Napisano 06.10.2010 - 14:02
Napisano 06.10.2010 - 18:14
Mam propozycję. Zanim jutro wyjdziesz z domu zerknij stronę FlightRadar24 i sprawdź ile samolotów lecących na południowy-zachód i zachód znajduje się nad okolicami Suwałk i Białegostoku, a nawet nad Litwą i Białorusią. Większość z nich zapewne zobaczysz w drodze do pracy.To coś (powiedzmy samolot) leciało bardzo wysoko, smuga była cieniutka i tak najpierw przeleciał jeden, potem jeszcze jeden a za nimi kolumna trzech "samolotów" (raczej nie mogły to być osobówki, ale tak to wyglądało) i jeszcze jeden za nimi (razem widziałem 6 "samolotów" prawdopodobnie osobowych lecących blisko siebie
Trochę przesadzasz. Samoloty lecące jeden za drugim w jednym kierunku to nieszczególnie rzadki widok, a wcześnie rano nad Polską przelatuje sporo lotów z Azji i Rosji na zachód.Twoj opis jasno wskazuje na celowe tworzenie czegos na niebie
Fajne nagranie. Widać, że krzyżujące się nad okolicami Piaseczna drogi lotnicze istnieją nie tylko na mapach PAŻP ;-)Zainspirowany tym co opisał cedol22 postanowiłem odgrzebać i podzielić się tym,co jeszcze mam na komórce.
Napisano 07.10.2010 - 09:17
Użytkownik cedol22 edytował ten post 07.10.2010 - 09:24
Napisano 07.10.2010 - 13:44
Użytkownik Mortalis edytował ten post 07.10.2010 - 13:48
Napisano 07.10.2010 - 14:37
Zainspirowany tym co opisał cedol22 postanowiłem odgrzebać i podzielić się tym,co jeszcze mam na komórce.
Szkoda,że niestety za późno wziąłem telefon do ręki i zdołałem uchwycić jedynie to co widać na filmie.
Byłem zajęty sprzątaniem "bryczki" i nie zwracałem uwagi na to,co się rozgrywało tego dnia nad moją głową.
A działo się i to dużo .... tylko tyle,że kilkadziesiąt minut wcześniej.
Tego dnia (9-lipiec-2010) niebo przypominało istną szachownicę.
Zdaję sobie sprawę,że w zasadzie po tym co tu można zobaczyć niewiele można powiedzieć a tym bardziej nie można wyciągać jakichś jednoznacznych wniosków ale uwierzcie mi,to co zarejestrowałem to jakieś 25-30% tego co owego dnia działo się parę kilometrów nad ziemią.
[url="http://www.youtube.com/watch?v=rkNTc7C414s"]http://www.youtube.c...h?v=rkNTc7C414s[/url]
Jak na razie nie interesują mnie te całe "Chemtrails" (chociaż jest to frapujące i dziwne zjawisko), ale mam za mało wiedzy i dowodów aby od razu osądzać co widziałem, ale mowie wam coś się dzieje, na strące podanej przez Lynxa w moim regionie (okolice Wałcz - Tuczno) nie ma aż tyle samolotów, a policzmy w poniedziałek widziałem co najmniej jednego, bardzo oddalonego (po prostu stal w miejscu), we wtorek widziałem sześć samolotów, w środę co najmniej jednego (niebo było prawie że całkowicie zachmurzone), dzisiaj widziałem pięć samolotów (tych dziwnych) i dwa zwykłe, i naprawdę łatwo je odróżnić te zwykłe zostawiały dwa momentalnie ginące ślady i leciały w zupełnie innym kierunku. A wiec czym charakteryzują się samoloty które widziałem:
Napisano 07.10.2010 - 14:47
Napisano 07.10.2010 - 17:06
Proponowałem, żebyś przed wyjściem do pracy sprawdził samoloty nad północno-wschodnią Polską, a nie nad swoim miastem ;-) Poza tym mowa o ruchu lotniczym nad jakimś miastem w oparciu o jednorazowy rzut oka na radar jest trochę na wyrost. Poświęć na to więcej czasu, wykorzystaj ładny weekend na kilka godzin obserwacji, a będziesz miał pełniejsze rozeznanie. I pamiętaj, że na obszarze nieba znajdującym się powyżej 10 stopni nad horyzontem widać samoloty przelatujące w odległości do 60 km (w linii prostej) od ciebie, a te, które widzisz tuż nad wschodzącym Słońcem mogą być nawet kilkaset kilometrów dalej.na strące podanej przez Lynxa w moim regionie (okolice Wałcz - Tuczno) nie ma aż tyle samolotów
- Część z nich może lecieć nawet z Pekinu albo Tokio, więc owszem - z bardzo daleka.A wiec czym charakteryzują się samoloty które widziałem:
- Zawsze lecą z bardzo daleka (widzę je jako malutkie kreseczki na niebie tak jakby na wprost mnie, trudno to wytłumaczyć ale jak widzisz samolot to zawsze jest wysoko (sic !!!), a te jakby zaczynały od niższej płaszczyzny zaraz nad wschodzącym słońcem, wiem że głupio brzmi ale nie wiem jak to powiedzieć bardziej obrazowo, w ogóle wygląda to jakby startowały z ziemi w pozycji pionowej i leciały ku górze),
- Wszystkie leciały mniej więcej w tym samym kierunku i obserwuje je zaczynają od tego samego punktu (nad słońcem, lub okoliczny horyzont),
- Jak lecą to zostawiają po sobie zazwyczaj jeden ślad można to tłumaczyć buzą odległością obserwowanego obiektu,
- Jeżeli weźmiemy pod uwagę to że są bardzo oddalone, lecą bardzo szybko, szybciej od zwykłego samolotu, pozostawiając za sobą cienką białą linię.
Wejdź na jakiś serwer hostingowy (np. Imageshack) i załaduj tam zdjęcie, a potem skopiuj bezpośredni link do niego i wklej na forum korzytając z taga [ img ] link [ /img ] (bez spacji).jak mam dodać zdjęcie na forum
Użytkownik Lynx edytował ten post 07.10.2010 - 17:06
Napisano 07.10.2010 - 18:10
Użytkownik cedol22 edytował ten post 07.10.2010 - 18:15
Napisano 07.10.2010 - 21:07
Użytkownik Fantasmagoria 44 edytował ten post 07.10.2010 - 21:13
Napisano 08.10.2010 - 00:17
Napisano 08.10.2010 - 06:04
Napisano 09.10.2010 - 05:43
Napisano 09.10.2010 - 11:55
Napisano 09.10.2010 - 17:43
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych