Post radosława ze strony davidicke.pl:
Po przeczytaniu tego posta ta część mojej osobowości, która lubi absurd dostała orgazmu.
Komentowanie całości zajęłoby za dużo czasu, więc skupię się tylko na tych fragmentach, które mnie szczególnie rozbawiły.
(...)
grzyby( w szczególniści MUCOR!!! - perfidny grzyb który wnika do płuc dając zapalenie dróg oddechowych może powodować przerzuty do mózgu i panoszy się po całym ciele wraz z krwią),
rtęć,
ołów,
(...)
Powyższy cytat jest kompletnie oderwany od rzeczywistości. Jeśli, zdaniem radoslawa, rozpylanie tych substancji z wysokości 20 kilometrów jest "niebezpieczne", to szpitale powinny być oblężone przez osoby ze zdiagnozowanym zatruciem metalami ciężkimi. Tysiące, ba, miliony ludzi powinni skarżyć się na takie objawy, jak:
- zaburzenia czucia w skórze (mocne, uporczywe swędzenie, łaskotanie etc.),
-
schodzenie skóry,- zmiany w kolorze skóry,
- nagłe pojawienie się zwiększonego ciśnienia krwi,
- tachykardia,
Powyższy objaw są charakterystyczne dla zatrucia rtęcią. Jeśli doda się do tego zatrucie ołowiem, liczba objawów powinna być jeszcze większa i zawierać:
- halucynacje,
- bezsenność,
- konwulsje,
- osłabienie mięśni,
- i tak dalej, i tym podobne.
Generalnie - gdyby to, co radoslaw wypisuje było prawdą, trzy czwarte ludzi nie byłaby w stanie funkcjonować. A tak nie jest - podczas ostatniej wizyty w sklepie nie zauważyłem, żeby połowie ludzi schodziła skóra.
Np: w 2007r. w Warszawie we Wrześniu deszcz padał nieprzerwanie przez tydzień, a krople deszczu miały smród grzyba(ten zapach zwala z nóg!!!
Oh shit! Deszcze padał przez tydzień! Niesamowite! Była nawet taka dziwna nauka, która zajmowała się wyjaśnianiem tego typu zjawisk bez odnoszenia się do teorii spiskowych. Jak to się nazywało? Matato... Metuo... O, mam. Meteorologia.
Jeśli zaś chodzi o zapach grzyba (tego, czy jest to w ogóle prawdą czy nie, nie udało mi się zweryfikować) - Warszawa to spore miasto, jest smog, jest zanieczyszczona rzeka, są zakłady przemysłowe etc. Oczywiste jest, że cały ten syf dostający się do atmosfery może czasem powrócić wraz z deszczem. Gdzie w tym rola chemtrails?
Obecnie zrzuca się: (...)
O tym, skąd radoslaw o tym wie, ani słowa. Ja za to uważam, że zrzuca się Vegetę i sproszkowany makaron z zupek chińskich. Bo tak.
i jeszcze drugi pierwiastek na litere I (niepamiętam).
Ach, nie ma to jak bijąca po oczach rzeczowość. Przynajmniej przyznał się, że nie wziął tego z jakiejś publikacji/podręcznika/czegokolwiek, a po prostu z "pamięci".
Myślicie ,że to wszystko są bzdury?
Przynajmniej raz radoslaw się nie pomylił.
A teraz najsoczystszy kawałek:
(...)
Ciekawe kiedy Ci Panowie od Majora w górę,
staną przed niezawisłym sądem pod zarzutami:
- łamanie praw człowieka
- łamanie wielu konwencji o zakazie użycia broni chemicznej
(derp, derp, derp, derp...)
W takich sytuacjach jak ta teorie spiskowe przestają być śmieszne, a zaczynają się robić do pewnego stopnia niebezpieczne.
Radoslaw jest za tym, aby sądzić i wsadzać do więzień ludzi pomimo tego, że nie ma żadnych dowodów na rzekome popełnione przez nich "zbrodnie". Jeśli "niezawisły sąd" jest dla niego sądem, który uznałby za dowód tego typu pseudo-argumenty, to gratuluję poczucia sprawiedliwości, które jest wypaczone bardziej niż psychopatyczny morderca.
Takie coś przypomina mi "sprawiedliwość", jaka panowało w Rosji za czasów Stalina czy w Trzeciej Rzeszy za rządów Hitlera. Gdyby jakimś cudem jednostki pokroju radoslawa dorwały się do władzy, skazany zostałby każdy, kto śmiałby nie wierzyć w ich teorie (pewnie agent!). Z kolei ci, którzy podważaliby teorie spiskowe za pomocą rzeczowych argumentów prawdopodobnie stanęliby przed plutonem egzekucyjnym.
Cała ironia polega na tym, że tego typu jednostki jęczą o tym, jakie to NWO jest złe, zabiera wolność i tak dalej, i tym podobne, a same zachowywałyby się o wiele gorzej, gdyby tylko miały władzę. Czyżby jedynym NWO, jakie kiedykolwiek istniało, byliby radoslaw i jemu podobni? (przy czym warto tutaj zaznaczyć, że chodzi mi o podobieństwo ideologiczne, a nie o to, że nasz Radziu jest częścią jakiegoś spisku - spisek taki nie istnieje)
A teraz troszkę historii:
W noc sylwestrową 2004/05 robili zrzuty na Kraków związkami pierścieniowymi.
Pózniej wzieli na cel Trójmiasto. A trzecie w kolejności było miasto Wrocław.
Po związkach pierścieniowych zaczeli zrzucać (...)
Wydaje mi się, że ja i radoslaw znaleźlibyśmy sporo tematów do rozmowy. Ja też zajmuję się tworzeniem fikcyjnego uniwersum.
Zarodniki CLOSTRIDIUM powodujące Zgorzel Gazową
Ok, w takim razie dlaczego ja, nikt z moich znajomych, ani nawet żadna z osób, którą w jakikolwiek sposób znam nie cierpi na zgorzel? Gdzie są te tysiące ludzi, którzy chodzą po ulicach z amputowanymi kończynami zabranymi im przez tę chorobę?
Jak mozna wyłowić w sieci:
(...)
Ja też mogę wyłowić w Sieci różne rzeczy. Na Encyclopedii Dramatice wyczytałem kiedyś, że II wojna światowa zaczęła się w 1994 roku i była wynikiem seksafery Hitler-Buzek.
Przy okazji poczytałem sobie nieco ten temat i znalazłem dosyć... intrygującą wypowiedź QM:
W spisku jak widać uczestniczy rzesza ludzi na przeróżnych szczeblach - od partii rządzącej, po samorządy, inspekcje, dziennikarzy, zwykłych, młodych, wynajętych do ogłupiania innych ludzi. Ktoś tu wspomniał, że chce to zgłosić na Policję Powodzenia chłopie! Zostaniesz wyśmiany! To spisek większy niż się nam wszystkim wydaje,
Cóż, wielokrotnie widywałem w filmach, czytałem w książkach etc. o postaciach, które wskazują palcem na losową osobę, wrzeszczą "jesteś jednym z NICH" i uważają, że połowa ludzi to "ONI". Teraz widzę to naprawdę. Holy shit.
Skoro w spisek jest wplątanych tylu ludzi, to po co kogokolwiek "uświadamiać"? Przecież i tak większość wie, w końcu są w to zamieszani. Pominę już fakt, że niemożliwe by było, aby nikt z tej rzeszy ludzi się nie wyłamał i nie opublikował rzeczowych dowodów na to, że spisek istnieje.
Odnoszę wrażenie, że QM (i reszta radośnie twierdzących, że sceptycy to "manipulanci) albo jest paranoikiem, ale nie potrafi pogodzić się z tym, że większość ludzi jednak nie podziela jego zdania i entuzjazmu dla teorii spiskowych.
Użytkownik Tekeeus edytował ten post 12.07.2010 - 15:06