczego operatorzy radarów, którzy doskonale o tym wiedzą, że samoloty latają nad miastami i innymi obszarami w kółko godzinami, o tym nikogo NIE ALARMUJĄ!!??

Na nagraniu tym doskonale widać szaro-niebieski sraczkowaty kolor nieba jaki dzisiaj najczęściej obserwujemy, i który powodują nasze ukochane całkowicie naturalne smugi lotnicze :) Coś OKROPNEGO!! 

Użytkownik Ogarnięty edytował ten post 24.06.2019 - 10:41

• -2

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Zanieczyszczenie innego rodzaju" to nic innego jak chemtrails.

Nie prawda. w 1,30 mówi dokładnie o jakie zanieczyszczenia mu chodzi. odsłuchaj dokładnie. nie ma tam nic o chemitrails. Jak zwykle dorabiasz zmyślone historie.

Czy na nagraniu Haralda też waszym zdaniem mamy sierść kota na pomidorze?

Mi to wygląda raczej na włókna bawełny, lub podobnego materiału.Nie zmienia to mechanizmu który został tu użyty do ogłupiania, rzekomo ogarniętych ludzi.  

Dlaczego jedne i te samoloty bardzo często latają po 3-4 godziny nad miastem

Jakieś dowody na to? np w postaci zdjęć z numerami maszyny i czasem przelotu? To że samoloty wyglądają tak samo nie oznacza że są to te same samoloty. 

A tutaj cytat z tego filmiku do którego link. wkleiłeś: 2.40

Substancje które rozpylają nad polską nazywają "mieszanka paliwowa" pod taką nazwą ukrywają ją przy tankowaniu samolotów

(Stylistyka i interpunkcja orginalne)

:szczerb:  :szczerb:  :szczerb:  :szczerb:  :facepalm:

Jeszcze mi się bebechy ze śmichu trzęsą. A ci twoi geniusze nie wpadli na to że samolot do lotu potrzebuje PALIWA? hahaha, Chyba nie myślisz że to będzie etylina albo olej napędowy.  HAHAHA. 

Na nagraniu tym doskonale widać szaro-niebieski sraczkowaty kolor nieba

To szaroniebieski czy sraczkowaty? Bo wiesz to dwa zupełnie inne kolory.

• 1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staniq

Gore potwierdza, że aby zniwelować skutki globalnego ocieplenia można by umieścić w atmosferze "zanieczyszczenie innego rodzaju" celem POKRYCIA NIEBA, a to spowoduje, że niebo nie będzie już takie niebieskie jak kiedyś

Niestety nie. Mówi, że jeżeli by zanieczyścić atmosferę... a nie można by... Nie próbuj nam wmawiać, że to jest to samo.

Staniq

"Zanieczyszczenie innego rodzaju" to nic innego jak chemtrails. Al w tej wypowiedzi wyraźnie potwierdza, że rozpylane w atmosferze zanieczyszczenie ma zablokować słońce i ograniczyć skutki globalnego ocieplenia! 

Nie potwierdza nic i chociaż byś zrobił pod siebie to się nie zmieni. Zanieczyszczenia innego rodzaju, to choćby pyły. Gdyby chemtrails bylo faktem, nie było by zanieczyszczeniem. Idąc Twoim tokiem rozumowania, opryski przeciw szkodnikom, lub ochrona roślin to jest zanieczyszczenie powietrza, tak?

To taka adwokacka logika? Daruj sobie.

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Panjuzek

Jago geniusze wytłumaczą, że przecież samoloty nie latają na paliwo tylko na sprężone powietrze.

• 2

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Według Quamliwusa ruch lotniczy nie istnieje a w powietrzu latają same "tankowce NATO" więc cholera wie coż to za magiczna technologia sie za tym kryje...
  • 0

Ogarnięty.
  • Tematów: 3
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Staniq

Niestety nie. Mówi, że jeżeli by zanieczyścić atmosferę... a nie można by... Nie próbuj nam wmawiać, że to jest to samo.

Hahaha :D I Ty to łykasz? I Ty w to wierzysz, że on nie mówił o tym co się od ponad 10 lat odtentego na naszym niebie? David Keith też tylko snuł przypuszczenia, że można by opryskiwać ludzi chemią, że zginą przez to setki tysięcy ludzi rocznie. I jakimś cudownym zbiegiem okoliczności miliony ludzi na całym świecie dudni o tym, że samoloty rozpylają nad ich głowami chemię i inne gie... że smugi nie są takie jak dawniej, symetryczne, delikatne, w miarę szybko znikające, potwierdzają to politycy, oficjele, badacze, naukowcy, dziennikarze. Ale NIE! Dla "sceptyków", trolli, w tym Staniqa - tłumacza/redaktora forum, robiącego jedynie kopiuj wklej - to nie są żadne argumenty! Żadne dowody! 

Zanieczyszczenia innego rodzaju, to choćby pyły. Gdyby chemtrails bylo faktem, nie było by zanieczyszczeniem. Idąc Twoim tokiem rozumowania, opryski przeciw szkodnikom, lub ochrona roślin to jest zanieczyszczenie powietrza, tak?

HAhahahahhaaha no nieeeee! Mistrzu! Co Ty BREDZISZ? Czy Ty pisałeś to na trzeźwo, a może do noska sobie coś zapodałeś, bo piszesz jak narąbany, naćpany kolo, któremu już wszystko jedno, czy inni uznają mnie za debila czy nie ;) GDYBY CHEMTRAILS BYŁO FAKTEM, NIE BYŁO BY ZANIECZYSZCZENIEM :D :D :D Stary, już bardziej nie można się skompromitować, no chyba że nagrasz jak jesz własną kupę na śniadanie.... Oprysk przeciwko szkodnikom dokonany na wysokości przelotowj nie byłby w cale zanieczyszczeniem powietrza! :D Matko święta trzymajcie mnie bo nie wytrzymam :P Tylko i wyłącznie to że pisałeś powyższe pod wpływem wszelkich używek, lub to że jesteś najzwyklejszym wynajętym trollem, tłumaczy idiotyzm twojej wypowiedzi. Wybacz ale żadne inne tłumaczenie Twoich głupich wpisów nie przychodzi mi do głowy. 

obraza2.gif

TheToxic

• -2

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staniq

Niestety nie. Mówi, że jeżeli by zanieczyścić atmosferę... a nie można by... Nie próbuj nam wmawiać, że to jest to samo.

Hahaha :D I Ty to łykasz?

I kto tu mówi o łykaniu bzdetów. Przez Ciebie bzdury przelatują, jakbyś był pozbawiony układu trawiennego. Na przestrzał.

Staniq

Dla "sceptyków", trolli, w tym Staniqa - tłumacza/redaktora forum, robiącego jedynie kopiuj wklej - to nie są żadne argumenty! Żadne dowody! 

Redaktora owszem, z nadania Admina nawet Red-Nacz możesz do mnie się zwracać. Tłumacza nie, choć teksty czasem tłumaczę, ostatnio nawet dla Ciebie. Kopiuj - wklej uwielbiam, bo to połowa pracy, a dostarczyć można ciekawych artykułów. Kopiując i wklejając prawa nie naruszam bo robię to zgodnie z obowiązującymi przepisami, co najwyżej guma w gaciach Ciebie ciśnie i nie możesz sobie poluzować więc się uzewnętrzniasz w taki jak powyższy sposób.

Staniq

Stary, już bardziej nie można się skompromitować, no chyba że nagrasz jak jesz własną kupę na śniadanie.... Oprysk przeciwko szkodnikom dokonany na wysokości przelotowj nie byłby w cale zanieczyszczeniem powietrza!

Ty ją właśnie zjadłeś drogi trollu, bo nic nie pisałem o wysokości przelotowej, a ogólnie o opryskach agrotechnicznych. No, ale u Ciebie śladu logiki nie ma, więc nie dziwi mnie takie koprofilne zwracanie się do rozmówców. 

Nie tłumacz się, że żadne inne porównania nie przychodzą Ci do głowy, bo Tobie żadne porównania do głowy nie przychodzą... a te inne... odchodzą. 

Drogi misiu, czas tracisz na próbę zdyskredytowania mojej skromnej osoby. Ja przynajmniej nie kłamię i słów nie zamieniam znaczeniami, aby przekonać innych do swoich skompromitowanych racji. O zdjęciach po przeróbkach, multikontach i byciu adwokatem - przez grzeczność nie wspominam.

Matko święta trzymajcie mnie bo nie wytrzymam

To popuść, tylko nie zapomnij później uprać. Co do wspomnianych przez Ciebie używek - nie biorę. Gdybym brał, zapewne uwierzyłbym w chemtrails, latające kulki i pełzające włoski. 

Staniq

Wybacz ale żadne inne tłumaczenie Twoich głupich wpisów nie przychodzi mi do głowy. 

Nie żadne inne, ale "żadne". Bez "inne". Najpierw opanuj podstawy wiedzy, wtedy może coś "innego" wpadnie Ci do głowy. Nie sil się na jakieś wyniosłe ładowanie mi "do pieca". Za cienki Bolek jesteś i musiałbyś kolegów z forum DI o pomoc poprosić.

Kończąc ten wymuszony offtop na mój temat nawet nie wiem, czy powinienem się obrazić na tak debilne wypisy. Może książkę do fizyki z podstawówki Ci wyślemy?... Złożymy się po zecie i nawet nówkę dostaniesz w zestawie z elementarzem.

Z tego wszystkiego tylko do "hahahaha" nie mogę się przyczepić, bo i nie ma do czego. "Hahaha" to "hahaha", jak kocie włoski Ci wlezą do nosa, to zapewne będzie "hehehe", albo nawet "huhuhu" i "buhaha". :facepalm:

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fajna bajka. Bedą w tym smoki ? Chociaz nie, ruska partyjna propaganda nie idzie w tą strone.

Mógłbyś zaprzestać tej pisowskiej retoryki... Mam zasadę że z fanatykami nie dyskutuje. 

No ale skoro chcesz. Co myślisz o kilku wojnach na Bliskim Wschodzie które zaczęło USA a jakoś nie może skończyć do tej pory? Co myślisz o wyzysku znacznej części Ameryki Płd przez USA kilkadziesiąt lat temu?

polityka.gif

Póki co upomnienie, myślę że wystarczy.

TheToxic

• -2

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Myśle ze towarzysz Władimir doceni towarzysza Iluminatka za jego sianie propagandy opartej na prostackim pojmowaniu świata ale to dalej jest nie na temat.
  • 0

Spectra Carmen.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Pewnie sporo osób uraże, ale trzeba być kompletnym niedoinformowanym idiotą, żeby w to wierzyć.

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No, my tak drastycznie nie nazywamy Quintusa vel Ogarniętego, chociaż od dawna próbujemy dać mu do zrozumienia, że takie jest nasze zdanie o nim. Cóż, idiotą, to on nie jest, bo całkiem świadomie odrzuca fakty, zastępując je żółtymi napisami. Udawanie głupa to jest to "coś". 

Więcej, gość wierzy w płaską ziemię i inne takie.

Spectra Carmen.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Stanikq, Ci co wierzą w chemtrails i płaską ziemię mają płaski mózg, inaczej tego nie można określić, zwyczajny brak wiedzy i bujna wyobraźnia.

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przez 7000 (słownie - siedem tysięcy) postów ciągle wracamy do podstaw fizyki, tej zwykłej newtonowskiej. Tłumaczymy rzeczy, które są do zrozumienia w szkole podstawowej. Prosimy, żądamy dowodów, a człek mieniący siebie prawnikiem - adwokatem nie umie tego dowodu, czy dowodów dostarczyć, twierdząc przy tym że te dowody są wszędzie. Dostajemy wtedy głupawy filmik z jakimś łbem, który szmatą z octem rozgania chmury powstałe rzekomo w wyniku oprysku chemtrails. 

Eeee tam, sielanka i rozrywka intelektualna pod tytułem: "Jak nie dać się zaorać trollowi". Bo to że jest on trollem to wiemy od dawna.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych