Skocz do zawartości

Katastrofa samolotu prezydenta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
743 odpowiedzi w tym temacie

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niestety nie dysponuję. Jak się takowa ukaże to mam nadzieję ze będzie ogólnodostępna.
  • 0

Atomowy_Yeti_Niszczyciel.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiece, że po prostu w większości widzicie na tym filmie to, co chcecie zobaczyć...
  • 1

Maro.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

to moje psychodeliczne spostrzeżenie, wdg. mnie przypomina opierającą się kobietę o skrzydło / na ziemi za skrzydłem?
  • 0

MiszaAS.
  • Tematów: 11
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zacznijmy od kwestii najbardziej istotnej-skoro zidentyfikowanie ciał zajęło specjalnym służbom parę dni, to jakie istnieje prawdopodobieństwo, że byłaby jakakolwiek osoba, która przeżyła by tę katastrofę? Do tej pory (wiadomość z ok. godz 14) zidentyfikowano ok 76 osób, za pomocą rodzin ofiar. Rosjan można o wiele oskarżać, ale wydaje mi się, że w tym przypadku jest wszystko bardzo wiarygodne z ich strony.

Kolejna kwestia-przekleństwo wypowiedziane przez rzekomego "autora" filmiku jest praktycznie nienacechowane emocjonalnie, po za tym dwa razy jest wypowiedziane w tym samym, bardzo monotonnym tonie. Swoją drogą, że spotkałem się z opinią, iż istnieją 2-3 wersje ścieżki dźwiękowej do omawianego filmiku ;) Osobiście nie spotkałem się z żadną inną, postaram się jutro poszperać głębiej. Po za tym zrobię co w mojej mocy, by dostarczyć materiał do któregoś z wykładowców od języka rosyjskiego na mojej uczelni-najbliższe zajęcia z którymkolwiek mam we wt, więc może uda mi się pozyskać jakąś bardziej fachową opinię co do tego, co te osoby mówią. Na stan dzisiejszy, może to być cokolwiek, ponieważ materiał jest bardzo złej jakości, zatem zrozumienie i przetłumaczenie wykracza po za moje kompetencje językowe.
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co tam tłumaczyć już pisałam że nikt nie mówi tu o zabijaniu tylko nawołują się nawzajem, lub przeganiają gapiów i to wszystko, a zapomniałam dodać przeklinają, ale chyba to normalne w takiej sytuacji. Trudno jednak zweryfikować kto co mówi, bo mogą to mówić żołnierze, ale również gapie.
  • 0

muszka.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zamknięto prezestrzeń powietrzną we Włoszech. Kard. Angelo Sodano również nie przyjedzie.
  • 0

mariuszm.
  • Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Na śmierć prezydenta Kaczyńskiego -
Mediom: ...

Prawdę mając na ustach, a kłamstwo w kieszeni,
będąc zgodni ze stadem, z rozumem w konflikcie,
dzisiaj lekko pobledli i trochę stropieni,
jeśli chcecie coś zrobić, to przynajmniej milczcie!
Nie potrzeba łez waszych , komplementów spóźnionych
Waszej czerni, powagi, szkoda słów, nie ma co,
dzisiaj chcemy zapomnieć wszystkie wasze androny
wasze żarty i kpiny, wylewane przez szkło.
Bo pamięta poeta, zapamięta też naród
wasze jady sączone, bez ustanku dzień w dzień.
Bez szacunku dla funkcji, dla symbolu, sztandaru...
Karlejecie pętaki, rośnie zaś Jego cień!
Od Okęcia przez centrum, tętnicami Warszawy.
Alejami, Miodową i Krakowskim Przedmieściem
jedzie kondukt żałobny, taki skromny choć krwawy.
A kraj czuje - prezydent znowu jest w swoim mieście
Jego wielkość doceni lud w mądrości zbiorowej.
Nie potrzeba milczenia mącić fałszu mdłą nutą
Na kolana łajdaki, sypać popiół na głowę
Dziś możecie Go uczcić tylko wstydu minutą!

Marcin Wolski
  • 0

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja jeszcze z taką ciekawostką

Samolot Tu-204 rosyjskich linii Aviastar rozbił się w lesie, ok. kilometra od lotniska Domodiedowo pod Moskwą, na którym miał lądować. Na szczęście nikt nie zginął

Dołączona grafika

Na pokładzie było tylko ośmiu członków załogi. Nikt nie zginął, ale cztery osoby trafiły do szpitala, w tym dwie w stanie ciężkim.

fakt.pl

Użytkownik Tsukiyomi edytował ten post 18.04.2010 - 15:12

• 0

#504 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.
  • Tematów: 0

Napisano

No i?

Znowu - czy widzisz różnicę między wbiciem się na plecach, z prędkością 250km/h w ziemię, a przeszorowaniem brzuchem przy lądowaniu?
  • 1

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

RUMUŃSKIE MEDIA: PUTIN ZLIKWIDOWAŁ WROGÓW

Putin nie mógł zmarnować szansy zlikwidowania "takiej ilości wrogów" w jednym samolocie. Rozbicie się samolotu polskiego przywódcy Lecha Kaczyńskiego, na pokładzie którego znalezło się "wielu przedstawicieli antyrosyjskiego przywódctwa Polski", mogło być operacją likwidacyjną przgotowana przez rosyjskie służby specjalne. O możliwości podobnego przestepczego myslenia kierownictwa Rosji podano 13 kwietnia podała w swoim komentarzu agencja informacyjna Romanian Global News.

"Katastrofa lotnicza pod Smoleńskiem, w której zgineło 96 pasażerów w tym Prezdent Polski Lech Kaczyński ze wzgledu na najwyższy poziom przygotowania pilotów i współczesne wyposażenie, jest absolutnie niewytłumaczalna" - pisze Romanian Global News.

Agencja, powołując się na informację otrzymaną ze źródeł w Ministerstwie Obrony Polski, stwierdza, że w rosyjskiej bazie wojskowej były prowadzone ćwiczenia z bronią elektromagnetyczną, która może mieć wpływ na pracę silników i wyposażenia elektronicznego poszczególnych urządzeń.

Jeszcze nigdy nad terytorium Rosji, koło bazy wojskowej z bronią elektromagnetyczną nie znajdowało sie tak duzo wrogów na pokładzie jednego samolotu. To był przypadek, którego wysoki rangą KGB-esznik Władymir Putin nie mógł nie wykorzystać.

To podstawa filozofii rosyjskich specsłużb od czasów carskiej "Ochrany" do dnia dzisiejszego. Dla FSB, GRU i wywiadu zagranicznego to była wręcz rutynowa operacja, która w terminologii fachowej nazywa się "Likwidacją wojskowo-politycznych przywódców wrogiego państwa" - mówi się w komentarzu rumuńskiej agencji informacyjnej.

Zdaniem agencji, Moskwa liczyła, ze w samolocie bedą obydwaj bracia Kaczyńscy - Lech i Jarosław, jednakże ze względu na zły stan zdrowia matki drugi nie wsiadł na pokład. To był błąd, za który Moskwa bedzie płacić jeszcze bardzo długo, pisze agencja informacyjna.

"To porażka dla Rosji i szansa dla Polski. Z pewnością Jarosław Kaczyński zostanie kolejnym prezydentem Polski. On będzie wiedział, co się właściwie stało, a nie to co chciałaby przedstawić Moskwa" - kończy Romanian Global News.

Tłumaczenie: Jadwiga Chmielowska, korekta: Redakcja abcnet.
Źródło
  • 2

EpicFail.
  • Tematów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

!

co myślicie o tym?
  • 0

#507 Gość_Horror

Gość_Horror.

Napisano

Przesłuchałem to (bo nie ma tam nic do oglądania) i:
Ta Pani ma traumę dotyczącą samolotów. Przyśniło jej się w związku z tym zdarzenie katastrofy lotniczej. Wizyta Prezydenta w Katyniu była wałkowana w mediach od dawna. Wiedziała o tym i podświadomie uzewnętrzniła, a raczej jej mózg „z wizualizował”, jej fantazje. Jakoś tak to mogło wyglądać. Pewnie było tak też w przypadku innych katastrof, bo przyznam szczerze, że nie jestem w stanie zaakceptować innego wytłumaczenia.
Może na fenomen jej „specjalizacji” w lotnictwie miał wpływ film „Oszukać przeznaczenie” z 2000 roku. Obejrzała go w 2001 i to by się zgadzało. Wizje, jak sama twierdzi ma od około ośmiu lat.
  • 0

#508 Gość_Burnago

Gość_Burnago.

Napisano

Czy może ktoś wie dlaczego ciało Lecha Kaczyńskiego zostało przełożone do innej trumny?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zupełnie nie wiem czy istnieją jakieś przepisy określające takie poczynania, dlatego pytam, czy nie ma w tym niczego nienormalnego. O ile wiem w mediach o tym nie wspomniano, chyba, że coś przeoczyłem.
  • 0

Niedowiarek.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Domyślam się, że po prostu dlatego, że pierwsza trumna jest rosyjską trumną, która miała służyć tylko przywiezieniu prezydenta do kraju, natomiast jasna trumna była zamówiona przez rodzinę prezydenta, gdyż była dla nich odpowiednia i taką uważali za najbardziej stosowną.
  • 0

#510 Gość_Horror

Gość_Horror.

Napisano

@ Niedowiarek

Dokładnie. W innym przypadku byłyby podejrzenia, że Rosjanie mieli już przy sobie trumnę docelową:)
Czasami zwłoki z zagranicy są przewożone w, nazwę je „blaszakach”. Trumna taka jest wersją transportową, mającą jak najlepiej zabezpieczyć zwłoki. Tutaj nie wypadało.
Nowa trumna to oczywistość.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych