Skocz do zawartości

Katastrofa samolotu prezydenta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
743 odpowiedzi w tym temacie

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Dzięki za minusa.
To jest przejaw tolerancji.
Uważam że bez względu czy podobała mi się opcja polityczna prezydenta, należy mu się szacunek, żałoba narodowa. W czym rzecz? Ze mam inne zdanie ? Kurcze co za poprawność ... Zgodność, równość ? brak własnych poglądów ?
Kurcze ... co za ludzie.

Uważam że Prezydentowi należy się żałoba narodowa, uważam że był zachowawczy, konserwatywny, wstecznicy w swych poglądach.

Może jeszcze parę minusów ... mam jeszcze parę plusów. Podpisz się pod minusem.
  • 5

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bardzo, bardzo przykre wydarzenie...Śmierć każdego człowiek jest tragedią, wtedy przestają liczyć się sympatie i antypatie.

A tym, którzy bezczelnie lansują się w tym temacie-sobą i swoimi teoriami, radziłabym po prostu zamilczeć. To jest bardzo niesmaczne i bardzo nie na miejscu w tym momencie. I pisze to też do tych, którzy zaczną uprawiać swoje ideologiczne gierki, tutaj każdy ma prawo pisać, byleby pisał mądrze.

Aidil gdzie masz tego minusa? zaraz się wyrówna

Użytkownik livin edytował ten post 10.04.2010 - 10:45

• 1

Makbet.

The truth is out there

• Tematów: 93
  • Artykułów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy Premier już się wypowiadał w tej sprawie? Chociaż faktycznie to teraz główne stanowisko w państwie pełni marszałek sejmu.

Płakał i zwołał nadzwyczajne posiedzenie rządu, na którym zapewne się wypowie.
  • 0

Oomek.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mnie tylko zaczyna zastanawiać. Cały kraj jechał na Kaczyńskiego (były nawet sygnatury o tym, kiedy kończy kadencje).... Ciekawe co Ci ludzie teraz czują. Osobiście, chociaż nie przepadałem zbytnio za tym człowiekiem, trzeba wziąć do głowy, że był jednak głową państwa, i to państwo go wybrało i należy mu się jako taki szacunek.

PS.
Mija 70 rocznica wydarzeń w Katyniu, a nasz samolot z ekipą rządu rozbija się na ruskich ziemiach.

Już Ci mówię co czują, mają mieszane uczucia tak jak ja na przykład. Głupi to stan muszę przyznać, trochę mi za to wstyd.
  • 0

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do śledztwa. Mam włączony TVN24 na boku, mówili tam jakiś czas temu, że będzie zarówno rosyjskie jak i polskie śledztwo w tej sprawie.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zdarzenie doczekało się już swojej strony na wikipedii: http://en.wikipedia....ce_Tu-154_crash

Zaktualizowano też stronę o Lechu Kaczyńskim: http://en.wikipedia....Lech_Kaczyński
  • 0

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Aidil już w tym temacie mogłaś sobie darować żale, o reputacji, albo chociaż editnąć posta. I nie - to nie ja dałem Ci minusa.

Co do listy, którą zamieściłem, to:

Pan Jerzy BAHR Ambasador RP w Federacji Rosyjskiej

żyje i wypowiada się w telewizji. Rzecz jasna samolotem nie leciał. Nie wiem skąd ta nieścisłość, ale należało się sprostowanie.

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 10.04.2010 - 11:04

• 1

Defibrylator.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To straszne. Zginęła elita - tak jak kilkadziesiąt lat temu w Katyniu... Boję się co teraz stanie się z Polską. Czy "ktoś" (ruscy) nie będą próbowali tego jakoś wykorzystać? To świetna okazja zaatakować takie zdezorganizowane państwo. Wiem, może przesadzam, ale jeśli ktoś miałby kiedyś zaatakować Polskę, to z pewnością zrobiłby to teraz.
  • 0

Patrolinho.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

http://wiadomosci.ga..._ladowanie.html
Dla wszystkich którzy snują teorie konspiracyjne może warto przeczytać to ochłoniecie trochę...
  • 0

mortyr.
  • Tematów: 46
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Osobiście uważam, że ta katastrofa to jakieś przeznaczenie, że tak musiało być, jakaś siła wyższa zadziałała.
To raczej nieprzypadkowe, że ginie większość ważnych ludzi w jednym państwie.
Bez wątpienia to jest wydarzenie, które zmieni sporo w naszym kraju i przekonamy się o tym w najbliższych miesiącach.
  • 2

hubiii p.
  • Tematów: 7
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

tragedia ;( , nie trawie politykow, ale zgineli ludzie .. nasi rodacy,
az boje sie pomyslec jakie to moze miec konsekwencje dla naszego kraju, czy dotknie bezpośrednio, nas szarych ludzi ? w rzadzie bedzie jakas roszada pewnie.. masakra
[*]
  • 0

dżek.

Muzyka Śnieżnych Pól

• Tematów: 280
  • Artykułów: 39
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Yawgmoth, dlatego właśnie czekajmy na oficjalną istę, która pojawi się na stronie MSZ, narazie to tylko gdybanie.. podobno jedna osoba, która miała lecieć nie wsiadła do samolotu, być może właśnie Pan Bahr.

przeznacznenia nie da się oszukać, najpierw zabrano nam w katyniu całą inteligencję teraz rodziny tych ofiar i najwyższych urzędników RP.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Będą przyspieszone wybory. Obowiązki głowy państwa w rękach marszałka Komorowskiego
ps, PAP, Reuters 2010-04-10, ostatnia aktualizacja 8 minut temu

- Z powodu śmierci prezydenta Lecha Kaczyńskiego zostaną ogłoszone przyspieszone wybory - powiedział rzecznik rządu, Paweł Graś. Obowiązki głowy państwa tymczasowo przejmuje marszałek Sejmu

- Tak. Będą przyspieszone wybory (prezydenckie). Tak wynika z prawa i konstytucji. Marszałek Bronisław Komorowski już automatycznie przejął obowiązki prezydenta - powiedział Reuterowi Graś.

W razie śmierci prezydenta obowiązki głowy państwa tymczasowo przejmuje marszałek Sejmu - wynika z art. 131 konstytucji. Nowe wybory prezydenckie powinny się odbyć najpóźniej w ciągu dwóch i pół miesiąca.

źródło
  • 0

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Osobiście uważam, że ta katastrofa to jakieś przeznaczenie, że tak musiało być, jakaś siła wyższa zadziałała.
To raczej nieprzypadkowe, że ginie większość ważnych ludzi w jednym państwie.
Bez wątpienia to jest wydarzenie, które zmieni sporo w naszym kraju i przekonamy się o tym w najbliższych miesiącach.

+1 To chyba nigdy sie nie wydarzyło w dziejach świata.

Wieczne odpoczywanie racz Im dać Panie, a światłość wiekuista niechaj Im świeci.
  • 3

Smok.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Skaczę po serwisach informacyjnych, na CNN w komentarzach każdy mówi o sabotażu... oczywiście to tylko domysły.
Nic nie twierdzę, oddaję szacunek zmarłym, lecz boję się też o swoją przyszłość.
Czy to nie dziwne, tak znaczna część rządu na jednym samolocie, który uległ katastrofie?
Przecież wiemy, że takie katastrofy częste nie są.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych