A czy spędzałeś wtedy na śledzeniu "chemtrailsów" tyle samo czasu co teraz?
Kiedys nie bylo chemtrail wiec nie bylo co obserwowac.
W latach 70 i 80 lubilem sobie czesto patrzec na przelatujace samoloty i znikajace za nimi smugi kondensacyjne.
Napisano 30.04.2010 - 17:51
A czy spędzałeś wtedy na śledzeniu "chemtrailsów" tyle samo czasu co teraz?
Napisano 30.04.2010 - 18:53
W takim razie czym, według ciebie, są białe smugi widoczne w podlinkowanych przeze mnie materiałach, utrzymujące się i rozprzestrzeniające w taki sam sposób, jaki przypisuje się "chemtrailsom"? Jeśli to zwykłe smugi, to dlaczego zachowują sie jak "chemtrails"? I, wobec tego, jak można odróżnić "chemtrails" od zwykłej smugi, jeśli nie po jego tempie zanikania i rozprzestrzeniania się? Dowód na to, że smugi kondensacyjne w sprzyjających warunkach (wysoka wilgotność powietrza, słaby wiatr) mogą utrzymywać się przez długie godziny można znaleźć tutajKiedys nie bylo chemtrail wiec nie bylo co obserwowac.
Użytkownik Lynx edytował ten post 30.04.2010 - 19:16
Napisano 30.04.2010 - 19:24
Napisano 01.05.2010 - 12:57
Popularny
Użytkownik Zagaroth edytował ten post 01.05.2010 - 14:44
Napisano 01.05.2010 - 14:52
Popularny
Użytkownik Zagaroth edytował ten post 01.05.2010 - 14:53
Napisano 01.05.2010 - 15:38
Ja jakoś nie widzę powodu, by wszczynać medialną panikę z powodu nasunięcia się ciepłego frontu atmosferycznego, chyba że na stronach humorystycznych. W sumie taki komunikacik mógłby być niezły na prima aprilis:Najbardziej przeraża mnie cisza w mediach.
Przeczytaj serię artykułów, którą linkowałem w poprzednich postach. Powinna ci wiele wyjaśnić.Jako obywatel mam prawo wiedzieć, czy przypadkiem ktoś mnie z góry nie zatruwa i czy nie zagraża to mojemu życiu i zdrowiu.
Użytkownik Lynx edytował ten post 01.05.2010 - 15:42
Napisano 01.05.2010 - 18:21
Najbardziej przeraża mnie cisza w mediach. Bo jeśli media są przeciwko nam to maksymalna lipa.
Napisano 02.05.2010 - 22:09
Błagam, napiszcie mi że zwariowałem i tylko ja widzę to coś
Jestem załamany, sorry ale to oznacza, że z nami eksperymentują, pomyślałem, że może to jest jakaś broń biologiczna lub innego typu.
Napisano 03.05.2010 - 13:32
Popularny
Użytkownik Ban edytował ten post 03.05.2010 - 13:41
Napisano 03.05.2010 - 14:32
Być może jesteś młody i jeszcze niewiele w życiu widziałeś, być może jak większość ludzi nieczęsto zwracasz uwagę na to, co się dzieje na niebie, być może masz niewielkie pojęcie o meteorologii i zdarza ci się w tej kwestii mylić korelację z przyczynowością. Możliwych odpowiedzi może być naprawdę wiele.Jeśli chemtrailsy to tylko zwykłe smugi kondensacyjne, to dlaczego ja nigdy w życiu nie widziałem takiego syfu na niebie?
Nie, to autor tłumaczenia zrobił sobie z ciebie jaja przewidując, że nie będziesz znał niemieckiego. W reportażu ani razu nie pada pojęcie "chemtrails", a całość odnosi się do technologii mylenia radarów używanej przez wojska lotnicze. Jeśli nie wierzysz, możesz to łatwo sprawdzić pytając kogoś, kto dobrze zna niemiecki. A na marginesie - ten filmik również został opisany w tekstach, na które się powołuję od samego początku.RTL robi sobie jaja?
Użytkownik Lynx edytował ten post 03.05.2010 - 14:34
Napisano 03.05.2010 - 16:12
Być może jesteś młody i jeszcze niewiele w życiu widziałeś, być może jak większość ludzi nieczęsto zwracasz uwagę na to, co się dzieje na niebie, być może masz niewielkie pojęcie o meteorologii i zdarza ci się w tej kwestii mylić korelację z przyczynowością. Możliwych odpowiedzi może być naprawdę wiele.Jeśli chemtrailsy to tylko zwykłe smugi kondensacyjne, to dlaczego ja nigdy w życiu nie widziałem takiego syfu na niebie?
Nie jestem specjalistą od meteorologii i nie mam 50 lat na karku, ale jakie toma znaczenie? Napisałem tylko, że nie widziałem nigdy niczego w stylu chamtrailsów, a samoloty w mojej okolicy nie są taką rzadkością.
Nie, to autor tłumaczenia zrobił sobie z ciebie jaja przewidując, że nie będziesz znał niemieckiego. W reportażu ani razu nie pada pojęcie "chemtrails", a całość odnosi się do technologii mylenia radarów używanej przez wojska lotnicze. Jeśli nie wierzysz, możesz to łatwo sprawdzić pytając kogoś, kto dobrze zna niemiecki. A na marginesie - ten filmik również został opisany w tekstach, na które się powołuję od samego początku.
RTL robi sobie jaja?
Użytkownik Ban edytował ten post 03.05.2010 - 16:19
Napisano 03.05.2010 - 16:26
Chodzi o sam fakt, że w tym materiale mówią o manipulacji pogodą substancjami chemicznymi z samlotów, a czy przecież właśnie tego nie nazywamy chemtrailsami? Jaki to ma cel to już inna kwestia, teraz przecież debatujemy nad samą kwestią ich istnienia, prawda?
Za czyste niebo nad metropolią odpowiada eskadra złożona z 11 wojskowych samolotów transportowych, które - rozpylając wokół stolicy cement, suchy lód, płynny azot i ostrzeliwując obłoki pociskami z jodkiem srebra - mają powodować urwanie ciągnących na Moskwę chmur na przedpolach miasta. W niedzielę udało się to tylko częściowo. Rzeczywiście lotnictwo wojskowe wywołało ulewy nad Kaługą i Tułą
Użytkownik balas edytował ten post 03.05.2010 - 16:28
Napisano 03.05.2010 - 16:41
Obawiam się, że się zgubiłem. Nigdy nie widziałeś samolotu pozostawiającego smugę kondensacyjną? Czy może nigdy nie widziałeś samolotu zostawiającego tzw. persistent-spreading contrail, czyli smugę gęstą, długą i "rozlewającą" się z czasem na dużej powierzchni?Napisałem tylko, że nie widziałem nigdy niczego w stylu chamtrailsów, a samoloty w mojej okolicy nie są taką rzadkością.
Nie w materiale, tylko w angielskim tłumaczeniu, a to jest mocno zafałszowane. W reportażu postawiono pytanie, czy drobne paski aluminium używane w czasie ćwiczeń lotniczych (takie same o jakich mowa jest tutaj) mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia lub życia mieszkańców. Przedstawiono też odpowiedź (nie mogą, mogą co najwyżej powodować powstawanie chmur wysokich) oraz wypowiedź członka partii zielonych, który stwierdził, że jego zdaniem niezależnie od wpływu na zdrowie mieszkańców nie powinno się przeprowadzać takich ćwiczeń.Chodzi o sam fakt, że w tym materiale mówią o manipulacji pogodą substancjami chemicznymi z samlotów, a czy przecież właśnie tego nie nazywamy chemtrailsami?
Napisano 03.05.2010 - 17:15
Tego drugiego, przynajmniej w takiej formie jak na zdjęciach które mają przedstawiać chemtrails.Obawiam się, że się zgubiłem. Nigdy nie widziałeś samolotu pozostawiającego smugę kondensacyjną? Czy może nigdy nie widziałeś samolotu zostawiającego tzw. persistent-spreading contrail, czyli smugę gęstą, długą i "rozlewającą" się z czasem na dużej powierzchni?Napisałem tylko, że nie widziałem nigdy niczego w stylu chamtrailsów, a samoloty w mojej okolicy nie są taką rzadkością.
Czy ja napisałem, że ten materiał potwierdza, że spuszczają na nas truciznę przez którą wszyscy za chwilę umrzemy? Nie, ale bez wątpienia potwierdza to, że władze wykonują jakieś ćwiczenia z puszczaniem z samolotów substancji chemicznych, tj. aluminium. Czyli wiemy, już że jakieś świństwa puszczają i głośno o tym nie mówią. Teraz tylko pytanie, czy tylko tam sobie w Niemczech coś testują, czy takie "testy" działają na światową skalę. Ten reportaż nie jest oczywiście dowodem na to, że trują nas regularnie chemtrailsami, ale jest dowodem na to, że niemieckie władze pozwoliły sobie na eksperymenty na ludziach z użyciem substancji chemicznych. Dla mnie to wystarczający powód by drążyć sprawę, bo to znacząco zwiększa prawdopobieństwo tego, że nas trują.Nie w materiale, tylko w angielskim tłumaczeniu, a to jest mocno zafałszowane. W reportażu postawiono pytanie, czy drobne paski aluminium używane w czasie ćwiczeń lotniczych (takie same o jakich mowa jest tutaj) mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia lub życia mieszkańców. Przedstawiono też odpowiedź (nie mogą, mogą co najwyżej powodować powstawanie chmur wysokich) oraz wypowiedź członka partii zielonych, który stwierdził, że jego zdaniem niezależnie od wpływu na zdrowie mieszkańców nie powinno się przeprowadzać takich ćwiczeń.Chodzi o sam fakt, że w tym materiale mówią o manipulacji pogodą substancjami chemicznymi z samlotów, a czy przecież właśnie tego nie nazywamy chemtrailsami?
Nie ma to nic wspólnego z tym, co teoretycy spisku nazywają "chemtrailsami" (jak już zauważył balas).
Użytkownik Ban edytował ten post 03.05.2010 - 17:18
Napisano 03.05.2010 - 17:32
Ten reportaż nie jest oczywiście dowodem na to, że trują nas regularnie chemtrailsami, ale jest dowodem na to, że niemieckie władze pozwoliły sobie na eksperymenty na ludziach z użyciem substancji chemicznych. Dla mnie to wystarczający powód by drążyć sprawę, bo to znacząco zwiększa prawdopobieństwo tego, że nas trują.
Użytkownik balas edytował ten post 03.05.2010 - 17:33
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych