Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Mishka.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zwracam się tą drogą do moderatora o przeczytanie poniższego, wyciągniecie wniosków, a następnie usunięcie tego mojego posta jako OT (podkreślenia moje).

Ja się tylko dziwię dlaczego żaden moderator nie jest łaskawy podarować ostrzeżenia za personalne gadki

Większość z Was ssała smoczki w tamtych latach.

Popatrz na to co wyczynia Pazi i reszta mu podobnych. Z takimi się nie rozmawia, bo za bardzo się trzepią. A Lynx? Słynie z braku logiki w swoich wyrażeniach.

Nie rób sobie ze mnie jaj, bo jestem na to za stary i sam pracuję w "pismakach" , więc nie ucz ojca dzieci robić. Doskonale znam branżę dziennikarską i mam trochę więcej informacji , bo i źródła mam solidniejsze, niż Twoja papka, którą się całe życie posługiwałeś.
Nie podważaj mojej wiedzy ani moich kompetencji, ale czegóż można się od Ciebie spodziewać?

Kozakiewicz wysłał na Ciebie 8 czy 9 raportów z tego tematu

Czytając Twój naiwny post wnioskuję, że jesteś jakimś nastoletnim chłopczykiem, który nie doświadczył zbytnio życia i ma małe o nim pojęcie.

Ty jak Chrystusowy uczeń, jesteś słabej wiary, lecz on nie dowierzał z miłości, a Ty robisz to z czystej złośliwości.

Nie ucz ojca dzieci robić.

Podstawy wiedzy, którą aktualnie zdobywasz w szkole, poznałem już jakiś czas temu, więc uczyć mnie ponownie panie Psorze nie musisz.

Szkoły to ja pokończyłem już dawno młokosie.

Nie będę z Tobą więcej rozmawiał smarkaczu.Ty się o moją logikę nie martw, lepiej się zajmij swoją i najpierw pokończ własne szkółki, a potem się wymądrzaj.

Zajmij się sobą kolego i swoją "polszczyzną", a kiedy Ty będziesz w Narodowym Rejestrze ws. poezji, to daj znać, to może znajdziemy wspólny temat do rozmów o polszczyźnie na trochę wyższym poziomie.

Dosyć kabaratewo zabrzmiałeś panie kolego. Chyba pomyliłeś mnie ze swoim kolegą z gimnazjum. Przypominam, że ja szkoły już pokończyłem.

Wyjdźcie dzieciaki z domu, baby Wam trzeba, baby.

edit Yawgmoth
Dołączona grafika
  • 3

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Witam, chciałem krótko zakomunikować, że dostałem dział Teorii Konspiracyjnych do opieki i mam nadzieję, że będzie nam się tutaj dobrze żyło :) a gwarantem tego, jest respektowanie regulaminu forum.

Na razie tylko upominam słownie - Muhad, Staniq, Canaris i reszta - to nie jest miejsce na wycieczki personalne. Z tym proszę na priv. Jeśli ktoś mimo upomnień, będzie notorycznie łamał regulamin - będą ostrzeżenia.

Mishka, temat również nie jest miejscem na takie rzeczy. Możesz skorzystać z opcji raportowania postów.

Proszę wrócić do meritum.
  • 0

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Więc wracając do tematu.
Pogodę mieliśmy w tym tygodniu piękną, przynajmniej na Pomorzu - nie wiem jak w reszcie kraju. I jakoś żadnego sygnału od zwolenników teorii smug chemicznych nie widać. A przecież zaczęły się wakacje - idealny czas, żeby "rozpylać to świństwo" szczególnie nad wybrzeżem, gdzie masa ludzi zalega plaże. Więc pytanie do tych, co wierzą w chemtrails: gdzież one są? Nie widać żadnych kratownic, ani nawet pojedynczych smug. Ani o 4 rano, ani o 9, ani w ciagu dnia, ani wieczorem. Noca też nie, a były by widoczne, gdyż dopiero co mieliśmy pełnię, nocą niebo jest bezchmurne i byłoby widać smugi.
IMHO - nie takiego widać, gdyż warunki meteo nie sprzyjają tworzeniu się długich smug. Ale jak wspomniałem - pogoda zaczyna się zmieniać i za kilka dni nastapi wysyp kratownic, iksów, okręgów i czego tylko dusza spiskowca zapragnie.
  • 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ogólnie w pogodzie szykuje nam się ciekawa sytuacja, bo zmiana będzie krótka (przejdzie front), od soboty znów wejdzie wyż, przyniesie on upały. Polecam obserwację nieba przed przejściem frontu oraz po jego przejściu. Panie Mishka ja też zauważyłem aktywność w temacie właśnie w czasie pogody przedfrontowej. Temat zamiera w okresie suchych i stabilnych wyżów. Oczywiście można byłoby powiedzieć, że opryski prowadzone są wtedy, ale to z kolei zupełnie nielogiczne, bo przed frontem powietrze staje się mocno niestabilne i właśnie w tym okresie mamy pewność, że "coś" puszczone z danej wysokości zostanie poniesione diabli wiedzą gdzie. To tak, jakby upuścić foliową torebkę tuż przed pędzącym elektrowozem i liczyć, że spadnie na tory. Elektrowozem jest tu najczęściej front chłodny, który przesuwa się z bardzo dużą prędkością i zderza się gwałtownie z wypieranymi ciepłymi masami powietrza.
  • 0

Sai baba 2.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Założyłem trzecie konto - wiem że to niezgodne z regulaminem - ale innego wyjścia nie miałem.

Na początek chciałbym zapytać, za co zostałem zbanowany? Nie dostałem o tym żadnej informacji, nie miałem żadnego ostrzeżenia i zostałem ukarany najcięższą karą.

Po drugie - też zauważyłem, że nie latają i można to wytłumaczyć niedzielnymi wyborami. Z pewnością nie będą ryzykować i rozpylać chemii na kilka dni przed wyborami. Po niedzieli znowu zaczną na 10000%.

Po trzecie - proszę o usunięcie tego konta.

Pozdrawiam.

edit: Ok teraz zobaczyłem wpis o banie :) Dostawałem OSTRZEŻENIA za najmniejsze przewinienie, gdzie inni piszący chyba zgodnie z wolą moderatora, dostawali upomnienie na upomnieniu, albo reprymendę słowną. Dostałem 3 ostrzeżenia praktycznie za nic i ban na 30 dni. Kwestia chemtrails jest jednak na tyle poważna i nam zagrażająca, że nie mogłem pozostać na uboczu i pozwolić, aby tutejsi młodzi ogłupiacze robili nam dalej wodę z mózgu

Jednego jestem pewny - konta może i tak, ale prawdy nigdy nie zbanujecie.
Przestańcie łgać w tym temacie. Polacy są dla was za inteligentni. Żegnam.

Użytkownik Sai baba 2 edytował ten post 01.07.2010 - 07:50

• 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Założyłem trzecie konto - wiem że to niezgodne z regulaminem - ale innego wyjścia nie miałem.
Na początek chciałbym zapytać, za co zostałem zbanowany? Nie dostałem o tym żadnej informacji, nie miałem żadnego ostrzeżenia i zostałem ukarany najcięższą karą.
Po drugie - też zauważyłem, że nie latają i można to wytłumaczyć niedzielnymi wyborami. Z pewnością nie będą ryzykować i rozpylać chemii na kilka dni przed wyborami. Po niedzieli znowu zaczną na 10000%.

Jasne... jak ktos z rzadu ma rozwolnienie to tez nie pryskaja...;). A to, ze beda "pryskac" to pewne pogoda ma sie zmienic... 

PS.
To, ze nie umiesz czytac za co zostales zbanowany no coz, Polacy sa przeciez jak piszesz inteligentni... , choc najsmiesniejsze i troche zalosne jest konfrontacja Twoich zdan: za co? i wiem ze to niezgodne z regulaminem(dla Twojej wiadomosci: posiadanie dwoch kont karane jest natychmiastowym banem) 

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 01.07.2010 - 08:16

• 0

Sai baba 2.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

edit Yawgmoth
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 01.07.2010 - 10:44

• 0

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Możesz podziękować mnie sai baba. Wyczułem że twój styl wypowiedzi śmierdzi i jest dziwnie podobny do wypowiedzi innych spiskowców. Pomyliłem się w zgadywaniu czyje to multikonto ale co do samego faktu jego ostnienia miałem racje ;]

"Po drugie - też zauważyłem, że nie latają i można to wytłumaczyć niedzielnymi wyborami. Z pewnością nie będą ryzykować i rozpylać chemii na kilka dni przed wyborami. Po niedzieli znowu zaczną na 10000%"

Zawsze jakąś wymówkę znajdziecie. Nie mów że jesteś za inteligentny dla nas bo nijak tego nie widać. Nie obaliłeś żadnej z naszych tez, my obaliliśmy twoje (znaczy zaprezentowaliśmy własne wyjaśnienie sprzeczne z twoim i tego też nie obaliłeś, nawet się nie sprzeciwiłeś ani razu) i nie przyjmujesz żadnego rozumnego wyjaśnienia. Widać ze nie możesz dopuścić do swojej głowy nawet myśli że to że teraz nie ma contrailsów to wina pogody.

Tak to już jest z wami sceptykami. Mówi się że: "Idiota nigdy nie powie że jest idiotą". Żeby was nie obrażać to tylko powiem że wy nawet nie jesteście świadomi jakim językiem się posługujecie i warny za obrazę i prowokacje uznajecie za cenzurę. Całkowite zero samokrytyki. Jeśli tak wy postrzegacie cenzurę to wszystko mówi o waszym toku rozumowania i niemożności odrzucenia swoich przekonań. Ja już swoje przekonania odrzuciłem i kluczem do tego było wiele drobnych niewygodnych faktów. Fakty że jak jest dobra pogoda nie ma chemtraili i to że aby ich tyle rozpylać w atmosferze wymaga gigantycznych zbiorników przekraczających możliwości samolotów zdaje się nie robić na was żadnego wrażenia.

Mam wreszcie odpowiedź czemu w tym temacie są takie sporadyczne przerwy w aktywności.

Pozdrawiam

EDIT UP
Nam po prostu nie zależy na reputacji. Dla mnie ważne jest żeby mieć te punkty na stałym poziomie z małym wzrostem. U was natomiast ciągle lecą plusiki. Szczególnym przykładem jest radosław. Jak ten demigod napisze nawet jedno zdanie w poście to lecą plusy. U Aquili i Mariusha punkty lecą też często ale za nieco bardziej merytoryczne posty. Po za tym zauważyłem że im bardziej prowokacyjnie się wypowiada ktoś ty więcej punktów zgarnia. Problem jest że łatwo w ten sposób złapać warny czego ja i ty jesteś dobrym przykładem. Dlatego już tego nie robię.

Nie wiem co to za strona ale jeśli trudność w przebiciu się polega na tym samym co na forum prawda2 gdzie jest limit 1 post dla sceptyków to się nie dziwie.

BTW Za bardzo zeszliśmy na offtop. To mój ostatni post w tej konkretnej rozmowie.

edit Yawgmoth
Dołączona grafika

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 01.07.2010 - 19:08

• 0

kapuchy.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ponieważ w zasadzie wszystkie merytoryczne zagadnienia tematu, jak na razie, zostały wyczerpane,
a dyskusja przerodziła się w przerzucanie inwektywami i powtarzanie tych samych tez, proponuję zamknąć temat do czasu, aż wypłyną jakieś nowe, istotne informacje.
  • 0

Sai baba 2.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Merytoryczne zagadnienia tematu, jak na razie, zostały wyczerpane? Zamknąć temat?

Poczekajmy, po wyborach znowu zacznie się masowe pryskanie ludzi chemią niewiadomego składu. Myślę, że będą chcieli się podzielić wrażeniami i istotnymi informacjami. (Na forum David Icke też zauważyli, że jakoś dziwnie od kilku dni nie latają i nie pryskają....)

Ten temat jest na topie! Jest na pierwszym miejscu jeśli chodzi o popularność, widać ludzie chcą się dowiedzieć, czym są truci, co ich czeka. Jaki administrator zamknie najpopularniejszy, najgorętszy temat na forum?

Ja wiem, że waszym marzeniem jest zamknięcie tego tematu. Po co się użerać, wysilać, męczyć i przekonywać idiotów. Lepiej zamknąć temat i już ;)

edit Yawgmoth
kasacja linku

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 01.07.2010 - 10:42

• 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ponieważ w zasadzie wszystkie merytoryczne zagadnienia tematu, jak na razie, zostały wyczerpane,
a dyskusja przerodziła się w przerzucanie inwektywami i powtarzanie tych samych tez, proponuję zamknąć temat do czasu, aż wypłyną jakieś nowe, istotne informacje.

Czyli zamykamy do jutra. W piątek Polska znajdzie się na przedpolu nadciągającego z zachodu frontu, więc przewiduję pojawienie się kolejnych "zabójczych chemtraili". Na razie "trują" w Niemczech:
Dołączona grafika

;)
  • 0

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Merytoryczne zagadnienia tematu, jak na razie, zostały wyczerpane? Zamknąć temat?

Poczekajmy, po wyborach znowu zacznie się masowe pryskanie ludzi chemią niewiadomego składu. Myślę, że będą chcieli się podzielić wrażeniami i istotnymi informacjami. (Na forum David Icke też zauważyli, że jakoś dziwnie od kilku dni nie latają i nie pryskają....)

Ten temat jest na topie! Jest na pierwszym miejscu jeśli chodzi o popularność, widać ludzie chcą się dowiedzieć, czym są truci, co ich czeka. Jaki administrator zamknie najpopularniejszy, najgorętszy temat na forum?

Ja wiem, że waszym marzeniem jest zamknięcie tego tematu. Po co się użerać, wysilać, męczyć i przekonywać idiotów. Lepiej zamknąć temat i już ;)

Dokładnie tak. Wszystkie merytoryczne argumenty od fizyki atmosfery po wyważanie samolotu. Chyba, że za merytoryczny argument będziesz uważać, że znów latają i wrzucisz kilka zdjęć.
Czasem mam wrażenie, że po stronie zwolennieków teorii spiskowej siedzi ktoś naprawdę inteligentny, kto ją tworzy dla swojej własnej zabawy. Im więcej przeciwnicy teorii będą podawać argumentów, ty bardziej będzie ona dopracowywana i będzie ewoluować.
Nie da się zaprzeczyć jednemu: na pewno wzrost ruchu lotniczego jaki obserwujemy od kilku lat powoduje większe zanieczyszczenie środowiska. I prawdopodobnie nie pozostaje to bez związku z pogodą. Ale opowiadanie o ty, że istnieją chemtrails nie ma dla mnie żadnych podstaw oprócz kilu wyssanych z palca bajek rozpowszechnianych przez żądnych sensacji ludzi mających poważne braki w wykształceniu.
Polecasz inne fora. Ja też Ci polecę. Forum miłośników burz, fora lotnicze. Tam ten temat zniknął równie szybko jak się pojawił i to w charakterze "przerywnika rozrywkowego". A wiesz dlaczego? Bo ci ludzie wiedzą, że to kompletna bzdura, znają zjawiska zachodzące w atmosferze i mechanizmy rządzące tymi zjawiskami. Nikt poważnie myślący nie "kupi" tej waszej teorii z licznymi dziurami, niedopowiedzeniami, lukami w argumentacji; może ją najwyżej potraktować jako żart.
  • 3

Sai baba 2.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dopóki mogę to odpiszę ;)

Mariush wkleiłeś świetne zdjęcie z chemią w Niemczech. Ale ich pryskają! :) Sprawdziłem na sat24.com - coś niesamowitego robią w Germany, takich masywnych oprysków dawno nie widziałem. Co ciekawe ta chemiczna chmurka, która powstała z oprysków, gdzie zmierza?? Ano do naszego pięknego kraju. Tam powstała u nas opadnie... ;)

U nas ewidentnie do wyborów dali sobie spokój.

Widać, że wiecie, że przerwa jest tylko do wyborów, bo już się asekurujecie, że po wyborach z pewnością to i tamto. Oj jak to widać strasznie :D Może jeszcze nam coś ciekawego napiszecie? Może to, że tylko teraz przed wyborami nie ma odpowiednich warunków pogodowych do powstania długich smug, a z nich mlecznej, włóknistej zawiesiny? Jakimś cudem tylko przed wyborami te samoloty nie latają. Ruch lotniczy zmalał (u mnie do zera - jak wcześniej przed opryskiwaniem) akurat przed wyborami? Gdzie te samoloty, które widziałem prawie codziennie? Nie ma ich! A nie ma tych samolotów, bo dali sobie na razie, na kilka dni, do wyborów, spokój z opryskiwaniem nas chemią. Proste!

miszka

nie ma dla mnie żadnych podstaw oprócz kilu wyssanych z palca bajek rozpowszechnianych przez żądnych sensacji ludzi mających poważne braki w wykształceniu.

Przestańcie w końcu ty i inni chłoptasie obrażać ludzi! Zachowujecie się poniżej krytyki. Zdziwiłbyś się jakie co niektórzy z nas mają wykształcenie.

Nikt poważnie myślący nie "kupi" tej waszej teorii z licznymi dziurami, niedopowiedzeniami, lukami w argumentacji; może ją najwyżej potraktować jako żart.

To wytłumacz mi - tak logicznie - skoro nasza dziurawa "teoria" jest żartem i nikt jej poważnie nie traktuje, to po co tak duża grupa użytkowników (czyli wy) ten żart traktuje całkiem na poważnie i uparcie i na poważnie próbuje innym wytłumaczyć, że to głupi żart. Sądząc po waszych wpisach, czasami wręcz ala naukowych mini opracowaniach, nie uważacie innych za poważnych użytkowników i nie dajecie im szansy, aby sami, bez waszej pomocy, ocenili, czy to co się dzieje na niebie, to coś normalnego, czy nie. Każdy nasz wpis komentujecie w grupie, każdy nasz wpis musi być zepchnięty przez 5 waszych. Skąd taka mobilizacja i gorliwość w tłumaczeniu poważnym ludziom, że śmieszna, dziurawa teoria jest jedynie żartem?

edit Yawgmoth
multikonto

Dołączona grafika

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 01.07.2010 - 10:36

• 0

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Widać, że wiecie, że przerwa jest tylko do wyborów, bo już się asekurujecie, że po wyborach z pewnością to i tamto. Oj jak to widać strasznie :D Może jeszcze nam coś ciekawego napiszecie? Może to, że tylko teraz przed wyborami nie ma odpowiednich warunków pogodowych do powstania długich smug, a z nich mlecznej, włóknistej zawiesiny? Jakimś cudem tylko przed wyborami te samoloty nie latają.

To, że nie ma odpowiednich warunków pogodowych już zostało napisane. Bodajże cztery razy na tej stronie.
Zdziwisz się, ale jeśli prognoza pogody się sprawdzi, to zobaczysz te swoje "chemtrails" już jutro albo pojutrze, a więc przed wyborami. A w przyszły tygodniu znów będzie ładnie i ani śladu smug. Ciekawe jaka teorię wtedy dopasujesz.

Przestańcie w końcu ty i inni chłoptasie obrażać ludzi! Zachowujecie się poniżej krytyki. Zdziwiłbyś się jakie co niektórzy z nas mają wykształcenie.

Co to ma wspólnego z merytoryczną stroną tematu?

Użytkownik Mishka edytował ten post 01.07.2010 - 10:05

• 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zrzut paliwa, któremu tak się dziwiono jest normalną, awaryjną procedurą. Są w instrukcjach operacyjnych sytuacje typu ASAP (As Soon As Possible) zobowiązujące załogę do posadzenia maszyny w jak najkrótszym czasie od wystąpienia problemu. Pies trącał cenę paliwa. Życie załogi i pasażerów jest ważniejsze. Cena zrzuconej kerozyny to pyłek w porównaniu ze stratami jakie ponosi linia w przypadku katastrofy i nie chodzi tu o straconych pracowników (którzy swoją drogą także mają swoją "cenę", bo nic nie zastąpi dobrze wyszkolonego kapitana albo szefowej stewardess) czy rozbity samolot. Otóż po każdej katastrofie spada zaufanie do linii lub marki samolotu. Przykład mieliśmy całkiem niedawno, przy okazji zaginięcia i katastrofy Airbusa należącego do Air France. Pojawiła się duża ilość głosów, że Airbus to, Airbus tamto, a i Air France to też niezbyt... Głosy fachowców giną tu w huku głosu opinii publicznej, bo samolotami latają zwykli ludzie i oni w zwyczajny sposób mają prawo się bać, to nic, że pan X w TV powiedział, iż Airbus jest bezpieczny, a Air France to porządna linia. Żadna linia nie będzie ryzykowała katastrofy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych