Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

[...]
Dołączona grafika

No Misiu86 to zdjecie jest Rewelacja. Nie moge sie tylko nadziwic, ze Ty w to wierzysz...
Edit: Dawno sie tak nie usmialem, masz +

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 30.09.2010 - 14:02

• 0

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Wyraźne inaczej" zdjęcia z "profesjonalnej inaczej" z "kamery cyfrowej z naprawdę dobrym zoomem,a taki sprzęt nie miałby problemów z wyłapaniem dokładniejszych detali przelatującego obiektu"

Dołączona grafika

I przestań wciskać kit o jakimś tanim sprzęcie,bo kamera którą został nakręcony pierwszy klip daje lepsze przybliżenie i wyraźniejszy obraz niż to,co widać na twoich zdjęciach.

Dołączona grafika

I tak wygladaja chemitrailsowcy : albo kłamcy albo .....

Wiesz co Raven89 nie powiem co powinieneś leczyć, bo wzrok tu raczej odpada.

Nie uderza cię,że mimo tak dobrego przybliżenia nie widać dokładniejszych szczegółów tego obiektu? Bo mnie jak najbardziej.
Obraz jest dokładnie tej jakości jak kamerka filmujaca: wielke nic.

//edit Pismire
Prosiłbym jednak o trochę łagodniejszy ton :)

Użytkownik Pismire edytował ten post 30.09.2010 - 19:13

• 1

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Noxili albo masz mnie za idiotę,albo niestety sam nim jesteś ;)

Cytując siebie: "I przestań wciskać kit o jakimś tanim sprzęcie,bo kamera którą został nakręcony PIERWSZY klip daje lepsze przybliżenie i wyraźniejszy obraz niż to,co widać na twoich zdjęciach."

Pozwól że jeszcze raz zamieszczę film o,którym mówiłem bo najwyraźniej masz problemy z liczeniem...

http://www.youtube.com/watch?v=UMz1NXK4SVE

Użytkownik Raven89 edytował ten post 30.09.2010 - 14:51

• 1

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Znajdź samolot

Znalazłem, i co dalej? Biorąc pod uwagę kształt smugi kondensacyjnej i samego samolotu, stawiałbym na C-17. Czy dobrze rozumiem, iż sugerujesz, że samolot i robiona przez niego smuga są hologramem robionym przez odbicie światła na końcówce skrzydła?

Przyznam że dużo klipów na temat chemtrails widziałem ale te naprawdę bardzo mnie zaskoczyły

Tak sobie myślę, czy ty swoje doświadczenie z "chemtrailsami" ograniczasz tylko do filmików? Proponowałbym wziąć dziekankę z Uniwerku Youtube i przez jakiś czas poświęcić się obserwacjom samolotów w naturze. Kup albo pożycz od kogoś lornetkę, zapoznaj się z internetowymi radarami i poobserwuj codziennie przez miesiąc w poszukiwaniu jutubikowych sensacji. Nawet jeśli cię to nie przekona do oficjalnej wersji, to przynajmniej nauczysz się rozpoznawać samoloty. Bo jeśli się nie mylę, to ty kiedyś twierdziłeś, że "chemtrailsy" są rozpylane przez "małe, jakby wojskowe samoloty".

A co do tego A340 Lufthansy, to naprawdę nie wiem o co ci chodzi.
  • 4

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie mam pojęcia co jest nie tak z tym arbuzem. Widać statecznik pionowy, winglety, owiewki siłowników klap, cztery silniki, które produkują cztery smugi. Co może tam nie grać? Że jest biały? To oficjalne malowanie Lufy - niebieski statecznik z żółtym logo przedstawiającym sylwetkę żurawia i napis "Lufthansa" na białym kadłubie. Napisu nie widać, bo świeci słońce.
  • 0

Misiu86.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Znajdź samolot

Znalazłem, i co dalej? Biorąc pod uwagę kształt smugi kondensacyjnej i samego samolotu, stawiałbym na C-17. Czy dobrze rozumiem, iż sugerujesz, że samolot i robiona przez niego smuga są hologramem robionym przez odbicie światła na końcówce skrzydła?

########## Pokaż wszystkim gdzie jest ten samolot. Obrysuj go i pokaż, bo nie wierzę że jesteś #####.

http://www.youtube.com/watch?v=LVOy_5XEo8k&feature=player_embedded
Tu nie ma żadnego samolotu ! C-17? O_o Naprawdę szokujące odkrycie C-17 ;) Lekarz od urojeń, zapomniałem jak się nazywa. Samolot byłby hologramem gdyby było go widać, niestety, w sumie dla nas stety, kulkom ewidentnie się pokićkało i zapomniały włączyć hologram. Smuga natomiast jest prawdziwa. O tych smugach chemicznych jest przecież ten temat :) To one wiszą w powietrzu. Od 1 minuty 17 sekundy widzimy jak inne kulki dołączają do naszego 'samolotu' widmo, którego ni ma. Na filmikach Ravena89 kulkom tez się kićka, samolot przełamany w pół, samolot bez okien, silnika.

Niezłe jaja. Ale oni mają technologię :) Bajki o Reptilianach nagle nabierają kolorytu co? :D Skoro są obca rasą, to z pewnością mają niezłe zabaweczki, tylko nieliczne widzimy na niebie, robiące hologramy samolotów i chemizujących nam atmosferkę i nas. Wojna się zaczęła, czy tego chcemy czy nie.

Raven89 poszukaj jeszcze jakieś hologramki.

Dołączona grafika

Obraza? Napisałem, że nie wierzę że on jest .... Jaka tu obraza? :)

Użytkownik Misiu86 edytował ten post 30.09.2010 - 19:42

• -1

Tempter.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo jeśli się nie mylę, to ty kiedyś twierdziłeś, że "chemtrailsy" są rozpylane przez "małe, jakby wojskowe samoloty".

No niestety mylisz się kolego,bo od zawsze twierdzę,że chemtrails są rozpylane przez nieoznakowane samoloty podobne do pasażerskich liniowców.Byłbym wdzięczny,gdyby nie wciskano mi w usta coś czego nie pisałem.Dziękuję ;)

I jeszcze jedno pytanie: Czy ktoś wreszcie odniesie się do filmu o który mi chodzi? Bo na razie widzę niepotrafiącego rozróżnić numeru jeden od numeru dwa Noxiliego i Arkadiusza który nie wiedzieć czemu przygląda się jedynie klipowi trzeciemu,a nie pozycji o której od samego początku mówię najgłośniej.

Jestem przerażony tym co się tutaj dzieje.Kiedyś sceptycy starali się być kompetentni.A teraz? Popatrzy ktoś szybko na post,nie przeczyta go nawet dokładnie,a potem płodzi coś takiego jak kolega Noxili...

Użytkownik Raven89 edytował ten post 30.09.2010 - 17:17

• -1

Misiu86.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie bój się Raven89, oni dokładnie oglądają nasze filmy ale ni ch..a sibir nie wiedzą co mają napisać :) Jeden poszedł po całości i napisał 'Ja widzę samolot' :) 'A co mi tam' pomyślał i spoczął zadowolony.
  • 1

Tempter.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A najlepsze jest to,że Noxili dostał plusa za napisanie czegoś,co zupełnie się nie odnosiło do moich wypowiedzi przez niego zacytowanych...No cóż myślę,że lepszego świadectwa niekompetencji nie mogliście sobie wystawić ;)

Pozdrawiam

Edit: Na minusik długo nie trzeba było czekać ;) Pogrążajcie się dalej ludzie ;)

Użytkownik Raven89 edytował ten post 30.09.2010 - 18:31

• -2

Misiu86.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Raven89, nie martw się, minusy to ich merytoryczne argumenty. Ja nadal czekam aż mi lynx pokaże gdzie na nagraniu jest C-17. Przyznacie, że minusy nie są najlepszymi odpowiedziami na nasze pytania, pokazują waszą bezsilność i chyba kapitulację.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie bój się Raven89, oni dokładnie oglądają nasze filmy ale ni ch..a sibir nie wiedzą co mają napisać :) Jeden poszedł po całości i napisał 'Ja widzę samolot' :) 'A co mi tam' pomyślał i spoczął zadowolony.

Jakbyś trochę w szkole uważał, to byś wiedział dlaczego czasami wysoko lecący samolot jest słabo lub wręcz w ogóle niewidoczny.

Grubość warstwy powietrza między kamerą a samolotem lecącym na wysokości przelotowej to co najmniej ok. 10 km (gdy samolot leci nad głową). Wartość ta rośnie wraz z malejącą wysokością samolotu ponad horyzontem i przykładowo dla wysokości 10 stopni (są to jeszcze wystarczająco dogodne warunki do obserwacji) wynosi już ok. 55 km. Jakby więc nie było przeciętną grubość owej warstwy można wyrażać w dziesiątkach kilometrów. Ta spora warstwa będzie powodem znacznego rozproszenia światła, wskutek którego barwa odległego samolotu będzie nabierać odcieni charakterystycznych dla barwy nieba (będącej właśnie wynikiem rozpraszania się światła w atmosferze) - zatem obraz samolotu zacznie się "rozpływać". Na niebieskim niebie samolot będzie stawał się coraz bardziej niebieskawy, na żółtym będzie żółknąć itd.

Niknięcie samolotu na tle nieba stanie się szczególnie wyraźne, gdy maszyna będzie zwrócona do nas swoją zacienioną stroną, np. gdy będzie znajdowała się w przybliżeniu między Słońcem a obserwatorem. Barwa samolotu będzie wtedy determinowana praktycznie tylko przez rozproszone w atmosferze światło i w krańcowym przypadku może stać się identyczna z barwą nieba. Samolot może nam wtedy całkowicie zniknąć z oczu. Co ciekawe, jednocześnie w tych warunkach geometrycznych w naszym kierunku dotrze maksymalna ilość rozproszonego na smudze światła słonecznego.

Poniżej bardzo ciekawe z tego punktu widzenia zdjęcie przedstawiające samolot, którego znajdujący się w cieniu kadłub praktycznie niknie na tle nieba. Widać tylko podświetlone od spodu skrzydła i refleks na dziobowej części kadłuba:

Dołączona grafika
  • 3

Misiu86.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:D Kolejny ekspert przylazł. Przecież to jest śmieszne. Widzisz samolot na tym nagraniu mariushu? Jaki? Może B-2?

Nie kompromituj się. Tu nie ma żadnego samolotu, a tylko jakieś kulki latają. Zapomniały hologram włączyć, a teraz macie zajebi..ty orzech do zgryzienia. Ba orzech który wybije wam wszystkie ząbki. Na nagraniu nie ma żadnego samolotu i twoje tłumaczenie

"Na niebieskim niebie samolot będzie stawał się coraz bardziej niebieskawy, na żółtym będzie żółknąć itd."

jest najbardziej idiotycznym jakie w życiu widziałem!:> Samolot staje się tak bardzo niebieski, że całkowicie z n i k a ! Jak to możliwe, przecież to totalny absurd. Na nagraniu jest efekt odwrócenia kolorów i widać wyraźnie, że przed chemicznymi śladami nie ma samolotu. Są tylko jakieś kulki, do których od 1 minuty 17 sekundy dolatują inne kulki. Na nagraniu nie ma żadnego samolotu, a jeśli widzisz tam samolot to mam dla ciebie złą wiadomość, musisz udać się do lekarza którego poproś o silne leki.

Tutaj mam nagranie , gdzie kulki włączyły hologram ale nie do końca zadziałał, bo samolot....... sami zobaczcie

Użytkownik Misiu86 edytował ten post 30.09.2010 - 19:21

• 0

Tempter.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Długo nie trzeba było czekać na wytoczenie sceptycznej haubnicy w postaci Mariusha.Niestety to nie za wiele pomoże bo istnieje jeden,dość istotny problem.Otóż na filmie załączonym przez użytkownika Misiu86 nie widać ani podświetlonych od spodu skrzydeł ani też refleksów na dziobowej części kadłuba.Nie widać niczego,co mogłoby wskazywać na to,że nad głową autora klipu przelatuje zwyczajny samolot.Oprócz smugi kondensacyjnej nie znajdujemy tam żadnego szczegółu który byłby choć trochę podobny do tego,co można zaobserwować na zdjęciu wrzuconym przez Mariusha.

Obejrzyjcie to jeszcze raz i porównajcie z tym,co wrzucił kolega Mariush:

Niech mi ktoś powie w którym momencie jest widoczny samolot,bo ja niestety go nie odnalazłem nawet po dokładniejszym przebadaniu kilku kadrów za pomocą filtrów graficznych.

Ponawiam także swoje pytanie: odniesie się ktoś do filmu o którego skomentowanie proszę po raz n-ty?

Użytkownik Raven89 edytował ten post 30.09.2010 - 19:19

• 0

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nagranie pokazuje to co widać na poziomie ziemi. Jeśli samolotu z poziomu ziemi nie widać, to nie znaczy, że go nie ma. To znaczy, że go nie widać!
Skoro samolotu nie ma, to skąd są contraile?

Samolot staje się tak bardzo niebieski, że całkowicie z n i k a ! Jak to możliwe, przecież to totalny absurd.

Nie absurd, a fizyka. Samolot nie staje się niebieski, nadal ma swój właściwy kolor, tylko jest widoczny z ziemi jako niebieski i zlewa się z tłem. Do tego dochodzi jeszcze kompresja obrazu, która zbliżone do siebie kolory traktuje jako jeden.

Drugi film to potwierdza.Tam samolot zmienia swoją barwę i widoczność, ponieważ zmienia się jego pozycja względem Słońca i obserwatora.

Użytkownik Ill edytował ten post 30.09.2010 - 19:30

• 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

gdzie znalazłeś ten samolot? (...) Tu nie ma żadnego samolotu !

Pewnie zaraz powiesz, że smuga powstaje sama z siebie. A może "kulki" ją robią i tylko przypadkiem wychodzi im kształt C-17 z charakterystycznym statecznikiem i wingletami? :-D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

To ciekawe, że na fatalnej jakości nagraniach potrafisz się doszukiwać brakujących silników i pęknięć kadłuba, a na całkiem przyzwoitym nagraniu nie dostrzegasz oczywistego kształtu samolotu. Trolling jak nic.

No niestety mylisz się kolego,bo od zawsze twierdzę,że chemtrails są rozpylane przez nieoznakowane samoloty podobne do pasażerskich liniowców.

Rozumiem. A czy wśród tych "nieoznakowanych" samolotów często trafiają się maszyny Lufthansy, Delty i Finnaira, takie jak na wklejonych przez ciebie filmikach?

A przy okazji, "krzywy" silnik w B757 jest tylko złudzeniem optycznym. Sam się przekonaj.

---EDIT---
Do wypowiedzi Mariusha mogę jeszcze dodać, że samoloty wojskowe mają zwykle malowania w odcieniach szarości lub stalowobłękitnych, dzięki czemu zlewają się z tłem nieba znacznie skuteczniej niż pasażerskie liniowce (może z wyjątkiem Vietnam Airlines ;-)

Użytkownik Lynx edytował ten post 30.09.2010 - 19:40

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych