Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie da się nie zauważyć, że zwolennicy teorii spisku zwykle widzą intensywniej smugi tuż przed przejściem frontu. Tak bywało wcześniej, tak jest i teraz, kiedy potężny i suchy wyż odszedł w zapomnienie (smugi w nim nie występowały, a jeśli jakieś dało się zaobserwować, to szybko znikały - w suchej masie są obszary wilgotniejsze, tak jak i w wilgotnej suchsze) i do Polski władował się front. Ja czekam tylko na jeden post strony popierającej istnienie spisku, która nie będzie oparta na zasadzie "widziałem chemię na 100%!", ale na przedstawieniu dowodu na to, że warunki atmosferyczne na utworzenie smug nie pozwalały, a jednak się tworzyły. Skoro ludzie mają na tyle siły, ochoty i wolnego czasu, aby przeczesywać Internet w poszukiwaniu spiskowych filmików, dokumentów i wypowiedzi, to chyba nie sprawi im problemu dotarcie do prognoz warunków meteo dla górnych dróg lotniczych, analiza modeli numerycznych czy obserwacja wędrówki frontów na podstawie zdjęć satelitarnych.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Arkadiusz i Ty liczysz na to,ze oni oderwą się od filmików,które powodują zaparcia.Nigdy w życiu.To byłoby irracjonalne.Lepiej wstawiać linki do "nic nie znaczących" filmów,lepiej mówić o tym co jest naturalne w nienaturalny sposób;lepiej zjawiska fizyczne znane od dziesięcioleci przekręcać tak,aby pasowały do własnej teorii.Gorzej,gdy wymyśla się nowe,takie,które z podstawami fizyki nie maja nic wspólnego,wręcz im zaprzeczają.Ale to oczywiście nie deprymuje wielce szanownych krzewicieli nowych prawd.

#1368 Gość_Rolland

Gość_Rolland.
  • Tematów: 0

Napisano

Przeczytałem całość od początku do końca i mniej więcej od połowy wątku toczy się wojna, a nie dyskusja. Sceptycy dobitnie udowodnili, że prawda leży po ich stronie. Zwolennikom spisku zabrakło argumentów, więc urządzają sobie osobiste wycieczki, atakują jak mogą wszystkich myślących inaczej niż oni, chyba każdy kto jest inteligentniejszy od lodówki to dostrzegł. Liczby w ankiecie nie kłamią. Trwa walka - konkretne argumenty VS niewiedza. Po co to ciągnąć dalej, jak wiadomo kto ma rację?
  • 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Liczby w ankiecie nie kłamią.

Szczególnie że połowa prospiskowych głosów to multikonta ;)
  • 0

#1370 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Nie da się nie zauważyć, że zwolennicy teorii spisku zwykle widzą intensywniej smugi tuż przed przejściem frontu. Tak bywało wcześniej, tak jest i teraz, kiedy potężny i suchy wyż odszedł w zapomnienie (smugi w nim nie występowały, a jeśli jakieś dało się zaobserwować, to szybko znikały - w suchej masie są obszary wilgotniejsze, tak jak i w wilgotnej suchsze) i do Polski władował się front. Ja czekam tylko na jeden post strony popierającej istnienie spisku, która nie będzie oparta na zasadzie "widziałem chemię na 100%!", ale na przedstawieniu dowodu na to, że warunki atmosferyczne na utworzenie smug nie pozwalały, a jednak się tworzyły. Skoro ludzie mają na tyle siły, ochoty i wolnego czasu, aby przeczesywać Internet w poszukiwaniu spiskowych filmików, dokumentów i wypowiedzi, to chyba nie sprawi im problemu dotarcie do prognoz warunków meteo dla górnych dróg lotniczych, analiza modeli numerycznych czy obserwacja wędrówki frontów na podstawie zdjęć satelitarnych.

Wielokrotnie podawaliśmy argumenty, które wykazywały istnienie smug znikających i tych nieznikających w tym samym czasie, a także podczas warunków, w których chemtrailsy nie powinny istnieć. Wiele razy wykazywaliśmy sprzeczności w tym aspekcie (waszego uporu), jednak cały czas były negowane w bardzo często idiotyczne sposoby. Nie mam już ani chęci ani czasu na kolejne dyskusje. Żyjcie dalej w przeświadczeniu, że wszystko jest cacy.
Cześć.

Użytkownik Muhad edytował ten post 16.10.2010 - 08:27

• 1

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wielokrotnie podawaliśmy argumenty, które wykazywały istnienie smug znikających i tych nieznikających w tym samym czasie, a także podczas warunków, w których chemtrailsy nie powinny istnieć. Wiele razy wykazywaliśmy sprzeczności w tym aspekcie (waszego uporu), jednak cały czas były negowane w bardzo często idiotyczne sposoby.

Mnie osobiście nie chce się przekopywać przez 70 stron tematu, przeglądnąłem może 20% z tego. Podaj może linki do tych postów, albo chociaż numery stron tematu na których są. Sam przyznasz, że temat jest duży, postów masa i sporo czasu zajmie przekopanie tego...
  • 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wielokrotnie podawaliśmy argumenty, które wykazywały istnienie smug znikających i tych nieznikających w tym samym czasie,

Piekny trolling . Po raz tysięczny każesz sobie powtarzać że CZAS nie ma nic do gadania. Atmosfera jest tak dynamicznym tworem że warunki potrafią sie róznić skrajnie co 50 metrów a jest to o wiele mniejsza odległośc na jaką mogą sie zbliżyć do siebie samoloty pasażerskie , wiec to że dwa samoloty zostawiają rózne smugi ( albo jeden z nich nie zostawia wogóle ) to nic dziwnego i nie ma to nic wspólnego z faktem że oba lecą w tym samym czasie .

a także podczas warunków, w których chemtrailsy nie powinny istnieć

Jakie to niby warunki ?? OO Przecież chodzi o sztuczny oprysk z samolotu Oo .
Abstrachuje już od faktu, że wiecznie padają w tym temacie zdania o letnim dniu czy ciepłej temperaturze i wiecznie ludzie popełniają błąd utożsamiając temperature w rejonie gruntu z temperaturą na wysokości 8000 m.n.p.m.

Wiele razy wykazywaliśmy sprzeczności w tym aspekcie (waszego uporu), jednak cały czas były negowane w bardzo często idiotyczne sposoby

Jedyne sprzeczności jakie sa w tym temacie to te ze strony prospiskowej .
Wiele razy pokazano wam, że takie opryski wymagały by zaangażowania masy ludzi w spisek, że niemożliwe jest ukrycie trucia na tak masową skale, że takie coś jest najbardziej nieefektywnym, nieekonomicznym i po prostu głupim sposobem na masowe trucie ludności .
Jedyne idiotyczne negowania to ze strony spiskowej która w swoim bełkocie zaliczyła już do spisku dziesiątki milionów ludzi ( nawet tych nie związanych z lotnictwem bo np tacy lekarze też musieli by fałszować statystyki dotyczące wydłużającej sie średniej długości życia bo ta raczej by sie nie wydłużała gdybyśmy byli masowo truci )

edit Yawgmoth
Dołączona grafika
Dołączona grafika
  • 2

Arkadiusz.

Pilot in command

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W temacie udzielam się od początku jego istnienia. Nie przypominam sobie posta, w którym ktoś szczegółowo przeanalizowałby warunki meteo (model GFS, mapy Jeppesena, uwzględnienie wpływu wędrówki frontów na wilgotność) z których wynikałoby, że utworzenie się długotrwałej smugi jest niemożliwe. Oczywiście samo twierdzenie "widziałem" to mało. Warto byłoby dołączyć do posta zdjęcia. Wykonane przez siebie, nie ściągnięte z sieci. Naturalną cechą człowieka jest dopatrywanie się w niezrozumiałych zjawiskach zagrożenia, ale nie żyjemy przecież w średniowieczu. Wiedza z dziedzin takich jak meteorologia, lotnictwo, fizyka czy chemia nie jest wiedzą tajemną. Skoro jednak ktoś uważa, że cała nauka została zmanipulowana tylko po to, aby jacyś "oni" mogli nas truć z powietrza to naprawdę trudno o rzeczową dyskusję.
  • 0

Owned.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

w smugi Chemtrails zaczynam coraz bardziej wierzyć.
Obecnie zamieszkuje Irlandię północną, gdzie pogoda jest bardzo ''szara''. generalnie chodzi mi o zachmurzone niebo
Według jednego posta jakiego przeczytałem w tym temacie Chemtrails wykorzystuje się by pozbyć się ''chmur''.
Tak wiec, dzisiaj jedyne chmury jakie są widoczne to opary Chemtrails .

http://img96.imagesh.../dscn1239i.jpg/
http://img688.images.../dscn1241j.jpg/

Zdjęcia mojego autorstwa zrobione kilka minut temu :D

PS: dziś rano zauważyłem że samolot zrobił ''przerwe'' tą smugą, następnie ''odpalając'' ją ponownie.

Użytkownik Owned edytował ten post 20.10.2010 - 09:49

• 0

Arkadiusz.

Pilot in command

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Powód powstawania przerw w smugach był omawiany tysiące razy, ale powtórzę: samolot przelatuje przez obszar, w którym wytworzenie smugi nie jest możliwe. Kiedy znów pojawią się warunki, widzimy contraila. Silników samolotu nie wyłącza się w trakcie lotu. Czemu? Również wyjaśniałem, wystarczy poszukać. Inna sprawa, że dziś nad Wyspami Brytyjskimi można zauważyć oddziaływanie klina wyżowego, tak więc zmniejszenie się zachmurzenia nie powinno dziwić. Klin należy do wyżu stojącego nad Hiszpanią. Klin nie wygląda na mocny, szybko osłabnie i wpuści nad GB masy niżowych chmur znad Atlantyku. Normalna sytuacja o tej porze roku - z zachodu na wschód przewalają się niże, ale czasem coś się wciśnie od południa i je przyblokuje. To co obserwujesz nie jest możliwe do wytworzenia w sztuczny sposób. Owszem, da się przy pomocy jodku srebra wywołać opady, ale nikomu jeszcze nie udało się podnieść ciśnienia, a klin wyżowy to nic innego jak klin wysokiego ciśnienia, który w pewnym sensie "rozpycha" niżowe zachmurzenie.

Dołączona grafika

Oto mapka z serwisu SAT24, stan na 12:30. Nad Hiszpanią wyż, nad Wielką Brytanią jego klin. Masy chmur nad Atlantykiem i centralną oraz wschodnią częścią Europy to niże.
  • 0

Kifer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

witam, zalozylem konto dzis lecz interesowalem sie tym tematem od dluzszego czasu.. zeby zajerestwoac sie i wziac udzial w tej dyskusji zachecilo mnie dzis nie typowe zdarzenie ktorego bylem swiadkiem ;p.

zrobiłem zdjecia ktore tu zamieszczam, wyglada to dosc.. dzwinie, niestety mam tylko dwa zdjecia poniewaz robilem telefonem ktory sie rozladowal..

http://img109.images.../imag0002s.jpg/

http://img407.images.../imag0003m.jpg/

Samoloty te (lub cos innego huh) lecialy dosyc nisko, wyraznie mozna bylo je zaobserwowac, lecialy bardzo szybko, chmurka za nimi utrzymywala sie jakies 4-5h, mieszkam w okolicy lotniska.

moje paranoje czy paranoje innych?
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

wyglada to dosc.. dzwinie

A co takiego dziwnego jest w widoku dwóch samolotów lecących jeden za drugim po tej samej drodze lotniczej? Dziś około 16. na południu Polski można było zobaczyć dwa B777 (British Airways i Malaysia Airlines) lecące w podobnym ustawieniu. I też zostawiały trwałe smugi kondensacyjne.
  • 1

KILLER.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Witam!

Ostatnio naczytałem się różnych wypowiedzi na temat smug chemicznych, i jedyne co mogę powiedzieć to to że to jest totalna bzdura ! Wiem, wiem, pewnie zaraz ktoś powie... "kolejny agent opłacany przez rządy Państw"! buhahaha.

Jestem spotterem, obserwuję i fotografuję samoloty na wysokości przelotowej... nie będę tu skromny, ale dysponuję dość dobrym sprzętem do tego celu... maszyny na przelotowej mam jak na dłoni, każdy szczegół na kadłubie widzę jak na podejściu na lotnisku... Samoloty pozostawiają różne smugi (czasmi jest ich brak), lecz to jest spowodowane warunkami atmosferycznymi.

Jak ktoś twierdzi że samolot "rozpyla jakieś chemiczne gówno", to niech mi to pokaże na fotce! I nie mówię tu o fotkach na których ledwo co widać samolot, czy samą smugę! Na moich fotach widać tak dużo szczegółów że nie mam mowy o przegapieniu jakiegoś ważnego aspektu dotyczącego tworzenia się smug. Jestem wieloletnim spotterem, dysponuję nie tylko świetnym sprzętem do fotografii przelotówek, ale także mam możliwość podsłuchiwania pilotów tych maszyn, a także kontrolerów lotów z danego obszaru przestrzeni lotniczej... Zapewniam Was że wszystkie maszyny które latają nad nami nie działają na szkodę ludzi.. to są przewozy pasażerskie, cargo...

Poniżej zamieszczam fotki Airbusa A388-800 Australijskiej linii Qantas, która wykonywała lot QFA32 z Londynu do Sydney przez Singapore. Maszyna leciała na wysokości 35 000 stóp, a więc 10.668 metrów.

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Widać wyraźnie że to są zwykłe smugi kondensacyjne !

Pozdrawiam.
  • 7

Arkadiusz.

Pilot in command

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja mogę powiedzieć jedno - fotki przekosmiczne. Nie wiem do czego Ty przykręciłeś tego Canona (bo wątpię, aby to można było przykręcić do korpusu, raczej korpus do tego :) ), ale jakość zabija. Arbuz na dziesięciu tysiącach metrów, a jakby się człowiek wysilił, to zauważy czy kapitan dziś się golił :) To, że smugi chemiczne są bzdurą udowodniono stronie spiskowej dawno i to w każdej kwestii - od fizyki po budowę silnika odrzutowego. Byli tu jednak tacy, którzy zbierali "materiał dowodowy" przy pomocy cyfrowego kompaktu z trzykrotnym zoomem.
  • 0

#1380 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.

Napisano

to czemu ten temat nie jest jeszcze LOCK ?

edit Yawgmoth
3.2 Jeśli nie masz nic konkretnego do napisania to nie pisz wcale.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości oraz 0 użytkowników anonimowych