Napisano 06.08.2010 - 16:59
Napisano 06.08.2010 - 20:30
Nie odróżnił byś. To prawda. Tyle, że w świetle tego co wiemy miało by to mniej więcej taki sam skutek jak dolanie flakonika perfum do 40 litrów bioestru, a następnie oczekiwanie, że miły zapach rozejdzie się po osiedlu.Załóżmy przez moment, że paliwo lotnicze jest "uszlachetniane". Zostawmy na razie jak, gdzie i w jakim celu.
Moje pytanie. Jak odróżnić spaliny z normalnego paliwa od spalin zmiksowanego? Wszak smugi będą się układały w podobny, jeśli nie identyczny sposób.
Użytkownik Mishka edytował ten post 06.08.2010 - 20:48
Napisano 06.08.2010 - 20:35
Popularny
Aquila i Lynx, przedstawiacie kiepskie argumenty.
Lynx, na Ziemi bywały okresy sporo cieplejsze niż dzisiaj, bywało też więcej co2. Więc pewnie człowiek nie ma z tym nic wspólnego.
Proponuję zabawę w drugą stronę, bo temat staje się nudny.
Załóżmy przez moment, że paliwo lotnicze jest "uszlachetniane". Zostawmy na razie jak, gdzie i w jakim celu.
Moje pytanie. Jak odróżnić spaliny z normalnego paliwa od spalin zmiksowanego? Wszak smugi będą się układały w podobny, jeśli nie identyczny sposób.
Wszystkie auta mam na ON i bez problemu po zapachu odróżniam domieszkę bio. Wali plackami jak nie wiem.
Tylko jak powąchać smugę kondensacyjną?
Macie panowie jakiś pomysł jak to odróżnić?
Napisano 06.08.2010 - 21:25
Popularny
Gdy samolot znajduje się w wilgotnym powietrzu zostawia smugę. W suchym nie zostawia. Można by jednak sądzić, że warstwy suchego i wilgotnego powietrza odległe są od siebie o kilka mil. Nieprawda. SUCHE I WILGOTNE POWIETRZE MOŻE SĄSIADOWAĆ ZE SOBĄ W ODLEGŁOŚCI KILKU STÓP (1 stopa = 12 cali = 30,5cm). Przypatrzmy się na przykład chmurom:
Napisano 06.08.2010 - 22:09
Przez chwilę myślałem, że silnik forum pomylił linki :-D Może warto by odgrzebać tamtego flejma? Ostatnich 12 miesięcy było najcieplejszym okresem w historii pomiarów, a być może w ogóle najcieplejszym w ciągu ostatnich paru tysięcy lat.Lynx, na Ziemi bywały okresy sporo cieplejsze niż dzisiaj, bywało też więcej co2. Więc pewnie człowiek nie ma z tym nic wspólnego.
Niewiele mogę dodać ponad to, co napisał Mishka. Wierzący w "chemtrailsy" uważają, że można je łatwo odróżnić od zwykłych smug kondensacyjnych po czasie, przez jaki utrzymują się w powietrzu. Podważając tą prostą zależność podważa się całą teorię "chemtrailsów".Załóżmy przez moment, że paliwo lotnicze jest "uszlachetniane". Zostawmy na razie jak, gdzie i w jakim celu.
Napisano 07.08.2010 - 08:53
Aby to zrobic trzeba najpierw najglosnic ta sprawe. Nie wyobrazam sobie zwyklego czlowieka dokonujacego tych badan na wlasna reke.Należało by przebadać próbki paliwa i to całą masę takich próbek, lub skład powietrza ze smugi. Tu i ówdzie były takie opisy. Problem w tym na ile są wiarygodne?
Napisano 07.08.2010 - 10:54
Na tym polega jeden z wielu problemów z teorią chemtrails. Aby w ogóle zdobyć jakieś dowody, trzeba od razu założyć, że teoria ta jest prawdziwa. Funkcjonuje tu ten sam schemat, co w przypadku większości teorii konspiracyjnych (wliczając w to teorie związane z WTC czy katastrofą pod Smoleńskiem) - teoria spiskowa powstaje na samym początku, gdy nie ma jeszcze żadnych dowodów, śladów etc., i dopiero później jej zwolennicy zaczynają szukać dowodów, które by ją potwierdzały. To nie teoria dostosowuje się do faktów - to fakty mają dostosować się do teorii.(...)Aby to zrobic trzeba najpierw najglosnic ta sprawe. Nie wyobrazam sobie zwyklego czlowieka dokonujacego tych badan na wlasna reke.
A, tak, czyli po tym, jak chmury się rozejdą widzisz samoloty. No i? Jedyne, czego to dowodzi to fakt, że dzisiaj, tak jak każdego innego dnia, w powietrzu nad Polską znajdują się tysiące samolotów latających od lotniska do lotniska. Ponadto zachmurzenie wskazuje na to, że w niektórych partiach atmosfery wilgotność może być dosyć wysoka, a co za tym idzie - smugi kondensacyjne mogą utrzymywać się w powietrzu przez dosyć długi okres czasu.U mnie w Gdansku znowu lataja, jest zachmurzenie - takie niskie ciemne chmury - ale gdy sie przerzedzaja, widac jak nad nimi samoloty ciezko pracuja.
Raz - nikt ze sceptyków nie twierdzi w ogóle, że istnieją "chemtrails"/chemia to coś normalnego. Zamiast tego sceptycy udowadniają (i w sumie już dawno udowodnili...), że żadnych chemtrails/chemii nie ma.Na koniec dodam - niech was nie zwioda wysokie oceny (znaczki "popularny") postow Mishki i innych. Na forum tym zebralo sie kolko wzajemnej adoracji, ktore koniecznie chce nam wmowic, ze chemia na niebie to cos normalnego, mamy watla pamiec i jestesmy bezmyslnymi paranoikami.
Wspaniale. Udowodnij w takim razie, dlaczego tylko "coś tam niby wyjaśnia". Skoro jego argumenty tylko wyglądają na inteligentne i przemyślane, to je obal. Przecież to tylko sztuczki, a zatem z pewnością jesteś w stanie bardzo łatwo obalić jego twierdzenia.Post pisze pan, ktory ma podobno 41 lat, a zatem bardzo powazny czlek, dostaje duzo plusikow, zadaje bardzo madre pytania, cos tam niby wyjasnia, a reszta kolka wspiera jego wypociny tak, abysmy mysleli, ze tak madrze napisal i uznali jego wyjasnienia za rozwiazujace problem "chemicznych smug". Wiem, ze sami to widzicie, ale z pewnoscia sa osoby, ktore daja sie nabrac na takie sztuczki.
Możliwe - tyle tylko, że rodzi się pytanie, czy w takiej sytuacji owa mieszanka nadal nadawałaby się do trucia ludności bądź zabawy z atmosferą.Argument o uszkodzeniu silników mnie nie przekonuje. Wszak skład mieszanki można dobrać tak, żeby był obojętny dla pracy silnika.
O wiele lepszym sposobem byłoby wykorzystanie kominów fabryk (dzięki temu można dosyć dokładnie kontrolować, który obszar miałby otrzymać określoną ilość "uszlachetniaczy) etc. Ponadto zwolennicy teorii chemtrails piszą o tym, że materiały zawarte w nieistniejących chemtrails jednak służą truciu populacji. W końcu sam Zagaroth przyznał, że chemtrails wywoływać mogą astmę (chociaż kompletnie nic nie wie o ich składzie).Skoro sposób układania się smug jest zależny od tak wielu czynników i na podstawie wyglądu nie da się powiedzieć czy to zwykły ślad, czy uszlachetniony, to jest to potencjalnie bardzo dobry sposób na "uszlachetnianie" powietrza. Bo bardzo trudny do wykrycia.
O ile mnie pamięć nie myli, jedyne badanie, jakie w tym temacie przedstawiono, to badanie deszczówki ze słoika, które nie posiada jakiejkolwiek wiarygodności. Z deszczówką w końcu spada wszystko, co dostało się do atmosfery przez kominy, wyparowało z powierzchni etc.Należało by przebadać próbki paliwa i to całą masę takich próbek, lub skład powietrza ze smugi. Tu i ówdzie były takie opisy. Problem w tym na ile są wiarygodne?
W takim razie zwracam zwolennikom teorii spiskowych honor, mój błąd. Musiałem to przeoczyć.E... był w tym temacie gdzieś link do filmu zrobionego przez kanał Discovery w cyklu "Niezbite dowody" a traktującego o smugach chemicznych (zwanych przez tłumacza "chemsmugami"). Były w nim również badania paliwa z tego co pamiętam
Użytkownik Tekeeus edytował ten post 07.08.2010 - 21:04
Napisano 07.08.2010 - 11:59
Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 07.08.2010 - 16:18
Napisano 07.08.2010 - 12:26
Kiedyś to już wyjaśniałem Kozakiewiczowi i niedawno podałem ci linka do tamtej wypowiedzi, ale widzę, że z linków nie korzystasz i trzeba ci wszystko na tacy podać. Cóż...Kiedy nie ma chemtrails, ruch lotniczy jest mniejszy a smugi są zwyczajne. Nie tworzą, obłoków, chmur, itp.
Natomiast kiedy chemtrails powstają to ruch jest zwiększony i blisko siebie leci po kilka samolotów, które dokonują manewry nawrotu wymijającego się (jakby grały w wężyka na niebie, czasem robiąc też planszę na kółko i krzyżyk) tworząc kraty i samoloty znikają, lecz nie w kierunkach lotnisk. Wiem, bo znam kierunki i wiem w którym miejscu wskazać palcem kierunek na Warszawę a który kierunek na Katowice (najbliższe lotniska).
Użytkownik Lynx edytował ten post 07.08.2010 - 12:30
Napisano 07.08.2010 - 12:30
Nawet, jeśli przyjmie się, że chemtrails rzeczywiście istnieją (...a nie istnieją), to NADAL nie masz dowodu na to, że to jakakolwiek trucizna.
tu w poscie Qiuntusa jest informacja jak sie przed tym bronic. Ta lekarka bada swoich pacjentow i widzi zmiany w ich zdrowiu jakie nastapily po tym, jak zaczeli nas spryskiwac.Tu macie kilka rad jak się przed tym gównem chronić
http://www.youtube.com/watch?v=pFmaWOFraak&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=wpGzKWpDvLs&feature=related
Trzeba o tym dudnić i informować wszystkich wokół!
Użytkownik Zagaroth edytował ten post 07.08.2010 - 12:31
Napisano 07.08.2010 - 12:57
To są trasy samolotów przelatujących nad Łodzią w ciągu 15 minut. Żaden z nich nie leciał na Okęcie ani do Katowic, ani na żadne inne polskie lotnisko.
Użytkownik Muhad edytował ten post 07.08.2010 - 13:00
Napisano 07.08.2010 - 13:34
tekeus
Nawet, jeśli przyjmie się, że chemtrails rzeczywiście istnieją (...a nie istnieją), to NADAL nie masz dowodu na to, że to jakakolwiek trucizna.
tu w poscie Qiuntusa jest informacja jak sie przed tym bronic. Ta lekarka bada swoich pacjentow i widzi zmiany w ich zdrowiu jakie nastapily po tym, jak zaczeli nas spryskiwac.Tu macie kilka rad jak się przed tym gównem chronić
[url="http://www.youtube.com/watch?v=pFmaWOFraak&feature=player_embedded"]http://www.youtube.c...player_embedded[/url]
[url="http://www.youtube.com/watch?v=wpGzKWpDvLs&feature=related"]http://www.youtube.c...feature=related[/url]
Trzeba o tym dudnić i informować wszystkich wokół!
Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 07.08.2010 - 14:06
Napisano 07.08.2010 - 14:21
Użytkownik skittles edytował ten post 07.08.2010 - 14:24
Napisano 07.08.2010 - 15:44
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych