Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wychodzi na to,ze istnieje duża,zorganizowana grupa ludzi,którzy chcą się bać.Dlaczego?Po prostu to lubią.To taki masochizm,samobiczowanie.Jak się nie boja,to nie maja co robić.Każda okazja do zadawania sobie strachu,jest wykorzystywana przez nich bez skrupułów.To jest nowa teoria spiskowa.Nie żadne opryski,których nie ma;nie trujące związki,których nie znaleziono;nie badania,które nie zostały wykonane tylko strach,który można rozlać po ludziach.Tak,tak-teoria chaosu,aby było o czym mówić i pisać.To ma służyć zaciemnieniu innych spraw,choć miałoby tutaj zastosowanie starej,wspomnianej już zasady: ...jak ludzie nie maja co robić,to zaczynają myśleć.

Temat chemitrails został rozwleczony do niebotycznych rozmiarów.Argumenty ZA już dawno się skończyły.Wklejanie nowych zdjęć tylko pogarsza sytuacje.W dalszym ciągu brak odpowiedzi na pytanie:jakie są dowody na rozpylanie?Oczywiście,nie interesują nas rolnicze aspekty rozpyleń,bo te jako takie są legalne i wykonywane w jawny technicznie,fizycznie i chemicznie sposób.A jeżeli olbrzymie zbiorniki nie wejdą do samolotów,tym gorzej dla zbiorników.Im dalej w las,tym więcej drzew.Niepokojąca jest frustracja zwolenników chemitrails,ze nikt więcej nie chce się bać razem z nimi.

Niech się boją sami.

Użytkownik Staniq edytował ten post 01.07.2010 - 21:21

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Idealny spisek to taki,w którego istnienie nikt nie wierzy" - Niech ten cytat mojego dobrego przyjaciela da Wam do myślenia drodzy sceptycy.

Chemtrails to po prostu kolejny projekt objęty klauzulą "Ściśle Tajne" i jeśli - tak jak już pisałem wiele razy - Grupa Bilderberg będzie chciała zachować go w tejże tajemnicy,to po prostu sypnie sporą ilością gotówki na wynajęcie wybitnych,"niezależnych" specjalistów zajmujących się bezustannym negowaniem jego istnienia i rozsiewaniem dezinformacji w mediach.

Powtarzam jeszcze raz: nie czytajcie raportów tych ekspertów od siedmiu boleści,bo przejedziecie się jak na globalnym ociepleniu.Wyjrzyjcie przez okno,obserwujcie niebo,obserwujcie swoje samopoczucie podczas największego wysypu chemicznych aerozoli a zobaczycie,że coś jest nie w porządku.

Weźmy mój przykład - do niedawna byłem okazem zdrowia.Jednak od pewnego czasu zauważyłem u siebie problemy z coraz częstszymi infekcjami górnych dróg oddechowych,czy nagłym krwawieniem z nosa.Nigdy,przenigdy wcześniej nie miałem takich reakcji organizmu.Wszystkie te dolegliwości są ŚCIŚLE związane z Chemtrails - za każdym razem gdy opryski osiągają największe natężenie obserwuje u siebie podrażnienie gardła i śluzówki nosa po zbyt długim pobycie na "świeżym" powietrzu.CO WIĘCEJ potwierdziłem te podejrzenia badaniami u lekarza.Wybrałem losowy dzień,gdy nieboskłon był czysty - w ośrodku powiedzieli mi,że nic mi nie dolega.Wróciłem nazajutrz,gdy pojawił się potężny wysyp tego śmiecia.Stwierdzono u mnie mocne podrażnienie gardła i lekkie zapalenie oskrzeli.Lekarz wysłał mnie na L4 lecz do pracy wróciłem już następnego dnia,bo wieczorem,gdy Chemtraile opadły natychmiast poczułem się lepiej.

Obserwujcie reakcje swojego organizmu - on powie wam coś bardziej wartościowego,niż paplanina "ekspertów".

Użytkownik Raven89 edytował ten post 02.07.2010 - 18:37

• 0

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Weźmy mój przykład - do niedawna byłem okazem zdrowia.Jednak od pewnego czasu zauważyłem u siebie problemy z coraz częstszymi infekcjami górnych dróg oddechowych,czy nagłym krwawieniem z nosa.Nigdy,przenigdy wcześniej nie miałem takich reakcji organizmu.Wszystkie te dolegliwości są ŚCIŚLE związane z Chemtrails - za każdym razem gdy opryski osiągają największe natężenie obserwuje u siebie podrażnienie gardła i śluzówki nosa po zbyt długim pobycie na "świeżym" powietrzu.CO WIĘCEJ potwierdziłem te podejrzenia badaniami u lekarza.Wybrałem losowy dzień,gdy nieboskłon był czysty - w ośrodku powiedzieli mi,że nic mi nie dolega.Wróciłem nazajutrz,gdy pojawił się potężny wysyp tego śmiecia.Stwierdzono u mnie mocne podrażnienie gardła i lekkie zapalenie oskrzeli.Lekarz wysłał mnie na L4 lecz do pracy wróciłem już następnego dnia,bo wieczorem,gdy Chemtraile opadły natychmiast poczułem się lepiej.

Obserwujcie reakcje swojego organizmu - on powie wam coś bardziej wartościowego,niż paplanina "ekspertów".

To bardzo ciekawe co mówisz, ale chyba nadal nie potrafisz zrozumieć, że to co "rozpylą" ci 10000m nad tobą, na głowę ci nie spadnie, NIGDY. Ba, nie spadnie nawet w twojej okolicy i przypuszczalnie, nawet nie w tym samym państwie. Nikt nie wie, gdzie to opadnie.

Ja tu widzę o wiele prostsze wytłumaczenie, bez takich dziur logicznych.
Ładna pogoda i nic ci nie jest? Nic niezwykłego. Nazajutrz pojawiają się "chemtrails" a ty chorujesz? Też nic dziwnego, przypomnę bowiem, że smugi utrzymują się dłużej, gdy pogoda zaczyna się psuć. Po prostu cię "zawiało" albo nazywaj to jak chcesz, ale nie szukaj zależności tam, gdzie ich zwyczajnie być nie może.
  • 0

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nawet jakby miało spaść na twoją głowę to na pewno nie w ciągu dnia. Kilka dni po erupcji wulkanu na Islandii chmura obniżyła się o 2000 metrów chyba. Jeśli twoja wypowiedź ma tak poważną niejasność to co mam twierdzić o całej twojej teorii? Ty chyba nie rozumiesz że my tutaj dyskutujemy na tematy naukowe a nie czy John Smith ma powiązania z Adam Kowalsky bo mogą oni spiskować. To co wy proponujecie jest sprzeczne z fizyką!! Całkowicie!! To tak jakby powiedzieć że łyżka po upuszczeniu powinna polecieć do góry.

W tym momencie twój argument zdrowotny jest bez znaczenia. Chceć się wykazać? Obal jakikolwiek nasz argument. Żaden ze spiskowców tego nie zrobił ŻADEN. Wy wszyscy tylko mówicie że to gówno prawda i jedziecie dalej z waszymi zarzutami, oskarżeniami, teoriami zostawiając nasze odpowiedzi bez argumentów. Tego nie można nazwać dyskusją bo wy nie wiecie co to jest kontrargument.

Pozdrawiam
  • 2

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chemtrails to po prostu kolejny projekt objęty klauzulą "Ściśle Tajne" i jeśli - tak jak już pisałem wiele razy - Grupa Bilderberg będzie chciała zachować go w tejże tajemnicy,to po prostu sypnie sporą ilością gotówki na wynajęcie wybitnych,"niezależnych" specjalistów zajmujących się bezustannym negowaniem jego istnienia i rozsiewaniem dezinformacji w mediach.

Tylko wiesz, ci specjaliści działają bez przerwy od czasów II wojny światowej. W latach 40. pisali artykuły o trwałych smugach zasnuwających całe niebo, w latach 50. tłumili panikę jaka ogarnęła ludzi na widok "chemtrailsów", a przez całe dziesięciolecia robili zdjęcia długich i trwałych contraili. Myślę, że trzeba być niezwykle naiwnym, by uwierzyć, że można utrzymać konspirację angażując w nią przez pół wieku tysiące ludzi na całym świecie. I jeszcze twierdzić, że jest to idealnie zakryty spisek :-D

Powtarzam jeszcze raz: nie czytajcie raportów tych ekspertów od siedmiu boleści,bo przejedziecie się jak na globalnym ociepleniu.

Na GO najbardziej przejechali się ci, którzy próbowali mu zaprzeczać i węszyli spisek naukowców, ale może te wiadomości nie dotarły jeszcze do twojego świata ;->

Wyjrzyjcie przez okno,obserwujcie niebo,obserwujcie swoje samopoczucie podczas największego wysypu chemicznych aerozoli a zobaczycie,że coś jest nie w porządku.

Jako dziecko byłem chorowity i często zapadałem na zapalenie oskrzeli. Przeszło mi mniej więcej wtedy, kiedy według prospiskowego mainstreamu zaczęto masowo rozpylać "chemtrailsy". Teraz nie odczuwam pogorszenia zdrowia przed nadchodzącym frontem. Mogę śmiało powiedzieć, że długo utrzymujące się smugi kondensacyjne nie mają na mnie żadnego wpływu. Inaczej mówiąc, mój organizm mówi mi to samo co fizycy atmosfery.

Użytkownik Lynx edytował ten post 02.07.2010 - 20:14

• 3

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Problemy z drogami oddechowymi? A czy kolega Raven89 słyszał o pyle zawieszonym PM2,5 i PM10? Tak się składa, że brałem udział w ramach praktyk w pomiarze zapylenia tym dziadostwem, miałem też dostęp do wyników tego, co pomierzyliśmy. Co wchodzi w skład pyłu zawieszonego? Wszystko! Kawał tablicy Mendelejewa w tym takie "ambrozje" jak cynk, ołów, kadm, nikiel i arsen, do tego tlenek siarki i masa innych ciekawostek. Pył PM10 (rozmiar cząsteczki 10 mikrometrów) jest na tyle ciężki, że po emisji dość szybko opada, wcale nie oznacza, że go zupełnie nie wdychamy (jest zatrzymywany w jamie nosowej i tą podrażnia) PM2,5 inhalujemy się intensywniej, bo nie jest on zatrzymywany w nosie, a wchodzi w nasz układ oddechowy jak nóż w masło. Po zimowych inhalacjach z tego draństwa nasz układ oddechowy ma dość. Szczególnie, jeśli za nami była długa, mroźna zima, podczas której palono czym popadnie, a elektrociepłownie pracowały pełną parą. Latem stężenie pyłu jest niższe, ale każde podwyższenie tego stężenia owocuje silną reakcją naszego organizmu. Trzeba bowiem wspomnieć o tym, że poziom PM2,5 oraz 10 waha się. To tej mieszance zawdzięczamy alergie i inne problemy z układem oddechowym. Naprawdę nie potrzeba chemtarils, bo sami kisimy się w sosie zapylenia, które produkują nasze elektrownie, elektrociepłownie, silniki oraz my sami wrzucając do pieca śmieci "bo taniej". Żywiąc się śmieciowym żarciem przeładowanym chemią także sobie nie pomagamy. Zamiast dzwonić na policję, bo leci właśnie samolot, lepiej zadzwonić do straży miejskiej, kiedy sąsiad wpakuje do pieca oponę i stado butelek PET.
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Naście postów wcześniej napisałem,ze pierdnięcie konia wspomnianej straży miejskiej,struje was bardziej,niż samolot na nieboskłonie.Przeanalizujcie sami dla siebie ostatnie kilka tygodni swojego życia.Ile chemii wpakowaliście sobie do gardła świadomie,ile rożnych E-200,E-500,E-700.Te stężenia środków chemicznych,które walicie w siebie tonami,są problemem z którym trzeba walczyć.
Nie jakieś bzdety o rozpylaniach.

Mishka.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wychodzi na to,ze istnieje duża,zorganizowana grupa ludzi,którzy chcą się bać.Dlaczego?Po prostu to lubią.To taki masochizm,samobiczowanie.Jak się nie boja,to nie maja co robić.Każda okazja do zadawania sobie strachu,jest wykorzystywana przez nich bez skrupułów.To jest nowa teoria spiskowa.Nie żadne opryski,których nie ma;nie trujące związki,których nie znaleziono;nie badania,które nie zostały wykonane tylko strach,który można rozlać po ludziach.Tak,tak-teoria chaosu,aby było o czym mówić i pisać.To ma służyć zaciemnieniu innych spraw,choć miałoby tutaj zastosowanie starej,wspomnianej już zasady: ...jak ludzie nie maja co robić,to zaczynają myśleć.

Temat chemitrails został rozwleczony do niebotycznych rozmiarów.Argumenty ZA już dawno się skończyły.Wklejanie nowych zdjęć tylko pogarsza sytuacje.W dalszym ciągu brak odpowiedzi na pytanie:jakie są dowody na rozpylanie?Oczywiście,nie interesują nas rolnicze aspekty rozpyleń,bo te jako takie są legalne i wykonywane w jawny technicznie,fizycznie i chemicznie sposób.A jeżeli olbrzymie zbiorniki nie wejdą do samolotów,tym gorzej dla zbiorników.Im dalej w las,tym więcej drzew.Niepokojąca jest frustracja zwolenników chemitrails,ze nikt więcej nie chce się bać razem z nimi.

Niech się boją sami.

Ależ banie się, to jedna z cech ludzkich jak najbardziej. A czego ludzie się boją? Najczęściej tego, czego nie znają. Powodem "nieznania" jest najczęściej niewiedza. Lęk jest jednym z pierwotnych instynktów i bez żadnych lęków człowiek nie funkcjonuje jak należy. Więc tym razem nie zgodzę się z Tobą (w tej kwestii akurat).
Poza tym Państwo zwolennicy za chwilę Ci wytkną, że wcale nie są zwolennikami chemtrails, a wręcz przeciwnie. Więc trzeba doprecyzować to, co się mówi. Ty, ja i zapewne większość czytających wiemy, że pisząc "zwolennicy chemtrails" mamy na myśli zwolenników teorii tychże. Niestety, pewne osoby traktują to bardzo dosłownie, albo z wrodzonej demagogii królującej w tym temacie, albo ze złośliwości, albo też z niezrozumienia języka.
Piszesz o braku odpowiedzi na pytanie o dowody na rozpylanie. Ale brak jest też odpowiedzi na inne pytania. Przede wszystkim na takie - jak "oni" się chronią przed tym. Przecież oddychają tym samym powietrzem co my, piją tę samą wodę. Wiem, wiem... "Oni" mają klimatyzowane biura z filtrami, własne farmy (no ale zwierzęta na tych farmach oddychają chyba tym powietrzem, co my) i własne źródła, z których wodę noszą cały czas przy sobie i nie tykają naszego picia czy jedzenia. Tyle, że tłumaczenie jednej fałszywej teorii drugą fałszywą teorią jest trochę mało poważne.
Nie mamy też konkretnej odpowiedzi jak to się odbywa - czy dodawane jest coś do paliwa, czy może oddzielnie (tu zdania wśród zwolenników są podzielone). Brak jest odpowiedzi na wiele pytań z zakresu fizyki. A przede wszystkim brak jest jakichkolwiek dowodów na to, że ktoś nami (sceptykami) kieruje, co było kilka razy sugerowane.

Dlatego też uważam, że jeżeli ktoś będzie chciał się zagłębić w temat, to przeczyta sobie wszystko od początku, wyciągnie własne wnioski i naprawdę dalsza dyskusja nie jest już potrzebna, bo wszystko, co miało zostać powiedziane już zostało. Teraz to będzie tylko powtarzanie się, wycieczki personalne i rozmywanie tematu.
Dlatego przychylam się do wniosku o zamknięcie tego tematu. Nic nowego nikt tu nie wymyśli.

potwierdziłem te podejrzenia badaniami u lekarza.Wybrałem losowy dzień,gdy nieboskłon był czysty - w ośrodku powiedzieli mi,że nic mi nie dolega.Wróciłem nazajutrz,gdy pojawił się potężny wysyp tego śmiecia.Stwierdzono u mnie mocne podrażnienie gardła i lekkie zapalenie oskrzeli.Lekarz wysłał mnie na L4 lecz do pracy wróciłem już następnego dnia,bo wieczorem,gdy Chemtraile opadły natychmiast poczułem się lepiej.

To znaczy co? Lekarz Cię osłuchał i już ? A może jakieś badania krwi? Ilość WBC i OB mogły by coś powiedzieć

Chceć się wykazać? Obal jakikolwiek nasz argument. Żaden ze spiskowców tego nie zrobił ŻADEN. Wy wszyscy tylko mówicie że to gówno prawda i jedziecie dalej z waszymi zarzutami, oskarżeniami, teoriami zostawiając nasze odpowiedzi bez argumentów. Tego nie można nazwać dyskusją bo wy nie wiecie co to jest kontrargument.

Ależ o to przecież chodzi. Tak działa teoria spiskowa. Bierzemy jakiś fakt przez nikogo nie negowany i łatwo obserwowalny (istnieją smugi kondensacyjne). Następnie dołączamy fakty zmanipulowane (ktoś przeprowadził badania - prawda. przedstawił wyniki - prawda. popełnił błąd w tych wynikach - o nie, o tym nie mówimy). Podpieramy się "opinią publiczną" (babcia zauważyła, że teraz jakoś dożo "tego czegoś" za samolotami jest, a kiedyś tego nie było). Z punktu widzenia babci to prawda. Ale nikt babci nie mówi, że teraz lata kilkadziesiąt razy więcej samolotów niż w czasach jej młodości. Na prawdziwym fakcie, niedopowiedzeniu i manipulacji opieramy teorię spiskową (samoloty wypuszczają trujące smugi chemiczne). Dorzucamy kilka faktów mających pozorny związek (latało dużo samolotów, za nimi ciągnęły się wielokilometrowe smugi, które się rozmywają, a teraz są ulewy, powodzie). Taką papkę rzucamy w publiczność oczekując na argumenty przeciwników i dopracowując szczegóły używając kolejnych zmanipulowanych faktów (-Trują nas od 2000 roku. -No, ale przecież było coś takiego już wcześniej? -No tak, przecież są dokumenty mówiące że ten się przyznał że robił to już wcześniej, a tamten planował).
Następnie całe grono osób uważających się za inteligentne, ale bez podstaw w swojej wiedzy merytorycznej zabiera się za dyskusję i obronę teorii (i dlatego nie umieją niczego udowodnić, bo uwierzyli w czyjąś zabawę, a uwierzyli, bo nie umieją samodzielnie myśleć i brak im wiedzy - więc przyjęli że to prawda), a osoba, która to wszystko wymyśliła zaciera ręce i ma niezły ubaw. Z jednych, że dali się wpuścić w maliny, i z drugich, że z takim zapałem tłumaczą rzeczy oczywiste.

Użytkownik Mishka edytował ten post 03.07.2010 - 03:49

• 4

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No to ja sie juz przyznam do wszystkiego:

to ja sprejowalem wczoraj i przedwczoraj,ale wszystkiemu jest winien kot sasiada bo ma pchly.

Moge obiecac,ze wiecej nie bede.Niech sam sie martwi o futrzaka.

edit Yawgmoth
Dołączona grafika

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wychodzi na to,ze istnieje duża,zorganizowana grupa ludzi,którzy chcą się bać.Dlaczego?

Jest też inna strona tego .
Przeciętny Amerykaniec ( a o ile sie nie myle to w USA powstał mit chemitrails ) z roku na rok czuje sie coraz gorzej . Brak ćwiczeń , siedzacy tryb życia , wpieprzanie fast foodu tonami ( rocznie ) to wszystko składa sie na coraz gorsze zdrowie . A wiadomo ze nikt sie nie przyzna ze czuje sie tak dlatego ze jest za leniwy wiec powstają różne dzikie teorie o jakichś tajemniczych "onych" " NWO" czy cholera wie czym, którzy nas trują z tajemniczych powodów .
  • 0

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Widać, że wiecie, że przerwa jest tylko do wyborów, bo już się asekurujecie, że po wyborach z pewnością to i tamto. Oj jak to widać strasznie :D Może jeszcze nam coś ciekawego napiszecie? Może to, że tylko teraz przed wyborami nie ma odpowiednich warunków pogodowych do powstania długich smug, a z nich mlecznej, włóknistej zawiesiny? Jakimś cudem tylko przed wyborami te samoloty nie latają.

To, że nie ma odpowiednich warunków pogodowych już zostało napisane. Bodajże cztery razy na tej stronie.
Zdziwisz się, ale jeśli prognoza pogody się sprawdzi, to zobaczysz te swoje "chemtrails" już jutro albo pojutrze, a więc przed wyborami. A w przyszły tygodniu znów będzie ładnie i ani śladu smug. Ciekawe jaka teorię wtedy dopasujesz.

No i właśnie. Front nadszedł i na nieboskłonie piękne smugi. A przecież już jutro wybory! Co na to zwolennicy teorii spiskowej, którzy twierdzą, że "przerwa jest tylko do wyborów", "że jakimś cudem tylko przed wyborami te samoloty nie latają".

Zdjęć wklejać nie będę, ale dostępne są tu: zdjęcie 1, zdjęcie 2, zdjęcie 3, zdjęcie 4, zdjęcie 5. Można pobrać i sprawdzić we właściwosciach kiedy zostały zrobione, przy jakim naświetleniu i jakim aparatem. Niestety, jakość nie jest najlepsza, bo robiłem komórką, ale nie jest tak, że nic nie widać.
  • 0

lambo.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Zdjęcie sprzed 10 minut, Wiedeń, nie muszę dodawać że tam dalej jest sporo więcej małych, a wiatr wiał właśnie stamtąd, prosto na Wiedeń.

A tutaj po kilku minutach:

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Prawie nie zmienione, tylko przesunęło się i oczywiście trochę pogrubiło (opadając?)

Jak widać jest tylko widoczny odcinek zrzutu, nie widać chmury za samolotem, bo go już dawno tam nie ma, zostało tylko to co zrzucił.

Użytkownik lambo edytował ten post 03.07.2010 - 19:47

• 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ech, kolejny post który do tematu nie wnosi nic. Mamy smugi tak normalne, że bardziej normalne być nie mogą, a raczej ich zanikające fragmenty. Na horyzoncie mamy zaś gęstniejące cirrusy, przechodzi tamtędy bardziej wilgotna masa powietrza. Cirrusy pojawiają się w odległości nawet ponad 100 km od linii frontu.
  • 0

Niemir.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dorzucę jeszcze swoje 5 groszy do dyskusji. Jakoś umknęło to z pola widzenia zwolennikom tej teorii a mianowicie,co hipotetyczni sprawcy chemitrails zyskają na tym wszystkim? Zakładając że macie rację zredukują populację, uczynią ją bardziej chora i uzależnioną od leczenia oraz zanieczyszczą w dużym stopniu wody oraz ziemię na terenie swojego kraju. Wszytko to by ściślej podporządkować sobie swoje narody i położyć łapę na wszelkiej maści prawach obywatelskich by je w dalszej perspektywie mocno ograniczyć. Tylko jedno tu nie pasuje. Skoro populacja jest chora to koszt jej leczenia wzrasta, jeżeli służba zdrowia jest państwowa lub koszty leczenia pokrywane są z budżetu państwa rosną wydatki. Jeżeli obywatel zmuszony jest sam pokryć wydatki na leczenie ze swojej kieszeni, nie wydaje tych pieniędzy na inne cele na przykład zakup towarów konsumpcyjnych a zatem uderza w dużym stopniu w cały rynek w danym państwie. Nie da się również nie zauważyć jeszcze jednego czynnika, jeżeli zatrucie jest duże to wzrasta śmiertelność, co w dłuższym okresie czasu przyczyni się do wzrostu niezadowolenia społecznego ma co za tym idzie do nieprzewidzianych rezultatów w postaci protestów społecznych, strajków lub w skrajnym przypadku do otwartego oporu przeciw władzy. No ale teoretycznie powiedzmy że to prawda, bardzo źli ludzie trują i żądzą, a co na to sąsiedzi, ci którzy mają gdzieś podobne eksperymenty na własnym narodzie? Dochodzą do prostego wniosku, że teraz nastał ich czas na zajęcie zwalnianego właśnie miejsca. Dlaczego? Po pierwsze skoro państwo biednieje i ma mniej pieniędzy a jego obywatele masowo chorują i umierają i jest ich coraz mniej to coraz mniej znaczy i coraz mniej inne państwa liczą się z jego zdaniem. Słabe ekonomicznie państwa powoli wchodzą pod strefę wpływów silniejszych ekonomicznie sąsiadów lub państw których aspiracje obejmują cały świat. Dochodzi do tego tez kolejna kwestia państwa zdrowe mają obywateli, którzy szukając szczęścia mogą zdecydować się do emigracji w poszukiwaniu szczęścia i pieniędzy. W wypadku wyludniania się państw których gospodarka jeszcze jako tako dyszy poszuka ono ludzi którzy chcieli by osiedlić się na jego terytorium, by tam pracować, zarabiać płacić podatki i tworzyć siłę tego państwa. Zatem wybijanie własnych obywateli doprowadzi do tego, że napływowe grupy etniczne zdominują dany kraj a to prowadzi bardzo szybko do dużych kłopotów ze zmiana władzy włącznie. Jeżeli zatem założyć, iż faktycznie chemitrails istnieją i wywierają takie skutki jak opisano w tej dyskusji to wnioski nasuwają się następujące: ktoś chce by zamiast białych byli w większości murzyni lub Azjaci a w Wielkiej Brytanii Polacy :))) lub ma na celu zagładę systemu ekonomicznego swojego państwa i zmniejszenie jego pozycji na świecie co w mojej ocenie w całości dyskwalifikuje teorie chemitrails.
  • 0

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jakoś umknęło to z pola widzenia zwolennikom tej teorii a mianowicie,co hipotetyczni sprawcy chemitrails zyskają na tym wszystkim?

Bardzo ciekawe sugestie ekonomiczne. Ale wydaje mi się, że nie znasz tych ludzi. Zwolennicy teorii spiskowej twierdzą, że "onym" właśnie zależy na masowej depopulacji. Dlaczego? No to już inny temat (New World Order - zajrzyj tam). Wspomniałem też parę postów wyżej, że tłumaczą jedną spiskową teorię inną, co w moim mniemaniu jest chore.
Jeśli zaś przeczytałeś cały ten temat uważnie zauważyłeś chyba, że nie odpowiedzieli konkretnie na nic. Ciągle tylko zdjęcia, które każdy interpretuje na swój sposób, bajki o jakiś ludziach rzekomo zwolnionych z pracy za zainteresowanie nie swoim kawałkiem roboty, brak jakiegokolwiek długodystansowego sensu (również jak zauważyłeś od strony społecznej i ekonomicznej) i liczne wycieczki osobiste.
A to, co piszesz, że im umknęło - no cóż, w większości teorii spiskowych jakos nikt sie nad tym nie zastanawia.

Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych