Skocz do zawartości

Katastrofa samolotu prezydenta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
743 odpowiedzi w tym temacie

Thorge.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego... a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy" Nostradamus

"Tuż przed III-cią w kraju Kraka będzie straszne wydarzenie które zjednoczy naród"
Nostradamus.

Ja bym prosił o podanie źródeł tych cytatów...

Nigdzie nie mogę znaleźć obu tych tekstów, by były napisane PRZED katastrofą. Można więc wnioskować, że cytaty są zmyślone. Straszenie ludzi w takiej sytuacji jest raczej nieodpowiednie. Trochę powagi...

Użytkownik Thorge edytował ten post 11.04.2010 - 10:30

• 1

DanielooS.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No myślałem, że jednak ktoś w to uwierzy :D

Hmm, tak sobie myślę - trzęsienia ziemi na Haiti, katastrofa samolotu z prezydentem na pokładzie - czy to nie ma na celu zjednoczenia wszystkich ludzi? Przypomnijcie sobie WTC...
Czyżby to było związane z 2012 rokiem?
  • 0

Tengron.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No myślałem, że jednak ktoś w to uwierzy

Chcesz mi powiedzieć że sam to wymyśliłeś??

czy to nie ma na celu zjednoczenia wszystkich ludzi?

Tak, zapewne. Katastrofa polskiego samolotu w Rosji zjednoczy Australijczyków i Kenijczyków. Gratuluje dedukcji.
  • 0

DanielooS.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No myślałem, że jednak ktoś w to uwierzy

Chcesz mi powiedzieć że sam to wymyśliłeś??

Nie, po prostu znalazłem to w necie. Oczywiście pojawiło się to dopiero po katastrofie... Chciałem sprawdzić, czy ludzie wierzą od razu w to, co przeczytają.

czy to nie ma na celu zjednoczenia wszystkich ludzi?

Tak, zapewne. Katastrofa polskiego samolotu w Rosji zjednoczy Australijczyków i Kenijczyków. Gratuluje dedukcji.

Miałem na myśli wszystkie większe katastrofy - i te co już były i te co dopiero będą.
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Za to dla mnie negatywna postacią w tej tragedii jest - niestety - sam TUSK.
Proszę zwrócić uwagę, iż kreował się na katolika (vide jego ślub kościelny po 20 latach małżeństwa) a nawet się nie przeżegnał (jak przystało na katolika) nad grobami w Katyniu, czy też w miejscu katastrofy, co uczynił chociażby Putin.
Dlatego uważam, że jego rzekome łzy to czysty PR, jak cała jego działalność.
Prawdziwy katolik odruchowo klęka i się żegna w takich miejscach, tyle że nie ma on tego odruchu, bo jego katolicyzm jest tak samo szczery jak jego łzy.

Zdjęcie z miejsca rozbicia się samolotu:

Dołączona grafika
  • 1

#231 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Widziałem nie tylko to zdjęcie ale film, gdzie się nie przeżegnał jak na to przystało. Jakby się wstydził tego gestu. Symbolu krzyża.
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

osiris proszę to nie miejsce na przepychanki typu, kto jest lepszy, a kto gorszy. Ja nie jestem katoliczką, a łza w oku mi się kręci z żalu, bo jestem człowiekiem i staram się wczuć w to co czują rodziny ofiar. Na dodatek w chwili po katastrofie wszyscy byliśmy w szoku i nasze zachowania nie zawsze są takie, jak byśmy sobie tego życzyli.
  • 0

mariuszm.
  • Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego... a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy" Nostradamus

"Tuż przed III-cią w kraju Kraka będzie straszne wydarzenie które zjednoczy naród"
Nostradamus.

Ja bym prosił o podanie źródeł tych cytatów...

Nigdzie nie mogę znaleźć obu tych tekstów, by były napisane PRZED katastrofą. Można więc wnioskować, że cytaty są zmyślone. Straszenie ludzi w takiej sytuacji jest raczej nieodpowiednie. Trochę powagi...

Więcej wysiłku. Jak nie znajdziecie za jakiś czas podam źródło.

„Nastaną straszne czasy dla Polski. Burza z piorunami oznacza karę Bożą, która dotknie Naród polski za to, że odwrócił się od Pana Boga”.
„Zobaczyłam pomnik Najświętszego Serca Pana Jezusa (...), przy tym pomniku składali ludzie ofiary, również w postaci ślicznych kwiatów o kolorze białym i czerwonym. Zrozumiałam, że u stóp Chrystusowych trzeba było złożyć taką ofiarę: modlitwy i różne ofiary z serc czystych płynące i męczeństwa, by zmyć zbrodnie całego świata, nie tylko samej Polski, ale na pierwszym miejscu Polski... Patrz, dziecko! Królestwo Chrystusowe przychodzi do Polski przez Intronizację”.
Rozalia Celakówna
  • 0

asp.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

z całą antypatią jaką darzę współczesne polskie władze, jestem wstrząśnięty tą tragedią, bo żaden człowiek nie zasługuje na śmierć w takich okolicznościach. Nieważne jaka opcja polityczna, czy się z nimi zgadzałem czy nie, czy wyśmiewałem ich politykę, reprezentowali kraj z różnym skutkiem i za to należy im się choćby minimum szacunku i pamięci. Jestem jednocześnie wściekły z jednego powodu - nic to wydarzenie nas nie nauczy. Dalej wszystko w tym kraju będzie opierało się obłudzie, pieniądzach z kopert, robieniu wszystkiego na szybko, byle by było i stanie się to zanim flagi wrócą na masztach na swoje miejsca.
  • 3

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Widziałem nie tylko to zdjęcie ale film, gdzie się nie przeżegnał jak na to przystało. Jakby się wstydził tego gestu. Symbolu krzyża.

Ten gest tyle zmienia? Wystarczy modlitwa w myślach, albo po prostu zaduma nad zmarłymi kolegami. Jak ma to być szopka na pokaz w ilu % ktoś jest katolikiem to ja podziękuję.
  • 6

Ferdynand.
  • Tematów: 38
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale to co zrobili dla nas Rosjanie jest godne podziwu i powinniśmy im za to podziękować.Miedwiediew i Putin z trudem powstrzymywali łzy, ale i tak najważniejszym momentem było to jak Putin uścisnął Tuska.Wstyd mi za nie które osoby, które już knują te teorie spiskowe i oskarżają Rosjan o tą tragedię.Osobiście mogę przyznać że do Generała Kwiatkowskiego wysłałem kiedyś maila z wyrazami podziwu, odpowiedzi nie oczekiwałem ale tak czy siak już takowej nie dostanę.

Podpisuje się. Obserwowałem zachowanie Miedwiediewa i Putina. Było widać żal, szczery uścisk i - co najważniejsze - nie było to pod publiczke, tylko całkiem szczerze, od serca.

Chciałbym jeszcze dodać od siebie, że stała się rzecz tragiczna i mam głęboką nadzieje, że ta katastrofa nie pójdzie na straty. Niech to będzie dla świata pewnym przebudzeniem. Dla PL i całego świata niech ta tragedia będzie przestrogą - nie latamy zużytym sprzętem, nie umieszczamy na jeden pokład wszystkich najważniejszych członków narodu, bez względu na wagę tego wylotu nie podejmujemy ryzykownych decyzji. W skrócie, nie popełniajmy tych samych błędów, bo skutki jak widzimy są tragiczne.
  • 0

#237 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Ten gest tyle zmienia?

On nic nie zmienia i nie wnosi do sprawy, tylko pokazuje na tle tych tragedii zakłamanie pewnych osób.
Obama nie raz oficjalnie i publicznie odnosi się do Boga, ale nasz Premier jakby wstydzi się tego a przecież kreował się - jednak na siłę - na katolika.
Właśnie w takich dramatycznych sytuacjach, każdy gest i słowo są ważne.

Użytkownik osiris edytował ten post 11.04.2010 - 12:55

• 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ten gest tyle zmienia? Wystarczy modlitwa w myślach, albo po prostu zaduma nad zmarłymi kolegami. Jak ma to być szopka na pokaz w ilu % ktoś jest katolikiem to ja podziękuję.

Szopka już trwa rozpoczął się wyścig autopromocji. Kto będzie ronił więcej łez - publicznie rzecz jasna - ten wygra. Lubujemy się przecież w żałobnych pomrukach

Użytkownik michał p edytował ten post 11.04.2010 - 12:54

• 1

#239 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Tego też się obawiam, że na tle tych tragedii zacznie się niecna autopromocja.
  • 0

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2724
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie mogę się powstrzymać by nie odpisać, bo mnie to razi. Ja podałem źródła moich spekulacji by nie zostać jałowym bez faktów. Zatem poproszę cię o jakieś informacje o tych światkach, jakieś linki, tylko tak, żebym sobie przeczytał bądź oglądnął ich relacje, inaczej powiem, że po prostu cały twój post to zwykłe zmyślanie, a to bardzo źle.

Znalezienie relacji światków zdarzenia jest niewykonalne. Jeśli miałeś na myśli świadków to sprawa jest znacznie prostsza:
http://wp.tv/i,Swiat...aid=69f84<br />http://www.dailymoti...s-ka_tech<br />http://wyborcza.pl/1..._Smolensku.html

Jeszcze dośc interesującym materiałem była wyemitowana wczoraj przed południem przez TVN24 wypowiedź dwóch funkcjonariuszy/wojskowych/strażników (nie pamiętam, jaką konkretnie rolę pełnili), przebywających w niewielkim budynku, tuż przed miejscem katastrofy. Opisali oni wyraźnie, że samolot przeleciał tuż nad wspomnianym budynkiem, kilka metrów nad nimi. Nie wspomnieli natomiast zupełnie o jakichkolwiek widocznych, czy słyszalnych z ziemi oznak awarii technicznej. Piszę o tym dlatego, że nie udało mi się znaleźć nagrania tego wywiadu w internecie.

W wymienionych przeze mnie relacjach również nie występują oznaki problemów z samolotem. Oczywiście, ciągle są to tylko spekulacje, jednak mimo mgły powinno dać się dostrzec symptomy uszkodzonego silnika - dym, ogień, nietypowy odgłos, itp. Ludzie, którzy pełnią służbę koło lotniska z pewnością są znakomicie zorientowani w odgłosach wydawanych przez sprawne Tu-154 i niewątpliwie w pierwszej kolejności wspomnieliby o awarii.

Pomijam tutaj fakt, że problem techniczny samolotu podczas którejś z wcześniejszych prób lądowania bez cienia wątpliwości zostałby zgłoszony przez załogę wieży kontroli lotów.

a nagła poważna awaria, której oznaki nie zostały wcześniej wykryte przez załogę, akurat w newralgicznym momencie podejścia do lądowania wydaje mi się zbyt nieprawdopodobna, by w ogóle ją rozważać.

A jeszcze bardziej nieprawdopodobne jest, że wiele tragedii zdarzyło w takim samym bądź podobnym scenariuszu który wykluczasz.

Tak uważasz? Wskaż mi więc katastrofę samolotu, która wydarzyła się wskutek nagłej, niewykrytej wcześniej awarii silnika w najbardziej niekorzystnym dla tej sytuacji momencie lądowania, czyli w okolicach wysokości decyzyjnej.
Jedyne, co obecnie przychodzi mi na myśl, to lot 245 linii Jersey European Airways, ale tam był samolot śmigłowy i problemy z silnikiem dużo wcześniej. Oczywiście to niekoniecznie jest jedyne tego typu zdarzenie, ale twierdząc, że takich tragedii wydarzyło się wiele, musisz mieć mocne argumenty na poparcie takiego twierdzenia, żeby nie być posądzonym o, cytując, "zwykłe zmyślanie".

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych