Skocz do zawartości

Katastrofa samolotu prezydenta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
743 odpowiedzi w tym temacie

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Eury - zlikwiduj + i - w tym temacie.

Dzięki.
  • 0

hitman.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie, to jest trochę nie do pomyślenia, żeby tyle ważnych osobistości, w tym głowa państwa leciała jednym samolotem. Nie wiem, jakie są procedury, bo się na tym nie znam, ale dla mnie to była lekkomyślność. A co by było, gdyby leciał z nimi premier, wraz ze swoim rządem i również zginął? Wiem, że to nie pora na takie przemyślenia, ponieważ zginęli ludzie i jest to wielka tragedia, ale według mnie należały by się nad tym zastanowić, aby w przyszłości nie zdarzyło się coś podobnego.
  • 0

Smok.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co do zastepcy prezydenta, sam zaraz po wydarzeniu przewertowałem konstytucję.
Art 131 o tym mówi...
Prezydenta w nadzwyczajnych sytuacjach zastępuje Marszałek Sejmu, zaś gdy ten nie może sprawować ten funkcji sprawuje ją Marszałek Senatu.

Czy wie ktoś, co się dzieje, gdyby M. Senatu nie mógł sprawować tej funkcji?
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przeraża mnie to, nie wiem jak na pokładzie jednego samolotu, znalazło się tyle znaczących dla kraju osób.
Z osób które nie wsiadły na pokład to nie Pan Bahr(nie miał lecieć tym samolotem) bo rzecznik MSZ- tu podał nazwisko i była to kobieta niestety nazwiska nie pamiętam.
  • 0

kapuchy.
  • Tematów: 10
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wielka tragedia która implikuje bardzo różne możliwości na przyszłość...
Przede wszystkim należy oddać szacunek tym, którzy zginęli i ich rodzinom, bez względu na poglądy i zapatrywania.

A później przyjdzie czas na zastanowienie się nad skutkami i co one mogą ze sobą nieść dla całego narodu.
  • 2

Opiart.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeśli nie ma Marszałka Sejmu, ani Senatu. Sejm lub Senat wybiera nowego i to on rządzi.
  • 0

Smok.
  • Tematów: 11
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale artykuł 125.

W sprawach o szczególnym znaczeniu dla państwa może być przeprowadzone referendum ogólnokrajowe.
Referendum ogólnokrajowe ma prawo zarządzić Sejm bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów lub Prezydenta RP za zgodą Senatu wyrażoną bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby senatorów.

Tak więc jeśli nie ma Marszałka Sejmu i Senatu, są oni powoływani na referendum ogólnokrajowym, jeżeli się nie mylę.
  • 0

#83 Gość_Dolg

Gość_Dolg.
  • Tematów: 0

Napisano

wiecie kto to Nycz? ten co miał zostać prymasem a nie został bo na Polskę donosił a teraz zgrywa patriotę.
Polska jest osłabiona , po utracie czołowych generałów i innych. Obawiam się że inne kraje mogą teraz z naszym pod grozbą kary negocjować jakieś niekorzystne dla nas warunki.Ciekawi mnie czy Pawlak umarł , on tą umowę o gaz łupkowy jakby napędzał.
Od oficera MP , że mają już nowego generała wybrać.
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pomyślałem sobie, że może to był jakiś znak abyśmy my Polacy przestali kłócić się, poróżniać się, a podali sobie rękę i działali wspólnie.

Byłem naprawdę głęboko poruszony gdy dowiedziałem się o tej tragedii. Niestety odeszli ludzie jak wspomniał Aton, którzy byli prawdziwymi patriotami.
  • 1

Hajime.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Czasem bardzo łatwo zdystansować się od polityki i polityków, mimo to człowiek prawie cały czas widzi Ich w telewizji, czyta Ich wypowiedzi. Czasem ma się uczycie jakby się Ich znało. Olbrzymia tragedia. Po raz kolejny tracimy w tym rejonie elity...

Użytkownik Hajime edytował ten post 10.04.2010 - 11:40

• 0

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tragedia o niewyobrażalnych rozmiarach. Ginie prezydent, ginie całe dowództwo wojskowe. Myślę, że trzeba przynajmniej na razie porzucić spekulacje co do przyczyn, choć one oczywiście nasuwać się będą, bo trudno nie zauważyć możliwych przyczyn katastrofy. Nadal brak jest ustaleń dotyczących listy ofiar, jest ona korygowana. Trzeba utrzymać dystans do podawanych przez media informacji, to na razie szum z którego dopiero wieczorem wyłonią się jakieś konkretne, pewne informacje.

Kaczyńskiego nie każdy popierał, nie każdy lubił, jednak teraz nie czas, ani nie miejsce na ocenianie jego pracy. Zginęli ludzie.
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

[*]
  • 0

#88 Gość_Dolg

Gość_Dolg.

Napisano

Podobnie z tym ,że Putin jest dowódca grupy badawczej. Przecież do czasu dotarcia polskiej gr. badawczej tam już nic nie będzie, dane z czarnej skrzynki usuną impulsem elektromagnetycznym.Oczywiście o ile to Rosja.

Teraz wszyscy są skupieni na modlitwach i tym co się właściwie stało i nie będę śledzić tak dokładnie tego co się dzieje w kraju. Drodzy koledzy radził bym wam teraz dokładnie śledzić polskie nowe umowy , czy ustawy.Jedno wam powiem. To nie masoni. O ile był to nieszczęśliwy wypadek. Jak nie , to nie wyszło z inicjatywy masonerii.
  • 1

#89 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Mim zdaniem nie ma co doszukiwać się teori spiskowych.

Żadnej hipotezy nie należy odrzucać na tym etapie.
  • 0

BadBoy.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ogromny szok.. kilka razy przeglądałem onet zanim dotarły do mnie nagłówki artykułów.. powtórka z Katynia w rocznicę Katynia? Mówcie co chcecie, nie wierze w takie wypadki i przypadki. Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych