Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

noxili.
  • Tematów: 17
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jestem spotterem, obserwuję i fotografuję samoloty na wysokości przelotowej... nie będę tu skromny, ale dysponuję dość dobrym sprzętem do tego celu... maszyny na przelotowej mam jak na dłoni, każdy szczegół na kadłubie widzę jak na podejściu na lotnisku...

Witaj Kiler . Widziałem duzo wcześniej twoje fotki na forach astro .Szacunek.

Użytkownik noxili edytował ten post 31.10.2010 - 09:02

• 0

KILLER.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja mogę powiedzieć jedno - fotki przekosmiczne. Nie wiem do czego Ty przykręciłeś tego Canona (bo wątpię, aby to można było przykręcić do korpusu, raczej korpus do tego :) ), ale jakość zabija. Arbuz na dziesięciu tysiącach metrów, a jakby się człowiek wysilił, to zauważy czy kapitan dziś się golił :) To, że smugi chemiczne są bzdurą udowodniono stronie spiskowej dawno i to w każdej kwestii - od fizyki po budowę silnika odrzutowego. Byli tu jednak tacy, którzy zbierali "materiał dowodowy" przy pomocy cyfrowego kompaktu z trzykrotnym zoomem.

Racja, to korpus przykręca się do tej armaty, nie odwrotnie hehe :)

Ogniskowa jaka wyniosła podczas robienia tych fotek to ok 3840mm :) A sprzęt wygląda tak: :)

Dołączona grafika

Zrobił się mały offtop, ale wracając do smug, czasami można zaobserwować takie ciekawe zjawisko.... cień na chmurach :)

A346 Qatar - A7-AGD w locie QTR20 z Paryża do Dohy
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Fotki z 300mm

Pozdrawiam.
  • 4

#1383 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

edit Yawgmoth
Offtopic, obraza użytkowników -> ostrzeżenie.

Dołączona grafika
  • -6

#1384 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.

Napisano

edit Yawgmoth
Offtopic, obraza użytkownika -> ostrzeżenie.

Dołączona grafika
  • 2

LotosUR.
  • Tematów: 2
Reputacja

Napisano

94 strony, z czego około 30-40 stron to przepychanki i ocenianie że Ty taki, Ty taki...

Ale ok. Nie odzywałem się i nie będę się odzywał w tym temacie, ponieważ postanowiłem tylko czytać.
Ale zabiorę jeden, jedyny głos.
Na forum na którym uczestniczę w dyskusjach, admin wrzucił pewien dokument świadczący że wy zwolennicy prostego świata - możecie się wypchać delikatnie mówiąc gdzie chcecie.

po angielsku.

Mój odnośnik

Można go pobrać również tutaj :
http://chomikuj.pl/p...1,377848215.pdf

Jest również dokument kongresowy USA, HR2977 który dotyczy nowoczesnych broni w tym chemtrails, broń psychotroniczna, remote sensing, energii subatomowej, HAARP...

Mój odnośnik
Mój odnośnik

Jeżeli czekacie, bądź nie czekacie jak ktoś taki jak Obama wam wygłosi orędzie że jest to temat prawdziwy to powie wam coś takiego :

http://www.youtube.com/watch?v=AHcxzBwjYHg&feature=player_embedded

Krótka piłka.
Dziękuję za uwagę.
Polecam prześledzić.

A i ten sam pan admin - wykładał na festiwalu filmów kontrowersyjnych, gdzie każdy z was mógł zajrzeć - na temat badań nad zawartością tego co nazywa się chemitriale. Co również możecie i na youtube znaleźć, jak i pobrać z serwerów.

I P.S. to był mój jedyny post w tym temacie i będzie ostatnim bo nie mam ochoty na przepychanki.

Pozdrawiam.

edit Yawgmoth
Dołączona grafika

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 31.10.2010 - 18:20

• 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Muhadku złotko ty moje raport na tego posta już poszedł :* . Jak ci przywalą bana tudzież pare dni odpoczynku to wiedz ze to moja zasługa :)

@Killer

fotki świetne 8) moar plz :D

@Andromedan

94 strony, z czego około 30-40 stron to przepychanki i ocenianie że Ty taki, Ty taki...

popatrz kto pierwszy zaczął bo nie miał dowodów na popracie swoich tez

Jest również dokument kongresowy USA, HR2977 który dotyczy nowoczesnych broni w tym chemtrails, broń psychotroniczna, remote sensing, energii subatomowej, HAARP...

Było wałkowane wiele razy . Ale coż już dawno wiadomo że recykling to jedyne co potrafią zwolennicy spisków .

@convers

Zaraz mnie posądzisz pewnie, że jestem wysłannikiem rządu który chce to ukryć !

Ja sie chyba tego zaszczytnego miana nie doczekam :( :/ :(
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na forum na którym uczestniczę w dyskusjach, admin wrzucił pewien dokument świadczący że wy zwolennicy prostego świata - możecie się wypchać delikatnie mówiąc gdzie chcecie.

Wprawdzie nie jestem zwolennikiem idei prostego świata, więc twoje słowa nie są skierowane do mnie, ale chciałbym jednak zabrać głos w tej sprawie. Czytałem na DI posta tamtejszego admina i niestety, był on równie lakoniczny jak twój. Ktoś nawet poprosił go o wyjaśnienie dla nieanglojęzycznych forumowiczów, o co dokładnie chodzi, lecz ani admin, ani nikt inny nie raczył odpisać. Chciałbym tu poprosić o to samo i ucieszyłbym się, gdybyś odpowiedział. W jaki sposób ten dokument świadczy o tym, że pewne osoby mogą się wypchać i co to w ogóle oznacza?

Po lekturze mogę stwierdzić, że nie ma w tym sprawozdaniu żadnejwzmianki o tym, że rozpylanie trujących substancji w atmosferze na masową skalę ma miejsce. Zwraca się za to uwagę na potrzebę regulacji prawnej różnych metod geoinżynierii na wypadek, gdyby któreś z państw zechciało je wprowadzać na własną rękę, lub w porozumieniu z innymi krajami. Akurat to powinno uspokoić zwolenników teorii chemtrails, bowiem takie regulacje zapobiegałyby niekontrolowanym opryskom.
  • 1

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pytanie czym jest ten tzw. "prosty świat"?. Przypatrując się teorii o smugach chemicznych można stwierdzić, że "prosty świat" to kraina rządzona prawami fizyki, a "świat skomplikowany" to świat, który prawami fizyki rządzi. Przykład? W prostym świecie kamień podrzucony do góry i spadający na ziemię to suma zjawisk fizycznych. W świecie skomplikowanym z góry przyjmuje się, że chwilowy "pobyt" kamienia w powietrzu nie jest możliwy, więc albo ktoś zmanipulował prawa fizyki na tą okoliczność, albo kamienia nie było i istnieje na to tysiąc dowodów w postaci wypowiedzi konkretnych osób. Pomińmy fakt, że autorom sporej części tych wypowiedzi chodziło o brak kamienia w nerkach, ale skoro powiedzieli "nie ma kamienia" to go nie ma i już, a kto sądzi inaczej ten agent :) W świecie skomplikowanym nikt nie sprawdzi jak to jest z tym kamieniem, bo jego podrzucenie to niemalże igranie ze śmiercią. Lepiej wierzyć w dokumenty, fragmenty wypowiedzi, ba! nawet kaszel znanego polityka to już znak, że z tym nieszczęsnym kawałkiem skały coś nie gra.
  • 0

KILLER.
Reputacja

Napisano

Tekst do tych którzy uważają nas "ludzi agentów" (kim kolwiek oni są) hehe... Dla Was smugi to zawsze będą "opryskami chemicznymi" gdyż nie jesteście wstanie pojąć postępu w transporcie lotniczym..... uważacie że każdy samolot rozpryskuje jakies gówno... przejrzyjcie na oczy !!!! Nie potrzeba jakiś dużych nakładów finansowych żeby samemu przekonać się że to jest nie możliwe !!!! Ja, jako doświadczony spotter mam znacznie większą wiedzę na temat ruchu powietrznego... Tak jak wspomniałem, nie potrzeba żadnych drogich zabawek aby podsłuchiwać pilotów i kontrolerów (na odpowiedni sektor)... Zaznaczę tu że KAŻDY samolot wlatujący w przestrzeń powietrzną danego Państwa MUSI się zgłosić do Kontroli (w naszym wypadku Radar Warszawa) aby podać swoje dane takie jak numer lotu, wysokość, kurs, squawk (czyli Czterocyfrowy kod transpondera (squawk) jest ściśle powiązany z znakiem wywoławczym samolotu i jego planem lotu. Squawk jest przydzielany na etapie składania planu lotu i wpisywany do bazy danych. Dzięki temu kontrola radarowa jest w stanie zidentyfikować daną jednostkę powietrzną)

Dysponując skanerem nasłuchowym a także znając siatkę dróg lotniczych oraz punktów nawigacyjnych, można się dowiedzieć szczegółowych danych na temat danego lotu.... To samo dotyczy lotów wojskowych! Nie ma możliwości aby jakaś maszyna wleciała w przestrzeń lotniczą danego Państwa nie podając tych danych !

Więc nie ma możliwości o jakiś spiskach i jakiś tam opryskach... Maszyny latają bo przewożą pasażerów, towary... ale każda maszyna mus być zidentyfikowana przez Kontrolera!.

Mając w ręku takie małe urządzenie zwane "skaner nasłuchowy" można bardzo dużo się dowiedzieć, pod warunkiem że się zna trochę język Angielski oraz żargon lotniczy :)
  • 3

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Minęły już czasy, kiedy w całym bloku wschodnim w powietrzu rządziła armia. Loty cywilne odbywały się w teorii "pod patronatem" cywilnych agencji, jednak jeśli dany lot z jakichś powodów zawadzał wojsku, to nie było dyskusji i należało bez szemrania zmienić jego plan. Efekt był taki, że trasa która na chłopski rozum najlepsza byłaby z A do B, przypominała szlaczki zerówkowicza. Tu strefa zamknięta - ćwiczą, tam się bawią rakietami, a tamtędy nie wolno "bo nie". Nikt nie przejmował się kosztami i czasem, skoro wojsko szykowało się do wojny o pokój :) Dziś role się odwróciły. Ruchem powietrznym kierują cywile, a wojsko zmuszone jest współpracować. Depesza AUP, w której zaznaczone są wszelkie rezerwacje jest jawna i dostępna każdego dnia na stronach Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej.
  • 0

#1391 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Tekst do tych którzy uważają nas "ludzi agentów" (kim kolwiek oni są) hehe..

Napisałeś trzeci post a prawisz jak stary bywalec. Multikonto? Dziwnym trafem dopadłeś akurat ten temat ;-)

Twoje fotki są denne, bo nie pokazują żadnych porównań, żadnego punktu odniesienia na niebie, a już Ci poklaskują "maskony".
Wizualnie robisz ładne fotografie, o ile w ogóle są Twoje (wątpię szczerze). Tak swoją drogą. Co mnie interesują parametry? Zamiast podniecać się najmniej istotnymi szczegółami, to udowodnij różnicę na niebie smug znikających za samolotem a tych rozciągających się na całe niebo i to często w warunkach, które przeczą temu co WY mówicie.

Muhadku złotko ty moje raport na tego posta już poszedł :* . Jak ci przywalą bana tudzież pare dni odpoczynku to wiedz ze to moja zasługa :)

P.S: Muhadku złotko... (heh) W Twoją orientację seksualną nie wnikam. Jeśli Tobie obnażanie się nie przeszkadza, to ok. Waść racz wiedzieć, że gdybyś stał face to face ze mną, to nie byłbyś taki bajabongo. Po pierwszym zlocie paranormalne niektórzy mają wiedzę wzrokową, że gdyby ktoś tak do mnie powiedział w rzeczywistości, to szukałby zębów na chodniku.

P.S: Jak ci przywalą bana tudzież pare dni odpoczynku to wiedz ze to moja zasługa - w zapędy konfidenta już też nie wnikam. Widocznie tak masz.
  • -14

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

27 września tego roku nad miejscowoscią McCook w Nebrasce pojawiły sie smugi chemiczne. Tym razem udało sie zebrać to, co samolot ropzpylał na niebie. Tym „czymś” były to włókna przypominające pajęczynę, ktore okazalty się niezwykle silne i trudno bylo je rozerwać. Zebraną „pajęczynę” pobrano do badań w niezależnym laboratorium.

Badania wykazały że z nieba spadły sztucznie wykonane (przez człowieka) nanostruktury pełne włókien wywołujących syndrom Morgellona. Jeśli założyć, że całości towarzyszyło rozpylanie DMSO (dimetylosulfotlenek, (CH3)2SO), który jest niezwykłym rozpuszczalnikiem, pozwalającym rozmaitym substancjom wchłaniać sie przez skórę człowieka bez naruszania jej struktury, to jest to logiczne wytlumaczenie wsposobu rozprzestrzeniania się tej choroby, wobec której medycyna jest jak na razie bezradna. W niektórych przypadkach choroby Morgellona znajdowano w ciele chorego człowieka kawałki owadów. Mogło sie to stać tylko wtedy, gdy owad usiadł na osobie spryskanej DMSO, rozpuścil się w tej chemicznej substancji i przeniknął do ludzkiego organizmu. DNA takiego insekta ma zdolność przeniknięcia do struktur komórkowych czlowieka i doprowadza do ich mutacji co kończy się rakiem.

To nie pierwszy przypadek znalezienia takich włókien w Nebrasce. Poprzednie były zbudowane nieco inaczej i z czasem rozrastały się wypuszczając odnogi…. Wszystko to jest wciąż ogromnie niejasne, ale wystarczająco niebezpieczny by pobudzic do myślenia na temat prawdziwego zagrożenia jakie niosą ze sobą smugi chemiczne.

źródło
  • 1

KriSSnt.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

owad usiadł na osobie spryskanej DMSO, rozpuścil się w tej chemicznej substancji i przeniknął do ludzkiego organizmu.

ROTFL!

To rozpuścił się, czy znaleźli jego kawałki? Może PRZENIKNĄŁ w całości przez skórę człowieka? CO ZA BZDURY!!! :<

@Muhad - na forum nie zaglądam jakoś nałogowo i nie żyję całą tą sytuacją tutaj, ale Twoje posty faktycznie żal czytać. Dopada mnie takie zażenowanie, że mam ochotę zasnąć i się nie obudzić :| Super, że jesteś taki groźny i chętnie wybijasz ludziom zęby, ale może zachowaj dla siebie takie beznadziejne teksty i zapisz się, nie wiem, do jakiegoś klubu MMA albo coś i tam wyładowuj swoje frustracje z powodu debilizmu ludzi i braku ich wiary w chemtrails.

Użytkownik KriSSnt edytował ten post 01.11.2010 - 10:28

• 5

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To rozpuścił się, czy znaleźli jego kawałki? Może PRZENIKNĄŁ w całości przez skórę człowieka? CO ZA BZDURY!!!

DMSO dimetylosulfotlenek, jest rozpuszczalnikiem i substancją która diametralnie zwiększa przenikalność substancji w nim rozpuszczonych. Rozpuszczone elementy dalej zachowują swój skład chemiczny, więc można wyodrębnić obce DNA które wniknęło przez skórę razem z DMSO. Zapewne w ten sposób można znaleźć tą muchę w człowieku. (Stosuje się go jako dodatek do leków wcieranych w skórę).

Liczyłem na wyższy poziom wypowiedzi, i mniej niż trzy wykrzykniki. :)

Tak po za tym, nie ma to jak uczepić się muchy w temacie o chemtrails. Hehe :D

Użytkownik mylo edytował ten post 01.11.2010 - 12:19

• 1

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Muhad

P.S: Jak ci przywalą bana tudzież pare dni odpoczynku to wiedz ze to moja zasługa - w zapędy konfidenta już też nie wnikam. Widocznie tak masz.

Wielki wykształcony człowiek, a zachowuje się jak gównarzeria z gimnazjum. Zapamiętam to, jak będą cię dresy lały to po prostu przejdę sobie obok i nic nikomu nie powiem.

@Mylo

News może w dobrej wierze zamieściłeś, ale łatwo zauważyć że jest to informacja bezwartościowa.

1. Brak konkretnych danych gdzie zostały pobrane próbki i w jakich okolicznościach.
2. Brak informacji o "niezależnym laboratorium", ani naukowcach którzy je badali.
3. Wciąż nie słychać o masowej epidemii w stanie Nebraska.
4. Struktury te nie wyglądają na nano tylko na centy.
5. Skoro rozpuszczają one skóre i nawet owady, które usiądą na człowieku to jak to możliwe, że ludzie tego nie czują, a ich nabłonek wewnątrz przełyku i płuc jest nietknięty (bo wciąż żyją).

Podważyć taką informację jest bardzo łatwo i nie trzeba do tego mieć profesora.

Pozdrawiam

Edit Pit:
Hamuj trochę swój język
Dołączona grafika

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych