Skocz do zawartości

Katastrofa samolotu prezydenta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
743 odpowiedzi w tym temacie

#241 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

Osiris to nie jest odpowiednie miejsce żeby pisać o swoich antypatiach politycznych, to nie jest przedmiotem tematu.

Wybacz, ale piszę o faktach.
Jeżeli ktoś pisze, że Prezydent był pyszałkowaty i tłumaczy się, iż to tylko fakt a nie złośliwość, to chyba ja tez mogę wskazywać fakty.

Użytkownik osiris edytował ten post 11.04.2010 - 13:09

• 1

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Osiris to nie jest odpowiednie miejsce żeby pisać o swoich antypatiach politycznych, to nie jest przedmiotem tematu.

Oj nie bądź już taki świętojebliwy, spójrz co się dzieje w mediach.
  • 1

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Już nie mogę patrzeć na to jak się kłócicie :/ znaleźliście sobie temat do kłótni

EDIT admin:
Pierwsze upomnienie. Twój post nic nie wnosi do tematu.

• 0

Ferdynand.
  • Tematów: 38
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego... a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy" Nostradamus

Jakiś dowcipniś ma swoje 5 minut. Jedyne źródła tej przepowiedni, to fora dyskusyjne i komentarze napisane max. sprzed 20 godz.

"I wtem wielki ptak metalowy upadnie" - zaindexowanych podstron: 189, czyli świeżutkie informacje od robota google.

"Tuż przed III-cią w kraju Kraka będzie straszne wydarzenie które zjednoczy naród"
Nostradamus.

Natomiast tego w ogóle niema w google, także nie popadajcie w panike, bo jest to ściema.
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

...lepiej zamknijcie ten temat zanim padnie jeszcze więcej niepotrzebnych słów.

Dołączona grafika

EDIT admin:
Pierwsze upomnienie. Twój post nic nie wnosi do tematu.

edit: no i czas na odpoczynek, źle się dzieje, byłem tutaj świadkiem wpisów na które brakowało słów...a dostałem upomnienie za takie coś, dziękuje bardzo...

Użytkownik D.B. Cooper edytował ten post 11.04.2010 - 15:00

• 2

#246 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Kaczyński przyleciał. Oglądnąłem, zobaczyłem i się utwierdziłem.
  • 1

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tutaj ten filmik z zeznaniami świadków, który zamieścił Kurczak, tyle że z youtube:

Swoją drogą media podają raz po raz inne informacje. Wczoraj rzekomo zidentyfikowano ciało Marii Kaczyńskiej, dziś mówili, że jednak nie i dlatego tylko ciało Prezydenta dotarło do Polski. Bardzo interesujące, szczególnie w świetle tego co mówiono o kilkukrotnym sprawdzaniu każdej informacji przed podaniem jej do wiadomości publicznej.

Druga sprawa. Padła wypowiedź, że samolot wcale nie krążył nad lotniskiem i było to jego jedyne nieudane podejście. W innych źródłach mówi się o 2, lub 4 próbach.
  • 1

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo media żyją własnym życiem, i co tylko ktoś usłyszy to już podaje do wiadomości dla tego jest tyle różnych wersji. I to na takiej zasadzie na samym początku było, że wszystko było nie potwierdzone, zresztą w telewizji kilka razy słyszałem, że mówili, że są to informacje nie potwierdzone
  • 0

olo7070.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam i pozdrawiam all,

jak mam trochę inne pytanie,
-czy ktoś z Was widział jakąkolwiek relacje ze zdarzenia gdzie były pokazane ciała ofiar, ich transport do "karawanów"??
  • 0

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2724
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Druga sprawa. Padła wypowiedź, że samolot wcale nie krążył nad lotniskiem i było to jego jedyne nieudane podejście. W innych źródłach mówi się o 2, lub 4 próbach.

Możliwe, że autorzy doniesień (nie chcę pisać wprost "dziennikarze", bo równie dobrze świadkowie mogli przekazać błędne wnioski) nie potrafili odróżnić kręgu nadlotniskowego od podejścia do lądowania -- bądźmy szczerzy, a kto z laików stojących na ziemi, jeszcze we mgle, będzie w stanie odróżnić te manewry?
Krótko mówiąc, możliwe jest, że samolot zatoczył np. 2-3 kręgi i przy czwartej próbie pilot definitywnie podjął próbę lądowania, która zakończyła się w sposób znany wszystkim.
Interesującym elementem może być też poszlaka dotycząca rzekomego uderzenia w maszt radiostacji na kilometr przed lotniskiem -- bo wysokość 50 metrów daje do myślenia.

• 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Błąd pilota raczej wątpliwy

Wypowiedź Ryszarda Drozdowicza z Laboratorium Aerodynamicznego Politechniki Szczecińskiej (ZUT):

“Jako pilot oceniam, że sugerowany w mediach błąd pilota jest mało prawdopodobny. Na podejściu do lądowania nie wykonuje się żadnych manewrów typu silne przechylenie lub nagłe zmiany prędkości. A takie silne przechylenie zauważyli świadkowie. Pilot wykonał dodatkowe kręgi nadlotniskowe, aby upewnić się co do warunków lądowania i na tej podstawie podjął uzasadnioną decyzję o lądowaniu. Nieprawdopodobne też jest, aby doświadczony pilot wraz z drugim pilotem pomylili się co do wzrokowej oceny wysokości, nawet w przypadku awarii przyrządów, która jest również nieprawdopodobna. Należy tutaj zauważyć, że mgła jest na ogół z prześwitami i przy dziennym świetle nie stanowi istotnej przeszkody do wzrokowej oceny warunków lądowania. Okoliczności wskazują jednak na poważną awarię lub celowe zablokowanie układu sterowania. Taką blokadę można celowo zamontować tak, aby uruchomiła się przy wypuszczeniu podwozia lub klap bezpośrednio na prostej przed lądowaniem. Przy blokadzie klap lub lotek na prostej katastrofa była nieunikniona, gdyż pilot nawet zwiększając nagle ciąg, nie był w stanie wyprowadzić mocno przechylonej ciężkiej maszyny, mając wysokość rzędu 50-100 m i prędkość rzędu 260 km/h.”

http://wolnemedia.net/?p=21098

• 2

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Teorie spiskowe już kwitną:

http://www.youtube.com/watch?v=6aTmGsgZLWI
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wie ktoś może którędy dokłądnie leciałsamolot z ciałem prezydenta? A dokładniej którędy podchodził do lądowania? Mieszkam niedaleko Warszawy i szczerze mówiąc czekałem z lornetką.
  • -3

Mystic.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Hmm Jarecki no daje troche do myślenia! Jednak aż trudno uwierzyć, że mogło być to celowo zaplanowane.. No 100% pewności nigdy nie będziemy mieli..

Jeszcze do tych niektórych komentarzy czy Tusk się przeżegnał, czy popłakał, czy mu żal.. JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI i tyle w temacie.
  • 3

Kozakiewicz.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Na Prezydenta raz był już zamach. Dlaczego nie drugi raz miał być? Przy okazji sprzątnęli wszystkich dowódców i nie tylko ich.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych