Napisano 01.06.2010 - 00:19
Napisano 01.06.2010 - 10:32
Napisano 01.06.2010 - 10:45
Dla mnie jest to protest pilotów na fałszywe i ochydne oskarżenia ich przyjaciół, kolegów którzy już nie żyją. Wiem że media i inni ludzie będą się doszukiwać złej sytuacji w pułku, braku szkoleń, słabej kasy i złych maszyn, ale tam zawsze tak było. Kto w polsce nie narzeka na złe warunki pracy i małą kase. A oni rezygnują bo odbiera im się GODNOŚĆ, HONOR i sprawę jakiej chcieli służyć w tych padłych maszynach, za marne pieniądze to Ojczyzna i dobro Ojczyzny. Niech nikt nie mówi teraz rezygnują bo coś tam, mogli już dawno odejść a robią to dopiero gdy o śmierć obwinia się ich kolegów.
Napisano 01.06.2010 - 11:20
A dla mnie to typowe myślenie o przyszłości. Pojawiły się słuchy , że w ogóle ten 36 pułk mają zlikwidować , oprócz tego sami piloci narzekali , że brak jest w lotnictwie transportowym szans na awans a co za tym idzie większe pieniądze.
Twoja teoria jest dość mglista bo nie oparta na dowodach , ja podpieram się wypowiedziami części pilotów.
Napisano 01.06.2010 - 11:33
Dziewięciu pilotów 36. specpułku złożyło wymówienia
9 pilotów 36. specpułku złożyło wymówienia - informuje TVN24. Do pułku należał Tu-154, który rozbił się 10 kwietnia pod Smoleńskiem. 36. Specjalny Pułk Lotnictwa Transportowego odpowiada za transport polskich vipów. Początkowo podawano informację, że wymówienia złożyło 29 pilotów, co jednak zdementowało MON.
Jak tłumaczył Wiesław Grzegorzewski z departament informacji MON, piloci oparli swoje wnioski na nieprawdziwych doniesieniach prasowych na temat systemu odpraw dla żołnierzy przechodzących do rezerwy i na emeryturę. - Dzisiaj odbędzie się spotkanie z żołnierzami, po którym liczymy, że zmienią zdanie - mówił Grzegorzewski na antenie TVN24.
Pogłoski o ewentualnych zmianach, które uszczupliłyby świadczenia pilotów, krążyły w środowisku wojskowych od dłuższego czasu. Pojawiały się m.in. na wojskowych forach internetowych. W ostatnim czasie doniesienia na ten temat pojawiły się także w ogólnopolskich mediach. Resort obrony wielokrotnie je dementował.
REKLAMA
[CityDeal Onet.pl]
- W MON ani poza nim nie toczą się żadne prace dotyczące zmiany zasad i wysokości odpraw oraz wynagrodzeń przysługujących po zakończeniu służby wojskowej - deklarował kilkanaście dni temu szef MON Bogdan Klich. - Określam te doniesienia jako próbę zasiania niepokoju w Siłach Zbrojnych - mówił.
Jak poinformował ppłk Robert Kupracz, na środę zaplanowano spotkanie z kadrą 36. SPLT w celu wyjaśnienia powodów odejść i rozwiania wątpliwości dotyczących rzekomych zmian w systemie emerytalnym.
36. SPLT odpowiada m.in. za transport najważniejszych osób w państwie, służy w nim ok. 60 pilotów.
- W ciągu najbliższych kilku miesięcy będzie się musiała odbyć poważna dyskusja i będą musiały zostać podjęte ostateczne rozstrzygnięcia: albo 36 Specjalny Pułk Lotnictwa Transportowego zostanie, albo zostanie przekształcony, albo zostanie zlikwidowany. Na razie w ramach pozyskiwania samolotów dla VIP-ów idziemy w kierunku rozwiązania, dla którego 36 pułk jest niepotrzebny - tak o pułku mówił ponad miesiąc temu szef MON Bogdan Klich.
http://wiadomosci.on...ienia,item.html
Dla mnie jest to protest pilotów na fałszywe i ochydne oskarżenia ich przyjaciół, kolegów którzy już nie żyją. Wiem że media i inni ludzie będą się doszukiwać złej sytuacji w pułku, braku szkoleń, słabej kasy i złych maszyn, ale tam zawsze tak było. Kto w polsce nie narzeka na złe warunki pracy i małą kase. A oni rezygnują bo odbiera im się GODNOŚĆ, HONOR i sprawę jakiej chcieli służyć w tych padłych maszynach, za marne pieniądze to Ojczyzna i dobro Ojczyzny. Niech nikt nie mówi teraz rezygnują bo coś tam, mogli już dawno odejść a robią to dopiero gdy o śmierć obwinia się ich kolegów.
Napisano 01.06.2010 - 11:54
Oni te wypowiedzenia ponoć w styczniu złożyli...
Materiały ze skrzynek mają być prawdopodobnie upublicznione tuż po posiedzeniu Rady.
Napisano 01.06.2010 - 11:56
Napisano 01.06.2010 - 11:59
Użytkownik PaZi edytował ten post 01.06.2010 - 12:05
Napisano 01.06.2010 - 12:40
Napisano 01.06.2010 - 12:55
Całość ma być udostępniona po zakończeniu śledztwa - pominąłeś tą informację wczoraj? Nie wiem czy udostępnią nagrania - do dziś, od katastrofy Kopernika i Kościuszki nie udostępniono opinii publicznej nagrań - są jedynie stenogramy, a to wszystko ze względu na rodziny.
A ty masz jakieś dowody? Zacznij najpierw od siebie. Ja miałem lekcje PO z byłym pilotem pierwszej klasy na któymś z migów (nie pamiętam czy to 21 czy 29) i on zawsze nam powtarzał: "Jak żeś głupi, musisz umrzeć, bo w lotnictwie za błędy głupotę płaci się nie zdrowiem, ale życiem". Nikt nie wie jeszcze co było bezpośrednią przyczyną katastrofy. Z czarnych skrzynek wiemy że samolot był sprawny. COś mogło umnkąć śledczym, ale do tego dojdą. Jeśli piloci popełnili błąd, a popełnili przynajmnije jeden skoro zdecydowali się tam lądować, to dlaczego ich śmierć ma ich usprawiedliwiać?
Pozdrawiam
EDIT do postów wyżej
Razor, to już jest teoria spiskowa. Wszędzie znajdą się tego typu ludzie którzy nikomu nie wierzą, nawet własnej matce. Zobacz, na początku był ryk i płacz, że nie ma skrzynek. Teraz jest rycz i płacz ze tylko wycinki i nie upublicznione. Oczywiście zignorowali wypowiedz premiera i postanowieniu upublicznienia tych nagrań. Potem będzie ryk i płacz, bo nagrania na pewno zostały zmanipulowane i wszystko będzie takie samo jak z 911. Czyli dorobione zostaną kolejne teorie spiskowe i znowu głąmby nie znające się na lotnictwie będą normalnych ludzi przekonywać, że to oni maja rację, a nie eksperci z wyższym wykształceniem w danej dziedzinie.
Ponoć za kilka godzin ma być wszystko upublicznione Koniec spekulacji i dobrze.
Napisano 01.06.2010 - 13:19
Użytkownik PaZi edytował ten post 01.06.2010 - 13:27
Napisano 01.06.2010 - 13:28
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych