Jak to co by im to dało? A jeśli ktoś jakimś cudem przeżył? Te 15 minut mogłyby życie uratować komuś.I co by im dało to 15 minut?
Napisano 23.04.2010 - 13:51
Jak to co by im to dało? A jeśli ktoś jakimś cudem przeżył? Te 15 minut mogłyby życie uratować komuś.I co by im dało to 15 minut?
Napisano 23.04.2010 - 13:56
Użytkownik Razor edytował ten post 23.04.2010 - 13:57
Napisano 23.04.2010 - 14:17
To pocięcie i porozrywanie jest dla mnie dosyć wątpliwe, ale eksperci orzekli, ze tak było, to się nie będę kłóciłWiesz co się dzieje z osobą zapiętą w pasy przy prędkości ponad 200 km/h? Zostaje pocięta w miejscu pasów - chociaż nie zawsze do tego dochodzi, ale zazwyczaj tak się to kończy. Zresztą samo ciśnienie ich porozrywało...
Użytkownik Illurico edytował ten post 23.04.2010 - 14:23
Napisano 23.04.2010 - 16:01
Nie w temacie ale pytasz:Swoją drogą, był pewien człowiek, którzy przeżył przeciążenie rzędu 200g uderzając swoim samochodem w mur przy prędkości 200 km/h. Był kierowcą wyścigowym bodajże, (może ktoś to kojarzy?) więc nie mów, ze nikt tej katastrofy nie mógł przeżyć.
Napisano 23.04.2010 - 16:14
Napisano 23.04.2010 - 16:19
Napisano 23.04.2010 - 16:34
Wiem, o tym, ale to są wypowiedzi ekspertów. Prawdy nie znamy i choć prawdopodobieństwo przeżycia uderzenia było niewielkie, to jednak było. Dlatego napisałem, że jakimś cudem ktoś mógł to przeżyć i potem nie doczekawszy się pomocy, zwyczajnie umarł.
Użytkownik Ironmacko edytował ten post 23.04.2010 - 16:52
Napisano 23.04.2010 - 16:40
To czy ktoś przeżył chyba nie jest takie istotne. Przez te 15 minut mogli zatrzeć ślady zamachu.
Czuję że będzie wojna z Rosją...
Dlaczego przez te 2 tygodnie Tusk ani razu nie wypowiedział się w sprawie przyczyn katastrofy? Co to oznacza? Przygotowywuje siebie na chwilę, w której przekaże Polakom że to był zamach?
Napisano 23.04.2010 - 16:46
Jaka wojna. Kto miałby ją wypowiedzieć? Internauci ? Już widzę Tuska jak leci z szabelką na Moskwę
Taka opcja byłaby gdyby były twarde dowody zaraz po katastrofie, teraz już jest "posprzątane"
Napisano 23.04.2010 - 16:54
To czy ktoś przeżył chyba nie jest takie istotne. Przez te 15 minut mogli zatrzeć ślady zamachu.
Czuję że będzie wojna z Rosją...
Dlaczego przez te 2 tygodnie Tusk ani razu nie wypowiedział się w sprawie przyczyn katastrofy? Co to oznacza? Przygotowywuje siebie na chwilę, w której przekaże Polakom że to był zamach?
Jaka wojna. Kto miałby ją wypowiedzieć? Internauci ? Już widzę Tuska jak leci z szabelką na Moskwę
Taka opcja byłaby gdyby były twarde dowody zaraz po katastrofie, teraz już jest "posprzątane"
Napisano 23.04.2010 - 17:14
Wątpliwości to ja mam co do umiejętności odbioru wiadomości.czy ktos ma jeszcze watpliwosci, ze kwestia przezycia to kategoria CUDU...
Napisano 23.04.2010 - 17:16
Ehh, nie mam sił do was...
Wielu ekspertów lotniczych wypowiadało się, że wszyscy zginęli praktycznie od razu przy uderzeniu - fizyki i jej praw nie oszukasz.
Author of the video seen by everyone by now: Andrei Menderey has been stabbed near the Ukrainian capital of Kiev last Thursday, April 15, 2010, and transported in critical condition to the hospital in Kiev. On April 16,2010, two unidentified individuals unplugged him from life support system and stabbed him 3 more times. Andrei was pronounced dead that afternoon.
Wystrzał naboju w rozgrzanym magazynku brzmiałby jak wystrzał z kapiszona i do tego potrzeba jeszcze bardzo wysokiej temperatury, a tam wyraźnie widać że prawie nie ma ognia
Zarówno media, prokuratura, jak i elity polityczne w żaden sposób nie chcą odpowiedzieć na dręczące nas pytania, bądź też: nie mogą na nie odpowiedzieć. Krótko mówiąc: oni mają nas chyba za durniów, dlatego tym bardziej trzeba naciskać na wyjaśnienia i odpowiedzi. Nie możemy dopuścić do tego, aby prawdę o tym wydarzeniu ujrzało dopiero pokolenie naszych wnuków. Jesteśmy winni zmarłym osobom dochodzenia do prawdy. Jesteśmy także winni zmarłym to, aby przekazywać żyjącym ich dziedzictwo.
Napisano 23.04.2010 - 17:31
Napisano 23.04.2010 - 17:36
Dobrze policzyłeś, ale trzeba jeszcze zwrócić uwagę, że samolot rozleciał się na kawałki. Zatem nie jest powiedziane, że droga "hamowania" każdego z pasażerów była taka sama. Poza tym samolot nie trafił w ziemię pionowo, ale pod kątem i musiał wytracić energię. Moim zdaniem jest pewne prawdopodobieństwo, że cześć pasażerów "wyhamowała" z mniejszym przyspieszeniem, właśnie dlatego, że samolot, jak napisałeś, rozsmarował się po ziemi. Teoretycznie wystarczyło by 12-15 metrów, choć te obliczenia nie są w ogóle miarodajne, a jedynie szacunkowe, bo liczymy wartość średnią.Policzm jakiemu przeciazeniu mogli byc poddani pasazerowie feralnego samolotu. Do obliczen przyjmujemy:
V-250km/h (to jest chyba wartosc zanizona, samolot przyspieszal)
S-3metry (pomijam w obliczeniach sily dodatkowe i przesuniecia wzgledem terenu (czyt: rozsmarowanie samolotu na Ziemi) wplyw tych sil ma znaczenie dla kazdego pasazera siedzacego dalej niz miejsce styku samolotu z Ziemia. Czyli moje obliczenia dotycza np. pilotow:
Wzor
a=v^2/2s
Czyli mamy okolo 80G
Użytkownik Illurico edytował ten post 23.04.2010 - 17:41
Napisano 23.04.2010 - 17:53
Dobrze policzyłeś, ale trzeba jeszcze zwrócić uwagę, że samolot rozleciał się na kawałki. Zatem nie jest powiedziane, że droga "hamowania" każdego z pasażerów była taka sama. Poza tym samolot nie trafił w ziemię pionowo, ale pod kątem i musiał wytracić energię. Moim zdaniem jest pewne prawdopodobieństwo, że cześć pasażerów "wyhamowała" z mniejszym przyspieszeniem, właśnie dlatego, że samolot, jak napisałeś, rozsmarował się po ziemi. Teoretycznie wystarczyło by 12-15 metrów, choć te obliczenia nie są w ogóle miarodajne, a jedynie szacunkowe, bo liczymy wartość średnią.Policzm jakiemu przeciazeniu mogli byc poddani pasazerowie feralnego samolotu. Do obliczen przyjmujemy:
V-250km/h (to jest chyba wartosc zanizona, samolot przyspieszal)
S-3metry (pomijam w obliczeniach sily dodatkowe i przesuniecia wzgledem terenu (czyt: rozsmarowanie samolotu na Ziemi) wplyw tych sil ma znaczenie dla kazdego pasazera siedzacego dalej niz miejsce styku samolotu z Ziemia. Czyli moje obliczenia dotycza np. pilotow:
Wzor
a=v^2/2s
Czyli mamy okolo 80G
Użytkownik Ironmacko edytował ten post 23.04.2010 - 18:12
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych