Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tak to są zwyczajne obłoki chmur. Dobra odpowiedź? :D

Pozdrawiam
  • 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ad 3Przykład cirostratusa wręcz klasyczny .
Ad 1 Umieściłeś reklamę sieci telefonicznej O2 . Dorzuć jeszcze moze jako dowód do tematu Nibirowego film" 2012" . Tak samo bedzie bez sensu .Albo jako dowód nawiedzeń reklamę Simplusa "Inni" -tak samo bedzie nie na temat.
Tekst skopiowany zawiera tone totalnych bzdur. Napisałem wiecej to w poście po twoim wpisie . ale admin wysłał to w niebyt.
Apropo reklamy poczytaj sobie regulamin forum.
  • 0

Johny22.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To nie jest zwykła reklama! Ta reklama coś przekazuje, autorzy tej reklamy moim zdaniem chca nas przed czymś ostrzec. Przed czym? Wiadomo- przed chemią!! Nie wrzuciłem tej reklamy by reklamować O2 , co za absurd. Tekst zawiera tone totalnych bzduyr?? A kim ty chlopie jestes ze tak kategorycznie stwierdzasz? Dla mnie ten tekst jest szalenie interesujący, a jezeli sie tobie nie podoba to napiosz to raz i styka.

Kim jestes ze piszesz nieprawdę że zdjecie ktre wkleilem to cirostratus i do tego wręcz klasyczny. Przeciez to nie zadne zwykle chmury ludzie!

Co do regulaminu - napisane jest
7.8 Na forum nie można reklamować innych stron internetowych, za wyjątkiem specjalnie przeznaczonego do tego celu pola "Strona WWW" w profilu użytkownika (nie dotyczy grup Zasłużeni, Sponsorzy, Adept, Moderatorzy, Super moderatorzy).

Ja zadnej strony internetowej nie reklamowalem, czyli moderator/administrator wycinajac filmik ktory wkleilem nie zna regulaminu?

Użytkownik Johny22 edytował ten post 14.09.2010 - 10:09

• 0

Mishka.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W ostatniej dekadzie wielu ludzi zaintrygowała liczba pojawiających się niezwykłych formacji chmur i nienaturalnych smug, pozostawianych za samolotami na dużych wysokościach.

Liczbę wyjaśnialiśmy już niejednokrotnie: związane jest to z ekspansją ruchu lotniczego. Niezwykłe i nienaturalne, hmmm... w pewnym sensie są nienaturalne, bo nie stworzone przez naturę, z drugiej strony procesy ich tworzenia są jak najbardziej naturalne i wynikające z praw fizyki. Niezwykłe - być może dla kogoś, kto przeniósł się z XVIII wieku. Tak samo nienaturalny i niezwykły jest samochód.

Niezwykle trudne usiłowania wyjaśnienia zjawiska

Wyjaśnienie wcale nie jest "niezwykle trudne". Chyba, że dla kogoś, komu brak wiedzy w zakresie fizyki.

Prezentacja dra Vemeeren szczerze przyznaje istnienie “trwałych smug kondensacyjnych: …chemoślady istnieją, bo spryskujemy np. uprawy i wiemy, że są stosowane rozpylania do celów wojskowych.

Spryskiwanie upraw, czego istnieniu nikt z nas nie zaprzecza, jest wykonywane na niskich wysokościach i nie powoduje powstawania trwałych smug kondensacyjnych. Tak naprawdę nie powoduje powstawania żadnej smugi kondensacyjnej.

Raport Case Orange przytacza patenty USA na “Specjalne urządzenie do wytwarzania smug, które produkuje smugę z proszku o maksymalnej zdolności rozpraszania promieniowania dla danej masy materiału. Materiał siewny składa się w 85% z drobin metalicznych i w 15% z koloidalnej krzemionki i żelu krzemionkowego w celu stworzenia smug, stabilnych przez 1 do 2 tygodni.”

Patentów są setki milionów. Niektóre zupełnie bezsensowne. To, że na coś jest patent nie znaczy jeszcze, że ktokolwiek wykorzystuje technologie z patentu (np. maszyna do wymiany żarówek na korbkę, beerbrella, czyli parasol na piwo, i tym podobne). Po drugie - czy widziałeś chmurę (smuge kondensacyjną) stabilna przez tydzień? Pics it or it didn't happend.

W ciągu ostatnich 10 lat, niezależne testy chemośladów w całym kraju wykazały niebezpieczny, niezwykle trującą mieszankę: bar, szklane włókna powlekane nano-aluminium (CHAFF), promieniotwórczy tor, kadm, chrom, nikiel, szuszona krew, zarodniki pleśni, żółte mykotoksyny grzybni, dwubarek etylenu i włókna polimerowe. Toksycznie, bar jest podobny do arsenu [10]. Znany jest jego negatywny wpływ na serce. Aluminium [glin] uszkadza mózg.

Bar nie jest toksycznie podobny do arsenu. Większość związków arsenu jest trująca. Większość związków baru nie jest (związki baru używane są jako składnik farb, jako kontrast do picia w badaniach RTG). Ponadto jakim cudem żadne badania powietrza (np w Polsce) nie wskazują wzrostu poziomu zanieczyszczeń, a jego spadek?

Dr Hildegarde Staninger pisze:

Wystawienie na emisje nano-kompozytów prowadzi do zahamowania esterazów cholinowych [11]. Przewlekłe hamowanie tego enzymu (zwykle krążącego w krwinkach czerwonych) wskutek rozpylania aerozoli w chemośladach (celem zmiany pogody, lecz także do tępienia komarów i innych owadów) powoduje przewlekłe zatrucia. taka ekspozycja powoduje poważne zaburzenia neurologiczne w tym paraliże u ludzi

Enzym esterazy cholinowej nie krąży w czerwonych ciałkach krwi tylko w osoczu. Zahamowanie działania enzymu powoduje niewydolność wątroby, a nie poważne zaburzenia neurologiczne. Hildegarde Staninger jest doktorem fizyki (i podobno medycyny alternatywnej, który to tytuł jest nieuznawany przez oficjalną naukę oraz samozwańczym toksykologiem), a nie medycyny. Zresztą, jeśli to, co napisałeś jest faktycznie jego zdaniem, to mówi dość wiele na temat jego wiedzy.

Pisz do swych posłów, że te globalne działania nie są teorią spiskową tylko się odbywają bez konsultacji i bez żadnej próby ostrzeżenia o prawdopodobnych skutkach

I co? Napisałeś do swojego posła czy radnego? Czy też tylko na obietnicach się zakończy, jak w przypadku Zagarothe, który chodził na policję, chodził, aby zgłościć, że nas trują, ale nigdy na komisariat nie doszedł.

Prosił bym jeszcze o porównanie tych dwóch kawałków i pozostawię to już bez komentarza:

Materiał siewny składa się w 85% z drobin metalicznych i w 15% z koloidalnej krzemionki i żelu krzemionkowego w celu stworzenia smug, stabilnych przez 1 do 2 tygodni.”

testy chemośladów w całym kraju wykazały niebezpieczny, niezwykle trującą mieszankę: bar, szklane włókna powlekane nano-aluminium (CHAFF), promieniotwórczy tor, kadm, chrom, nikiel, szuszona krew, zarodniki pleśni, żółte mykotoksyny grzybni, dwubarek etylenu i włókna polimerowe.

I kwestia ostatnia: poproszę jakieś wyniki badań, abym mógł zweryfikować te rewelacje. Bo mówić, to może sobie każdy cokolwiek, ale wtedy to nie nauka tylko beletrystyka.

Użytkownik Mishka edytował ten post 14.09.2010 - 12:47

• 0

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@ Johny22
Witam czytelnika forum DI :-) Mam nadzieję, że nie okażesz się kolejnym klonem QM vel Zagarotha.
Ładne zdjęcie wkleiłeś, szkoda że nie twojego autorstwa.

Przeciez to nie zadne zwykle chmury ludzie!

Chyba rzadko patrzysz w niebo, bo takie cirrusy i cirrostratusy występują dość często i zazwyczaj w towarzystwie trwałych smug kondensacyjnych. Jeśli jednak uważasz, że to jakaś "chemia", to mam nadzieję, że będziesz potrafił to udowodnić np. podając jej skład chemiczny wraz ze sposobem na jego określenie.

A poza tym, mógłbyś podać jakiegoś linka do raportu Case Orange? Chętnie bym się z nim zapoznał, ale jakoś nie potrafię go znaleźć w sieci.
  • 1

.?..

Medicus

• Tematów: 89
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Uwielbiam jak ktoś wstawia wielokrotnie powielany szajs i udaje Prometeusza dającego ludziom ogień. Usunąłem całą rozmowę na temat twojej reklamy, bo oprócz infantylnych achów i ochów nie wniosła ona nic do tematu. Jeżeli boisz się takich rzeczy, to porozmawiaj z rodzicami lub zaufaną osobą. Jeżeli masz problem z samooceną i starasz się być w centrum uwagi wrzucając super "ciekawye" tematy to może poszukaj przyjaciół, ale porozmawiaj z terapeutą. Jak wielmożny hrabia zapozna się już z moim postem i wyrazi swoją infantylną dezaprobatę, usunę odbiegający od tematu nurt myślowy. Dyskusji, która wywiązała się na temat reklamy i tekstu ruszać nie będę.

To nie jest zwykła reklama! Ta reklama coś przekazuje, autorzy tej reklamy moim zdaniem chca nas przed czymś ostrzec. Przed czym? Wiadomo- przed chemią!!

Chemia jest zła... wyciągnąłem 4 w zeszłym roku ledwo..
  • 0

#1252 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.
  • Tematów: 0

Napisano

@ Johny22 Czy ty człowieku jesteś normalny ?! . Sorry za tak ostrą reakcję ale jesteś podręcznikowym trolem... Równie dobrze mogę sie doszukiwać w starych reklamach sieci Heyah zapowiedzi końca świata ( sorry ale nie mogę nigdzie wyszukać ), czy też zapowiedzi debilizacji społeczeństwa w reklamach simplusa. A może reklama sprita ma na celu podświadome wmówienie ( przez władze ) ludziom, że i tak przegrają z siłą wyższą ( Rządami ) !?!?!!!

No bo są coraz dziwniejsze chmury ! Komuś aż tak naprawdę zależy aby wytruć ludzi !
  • 1

Johny22.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

edit Yawgmoth
Kasacja treści.
Blokada pisania do czasu nałożenia przez Super Moderatora bana za multikonto.

• 0

Wyspa111.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Johny22: tekst który podałeś jest ciekawy! Reklama faktycznie coś przekazuję! Jakby te chemy powodowały że ludzie są jacyś dziwny... jakby w hipnozie albo maraźmie? Nie wiem jak to ująć... a na obrazku ewidentnie widać chemtrails + chmury chemiczne czyli już rozlezione chemki... jak ktoś tam widzi zwykłą chmurę to jestem mocno zdziwiony... :o Jestem przeciwny banowaniu tego użytkownika! Dobrze mówi! :))

Wszystkich świadomych pragnę zachęcić do akcji przeciwko chemtrails!

Dołączona grafika

http://www.vismaya-maitreya.pl/zakryte_zagadki_akcja_wlepka_przeciwko_chemtrails.html

Użytkownik Wyspa111 edytował ten post 17.09.2010 - 19:04

• -5

Rainbow Lizard.
  • Tematów: 11
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Johny22: tekst który podałeś jest ciekawy! Reklama faktycznie coś przekazuję!

Racja, reklama rzeczywiście coś przekazuje - zacznij korzystać z usług tej sieci telefonii komórkowej. xP

Jakby te chemy powodowały że ludzie są jacyś dziwny... jakby w hipnozie albo maraźmie?

Skoro twoim zdaniem chemtrails mogą powodować "hipnozę i marazm", to dlaczego na ulicach nie oglądam tłumów ludzi w takim stanie? Przecież rzekome chemtrails są rozpryskiwane wszędzie. Który ze związków chemicznych zawartych w (nieistniejących) chemtrails miałby takie objawy powodować? Znasz w ogóle ich skład? Ja znam - każdą z pięciu wzajemnie wykluczających się wersji.

A jeśli to nie są według ciebie objawy działania chemtrails - to dlaczego ta reklama coś przekazuje?

Nie wiem jak to ująć... a na obrazku ewidentnie widać chemtrails + chmury chemiczne czyli już rozlezione chemki...

Fail nad failami.

Najpierw czytam w tym temacie przez kilka stron, że "chemtrail" wygląda dokładnie jak smuga kondensacyjna, ale zostaje na niebie znacznie dłużej. Niektórzy mówią, że ponad dwie minuty, inni - ponad trzydzieści sekund, jeszcze inni - ponad godzinę.

Jakim cudem jesteś zatem na podstawie zdjęcia ocenić, czy to nieistniejący "chemtrail" to nie smuga kondensacyjna?

jak ktoś tam widzi zwykłą chmurę to jestem mocno zdziwiony... :o

To bądź. Niektórzy są zdziwieni, gdy ktoś inny twierdzi, że Ziemia nie powstała 6000 lat temu.

Jestem przeciwny banowaniu tego użytkownika! Dobrze mówi! :))

Jak to dobrze, że na tym forum, w przeciwieństwie do DI, panuje wolność słowa. Dzięki niej większość userów i ekipy moderatorskiej ma twój sprzeciw tam, gdzie nigdy nie zaświeciła żadna gwiazda.

Rozumiem, że umiejętność czytania ze zrozumieniem jest dla ciebie czymś równie nieosiągalnym jak szczyt Mount Everestu dla szczupaka z lękiem wysokości. A zatem...

Johny22 został zbanowany, ponieważ jest to ta sama osoba, która posiadała konto Quintus Maximus, Zagaroth oraz Mazowiecki. Każdej osobie przysługuje jedno konto na forum, a nie cztery. Co za tym idzie - bana dostał za łamanie regulaminu, i nie rozumiem, dlaczego ktokolwiek miałby go odbanować. Szczególnie, że nie jest to jakoś szczególnie wartościowy user - zamiast dyskutować lubi sobie pokrzyczeć.

Paranormalne.pl, w przeciwieństwie do forum DI, ma jako taki regulamin. Do tego nie wystarczy na nim głośno wrzeszczeć, aby wymusić na modach jakąś decyzję bądź samemu modem zostać.

Wszystkich świadomych pragnę zachęcić do akcji przeciwko chemtrails!

Dołączona grafika

http://www.vismaya-maitreya.pl/zakryte_zagadki_akcja_wlepka_przeciwko_chemtrails.html

HOLY S**T! CO ZA ULOTKA! Nie wierzę! Moje poglądy natychmiast zmieniły się o 180*! Zacząłem wierzyć w Latającego Potwora Spaghetti, zacząłem wierzyć w chemtrails i wreszcie dałem się przekonać, że za zbudowaniem teleskopu Hubble'a stoi kulejąca na jedną nogę koza z Pabianic Dolnych.

Kolejny klon ?

Delicious copypasta!

Użytkownik Tekeeus edytował ten post 17.09.2010 - 19:37

• 1

#1256 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.

Napisano

Eeee faktycznie te pasy kondensacyjne to coś strasznego ;x Faktycznie truje trochę środowisko ale tak jak wyziewy z samochodów... a że mają taki kształt i je widać to wina temperatury :\ W zasadzie jak by komuś zależało by truć ludzi to by robił to tak aby tego nie było widać. Tak na logikę co ?

A tak pytanie do tych co są w temacie. O co chodzi z tym chemtrails ? skąd to sie wzięło ? Bo jakoś nie cholery nie moge zrozumieć kto zaczął to nie wiem nawet ja kto nazwać, że samoloty pasażerskie rozpylają coś ?

Użytkownik convers edytował ten post 17.09.2010 - 19:58

• 0

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kto to zaczął? No niedouczeni amerykanie jak zwykle ;) Tu masz link do mojego wcześniejszego postu opisującego w jaki sposób to się zaczęło. Wiem, że temat jest obszerny, ale radziłbym przeczytać. Nigdy nie wiadomo jaki fragment wiedzy może się do czegoś przydać ;)
  • 0

#1258 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.

Napisano

Hehe. Nie no dla mnie osobiście to jest idiotyzm. Samoloty wojskowe rozpylające paliwo lotnicze wywołujące bóle stawów xD.
Swoją drogą ta bajka prawdopodobnie dana na jakimś forum jako prowokacja zaczeła żyć swoim życiem i nagle w każdym kraju znalazł się jej odpowiednik. W dodatku pare osób nieźle zarobiło na głupocie ludzi. Czemu ludzie doszukują się najbardziej szalonych i mało prawdopodobnych odpowiedzi zamist staraćsię podejścdo sprawy też z racjonalnego punktu widzenia ?

Użytkownik convers edytował ten post 17.09.2010 - 20:40

• 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale ten temat się nudny zrobił. W kółko to samo, albo jedna wielka pustka jak teraz. Wszyscy spiskowcy sami z siebie pośmiewisko zrobili, zwykli pieniacze. Nawet dyskutować nie potrafią do tego stopnia, że zostali wszyscy pobanowani za zły język. Dla mnie ten temat zasługuje na zamknięcie z odpowiednim podsumowaniem. Od kilkunastu stron nic nowego się nie pojawia, oprócz omawiania tych samych kwestii. Żadnych nowych pseudodowodów, żadnych nowych tez.

[quote]Johny22 został zbanowany, ponieważ jest to ta sama osoba, która posiadała konto Quintus Maximus, Zagaroth oraz Mazowiecki.[/quote[

Czy to potwierdzona informacja? (W sumie QM i zagaroth wykazywali się podobnym aroganckim podejściem do oponentów)

Pozdrawiam
  • 0

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

nie możesz podejść do sprawy racjonalnie, jeśli brak ci elementarnej wiedzy (np, że 10 km nad Ziemia wieją wiatry zupełnie inne niż przy powierzchni, że inna jest tam temperatura i wilgotność, że na skutek wiatru smuga przesuwa się i jak 10 min później leci tą sama drogą inny samolot, to zostawi smugę obok, co powoduje taki a nie inny efekt na niebie). Nie możesz podejść do sprawy racjonalnie, jeśli we wszystkim węszysz spisek. Wtedy uwierzysz w każdy pseudonaukowy bełkot.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych