Skocz do zawartości

Katastrofa samolotu prezydenta

• Please log in to reply
743 replies to this topic

Kozakiewicz.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Chcę jeszcze dodać to, że to lotnisko zastępcze (wojskowe) nie jest przystosowane do lądowań dla takich samolotów, jakim leciał Prezydent z załogą a tam przecież byli odesłani. Skonfiskowano także wszystkie zdjęcia jakie robiono w miejscu katastrofy. Dziwi mnie też ta "dobroć" Putina kiedy stał u boku Tuska kilka dni temu...Jakby wiedział... Ok, już nie spekuluję. Po prostu ciśnie mi się na myśl wszystko, co możliwe...Zły jestem, że znów Polska krwawi. [*].
  • 0

butibu.
  • Tematów: 20
Reputacja

Napisano

Patrzymy na tworzącą się historię.
Tylko po co do Katynia leciał : prezes Polskiego Komitetu Olimpijskiego Piotr Nurowski ?
Co ma komitet olimpijski do Katynia ?
A po co tam leciał: Prezes NBP Sławomir Skrzypek ?
NBP ma się do Katynia, jak placek do wiatraka.
  • 0

Garry.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zły jestem, że znów Polska krwawi. [*].

Polska straciła Prezydenta oraz całe dowództwo wojskowe. Parlamentarzyści oraz szefowie najważniejszych instytucji państwowych. Krwawi to mało powiedziane...
  • 0

redfive.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chcę jeszcze dodać to, że to lotnisko zastępcze (wojskowe) nie jest przystosowane do lądowań dla takich samolotów, jakim leciał Prezydent z załogą a tam przecież byli odesłani. Skonfiskowano także wszystkie zdjęcia jakie robiono w miejscu katastrofy. Dziwi mnie też ta "dobroć" Putina kiedy stał u boku Tuska kilka dni temu...Jakby wiedział... Ok, już nie spekuluję. Po prostu ciśnie mi się na myśl wszystko, co możliwe...Zły jestem, że znów Polska krwawi. [*].

Żyjesz w wyimaginowanym świecie. Miejsce katastrofy zawsze jest pod specjalnym nadzorem i zabrania się zdjęć. Nie szukaj taniej sensacji.
Po za tym dodajesz niepotrzebne spekulacje.
Poczekaj trochę i śledź wydarzenia.
  • 3

frosti.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Polska straciła Prezydenta oraz całe dowództwo wojskowe. Parlamentarzyści oraz szefowie najważniejszych instytucji państwowych. Krwawi to mało powiedziane...

Spokojnie, w kolejce od dawna czeka ponad 1000 osób żeby ich zastąpić.
  • 0

sharpMarv.
  • Tematów: 14
Reputacja

Napisano

EDIT: Miał lecieć podobnież Jaruzelski, ale nie poleciał. Nie wysuwam póki co wniosków. Pomyślimy nad tym za jakiś czas.

Fajnie zagrane - sugerowanie nie wyciagania wnioskow prowadzi do wyciaganaia wnioskow - Twoja wypowiedz jednoznacznie zmierza do stwierdzenia "komuch Jaruzeliski zostal ostrzezony" tak? No wiec NIE. Jaruzeliski mial leciec do rosji ale chyba 8 maja na obchody zwyciestwa nad nazistami a nie z powodu zbrodni katynskiej. Czyli mial leciec na calkiem inna uroczystosc.
  • 0

slaine.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Patrzymy na tworzącą się historię.
Tylko po co do Katynia leciał : prezes Polskiego Komitetu Olimpijskiego Piotr Nurowski ?

kazdy chce sie pokazac na jakis wiekszych uroczystosciach
  • 0

#128 Gość_Bayakus

Gość_Bayakus.

Napisano

Innego końca świata nie będzie, innego końca świata nie będzie.
  • 1

Sandra.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tak apropo Jackowskiego i jasnowidzenia, pozwolę sobie tutaj to zostawić - http://www.samosia.p...cholery_uwierzy (najlepsza odpowiedź), robi wrażenie.

O ku*wa:

gość [05.01.10, 15:06]
" Jezeli mi nie wierzycie, to zapamietajcie moje słowa, ŻE W KWIETNIU TEGO ROKU OGŁOSZONA BEDZIE ŻAŁOBA NARODOWA.
W LIPCU ZNOWU, a WE WRZESNIU UMRZE KTOS BARDZO ZNANY i CENIONY! "

Zaczynam się bać.
  • 0

Matixus.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak apropo Jackowskiego i jasnowidzenia, pozwolę sobie tutaj to zostawić - http://www.samosia.p...cholery_uwierzy (najlepsza odpowiedź), robi wrażenie.

Dobra, troche się wystraszyłem... Ale jednak ta osoba mogła po prostu zgadywać.. Ja mogę na przykład powiedzieć, że w sezonie 2011 Kubica zostanie mistrzem świata. Jeśli się tak stanie, uznacie mnie za proroka? Nie, powiecie że mam szczęście. Wydaje mi się że ta osoba, też miała szczęście i po prostu trafiła na ten kwiecień. Aby się upewnić musimy poczekać sobie do lipca, jeśli okaże się że to prawda - zwracam honor.

A co do tematu:

Ludzie są dziwni. Ile razy widziałem jak ktoś wyśmiewa, obgaduje naszego prezydenta, a tu co? Wszyscy wielka żałoba, co to się nie stało.. Ogólnie na mnie to nie robi jakiegoś dużego wrażenia.. Nie lubiłem go i nie polubie go po śmierci.. Mówcie co chcecie. Może przynajmniej teraz coś się ruszy w Polsce.

Użytkownik Matixus edytował ten post 10.04.2010 - 14:00

• 1

Garry.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie są dziwni. Ile razy widziałem jak ktoś wyśmiewa, obgaduje naszego prezydenta, a tu co? Wszyscy wielka żałoba, co to się nie stało.. Ogólnie na mnie to nie robi jakiegoś dużego wrażenia.. Nie lubiłem go i nie polubie go po śmierci.. Mówcie co chcecie. Może przynajmniej teraz coś się ruszy w Polsce.

Tu nie chodzi o lubienie. Ja się założę, że 80% tych co nie lubili go wcześniej nadal go nie lubi. Tu chodzi o szacunek. Nie tylko dla niego.
  • 2

#132 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Tego to też nie rozumiem, chyba sama chęć polatania tu i tam nie jest wystarczającym argumentem żeby wozić się gdzie popadnie.
Możliwe, że gdyby nie ta tragedia to w ogóle byśmy się nie dowiedzieli o ich eskapadzie.
Niestety, ale zapłacili za to najwyższą z możliwych cen, czyli swoim życiem.

Użytkownik osiris edytował ten post 10.04.2010 - 14:03

• 0

Matixus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tu nie chodzi o lubienie. Ja się założę, że 80% tych co nie lubili go wcześniej nadal go nie lubi. Tu chodzi o szacunek. Nie tylko dla niego.

Napisałem, że ja go nie lubiłem... A poza tym mówisz o szacunku, a ja o jego braku.. Wcześniej ludzie go nie szanowali, śmiejąc się z niego. Teraz po jego śmierci nagle ludzie zaczęli okazywać mu szacunek? No sorry...
  • -1

Garry.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Napisałem, że ja go nie lubiłem... A poza tym mówisz o szacunku, a ja o jego braku.. Wcześniej ludzie go nie szanowali, śmiejąc się z niego. Teraz po jego śmierci nagle ludzie zaczęli okazywać mu szacunek? No sorry...

Zawsze tak jest. Nie mówię, że to dobrze ale tak to bywa że człowiek jest najczęściej doceniany dopiero po śmierci.
  • 0

Matixus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niby masz trochę racji, weźmy na to Kopernika..
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych