Błąd. Wyjaśnienie jest ponownie nielogiczne i nietrafne. W kadrze kamery, kiedy jest akcja możesz dostrzec po 3 samoloty i 3 następne z drugiej strony nadlatujące, które zbliżając się do siebie zaczynają tworzyć kraty i wzory, a do tego jeszcze dokonują dziwnych manewrów.
W jakim kadrze jakiej kamery? Masz jakiś film z tego? Pisałeś o swoich okolicach (chyba że mówimy o Łodzi, Warszawie i Katowicach w USA).
Przypomne może Twój post:
Wyjaśnijcie jedną rzecz, skoro tacy mądrzy.
Kiedy nie ma chemtrails, ruch lotniczy jest mniejszy a smugi są zwyczajne. Nie tworzą, obłoków, chmur, itp.
Natomiast kiedy chemtrails powstają to ruch jest zwiększony i blisko siebie leci po kilka samolotów, które dokonują manewry nawrotu wymijającego się (jakby grały w wężyka na niebie, czasem robiąc też planszę na kółko i krzyżyk) tworząc kraty i samoloty znikają, lecz nie w kierunkach lotnisk. Wiem, bo znam kierunki i wiem w którym miejscu wskazać palcem kierunek na Warszawę a który kierunek na Katowice (najbliższe lotniska). Z Lublinka loty są co pół godziny. Bywają dni, że znacznie rzadziej, to skąd ten tłok i dziwne manewry w miejscu odległym od lotnisk? Samolot pasażerski wykonuje czasem przeczekanie dość blisko lotniska i to na mniejszej wysokości. Dodam do tego, że żaden samolot nie kieruje się w kierunku tych lotnisk. Ja na swoim koncie mam ponad sto lotów, myślę że tego nie da rady zliczyć nawet. Wiem jak się zachowuje samolot i nigdy nie przytrafiło mi się tak, że samolot mi nagle zawrócił w połowie drogie, lecąc przez 100km następnych w drogę powrotną, a potem nawrót i tak z dwa, trzy razy. To nie jest przeczekanie, to jest sprzeczne z lotami komercyjnymi.
Wyjaśnijcie ten fenomen, bo póki co to wypisujecie wszyscy głupoty.
Widzisz tu jakiś film? zdjęcie? Link do filmu czy zdjęcia? Bo ja nie.
A co do tego, czy jest sprzeczne czy nie... Skoro nie wierzysz opiniom przedstawionym tutaj, następnym razem jak będziesz leciał spytaj stewardesę o to, jaka jest temperatura za oknem na wys 10 km i czy to prawda, ze samoloty liniowe robią kółka o promieniu 100 km i dlaczego. Może miłej pani uwierzysz.
A jeśli też nie, to tu jest artykuł (źródło: TRAFFIC CONTROL. In Encyclopædia Britannica. Retrieved August 07, 2010, from Encyclopædia Britannica Online) oraz rysunek (wraz z opisem), który chyba może Ci wiele wyjaśnić.__________________________
Należało by przebadać próbki paliwa i to całą masę takich próbek, lub skład powietrza ze smugi. Tu i ówdzie były takie opisy. Problem w tym na ile są wiarygodne?
O ile mnie pamięć nie myli, jedyne badanie, jakie w tym temacie przedstawiono, to badanie deszczówki ze słoika, które nie posiada jakiejkolwiek wiarygodności. Z deszczówką w końcu spada wszystko, co dostało się do atmosfery przez kominy, wyparowało z powierzchni etc.
E... był w tym temacie gdzieś link do filmu zrobionego przez kanał Discovery w cyklu "Niezbite dowody" a traktującego o smugach chemicznych (zwanych przez tłumacza "chemsmugami"). Były w nim również badania paliwa z tego co pamiętam
Użytkownik Mishka edytował ten post 07.08.2010 - 20:44