Napisano 04.08.2010 - 13:42
Napisano 04.08.2010 - 13:59
To już wymaga trochę więcej wysiłku. Ludzie lubią mieć wszystko podane na tacy (łącznie z myśleniem).ale sięgnął po dowolną mapę RNAV
Użytkownik Don Corleone edytował ten post 04.08.2010 - 14:00
Napisano 04.08.2010 - 14:02
Wiesz, widzac, ze w miescie przeprowadzane sa roboty drogowe - szukam w sieci informacji takich jak: co robia i do kiedy beda one trwaly. Nie szukam informacji skad pochodza na nie fundusze, jak wygladal na nie przetarg, jaka firma jest wykonawca robot, jakiego sprzetu uzywa itp. Tak samo w przypadku chemtrails - zauwazylem cos niesamowitego na niebie - dziwne samoloty, dlugie, rozchodzace sie smugi, mleczno-wloknista zawiesine. Pomyslalem, ze to jest jakas chemia, to nie sa zwykle smugi. Wiec wpisalem w internecie chemia na niebie i dowiedzialem sie, ze jest to globalna akcja rozpylania do atmosfery chemii, ktora potrwac ma kilkadziesiat lat. Dopiero dyskutujac w tym temacie dowiedzialem sie wiecej na ten temat.Problem w tym Zagaroth,ze nie poszukałeś informacji o chmurach i fizyce atmosfery,tylko szukałeś informacji o chemitrails.To tak,jakbyś chciał dowiedzieć się czegoś o spoconych stopach,a zamiast tego szukałbyś informacji o tym,jak mocno mogą Ci śmierdzieć buty,oraz jakiego dezodorantu używać.Nie próbujesz dopuścić do swojego umysłu faktów,które zostały wskazane z pomocą nauki (przez duże N),tylko wstrząsają Tobą pseudonaukowe wywody szarlatanów,zbijających majątek na ludzkiej naiwności i strachu.Strach jest najgorszym doradcą,a w panice popełnia się najwięcej błędów.Nie docierają do Ciebie nasze argumenty?Nie muszą.Zbuduj swój chembuster,zakup maskę p-gaz oraz OP-1 z demobilu,usiądź w piwnicy,przykryj się brezentem,folią aluminiową i ogrodniczą.A potem czekaj.....na zbawienie.Szczerze życzę Ci powodzenia.
Napisano 04.08.2010 - 14:14
Napisano 04.08.2010 - 14:52
Nie będę wypowiadał się za innych, więc napiszę, iż ja "użeram się" z Wami dlatego, ponieważ po prostu mam na to ochotę. "Użerałem się" w wielu innych tematach m.in. dotyczących 9/11, lądowania na Księżycu, planety Nibiru czy paleoastronautyki, więc mogę to robić i w tym. Jak mi się odechce, przestanę.Skoro zadanie zostało przez was wykonane - nasza teoria została obalona i to jeszcze najlepiej ze wszystkich teorii - to po co jeszcze tu siedzicie? Po co jeszcze sie z nami uzeracie? Czy to niedorzeczne, ze o obaleniu naszej teorii (to są fakty a nie teoria) piszecie TYLKO wy - osoby, ktore scharakteryzowalem w poprzednim poscie? Bym zapomnial - przeciez obaliliscie rowniez teorie o spisku z 11.09.01 Same sukcesy! A jaka jest prawda? Ani w temacie o 11.09, ani w tym temacie niczego nie obaliliscie.
Napisano 04.08.2010 - 15:14
No przyznam, ze nie spodziewalem sie takiej odpowiedzi, ale jest jedno ale - piszac sceptycy mialem na mysli paru innych uzytkownikow, ktorzy najwiecej powoluja sie na Nauke, naukowe wyjasnienia, naukowe to i tamto. Z ich strony pewnie nigdy nie padna takie slowa.Oficjalne "naukowo potwierdzone fakty" odnośnie 11.09 to bujdy. Zadowolony? Co ma jedna teoria do drugiej?
Tematy, ktore wymieniles to powazne, opisywane powszechnie teorie spiskowe, majace cale miliony zwolennikow. Zakladam wiec, ze nie traktujesz tematu chemtrails, jako zartu, jako smiesznej, glupkowatej teorii paranoikow. A to juz wielki postep. Oczywiscie nie od dzisiaj wiemy, ze traktujecie ten temat smiertelnie powaznie. Pytanie dlaczego? Dlaczego tematy, ktore na pierwszy rzut oka wygladaja na niesamowicie idiotyczne, fantazyjne, wrecz smieszne, sa tak bardzo przez was powaznie traktowane i w dyskusje w tych tematach wkladacie niesamowicie duzo czasu i energii.Nie będę wypowiadał się za innych, więc napiszę, iż "użeram się" z Wami dlatego, ponieważ po prostu mam na to ochotę. "Użerałem się" w wielu innych tematach m.in. dotyczących 9/11, lądowaniu na Księżycu, planety Nibiru, więc mogę to robić i w tym. Jak mi się odechce, przestanę.
Użytkownik Zagaroth edytował ten post 04.08.2010 - 15:16
Napisano 04.08.2010 - 15:24
Dlaczego tematy, ktore na pierwszy rzut oka wygladaja na niesamowicie idiotyczne, fantazyjne, wrecz smieszne, sa tak bardzo przez was powaznie traktowane i w dyskusje w tych tematach wkladacie niesamowicie duzo czasu i energii.
Użytkownik kapuchy edytował ten post 04.08.2010 - 15:26
Napisano 04.08.2010 - 15:33
Mi też. To jest tzw. holding wykonywany, gdy kapitan musi przeczekać złe warunki atmosferyczne lub zbyt duży ruch na lotnisku. Dla porównania dwa screeny z FlighRadar24 zrobione kilkanaście minut temu. Nad Warszawą przechodziła silna burza i samoloty nie mogły lądować.Przypomina Wam to coś? Bo mi tak.
Spoiler
A może powiesz, że Łódź została opryskana przez Czechów, a okolicami Skarżyska zajął się Wizz Air? ;->
Napisano 04.08.2010 - 15:41
Ta, jasne...Szczególnie nad Łodzią, kiedy tworzące się chemtrailsy są wywoływane przez 4 samoloty jednocześnie. Co, one wszystkie na raz robią manewry w celu lądowania, czy w jakimkolwiek celu?? Czytasz czasem swoje posty? Podałeś tak absurdalny argument, aż po prostu brak mi słów. Od kiedy kilka samolotów na raz zabiera się za jedno lotnisko?... Są tzw. odstępy czasowe, a póki co na niebie często obserwuję ten sam cyrk, nagminnie. Nie wciskaj mi kitów kolego, ani ludziom, bo ludzie głupi nie są.
Napisano 04.08.2010 - 16:08
1.Mamy film „Chemtrails - Kto nas truje i dlaczego”, twierdzenia zawarte w tym filmie zostały w zasadzie w całości podważone w toku dyskusji - od rzekomego nienaturalnego charakteru smug, do sposobu pozyskania próbki deszczówki – wszystko zostało w sposób merytoryczny skomentowane przez „sceptyków” i obalone. Z kolei zwolennikom teorii chemtrails nie udało się obalić twierdzeń „sceptyków”, a co więcej w celu zdezawuowania twierdzeń strony sceptycznej i uznanej wiedzy naukowej twierdzisz, że ustalenia nauki są oszustwem wymyślonym na potrzeby spisku. A zatem mnożysz teorie spiskowe próbując za ich pomocą łatać dziury w teorii chemtrials, na zasadzie „popełniono zbrodnię”, ale nie ma dowodów, co ewidentnie dowodzi, że dowody zniszczono, a skoro zniszczono dowody, to znaczy, że na pewno mamy do czynienia ze zbrodnią, bo po co ktoś miałby niszczyć dowody gdyby nie popełniono zbrodni?
W 2008 roku liczba operacji lotniczych na Okęciu, a więc startów i lądowań, samolotów pasażerskich wyniosła - 129728
a więc średnio co 4 minuty w ciągu doby. Przy czym wiadomo, że w ciągu doby częstotliwości jets zmienna i może nastąpić jeszcze większe zagęszczenie, co powoduje, że co najmniej kilka samolotów MUSI oczekiwać na swoją kolejkę w holdingu.
Bo z takiej niepoważnej teorii mogą wyniknąć poważne konsekwencje.
Napisano 04.08.2010 - 16:12
Czasem separacja wymaga, żeby ktoś się pokręcił. Oprócz warunków pogodowych, w grę wchodzą np. problemy lotniska itp.Może jeszcze wytłumaczenie Lynxa, że samolot kręci się z powodu warunków? A od kiedy w bezchmurny dzień samoloty mają złe warunki pogodowe?
No i oczywiście wszelka manipulacja i oszustwo wykluczone. Trochę krytycyzmu... To, że ktoś twierdzi, iż ma np. stygmaty, równie dobrze może świadczyć o wysmarowaniu sobie dłoni jodkiem żelaza i rodankiem potasu - efekt iście filmowy.Na jednym z forów widziałem zdjęcia z opisem jednego z facetów, który po opryskach chodził po ogrodowej trawie i zaczynał mieć dziwne wypryski na stopach.
Użytkownik Don Corleone edytował ten post 04.08.2010 - 16:14
Napisano 04.08.2010 - 18:09
Użytkownik Staniq edytował ten post 04.08.2010 - 21:18
Napisano 04.08.2010 - 20:55
Nigdy nie zajmowałem się 11 września i nie rozumiem czemu niby dyskusję w tym temacie uzależniasz od mojego zdania na tamten temat. To jest temat dotyczący chemtrails, a nie 09/11, czy NWO, czy imienin cioci Marysi.ja zapytam, czy sa to tak samo wskazane za pomoca Nauki fakty, jak w przypadku 11.09? Darujcie sobie argumenty o nauce! Albo inaczej - niech ktorys z was sceptykow napisze mi, ze oficjalne "naukowo potwierdzone fakty" odnosnie 11.09 to bujdy - wtedy byc moze zaczne inaczej spogladac na wasze posty. Czy ktorys ze sceptykow odnosnie chemtrails moze napisac, ze 11.09 nie bylo zadnego ataku wscieklych islamskich terrorystow, a naukowe tlumaczenia tej tragedii to byla czysta manipulacja? Jezeli jednak zaden z was nie jest w stanie tego napisac, jezeli uwazacie, ze Nauka obalila tamtą teorie spiskowa, to nie mamy chyba w tym temacie o czym rozmawiac, a wy nigdy wiecej nie powolujcie sie na nauke, bo nie macie bladego pojecia co to jest, a juz z pewnoscia nie potraficie jej odroznic od zwyklego pseudonaukowego oklamywania ludzi.
Pytanie dlaczego? Dlaczego tematy, ktore na pierwszy rzut oka wygladaja na niesamowicie idiotyczne, fantazyjne, wrecz smieszne, sa tak bardzo przez was powaznie traktowane i w dyskusje w tych tematach wkladacie niesamowicie duzo czasu i energii.
0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych