Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Rainbow Lizard.
  • Tematów: 11
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Warto zwrócić uwagę jeszcze na jeden fakt. Osoby które podjęły się próby wyjaśnienia(walki) chemitralis, widząc tutaj "trucie" populacji, zdobywające rzesze osób im wierzącym, zostały dość szybko pozwane przez przewoźników, za robienie anty reklamy im firmom, oraz niszczenie ich dobrego imienia. Osoby takie były wielokrotnie zastraszane a w procesach dostawały ogromne kary finansowe.

Warty fakt jest uwagi, że takie osoby nigdy nie mówiły o zgubnym działaniu danego przewoźnika.
Kilka takich zdarzeń miało już miejsce w USA, czy Francji, mimo że wiele się o nich nie słyszy.
Usta ludziom trzeba zamykać jak widać dość szybko...

Oczywiście jesteś w stanie z miejsca sypnąć kilkoma nazwiskami osób, które zostały za to skazane i podać linki do materiałów, które pozwalałyby zweryfikować to, co powiedziałeś.

Jakoś do tej pory nie słyszałem, aby którykolwiek z forumowych "poszukiwaczuf prafdy" został podany do sądu. Tak samo, jak żaden z forumowych "Jaśnie Oświeconych" nie padł ofiarą zamachu na swoje życie. A ponoć NWO natychmiast usuwa jednostki, które są dla niego niewygodne. Jasne.

Warty fakt jest uwagi, że takie osoby nigdy nie mówiły o zgubnym działaniu danego przewoźnika.

Jak to nie? Jeśli ktoś pokazuje fotkę samolotu ze smugą kondensacyjną, to oczywiste jest, że do kogoś samolot ten należy. Co za tym idzie - nie trzeba wymieniać nazwy przewoźnika, aby go oskarżyć. Wystarczy fotka samolotu danych linii lotniczych z podpisem "samolot rozpylający truciznę".

Nawet, jeśli to, co piszesz jest prawdą, to trudno się dziwić. Ja też nie pozostawałbym bezczynny, gdyby ktoś jazgotał, że moja firma rozpyla truciznę, jednocześnie nie przedstawiając na to żadnych dowodów. Nie chodzi tutaj nawet o szkodliwość dla interesów (bo teorię o chemtrails naprawdę mało kto traktuje poważnie - to taka teoria spiskowa teorii spiskowych) , ale o psucie dobrego imienia. No chyba, że nie przeszkadzałoby ci, gdybym wszędzie łaził, pokazywał ludziom twoją fotkę i twierdził, że jesteś mordercą i trzeba na ciebie uważać.
  • 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To chyba logiczne, że linie mają prawo pozwać każdego, kto im szkodzi, nawet nie mówiąc wprost. Wypracowanie sobie dobrej renomy na rynku przewoźników lotniczych to długie lata ciężkiej pracy, a i tak wszystko zależy od humoru przeciętnego pasażera, który na lotnictwie się nie zna i jeśli usłyszy, że z daną linią coś nie gra, to nie wnika w szczegóły. Po prostu nie zapłaci i poleci z konkurencją. Wielkie znaczenie ma tu psychologia. Latanie sporej liczbie osób nadal wydaje się potwornie niebezpiecznym sposobem podróżowania. Niektóre linie lotnicze organizują nawet specjalne szkolenia, które mają na celu wyeliminowanie u paxów strachu przed lotem. Wszystko po to, aby zapełnił się kolejny fotel, a samolot nie woził powietrza.
  • 0

IamNotHouse.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mówiłem na temat zdjęć smug kondensacyjnych, a nie zdjęć samolotów danego przeciwnika, a gdzieżby.
Właśnie o to chodzi, nie o ból do ich własnych wypracowanych marek, a do samych smug...

Jakoś do tej pory nie słyszałem, aby którykolwiek z forumowych "poszukiwaczuf prafdy" został podany do sądu. Tak samo, jak żaden z forumowych "Jaśnie Oświeconych" nie padł ofiarą zamachu na swoje życie. A ponoć NWO natychmiast usuwa jednostki, które są dla niego niewygodne. Jasne.

Tak... A świstak siedzi i zawija w te sreberka, co ma jedno do drugiego ?!

Linki jakby dobrze pogoglował to i by zapewne znalazł, ale czy nazwiska, dowody, z pewnością nie...

Użytkownik IamNotHouse edytował ten post 03.10.2010 - 20:05

• 0

Arkadiusz.

Pilot in command

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kilka postów wcześniej pojawił się filmik na którym widzieliśmy Airbusa A340 linii Lufthansa. Jest też parę zdjęć maszyn linii Emirates. Wątpię, aby ktokolwiek ścigał za zdjęcia samych smug, ale można spotkać fotografie czy filmy, na których rozpoznawalne są loga firm a nawet numery rejestracyjne.
  • 0

#1325 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Nie bój się Raven89, oni dokładnie oglądają nasze filmy ale ni ch..a sibir nie wiedzą co mają napisać :) Jeden poszedł po całości i napisał 'Ja widzę samolot' :) 'A co mi tam' pomyślał i spoczął zadowolony.

Jakbyś trochę w szkole uważał, to byś wiedział dlaczego czasami wysoko lecący samolot jest słabo lub wręcz w ogóle niewidoczny.

Grubość warstwy powietrza między kamerą a samolotem lecącym na wysokości przelotowej to co najmniej ok. 10 km (\

Dziwne, bo niejednokrotnie widziałem ciemne samoloty a także te mniejsze w odniesieniu do komercyjnych samolotów pasażerskich, które pozostawiały za sobą długie i poszerzające się chemtrailsy i eksperci forumowi mówili mi, że to na wysokości 10km, bo tylko na tych wysokościach (niby) te zawiesiny mają rację bytu (tłumaczono się fizyką haha). Skoro ja widziałem i sam nagrywałem filmy pokazujące samoloty dobrze widoczne, to już kolejny raz wychodzi zaprzeczenie i paradoks w tym, za czym eksperci obstawali. Dlaczego? Dlatego, że widoczny samolot (czasem mniejszy od liniowca pasażerskiego) nie jest na wysokości podawanej, tylko zdecydowanie niższej. Raczej ciężko jest zobaczyć gołym okiem niewielkie samoloty na wysokości 10km :) A wcale takie duże to one nie są.

Sprawa druga. Film pokazany przez chłopaków, na którym nie widać samolotu: w nim została użyta chyba opcja (wykrywanie ciepła?), jeśli nie to funkcja, która powinna pokazać czarnym kolorem zarys kształtu samolotu, a widać tylko jakąś kulkę. Czy gołe oko widzi, czy kamera...pomińmy to, bo to kolejny paradoks moi mili.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Muhad wrócił, hurra! ;->

Raczej ciężko jest zobaczyć gołym okiem niewielkie samoloty na wysokości 10km :) A wcale takie duże to one nie są.

A konkretnie, jakie mają rozmiary? Chodzi mi o długość i rozpiętość skrzydeł, może być w metrach. Choć przyznam, że najbardziej chciałbym się dowiedzieć jakie modele samolotów masz na myśli.

Film pokazany przez chłopaków, na którym nie widać samolotu: w nim została użyta chyba opcja (wykrywanie ciepła?), jeśli nie to funkcja, która powinna pokazać czarnym kolorem zarys kształtu samolotu, a widać tylko jakąś kulkę.

Autor użył jedynie prostej funkcji negatywu, zupełnie zresztą niepotrzebnie, bo zarys kadłuba i skrzydeł widać bez specjalnego wysiłku.
  • 1

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziwne, bo niejednokrotnie widziałem ciemne samoloty a także te mniejsze w odniesieniu do komercyjnych samolotów pasażerskich, które pozostawiały za sobą długie i poszerzające się chemtrailsy i eksperci forumowi mówili mi, że to na wysokości 10km, bo tylko na tych wysokościach (niby) te zawiesiny mają rację bytu (tłumaczono się fizyką haha). Skoro ja widziałem i sam nagrywałem filmy pokazujące samoloty dobrze widoczne, to już kolejny raz wychodzi zaprzeczenie i paradoks w tym, za czym eksperci obstawali.

To już kolejny raz wychodzi fakt, że miewasz problemy ze zrozumieniem tekstu. Przeczytaj jeszcze raz dokładnie moje zdanie, które komentujesz i zwróć uwagę na wyróżnione na czerwono kluczowe w tym wypadku słowo:

Jakbyś trochę w szkole uważał, to byś wiedział dlaczego czasami wysoko lecący samolot jest słabo lub wręcz w ogóle niewidoczny.

Mam nadzieję, że sprzeczności już nie będzie.

Gwoli ścisłości, sprzecznością jest nazywanie czegoś jednocześnie paradoksem i sprzecznością. Paradoks to pozorna sprzeczność, czyli tak naprawdę brak sprzeczności. ;)
  • 1

cedol22.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Witam

To mój pierwszy wpis odnośnie tego tematu, opowiem Wam moją niedawna historię, otóż:

Jestem stażystą w Urzędzie Miejskim (informacja mało ważna, ale chcę aby czytelnik miał pełen obraz sytuacji), z mojej wiochy do miejsca docelowego mojej "pracy" jest jakieś 12 kilometrów, z tego faktu że straszny ze mnie sknera wole przejechać się rowerkiem niż tracić i tak marne stażowe na dojazd. I tak codziennie mniej więcej o godzinie 6:45 jadę w trasę (obszary wiejskie, pola, zalesienia itp.) i właśnie w tym okresie (wrześniowo - październikowym) podziwiam piękne wschody słońca, dziwno kształtne chmury (ogólnie nasza wiocha ma fajna lokalizacje bo jest jakby na górce, i jak się jedzie to niebo w pełni eksponuje swoje oblicze). Ale żeby zbytnio nie odbiegać od tematu już mowie o co mi chodzi. A wiec w poniedziałek jadąc jak zwykle rowerkiem, wpatrywałem się we wschodzące, krwiste słońce i nad nim zauważyłem nad nim dziwna białą "krechę", nie była to na pewno chmura bo ta część nieba była zupełnie bezchmurna, pomysłem że to możne jakaś kometa (początkowo samolot też odrzuciłem bo to coś stało w miejscu) i tak jak jechałem około 30 minut ten jasny, podłużny punkt stał w jednym miejsc (nad słońcem) lekko pod kątem, ze zgrubieniem skierowanym w stronę ziemi, zaciekawiło mnie to lecz następny dzień był jeszcze ciekawszy. Wtorek zaczął się dziwnie i surrealistycznie, troszkę zaspałem i wyskoczyłem z domu jak poparzony, na dzień dobry spotkałem swoja babcie która powiedziała coś w rodzaju "Patrz jak skurczybyki latają", spojrzałem w górę a tam przez całe niebo przechodziła gruba (nawet bardzo gruba) krecha (będę je nazywał po prostu chmurami), kolo niej jeszcze jedna równie gruba, a troszkę dalej jeszcze jedna, zdziwiło mnie to, ale poszedłem po rower. Kiedy jechałem mój wzrok cały czas był skierowany ku tym chmurom, były naprawdę długie i grube (w porównany do tych które zostawiają samoloty) pierwszy raz w życiu widziałem takie coś i co ciekawsze te chmury się nie rozchodziły, były w miarę spójne (co ciekawsze z jednej strony widziałem jej początek, ta jakby w pewnym momencie po prostu zaczęła się tworzyć) i jakby "wcinały" się w normalne chmury, ale to miał być dopiero początek atrakcji. Kiedy wyjechałem na pustą przestrzeń (pola) na niebie zauważyłem więcej takich chmur, większych, mniejszych, przecinających się, równoległych (zliczyłem ich około 20) i już wtedy żałowałem że nie mam aparatu (jeżeli ktoś mieszka w okolicach Piła - Wałcz - Tuczno tez powinien zaobserwować te rewelacje) to wszystko wyglądało dokładnie tak jak te całe "chemtrails", przez całą drogę (około 30 min) utrzymywały się w powietrzu, ale to jeszcze nic. Kiedy tak pełen ekscytacji chłonąłem wszystko co działo się na niebie przypomniał mi się wczorajszy dzień i szybko spojrzałem w stronę wschodzącego słońca, nad nim znowu był ten podłużny punkcik tylko tym razem grubsza końcówka była skierowana ku górę i teraz zupełne zaskoczenie. Gdy tak jechałem i wpatrywałem się w ten punkcik, zaczął się wydłużać zostawiając za sobą krechę (od razu pomyślałem że to samolot, ale czemu przez długi czas w poniedziałek jak i we wtorek punkcik był w zupełnym bezruchu). To coś (powiedzmy samolot) leciało bardzo wysoko, smuga była cieniutka i tak najpierw przeleciał jeden, potem jeszcze jeden a za nimi kolumna trzech "samolotów" (raczej nie mogły to być osobówki, ale tak to wyglądało) i jeszcze jeden za nimi (razem widziałem 6 "samolotów" prawdopodobnie osobowych lecących blisko siebie, zostawiających długie nie rozcieńczające się smugi, wszystkie leciały w tym samym kierunku), szczena mi opadła, stanąłem i to wszystko podziwiałem (poprosiłem nawet przypadkowo spotkana osobę o pożyczenie komórki w celu zrobienia zdjęcia, ale mnie wyśmiała, nie mam swojej bo mi szkoda kasy) do "pracy" spóźniłem się 15 minut. Dzisiaj miałem wziąć aparat ale niebo było prawie całkowicie zachmurzone, mimo to nad słońcem zaobserwowałem długa smugę (trzeci dzień z rzędu w tym samum miejscu). Zobaczymy co będzie jutro. Czy ktoś też to zaobserwował ?

Pozdrawiam

i coś czuję że c.d.n.

Użytkownik cedol22 edytował ten post 06.10.2010 - 09:20

• 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Cedol22, sliczna historia... nie mam zamiaru jej wysmiewac, ani zastanawiac sie nad tym co widziales. Przypomina mi sie jednak historia Muhada, ktory (patrz kilka/kilkanascie stron wczesniej) opisywal samoloty (kilka) lecacych w jednym kierunku potem podobno nawracaly i tworzyly jak to opisywal piekna kratownice.  
Poprosilem o filmik, w koncu podobno wg. jego opisu zdarzalo sie to wielokrotnie. Coz czekam do dzisiaj...

Co to ma wspolnego z Twoja historia? Twoj opis jasno wskazuje na celowe tworzenie czegos na niebie, ba z Twojej relacji wynika, ze jest to tak oczywiste jak 2+2=4. Tak wiec prosba: Filmik z tym co opisales... Dziekuje  

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 06.10.2010 - 10:10

• 0

cedol22.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tak jak napisałem zobaczymy co się wydarzy jutro, te tajemnicze "samoloty" leciały w jednym kierunku, ale nie widziałem żeby coś kreśliły, ale samoloty leciały od wschodu (zaraz nad wschodzącym słońcem), a po drugiej stronie (zachód) było kilka krzyżujących się linii, bardzo dziwna sprawa, aż nie mogę doczekać się co będzie jutro, musowo biorę aparat (co by pozyskać dowody)

Jestem troszkę w szoku, bo wcześniej nie czytałem historii Muhada, ale prawdopodobnie widział coś podobnego, wiec do końca nie zwariowałem

Użytkownik cedol22 edytował ten post 06.10.2010 - 11:06

• 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Cedol22 naprawde zycze powodzenia ale powiem szczerze, wg. juz u Ciebie nie beda latac... (historia Muhada nie byla jednyna) ale tak to juz jest slowo pisane jest trudno weryfikowalne... 
  • 0

cedol22.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Cedol22 naprawde zycze powodzenia ale powiem szczerze, wg. juz u Ciebie nie beda latac... (historia Muhada nie byla jednyna) ale tak to juz jest slowo pisane jest trudno weryfikowalne... 

Ale pomyślmy racjonalnie, wyobraźmy sobie że nie ma żadnych Chemtrails i ogólnie tej całej "trojącej afery", czy jest możliwe aby sześć samolotów (prawdopodobnie osobowych), leciało w tym samym kierunku (trzy leciały jakby w trójkątnym szyku), możne to jakieś manewry wojskowe albo coś ?
  • 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale pomyślmy racjonalnie, wyobraźmy sobie że nie ma żadnych Chemtrails i ogólnie tej całej "trojącej afery", czy jest możliwe aby sześć samolotów (prawdopodobnie osobowych), leciało w tym samym kierunku (trzy leciały jakby w trójkątnym szyku), możne to jakieś manewry wojskowe albo coś ?

Moze nie wypowiedzialem sie jasno: Napisac mozna wszystko, nawet, ze bylo ich tam 20. Nagrany film/zdjecie daje mozliwosc zastanawiania sie kto/czemu itd.
  • 0

cedol22.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Moze nie wypowiedzialem sie jasno: Napisac mozna wszystko, nawet, ze bylo ich tam 20. Nagrany film/zdjecie daje mozliwosc zastanawiania sie kto/czemu itd.

Dokładnie, zobaczymy co będzie juto, ale jak powtarzam tę zjawiska widziane są już od trzech dni z rzędu wiec jutro też może coś będzie się działo, aż wcześniej wyjadę
  • 0

lompi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja zaczynam pracę o 4 rano i mam przyjemność codziennie podziwiać piękne wschody słońca jeśli to możliwe i jak narazie nigdy się nie natknąłem chociażby na coś co by przypominało to o czym niektórzy tutaj piszą. Od paru dni mamy piękną pogodę i żadnych smug, czasem sporadycznie się jakaś pojawi. Widzę, że temat zaczyna trochę zaniżać poziom, już nawet o chologramach jest tu mowa...litości.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości oraz 0 użytkowników anonimowych