Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1261 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.
  • Tematów: 0

Napisano

Nie wiem jak inni ale dla mnie to naturalne, że najpierw staram się na podstwie wiedzy znaleźć prawdopodobne rozwiazanie. Dopiero na samym końcu doszukuje się czegoś anormalnego. Z tego co lookalem zagranicze fora to temat chemtrails umarł jakis czas temu.
  • 1

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czasem mam wrazenie ze to jest zjawisko typy podwójna agentura.W dzisiejszych czasach nie ma szans na to by ten przysłowiowy "ostatni sprawiedliwy " albo " skruszony " mógł dostarczyć jakiś kompromitujących danych . Praktycznie dowolne materiały i zeznania mozna nieźle ośmieszyć i zdyskredytować . Każda aferę można zatuszować dokładając do niej elementy z istniejących już teorii spiskowych. W 70 latach rosyjski szpieg w Wielkiej Brytanii Anthony Blunt zapewnił sobie całkowite bezpieczeństwo groząc tylko i wyłącznie że ujawni w razie aresztowania (lub przypadku "wypadku przy czyszczeniu broni") kompromitujące dane o brytyjskiej rodzinie królewskiej .Nie wiadomo czego dotyczyły te dane, ale szantaż był skuteczny.
Dziś taki szantażysta nie miałby szans . Zanim zdołałby opublikować cokolwiek odpowiednie służby same rozpuściłyby te szokujące dane tak spreparowane, że nikt by w nie nie uwierzył.

Np czysto teoretycznie załóżmy że to prawda ze tajne służby JKM maczały palce w śmierci Lady Diany.
Delikwent, który by chciał ujawnić odpowiednie dokumenty jest skazany na porażkę . Z marszu pojawiłyby sie opowieści I że Lady Di chciała ujawnić dane o chemitrailsach i tym ze królowa Elżbieta jest reptilanką i dlatego musiała umrzeć. Dodatkowo siły NWO brały w tym udział. Oczywiście nikt normalny w to nie uwierzy .Nie uwierzy tez w autentyczny dokument . Ot taka strategia -każdy przeciek można teraz "zneutralizować" przebarwiając fakty i zapewniając "judaszowy pocałunek" od różnych "zwolenników teorii spiskowych" Raj dla polityków i służb specjalnych.Dzieki takim onirycznym strategiom osmiesznia mozna zatuszować wszystko.

Użytkownik noxili edytował ten post 17.09.2010 - 21:39

• 1

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja chciałbym pokazać dzisiejsze zdjęcie.

Dołączona grafika

Dołączona grafika
  • 0

#1264 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.

Napisano

A co na nich jest " niezwykłego " ?
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten kawałek niebieskiego nieba,a potem szeroki pas Cirruskow to prawdopodobnie czoło frontu atmosferycznego.Ze zdjęcia nie wnioskuje czy się nasuwa,czy odsuwa.

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czyli, to coś normalnego, dobrze. Po prostu mocno regularnie ułożyły się
  • 0

#1267 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.

Napisano

Czy jak raz w tygodniu dostajesz 1 w szkole i jest to regularne też podejrzewasz spisek ^^ ?
  • 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bardzo ładne czoło frontu. Niebieskie niebo to obszar do którego front się zbliża lub od którego się odsuwa. Chmurki to dokładnie cirrocumulusy. To, że są ułożone w pasmo nie powinno dziwić, bo front to właśnie granica pomiędzy masami powietrza, a ta granica przybiera formę szerokiego i długiego pasa.
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szczerze powiem - dotarłem tylko do 27 bodaj strony i dyskusja zrobiła się hmmm... nierzeczowa.
Moje posty na temat "chemtrails" były linkowane, więc dam sobie z tym spokój. Wspomnę tylko, zdjęcie wnętrza samoloty (ze sprayerem) należy do airliners.net.

http://www.airliners...0-LR/0855967/L/

ktoś złamał copyrighta i dopisał stosowne rzeczy na ściance. Zdania "chemtrailowców" są sprzeczne. Jedni mówią, że "to nic", inni że to manipulacja itd, itp.

A dlaczego "chemtrails" dalej żyje? Swego czasu przyznałem, że jestem kompletnym idiotą i kretynem. Zamiast sprzedawać chembustery 1000 zł za sztukę, pisałem notki dlaczego chemtraile to fake.
  • 1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gdyby któryś ze zwolenników chemitrucia kiedyś chciał użyć tego zdjęcia w sobie wiadomym celu,informuje,to samolot,który pozbywa się właśnie swojego ładunku.To jest woda,nie chemia.Widać różnicę?Tylko w formie zrzutu,nie w zawartości.Gdyby miało czerwony kolor....świadczyłoby to tylko o jego czerwonym kolorze,a nie o składzie.

http://www.airliners...273C/1048441/L/

Użytkownik Staniq edytował ten post 22.09.2010 - 21:59

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To jest zawartość toalety czy coś w ten deseń??
  • 0

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Samolot robi siku. :)
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To samolot należący do Evergreen służący do gaszenia pożarów.

I owszem, czasem zrzuca czerwoną substancję służącą do gaszenia ognia :)
  • 2

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

pdjakow@,wszystko to prawda (z tym czerwonym kolorem),ale widząc czerwony kolor cieczy wiesz cokolwiek o jej składzie?Na pewno nie,dopóki nie dowiesz się,że ta czerwona ciecz,to właśnie "TA" czerwona ciecz.Tym samym patrząc w niebo nie wiesz co wylatuje samolocikowi z pod ogona.

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Panowie, ale my wszystko to wiemy. Póki co nie ma tego komu tłumaczyć. My jesteśmy na wyższym poziomie od spiskowców i wiemy że nasze oczy nie potrafią analizować składu substancji.

Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych