Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Panowie, co do wątku z umawianiem się, to zdecydowanie prosiłbym, żeby ewentualna kontynuacja odbyła się na priv. Kolejne posty na ten temat będą traktowane, jako spam. Możecie tutaj zrelacjonować dopiero owoce spotkania ;)
  • 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

O tym o czym pisze pan Mishka pisałem na samym początku tematu. Ktoś, kto nie ma pojęcia jak funkcjonuje lotnictwo cywilne nie zdaje sobie sprawy, że jest to rzecz globalna. To nie są setki tysięcy, ale miliony ludzi na całym świecie. Zakonspirowanie tych milionów tylko po to, aby wprowadzić w życie sabotaż zupełnie nieefektywny, a do tego zwracający na siebie uwagę jest kompletnie niemożliwe. Nie dziś, kiedy aparat cyfrowy i kamera dobrej rozdzielczości mieści się w telefonie komórkowym. Weźmy przykład z naszego własnego podwórka - w okresie PRL pomimo twardego reżimu i tajniaka na każdym rogu zdarzały się wszelkiego rodzaju protesty, demonstracje i akty pokazujące, że protestujący chcą prawdy pomimo tego, że mogą za chęć jej ujawnienia zapłacić życiem. Nie jest możliwe, aby ktoś z tych milionów bezpośrednio czy pośrednio związanych z lotnictwem nie powiedział głośno, że jest świadkiem czegoś dziwnego i żądał prawdy. Nie wierzę, aby wszyscy byli tak twardzi czy też ostrożni, aby milczeć. Chyba, że każdy człowiek mający zawodowy związek z lotnictwem to zaprogramowany cyborg, ale to już paranoja...
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

O znowu mamy stare zdjecia, (...)

Ale zdjęcia są prawdziwe? Jeżeli tak to jednak w zdecydowany sposób obalają teorię o spisku. Zacytowane artykuły i dowody w postaci skanów artykułów są prawdziwe? Jeżeli są sfałszowane - przeczytałbym o tym z przyjemnością.
  • 0

CzstSrkzm.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To nie są setki tysięcy, ale miliony ludzi na całym świecie. Zakonspirowanie tych milionów tylko po to, aby wprowadzić w życie sabotaż zupełnie nieefektywny, a do tego zwracający na siebie uwagę jest kompletnie jest niemożliwe...

2xjest, ale oprócz tego "najprawdziwsza prawda". Niestety twórcy i wyznawcy właściwie każdej teorii spiskowej nigdy nie biorą pod uwagę liczby osób które musiałyby być zamieszane w spisek.

Użytkownik Skan edytował ten post 08.08.2010 - 17:47

• 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Powtórzenie poprawione :) Zakonspirowanie całego lotnictwa cywilnego, choćby nawet części obejmującej tylko latanie liniowe jest tak możliwe jak zakonspirowanie powiedzmy całego polskiego Internetu. Nie zapominajmy, że każda z tych osób ma rodziny, znajomych, przyjaciół. Nie jest możliwe, aby komuś z tak wielkiej rzeszy nic się nie wyrwało przy kimś spoza spisku.
  • 0

Mishka.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

wielce durny argument, ze w samolocie "Nie ma miejsca na instalacje tego rodzaju urządzeń"

więc, proszę, pokaż mi JEDNO zdjęcie które pokazywało by takie urządzenie. Nie aparaturę do badania wyważania samolotu, nie aparaturę do badania jak oblodzenie wpływa na samolot (a oblodzenie jest wywoływane polewaniem wodą z innego samolotu), nie aparaturę do wykonywania oprysków rolniczych z niskiej wysokości, nie taką do badania powietrza i zapylenia, albo może jakieś zdjęcie, gdzie widać by było jak "coś" wydostaje się samolotowi spod ogona, co nie jest zrzucanym paliwem, wodą służącą do gaszenia pożarów, ew. pyłem służącym do badań aerodynamicznych w warunkach naturalnych a nie w tunelu. Albo jakieś zdjęcie samolotu z elementami, których nie można zidentyfikować (odpadają elementy usterzenia i dodatkowe zbiorniki z paliwem, jak również rakiety w przypadku samolotów wojskowych i zbiorniki z jodkiem srebra).
Pokaż JEDNO zdjęcie wykonane przez kogoś na lotnisku, w fabryce na którym widać by było coś, co służy do magazynowania substancji która nas truje. Skoro jak twierdzisz jest to taka wielka tajemnica sam stań w Rębiechowie albo na Budowlanych pod siatką z aparatem fotograficznym tam gdzie się kończy pas startowy (łatwo znajdziesz te miejsca, bo spotterzy tam siedzą) i rób zdjęcia każdemu samolotowi i pokaż, gdzie takie dziwaczne urządzenia mają.
Tylko zanim je zaprezentujesz zrób proszę research, sprawdź w necie, albo popytaj ludzi w swoim otoczeniu czym jest to, co nam pokazujesz. Dopiero gdy nic nie znajdziesz i wszyscy stwierdzą, że nie widzieli czegoś takiego w samolocie przedstaw to tu, wtedy uznam, że nie chcesz z nas (albo z siebie) zrobić głupków.
  • 2

Zagaroth.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ale ja bym nie mieszal do tego lotnictwa cywilnego. Cywilne samoloty, ktore u mnie nad osiedlem lataja jak lataly, nigdy nie zostawiaja dlugich, trwalych smug, ktore sie rozchodza i zamieniaja w mleczno-wloknista zawiesine. To einz. A zwei - czy argument, ze

że każda z tych osób ma rodziny, znajomych, przyjaciół. Nie jest możliwe, aby komuś z tak wielkiej rzeszy nic się nie wyrwało przy kimś spoza spisku.

nie padal przypadkiem przy wydarzeniach z 11.09.01? Jasne, ze padal i byl tak samo absurdalny, jak w przypadku chemtrails. Bo co niby np. rodzina pilota rozylajacego chemtrails ma zrobic? Wyjsc na ulice i krzyczec 'Ludzie! Nasz syn rozpyla na was chemie! Broncie sie!'? ;) Wasze argumenty nie dosc ze smieszne, to jeszcze naiwne.

edycja
Mishka prosze cie. Nie robcie sobie zartow. Zdjec z samolotami odpowiednio wyposazonymi w tym temacie jest mnostwo.

Użytkownik Zagaroth edytował ten post 08.08.2010 - 19:11

• 1

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale ja bym nie mieszal do tego lotnictwa cywilnego. Cywilne samoloty, ktore u mnie nad osiedlem lataja jak lataly, nigdy nie zostawiaja dlugich, trwalych smug, ktore sie rozchodza i zamieniaja w mleczno-wloknista zawiesine.

Ciężar udowodnienia faktu spoczywa na stronie twierdzącej, że fakt ten stanowi element jej argumentów. Zatem poprosze jakieś zdjęcie, z którego wynikało by, że to samolot wojskowy?
Czyżbyś uważał, podobnie jak Muhad, że nad Twoja okolica latają tylko samoloty lądujące i startujące tam, a skoro coś leci wysoko, to na pewno samolot wojskowy?
Samolot, to nie pociąg osobowy. Nie zatrzymuje się na każdym lotnisku po drodze.

Bo co niby np. rodzina pilota rozylajacego chemtrails ma zrobic? Wyjsc na ulice i krzyczec 'Ludzie! Nasz syn rozpyla na was chemie! Broncie sie!'?

Nie wiem, czy pamiętasz, ale w czasach gdy granice były zamknięte większość wykrytych przemytów była wykryta dlatego, że ktoś bliski (rodzina, przyjaciele) podkablował do służb celnych. Nie widziałbym nic dziwnego w podobnym zachowaniu w sprawie o wiele poważniejszej, jaką miało by być zatruwanie nas. Nie idealizuj ludzi.

Mishka prosze cie. Nie robcie sobie zartow. Zdjec z samolotami odpowiednio wyposazonymi w tym temacie jest mnostwo.

ale żadne nie pokazuje niczego, czego nie można by rozpoznać. Jeśli uważasz inaczej - bądź tak dobry proszę i znajdź choćby jedno, które pozostawiliśmy bez wyjaśnienia co to jest i co na nim widać

Użytkownik Mishka edytował ten post 08.08.2010 - 19:20

• 1

Zagaroth.
Reputacja

Napisano

Ale ja bym nie mieszal do tego lotnictwa cywilnego. Cywilne samoloty, ktore u mnie nad osiedlem lataja jak lataly, nigdy nie zostawiaja dlugich, trwalych smug, ktore sie rozchodza i zamieniaja w mleczno-wloknista zawiesine.

Ciężar udowodnienia faktu spoczywa na stronie twierdzącej, że fakt ten stanowi element jej argumentów. Zatem poprosze jakieś zdjęcie, z którego wynikało by, że to samolot wojskowy?

To nie sa samoloty przewozace pasazerow. To wiemy na 100%. Zaden samolot z pasazerami nie latalby w sposob, w jaki lataja 'chemiczne samoloty'. Pisalismy o tym juz wielokrotnie. Ciezar dowodu spoczywal na nas - ludzi, ktorzy widzieli na niebie chemie. I w tym temacie - przedstawiajac obszerny material dowodowy w postaci zdjec, nagran, zeznan swiadkow, artykulow prasowych, programow telewizyjnych - udowodnilismy ze na niebie rozpylana jest chemia. To wy chcecie zaprzeczyc naszym dowodom i jak na razie, poza paroma marnymi probami i naiwnymi argumentami, kompletnie wam to nie wychodzi, bo nie moze wam to wyjsc.

Czyżbyś uważał, podobnie jak Muhad, że nad Twoja okolica latają tylko samoloty lądujące i startujące tam, a skoro coś leci wysoko, to na pewno samolot wojskowy?

Mieszkam przy lotnisku i wiem, ktore samoloty laduje i startuja, a ktore lataja, zostawiaja chemie, zawracaja i znowu wala chemiczne smugi.

ale żadne nie pokazuje niczego, czego nie można by rozpoznać. Jeśli uważasz inaczej - bądź tak dobry proszę i znajdź choćby jedno, które pozostawiliśmy bez wyjaśnienia co to jest i co na nim widać

Zrobie to zdjecie i napiszecie, ze to zraszacz wody, rurki odprowadzajace siuski, albo efekt tuningu, bo pilot chcial aby jego samolot wygladal awesome.

Proponowalbym zrobic ankiete - czy uwazasz chemtrails za fakt etc. Wtedy zobaczylibysmy, ile osob odwiedzajacych forum wie i widzialo to rozpylane gie na niebie. Bo tak bedziemy sobie gadac do obkichanej smierci... Najgorsze jest to, ze gadaniem nic nie zdzialamy. Gnojki jak rozpylali chemie, tak rozpylaja ja dalej. A teraz przy duzym zachmurzeniu robia to NON STOP! Trzeba wykorzystac, ze ludzie nie maja szans tego zobaczyc, co nie? Gdyby nie miejscowe przejasnienia nikt by tego w ogole nie zauwazyl.

Użytkownik Zagaroth edytował ten post 08.08.2010 - 19:29

• 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja nagram film, kiedy Mishka spotka się z Zagarothem w Gdańsku.

Hhehehih hhihi no Panie Muhad na koniec dnia jeszcze wywolal Pan usmiech na mojej twarzy... Rozumiem, ze jak Pan M. pojawi sie w Gdansku to bedzie Pan blagal Pana Zagarotha, zeby sie przypadkiem z nim nie spotkal, bo bedzie musial Pan nakrecic film... Dobre... mysle, ze takim zdanie staje sie Pan coraz bardziej wiarygodny...

Zagarotha czy mozna liczyc na Pana w kwestii filmu, czy najpierw ktos bedzie musial zrobic 10 przysiadów???

Mnostwo??? hmmm moze mamy rozne rozumienie slowa "mnostwo" ale ok. Piszesz, ze mieszkasz blisko lotniska prosze zrob mi JEDNO zdjecie instalacji do rozpylania PROSZE...
  • 0

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Proponowalbym zrobic ankiete - czy uwazasz chemtrails za fakt etc. Wtedy zobaczylibysmy, ile osob odwiedzajacych forum wie i widzialo to rozpylane gie na niebie.

Pewnym wyjściem byłoby porównanie średniego ruchu na stronach z określonymi wyrazami (google trends).
Popatrzmy na porównanie chemtrails vs NWO - NWO występuje 2,1 raza częściej. LINK
A w Polsce ? w Polsce ma się to jak 1:12 (czyli 12 razy więcej ludzi czyta o NWO niż o smugach chemicznych)

Porównajmy chemtrails z seksem: chemtrails does not have enough search volume for ranking - oto odpowiedź wujka google.
Spróbujmy z czymś słabszym... chemtrails vs A H1N1 - to samo co wyżej
chemtrails vs UFO - tak samo
chemtrails vs wampir - to samo....

oj, chyba mniej osób wierzy w chemtraile niż w wampiry :)
A na pewno mniej osób szuka o nich informacji, heh...

Mnostwo??? hmmm moze mamy rozne rozumienie slowa "mnostwo" ale ok. Piszesz, ze mieszkasz blisko lotniska prosze zrob mi JEDNO zdjecie instalacji do rozpylania PROSZE...

Niektórzy liczą w taki sposób: "raz, dwa, trzy,.... mnóstwo" ;)

Użytkownik Mishka edytował ten post 08.08.2010 - 20:02

• 1

Zagaroth.
Reputacja

Napisano

Proszac o kolejne filmy przy tak PORAZAJACYM materiale filmowym, ktory przedstawilismy, pokazujecie, ze chcecie sie z nami jedynie pobawic, przedluzyc ta giereczke, poczuc ze jeszcze jest sie w grze, ze jeszcze moze ktos nabierze sie na nasze bzdetne argumenty. Moze uzna "kurcze, skoro oni nie chca nagrac 1045 filmu, to oznacza, ze kreca, ze chca zarobic na naszym strachu, ze jednak tylko tak dla hecy robia tu na forum zamieszanie"... Mam nagranych pare filmow na komorke, ale ich jakosc... Musze pozyczyc od kogos kamere i wtedy sie pobawia, tylko.... jaki to ma sens - przekonywanie tych, ktorzy nigdy nie dadza sie przekocac, bo znaja prawde i bardzo sie staraja ta prawde zagluszyc i zmylic jej poszukiwaczy.

Co do spotkania z panem Mishka, tak sie zastanawiam, jak ono by wygladalo. Spotka sie dwoch panow, z ktorych jeden drugiemu bedzie chcial cos wytlumaczyc, a obaj dobrze wiedza, ze sie nie dadza sie przekonac. Co nie panie Mishka? Jakaz przyjemnosc spotkac sie z czlowiekiem, ktory z usmiechem na twarzy bedzie mi prawil o mojej paranoi? Jestem szalenie spokojnym czlowiekiem, ale wiadomo, kazdy ma swoj punkt wrzenia. A przyznam, ze jesli chodzi o chemtrails jestem coraz blizej tego punktu. Ale jesli rzeczywiscie pan Mishka ma ochote na takie spotkanie to jestem otwarty. Mysle, ze wielce ciekawe bedzie w koncu osobiscie poznac kogos z ekipy ;) Pewnie jestes normalnym czlekiem na poziomie, ale nie unikniesz pytan 'dlaczego? Dlaczego to robisz ty i inni?' Nie omieszkalbym rowniez spytac Mishke o co w tym wszystkim chodzi, bo mysle ze on jak i inni z ekipy BARDZO DOBRZE wiecie, o co chodzi z ta chemia na niebie, jaki jest jej cel i do kiedy beda nas i atmosfere wzbogadzac. Myslalem tez czy by nie nagrac takiego spotkania i wrzucic tutaj, ale watpie, czy Mishka chcialby afiszowac sie z tym kim jest. Ja rowniez. Gdyby temat nie zahaczal o NWO, o w sumie przestepcza dzialalnosc, sytuacja bylaby inna. Dlatego tez nie poszedlem jeszcze z tym na Policje. Nigdy nie wiadomo, czyje spojrzenie sie na siebie zwroci. Wiemy z kim mamy do czynienia? Nie bardzo. Spisek moze zakladac eliminacje osob 'ZA BARDZO' chcacych wyjasnic, czy naglosnic ta zbrodnie. Nic mnie nie zdziwi.

Użytkownik Zagaroth edytował ten post 08.08.2010 - 20:13

• -1

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Po raz drugi proszę Panów o nie poruszanie w tym temacie, wątku spotkania na żywo. Umówcie się na priv.

Poruszono temat ankiety - mogę ją dodać tutaj, jeśli ktoś mi poda, jak ma wyglądać (pytanie i odpowiedzi) - na priv.
  • 0

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Myślę, że wiele osób myślących czyta to forum, mimo, że na nim nie pisze. Myślę, że często nie mają nawet tu konta. I jest to odpowiedź na jedno z Twoich pytań, które często się tu przewijają - dlaczego to wszystko w kółko piszemy. Ano dlatego, żeby taka osoba, która tu przyjdzie mogła sobie wyrobić pogląd. Poczytać argumenty jednej i drugiej strony. I na tej podstawie dojść samodzielnie do wniosku, że jest tak ja Wy piszecie, albo tak, jak my piszemy. Temu służy cała ta pisanina i wytykanie Wam błędów w rozumowaniu.

Resztę postu jako, że nie do końca dotyczy tematu przeniosłem tutaj.

Użytkownik Mishka edytował ten post 08.08.2010 - 20:44

• 1

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Proszac o kolejne filmy przy tak PORAZAJACYM materiale filmowym, ktory przedstawilismy, pokazujecie, ze chcecie sie z nami jedynie pobawic, przedluzyc ta giereczke, poczuc ze jeszcze jest sie w grze, ze jeszcze moze ktos nabierze sie na nasze bzdetne argumenty.

Po pierwsze:
Wszystkie zaprezentowane do tej pory przez Was filmy przedstawiały długotrwałe smugi, których składu na podstawie ich oglądu nie sposób określić, a które wg strony sceptycznej mogą powstawać w sprzyjających warunkach podczas zwykłego przelotu samolotu pasażerskiego. Dowodem zatem to żadnym nie jest.

Po drugie:
Wszelkie "chemtrailowe" komentarze autorów owych filmów są tylko INTERPRETACJĄ tego, co widzą. Ich własną interpretacją, opartą na nie końca jasnych założeniach, a więc niekoniecznie prawdziwą. Równie dobrze mogliby mówić, że za samolotem powstaje wata cukrowa. Zatem ich słowa też żadnym dowodem nie są.

Tymczasem Muhad ma okazję pokazać nam wszystkim coś zupełnie innego. Nie zwyczajną (naszym zdaniem) smugę ciągnącą się za zwyczajnie lecącym samolotem, ani żadne "widzimisię" autora danego filmu. Muhad ma okazję ukazać nam SUROWY FAKT - samoloty poruszające się w tajemniczy, nie dający się wytłumaczyć żadnym typowym manewrem sposób. Raz po raz zawracające samoloty, kreślące na niebie deseń na kształt szachownicy. Z tego, co Muhad pisał, dzieję się to na jego niebie bardzo często. Więc problemu ze złapaniem maszyn "na gorącym uczynku" nie powinno być żadnego.

Ja na miejscu Muhada wrzuciłbym coś takiego na forum od razu. Sceptycy mieliby nie lada zagwozdkę, aby się z tego jakoś wytłumaczyć. A przynajmniej ja, bo na na razie żadna sensowna opcja mi do głowy nie przychodzi. :)
  • 6

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych