Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przykre jest to, że społeczeństwo potrafi łyknąć jak młody pelikan wszystko, co jest nadęte pseudonaukowym bełkotem, bez wyrobienia sobie własnego zdania i sprawdzenia, co prawdziwa nauka ma do powiedzenia. Barek sodu nie może powstać i o tym wie każdy licealista, który uważał na zajęciach ze związków i substancji chemicznych (1 klasa LO/technikum) Sporo jest jednak takich, którzy uznali, że ta cała chemia to jakieś bzdury i zupełnie nieprzydatna w życiu rzecz. Podorastali, przeczytali artykuł i czekają na nagłą śmierć, którą ma spowodować związek, który nie istnieje. To tak jak z diwodorkiem monotlenu (ten związek akurat występuje, i to wszędzie) Ludzie są zdolni przyjąć, że to coś skrajnie niebezpiecznego, coś, czego należy się wystrzegać i choć charakterystyka tego związku jest zgodna z prawdą, wiemy że chodzi o zwykłą wodę. Ludzi łatwo jest przestraszyć czymś czego nie znają - wystarczy długa, naukowa nazwa i zasiejemy panikę, nie ważne czy substancja istnieje czy nie. Ten "perfidny grzyb mucor" to zwyczajna biała pleśń, którą znamy jako biały meszek na starej żywności. Prawda, kontakt z tym samym zdrowiem nie jest, szczególnie jeśli ktoś jest na grzyby uczulony, ale nikogo bezpośrednio to nie kładzie trupem. Nobla temu, kto opisze przerzut zapalenia dróg oddechowych do mózgu :) Z tego co wiem termin "przerzuty" (metastases) dotyczy tylko chorób nowotworowych, konkretnie tworzenia się guzów wtórnych dzięki roznoszeniu się po organizmie komórek pochodzących z guza pierwotnego. Tak więc kolejna bajeczka typu "barek sodu".

Tak osobiście wydaje mi się, że chemtrails to próba usprawiedliwienia nas samych, jako społeczeństwa, które wykańcza się samo, ale chętnie wini za to "ICH" - agentów, NWO itp. Tak już jest, że człowiek, który szkodzi sobie sam lubi winy szukać daleko poza sobą. Choroby cywilizacyjne fundujemy sobie sami. Jak pisał kolega Mishka niech nie dziwi się przemęczeniem ten, kto nawet do sklepu znajdującego się 200-300 metrów dalej podjeżdża samochodem. Obsługa pedałów, drążka zmiany biegów i kierownicy to praktycznie zerowy wysiłek, a organizm od wysiłku odzwyczaić łatwo. Potem taki wygodnicki zalicza awarię auta i dojście gdziekolwiek na pieszo jest wyzwaniem na miarę zdobycia Mount Everestu. Lekarz zawsze bardzo chętnie przepisze antybiotyk, bo jeśli nie wiadomo co się dzieje, to pewnie zakażenie. Całkiem niedawno siostra gorzej się poczuła. Nic strasznego, raczej bardzo uniwersalnego (tzw. zespół zbcc - z...isty ból całego ciała :) ) Wróciła od doktora z górą antybiotyków, po których chodziła ledwo żywa i naprawdę chora to ona poczuła się w trakcie kuracji. Podsumowując: to żadni ONI. To my sami. A winę zawsze na kogoś zwalić trzeba.
  • 1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Martwi mnie jedno.Naturalna koleją rzeczy,byłoby samo-wyciszenie się tematu oprysków-sprejowania-chemitrails-zwał jak zwał.Ale,(teraz dramatyzm) obawiam się,ze ktoś z grupy popierającej tą teorie spiskową,może spróbować wcielić ją w życie,podtruwając społeczeństwo czymś tam,aby później moc udowadniać słuszność swojej tezy.Takie sytuacje już znamy(straż pożarna),gdzie w celu udowodnienia zapotrzebowania na ich usługi ,podpalano coś,aby coś gasić.Wiem,ze to skrajność,ale postawa zwolenników czasem daje do myślenia.Oni nie mogą bać się sami,potrzebują do tego celu samonapędzającego się mechanizmu w postaci rzeszy wierzących w to ludzi.

SushieEz.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Myślę, że wiązałoby się to z dosyć dużymi wydatkami a społeczeństwo przecież aż tak bardzo ceni bogactwo.

A taki pożar, jedna zapałka czy coś. Przecież to nic nie kosztuje.
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Martwi mnie jedno.Naturalna koleją rzeczy,byłoby samo-wyciszenie się tematu oprysków-sprejowania-chemitrails-zwał jak zwał.Ale,(teraz dramatyzm) obawiam się,ze ktoś z grupy popierającej tą teorie spiskową,może spróbować wcielić ją w życie,podtruwając społeczeństwo czymś tam,aby później moc udowadniać słuszność swojej tezy.Takie sytuacje już znamy(straż pożarna),gdzie w celu udowodnienia zapotrzebowania na ich usługi ,podpalano coś,aby coś gasić.Wiem,ze to skrajność,ale postawa zwolenników czasem daje do myślenia.Oni nie mogą bać się sami,potrzebują do tego celu samonapędzającego się mechanizmu w postaci rzeszy wierzących w to ludzi.

Zwolennikom chemtrails nie zależy na rozwiązaniu problemu tylko odgrzewaniu starego kotleta.

Co ciekawe chemtrailsi znają rozwiązania swojego problemu.

Temat oprysków powinien się więc zakończyć następująco ( tak jak piszą na forum david icke ):

jeszcze dodam iz takimi powszechnie znanymi antidotum moga byc/sa :

1. Chembuster (dla ciekawych David ma taki w swoim ogrodzie )
2. Orginite
3. Umysl/Swiadomosc
4. inne srodki/substancje neutralizujace

Swego czasu pewien czlowiek (niekonwencjonalny badacz/wynalazca), w Polsce, swiadomy zagrozenia wynikajacego z chemtrails produkowal (nie wiem jak jest obecnie), rozne urzadzenia neutralizujace/rozbijajace/deaktywujace zwiazki pierscieniowe znajdujace sie w smugach CHEMICZNYCH. Czesto na swoich prelekcjach omawial to zjawisko poslugujac sie wlasnymi badaniami.

tu rozwinięcie budowy: http://davidicke.pl/...13-25.html#p721

Każdy więc powinien postawić sobie w domu orgonit + chembuster do ogrodu.

A kto w to nie wierzy, nic nie musi zmieniać w swoim życiu i temat skończony.

Co ciekawe na tej stronie ( link ) jest taki tekst:

Właściwie wykonany chembuster w bardzo dużym stopniu redukuje działanie smug chemicznych w promieniu 70 kilometrów od miejsca swojego położenia. Jeśli jest on używany z wykorzystaniem kilku dodatkowych kryształów, promień oczyszczonego obszaru można zwiększyć do 100 kilometrów.

oraz

Przy pomocy tego urządzenia zaledwie kilkuset zaangażowanych obywateli jest w stanie całkowicie udaremnić wielomiliardowy program rozpylania smug chemicznych. Chembuster nie czyni żadnej krzywdy – może jedynie pomóc i uzdrowić

Wygląda więc na to, że ci wierzący w chemtrails zamiast marnować czas na jakiś forach wklejając filmiki YouYube...dawno by uratowali CAŁĄ Polskę budując kilkadziesiąt takich urządzeń na terenie kraju, każdy po jednym na swojej posesji.
  • 2

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wygląda więc na to, że ci wierzący w chemtrails zamiast marnować czas na jakiś forach wklejając filmiki YouYube...dawno by uratowali CAŁĄ Polskę budując kilkadziesiąt takich urządzeń na terenie kraju, każdy po jednym na swojej posesji.

Przecież na DI jest już wątek, w którym ludzie chwalą się zbudowanymi "chembusterami", więc nie można powiedzieć, że nic nie robią. Co ciekawe, wielu twardo stoi na stanowisku, że mieszanka złomu i żywicy syntetycznej w połączeniu z małym kryształem górskim naprawdę rozprasza chmury; na dowód wklejają nawet robione przy dobrej pogodzie zdjęcia :-D Natomiast ktoś, kto dzięki zwykłej obserwacji zauważył, że skuteczność "chembusterów" nie wykracza ponad statystyczny przypadek, został już okrzyknięty agentem :-D
  • 0

Defibrylator.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przecież na DI jest już wątek, w którym ludzie chwalą się zbudowanymi "chembusterami", więc nie można powiedzieć, że nic nie robią. Co ciekawe, wielu twardo stoi na stanowisku, że mieszanka złomu i żywicy syntetycznej w połączeniu z małym kryształem górskim naprawdę rozprasza chmury; na dowód wklejają nawet robione przy dobrej pogodzie zdjęcia :-D Natomiast ktoś, kto dzięki zwykłej obserwacji zauważył, że skuteczność "chembusterów" nie wykracza ponad statystyczny przypadek, został już okrzyknięty agentem :-D

No nie wytrzymam. Poczytałem sobie o tych "chembusterach" i nie wiem naprawdę co myśleć o ludziach, którzy mają po dwadzieścia kilka lat i wierzą w takie bzdury... Grają pewnie w warcrafta, urządzają sesje rpg i wiedzą wszystko o wszystkich teoriach spiskowych. Rzucali jakimiś pseudonaukowymi terminami, a w każdym opisie skuteczności chembustera powtarza się: "wydaje mi się, że niebo jest bardziej niebieskie" itp. Jednego jestem pewien - w życiu nie widziałem tak naiwnych i podatnych na autosugestię ludzi. Opierają się na badaniach, które przeprowadza ktośtam ktośtam, kto pewnie nie jest nawet inżynierem i powtarzają w kółko, że mają dowody. Też mogę powiedzieć, że zbadałem smugi kondensacyjne, ale nikt mi nie uwierzy - w takim razie czemu wierzycie tym pseudonaukowcom? Wiarygodność przeprowadzenia przez nich tych badań jest równa wiarygodności przeprowadzenia ich przeze mnie, jednak to mi nikt nie uwierzy. Dlaczego? Bo ich badania będą sensacyjne! A moje nie pokazałyby nic niezwykłego. Wiem, że ludzie lubią sensacje, ale nie można dawać sobie robić wodę z mózgu!

Mam apel do ludzi, którzy tworzą takie teorie spiskowe: zejdźcie w końcu na ziemię i zajmijcie się czymś pożytecznym!

...choć w sumie to fajnie się czyta takie rzeczy - to trochę jak z książek Lema... ;)

Użytkownik Defibrylator edytował ten post 15.07.2010 - 17:58

• 1

#862 Gość_pokerek

Gość_pokerek.
  • Tematów: 0

Napisano

Grają pewnie w warcrafta, urządzają sesje rpg

Daruj sobie szufladkowanie, co? Równie dobrze mogę powiedzieć, że posiadacze czerwonych samochodów to chamy i skąpce.
  • -1

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Grają pewnie w warcrafta, urządzają sesje rpg

Daruj sobie szufladkowanie, co? Równie dobrze mogę powiedzieć, że posiadacze czerwonych samochodów to chamy i skąpce.

No własnie . Ja tez gram w rpg a w takie pierdoły nie wierze , ani żaden z moich kolegów którzy tez grają .

Swoją droga NWO ( czy kto tam niby odpowiada za opryski ) też ładnie skrewili wybierajac metode które może zneutralizowac byle kto według instrukcji z netu za małe pieniądze :) coś im te spiski nie wychodza :D widać to idioci albo co prawdopodobniejsze NICZEGO TAKIEGO NIE MA ;]
  • -1

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tzn żeby były tanie to z czego trzeba je zrobić? Normalnie chembuster kosztuje ok 1000 zł

1000 złotych!? Przecież to chore... Ktoś tutaj zbija genialny interes... Przy okazji coś z tej samej beczki:

http://www.youtube.com/watch?v=gducgTcJMMU

(proszę obejrzeć do końca - w skrócie - facet w niebieskiej bluzie chciałby przenieść się w czasie żeby zmienić przeszłość i w końcu kupuje przez internet wehikuł czasu ;) )

"zaczekaj, zapomniałem włożyć kryształy" :rotfl:
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Xellos,za pomoca jednego z odnosnikow,ktore podales dotarlem do opisu i budowy "Orgonitu".To taki inny chembuster .

Ubaw po pachy.Oto perełka(jedna z kilku):
"Orgonity sa/moga byc pomocnym narzedziem w "walce" z calym tzw. NWO (wiele osob tak robi - zobacz, poczytaj o tzw gifting'u), np. w neutralizowaniu przeroznych (moim zdaniem celowych), zanieczyszczen znajdujacych sie w np: wodzie, powietrzu, pozywieniu, chemtrails, smogu elektromagnetyczny, szkodliwe wieze telefoni komorkowej jak i zarowno same telefony i wielu, wielu innych.

Tamta strona powszechnie zazywana NWO/Illuminati zdecydowanie wie o ich istnieniu i dochodzi do bardzo ciekawych historii u ludzi posiadajacych takowe, a mianowicie np pojawianie sie czarnych helikopterow nad ich domami."

Dobre,no nie.Za mojej młodości to ONI przyjeżdżali czarną Wołgą,teraz czarnym helikopterem.No cóż,czasy się zmieniają,ale ICH upodobania do czarnego,wcale...

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No to panowie już wiem czemu mam ładne niebo. Z powyższego linka wynika, że gość o nicku Nibiru9 uratował Wielkopolskę.

To ja już mam spokój z chemtrails. Dziękuje. Miło z jego strony.

Pozostałych zapraszam do zakupów:

http://www.orgonisea...r-howitzer.html

A co do helikopterów, jako znany agent układu zaraz wsiadam w swój by namierzyć Nibiru9 i z nim "pogadać" czemu psuje nasz kosztowny spisek.
  • 2

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No to panowie już wiem czemu mam ładne niebo. Z powyższego linka wynika, że gość o nicku Nibiru9 uratował Wielkopolskę.

A na DI pewnie wkrótce pojawi się wpis z linkiem do twojego posta i tekstem "patrzcie, nawet agenci potwierdzają działanie naszych chembusterów!!!111" ;-)

Użytkownik Lynx edytował ten post 16.07.2010 - 18:28

• 2

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Xellos.
Od dawna wiadomo,ze na strachu można najlepiej zarobić.Naiwni zwolennicy szukają agentów nie tam,gdzie powinni.Po prostu są zaślepieni swoją ideą,nie widząc jak ktoś na ich naiwności zbija kapitał w żywych dolarach.

hubiii p.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

ten film widzieliscie ?
http://www.youtube.com/watch?v=bSSWnXQsgOU&feature=player_embedded

wiecej filmow

kanal filmowca :)

Użytkownik hubiii p edytował ten post 19.07.2010 - 10:30

• 1

#870 Gość_pokerek

Gość_pokerek.
  • Tematów: 0

Napisano

Wrzuciłeś film, który przed chwilą pojawił się na forum DI, nic od siebie nie napisałeś i chcesz, żeby nad tym dyskutować? Poważny jesteś?
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych