Skocz do zawartości

Katastrofa samolotu prezydenta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
743 odpowiedzi w tym temacie

#526 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.
  • Tematów: 0

Napisano

- dlaczego to Rosja decyduje o przebiegu śledztwa

Bo zdarzyło się to u nich

- dlaczego polscy śledczy nie są dopuszczani do wszystkich aspektów śledztwa
- dlaczego czarne skrzynki są w rękach Rosjan (ciągle ich nie otrzymaliśmy!)
J/W - mamy otrzymać 'raporty' z treści skrzynek

- dlaczego po katastrofie pojawiały się sprzeczne / nieprawdziwe informacje ze strony rosyjskiej
Moim zdaniem, to wina mediów które prześcigały się w podawaniu różnych newsów

- dlaczego nie powołaliśmy międzynarodowej komisji śledczej

Tego już nie wiem ;)
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zdjęcia z katastrofy.

Uwaga - ostrzeżenie o drastyczności niektórych fotografii. Odwiedzający przegląda na własną odpowiedzialność.

http://fotki.yandex....bbc-77/http://?
  • 0

#528 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

Te zdjęcia da się powiększyć?

edit:
Dobra, mam

Użytkownik Razor edytował ten post 21.04.2010 - 19:04

• 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zdjęcia z katastrofy.

Uwaga - ostrzeżenie o drastyczności niektórych fotografii. Odwiedzający przegląda na własną odpowiedzialność.

http://fotki.yandex....bbc-77/http://?

Jak jeszcze ktos napisze o braku cial... moze co nie ktorym trzeba jeszcze pozaznaczac???
Sorry Eru ale te zdjecia nie byly potrzebne...
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Te zdjęcia da się powiększyć?

Tak, bo to oryginały. В другом размере - powiększenie

Smutna prawda.
  • 0

#531 Gość_Horror

Gość_Horror.

Napisano

Sorry Eru ale te zdjecia nie byly potrzebne...

A moim zdaniem były potrzebne (choc tragiczne). Są dobrej jakości i pomimo to trzeba się dobrze wpatrzyć.
Zadziwiające jest więc to, że co poniektórzy, na tak beznadziejnej w porównaniu do tych zdjęć jakości filmikach, widzą tak wiele szczegółów. Jak kierunek dymu z pistoletu,... chociażby.
  • 1

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Smutna prawda.

Nie mam odwagi powiększyć zdjęć, zrobiłam to tylko z tymi, z wrakiem ułożonym na płycie lotniska, już mnie dziwne uczucia ogarniają, ten ogrom zniszczeń działa na moją psychikę. Mam wrażenie że jak się będę tym zdjęciom przyglądać, to zobaczę co się wydarzyło.
  • 0

#533 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

Czy dobrze widzę ciało kobiety? (zdjęcie DSC000398.jpg)

Użytkownik Razor edytował ten post 21.04.2010 - 19:22

• -1

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam wrażenie że jak się będę tym zdjęciom przyglądać, to zobaczę co się wydarzyło.

Widać tam bardzo wiele. Moim zdaniem takie obrazy choć przerażające powinno się puszczać po wiadomościach zamiast ogłupiających programów, to by ostudziło trochę zapędy do protestów i kłótni polityków.
  • 1

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mam wrażenie że jak się będę tym zdjęciom przyglądać, to zobaczę co się wydarzyło.

Widać tam bardzo wiele. Moim zdaniem takie obrazy choć przerażające powinno się puszczać po wiadomościach zamiast ogłupiających programów, to by ostudziło trochę zapędy do protestów i kłótni polityków.

Eury tylko powiedz mi ilu jest na tylu madrych, zeby po obejrzeniu zamilknac nad swoja glupota??? Widzisz juz teraz czesc osob oglada zdjecia zadajac pytania: "czy to kobieta"...
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Są ludzie dla których nawet najbardziej drastyczne zdjęcia, lub ukazujące w całości bieg wydarzeń nie będą wystarczającym dowodem na to co zaszło. Jedni patrzą na to jak na coś sensacyjnego, ja patrzę i widzę co się stało, na dodatek odczuwam to co czuli ludzie w trakcie wypadku. Może to bujna fantazja, ale jestem przekonana że nie tylko.
  • 0

#537 Gość_Horror

Gość_Horror.

Napisano

I jeszcze w kwestii ciał, ofiar katastrofy:

Zidentyfikowano już wszystkie ofiary prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem. Taką informację podaje agencja RIA Nowosti powołując się na rzeczniczkę rosyjskiego ministerstwa zdrowia. Informację tę potwierdziła obecna w Moskwie polska minister zdrowia Ewa Kopacz.

źródło

• 0

#538 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

Eury tylko powiedz mi ilu jest na tylu madrych, zeby po obejrzeniu zamilknac nad swoja glupota??? Widzisz juz teraz czesc osob oglada zdjecia zadajac pytania: "czy to kobieta"...

Chyba zdjęcia zostały podane tutaj, by poddać je 'jakiejś analizie'. Jeśli Cię przerażają, czy uważasz, że to nie ludzkie - ok, masz do tego prawo. Jednak nikt nie zmusza Cię do brania w tym udziału.

Rozumiem, że mój post był troszkę kontrowersyjny - proszę bardzo, minusujcie - co mi zależy? Generalnie miałem zadać inne pytanie, które stanowiłoby próbę odgadnięcia kto jest na tym zdjęciu, ale uznałem, że nikt nie będzie w stanie podjąć się identyfikacji (m.in: ze względu na osoby takie jak Ty...)

Użytkownik Razor edytował ten post 21.04.2010 - 20:28

• 1

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chyba zdjęcia zostały podane tutaj, by poddać je 'jakiejś analizie'. Jeśli Cię przerażają, czy uważasz, że to nie ludzkie - ok, masz do tego prawo. Jednak nikt nie zmusza Cię do brania w tym udziału.

Rozumiem, że mój post był troszkę kontrowersyjny - proszę bardzo, minusujcie - co mi zależy? Generalnie miałem zadać inne pytanie, które stanowiłoby próbę odgadnięcia kto jest na tym zdjęciu, ale uznałem, że nikt nie będzie w stanie podjąć się identyfikacji (m.in: ze względu na osoby takie jak Ty...)

Link do zdjec jest po to aby miedzy innymi uciac spekulacje dotyczace braku cial... a nie po to zeby analizowac kto na nich jest...

Teraz co do mojej osoby i przerazenia jakie maja wywolywac te zdjecia, zapewniam Cie, ze widzialem w zyciu duzo gorsze rzeczy ale nie naleze do grona tych ludzi, ktorzy pierwsi biegna zobaczyc, rozbryzgane, zwloki skoczka z wiezowca, raczej naleze do tych ktorzy dzwonia gdzie trzeba. Zapewaniam Cie, ze ludzi dzwoniacych jest znacznie mniej niz gapiow, o czym juz wielokrotnie sie przekonalem...

Co do identyfikacji zwlok to przepraszam Cie bardzo, co ona ma miec niby na celu??? Rozwiazuje jakias TS czy jak?, zastanow sie chlopie co piszesz. Wyobraz sobie ze sa tam np. Twoi rodzice, chcialbys zeby wszyscy zastanawiali sie gdzie podziala sie noga Twojej mamy??? Troche pokory przed bliskimi tych zmarlych osob, to ze internet pozwala nam ogladac wszystko to nie znaczy, ze nie nalezy powiedziec sobie stop.

Po drugie identyfikacja juz zajmuja sie odpowiednie osoby, w sumie to juz skonczyly...

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 21.04.2010 - 20:43

• 1

gibon83.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Razor, chyba wiesz czym skończyła się "analiza" wiadomego filmiku i co za głupoty ludzie wypisywali. Niech te zdjęcia mają wartość poglądową, bez bawienia się w ekspertów od identyfikacji ciał.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych