"wolę pro PiSowską TVP niż wszystkie media uwielbiające jedynie słuszną linię polityczną"
Sam sobie przeczysz. Gratuluję pomyślunku (sarkazm). Jeśli to są twoje podstawowe źródła informacji to cię wyśmiewam. Wielki mędrzec się znalazł który czerpie info z jednego źródła. Z tego co napisałeś wnioskuję, że ogladasz tylko tvp i czytasz te brednie ze stron spiskowych, więc sorry ale to nie jest poziom do dyskusji. Obejrzyj sobie chociaż wystąpienia pozostałych kandydatów na prezydenta na youtube i wtedy zobaczysz jak bardzo jesteś manipulowany. Korwin Mikke chyba najdobitniej to wykazał, więc polecam jego filmik o mediach.
Baza amerykańska niewątpliwie jest pewnym plusem, ale to że w obliczu zagrożenia oni się nie wycofają tylko ściągną posiłki to tylko niepisana umowa. Nie ma na to żadnych gwarancji, jak również nie ma ważnych wymiernych korzyści.
"jak nasze towary strumieniami szły na wschód heh aż się łezka w oku kręci na wspomnienie widoku półek sklepowych z samym octem"
I znów popadam w śmiech. Widocznie masz problem z kojarzeniem i rozumieniem tekstów pisanych w kontekście. Czy ja gdzieś napisałem coś o komunie? Nie. Więc po co w ogóle mówisz o tym okresie w tym kontekście? Widać że nie rozumiesz zasad ekonomii kapitalistycznej w demokracji dlatego głosisz takie bzdurne hasła. Embargo na nasze produkty przyniesie tylko nam straty, bo na pewno nie Rosji. Wytłumacz tym wszystkim eksporterom, że w imię twojego honorku polaczka idziesz na wojnę z rosją i tylko dupę pokażesz rosjanom i że nie będziesz wchodził z nimi w żadne układy.
Nasz kraj jest wypierdkiem w porównaniu do rosji, niemiec, i reszty zachodu dlatego trzeba z nimi utrzymywać dobre stosunki bo złe szkodzą tylko nam. To oni są bogatsi, a nie my.
Wtedy też byliśmy gospodarką UE więc dlaczego w ogóle założyli embargo?
Pozdrawiam
czytaj ze zrozumieniem , gdzie napisałem że jedynym źródłem informacji dla mnie jest TVP ?
wytłumaczę Tobie prościej bo widzę że sam na to nigdy nie wpadniesz otóż uważam że w obecnej sytuacji kiedy prywatne media są po jednej stronie ( czyt. nie są obiektywne ) to lepszym rozwiązaniem jest że publiczne media są w opozycji do tych mediów prywatnych , naprawdę chciałbyś żeby media w Polsce były tak ukierunkowane jak w FR , Chinach , Korei ( tylko mi nie pisz że nie widzisz analogii w tych krajach - bo Ciebie każdy wyśmieje ) nie widzisz w tym nic złego ?
co do moich źródeł informacji to nie jest TVP moim źródłem informacji , bo jak sam widzisz mam też internet , zamieszczam informacje z TVN24 czy anglojęzycznej Sky TV i BBC .
Co do spraw gospodarczych Polska jest w UE i czy się to Tobie podoba czy nie Rosja musi się z tym " tworem " liczyć i nie dlatego zniosła embargo na mięso bo PO jest u władzy tylko że do tego została zmuszona przez Parlament Europejski . Czytając Twoje argumenty w zasadzie nie powinienem się do nich odnosić z jednego prostego powodu jesteś ograniczonym gburem że głowa boli , śmiać mi się nie chce bo masz jak mniemam polskie obywatelstwo a to niestety grozi tym że zaczniesz się kopulować i w konsekwencji zaniży twój ród średnią intelektualną tego kraju .
i w przeciwieństwie do ciebie sfrustrowany człeku to co sądzisz o Tym Narodzie to jedynie twój kompleks nie rzeczywistość
ale tego już nie mam zamiaru tobie wyjaśniać bo i tak nie zrozumiesz Падение дома гражданина !