Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 replies to this topic

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

MatoIto
W takim razie przedstaw się. Jak masz na imię, nazwisko, wiek, ukończone szkoły, certyfikaty i w jaki sposób można je potwierdzić. Dopiero wtedy możesz się nazywać ekspertem w czymkolwiek. Na razie jesteś zwykłym użytkownikiem forum, nie wyróżniającą się osobą z przerośniętym ego.

Nie ma znaczenia czy ktoś robił magistra za komuny czy teraz (kiedy ja wspominałem coś o ekspertach z komuny?). Wymagania były wysokie, a czasami nawet wyższe niż dzisiaj. Bo dzisiaj można mieć dyplom z odpowiednią opłatą w prywatnej uczelni. Dzisiaj nie tyle liczy się samo wykształcenie co umiejętność jego wykorzystania, a tobie niestety brak czegokolwiek. Lepiej zmień zawód, bo ocena wypadków polega na opracowaniu wytłumaczenia na podstawie dowodów, a ty nie g**** masz a już wiesz jak było i kto jest winny.

W dodatku nie znasz się zupełnie na lotnictwie. Grałeś kiedyś na jakims porzadnym symulatorze lotów jak FSX w czasie mgły z zerową widocznością? To tylko gra, z wieloma uproszczeniami a już w niej jest gigantyczny problem z lądowaniem na takim lotnisku jak w Smoleńsku, bo pilot nie ma zielonego pojęcia czy jest na dobrej ścieżce schodzenia.

Zabawne jest to że teorie spiskowe tworzą ludzie którzy nie dość, że nie mają żadnego wykształcenia w tym kierunki to nawet nie mieli żadnej styczności z lotnictwem przed stworzeniem teorii spiskowych.

Pozdrawiam

EDIT
Czyli tylko rozmowy będą upublicznione? Szkoda. Choć w sumie skoro samolot był cały czas sprawny to pozostałe czarne skrzynki też by nic nie pomogły.

Tak co ci jeszcze mam podać? numer konta i hasło? możemy się spotkać osobiście? Nie mam zamiaru być szykanowany i zastraszany przez rzekomych patriotów w czarnych kominiarkach. Co do moich kwalifikacji to dlaczego miał bym kłamać. Spytaj mnie o coś to ci odpowiem. Dla mnie ten samolot był naprowadzany w las jak już tu czytałem opinie ekspertów od nawigacji w 3D
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie masz podać dokładnie to o co prosiłem. Skoro nie masz odwagi podpisać się własnym nazwiskiem i stopniem naukowym pod twoimi tezami to nie masz większych kwalifikacji w tej sprawie od reszty użytkowników.

Ciekawe co to byli za eksperci? Też tacy internetowi? I wytłumacz mi proszę jak to jest możliwe że na lotnisku z systemem 2 wymiarowego naprowadzania samolot mógł być naprowadzany w 3 wymiarach? Mam na myśli fakt że lotnisko nie miało żadnego precyzyjnego systemu kontrolujacego wysokość samolotu. Tfu żadnego nie miało. Jeszcze nikt mi na to pytanie nie odpowiedział. Może będziesz pierwszy?

Pozdrawiam
  • 0

FaceToFace.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

" wiem że nic nie wiem " - Socrates a niektórzy już zaraz po tragedii wiedzieli że to nie był zamach , spisek , inne czynniki niezależne od pilotów to o was nie najlepiej świadczy bo zwyczajnie jest to wynikiem ograniczenia umysłowego
podważy to któryś z was ?
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Napisałeś coś choć troche inteligentnego, więc ci odpisze.

Otóż my jesteśmy teraz, a nie wtedy. Wskaż w którym miejscu sceptycy zarzucają wam, że mówienie od samego poczatku o zamachu jest złe/głupie. Wtedy każdy mówił co wiedział i było ze 100 teorii. Dzisiaj została jedna teoria spiskowa odnośnie rzekomego naprowadzania samolotu w las, ale nikt ze spiskowców jeszcze nie wyjaśnił jakby to miało przebiegać.

Zamach został już odrzucony przez śledczych bo nie znaleźli żadnych oznak takowego. Niestety niektórzy są w stanie twierdzić że był to zamach na podstawie fakty żę samolot był rosyjski :|

Pozdrawiam
  • 0

mjr Tsu.

Brak już słów

• Tematów: 30
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
  • 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Napisałeś coś choć troche inteligentnego, więc ci odpisze.

Otóż my jesteśmy teraz, a nie wtedy. Wskaż w którym miejscu sceptycy zarzucają wam, że mówienie od samego poczatku o zamachu jest złe/głupie. Wtedy każdy mówił co wiedział i było ze 100 teorii. Dzisiaj została jedna teoria spiskowa odnośnie rzekomego naprowadzania samolotu w las, ale nikt ze spiskowców jeszcze nie wyjaśnił jakby to miało przebiegać.

Zamach został już odrzucony przez śledczych bo nie znaleźli żadnych oznak takowego. Niestety niektórzy są w stanie twierdzić że był to zamach na podstawie fakty żę samolot był rosyjski :|

Pozdrawiam

gdybyś ty kogoś zamordował i byłbyś śledczym w tej sprawie to byś siebie oskarżył tak ? więc wytłumacz mi na jakiej podstawie sądzisz że tak ufasz tej komisji i tej prokuraturze ? Bo ja jestem tobie wstanie podać niejeden przykład tej " niezależnej " prokuratury w badaniu śledztwa gdzie w grę wchodziło morderstwo polityczne . I żeby była jasność nie twierdzę że to był zamach ale w przeciwieństwie do ciebie nie wykluczam tego bo nie ufam tym instytucjom
  • 0

#1552 Gość_Dolg

Gość_Dolg.
  • Tematów: 0

Napisano

Na tvnie leci odsłuchiwanie tej czarnej skrzynki i co 4 słowo to"niezrozumiały komunikat"
Witać ,że jakieś oszustwo , albo tzw machloje.
  • 0

vito95.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale to bedzie wszystko odszumiane, więc większośc niezr. Się dowiemy
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

http://91.210.209.18...tu_Tu-154_M.pdf

zapis rozmowy w kabinie pilotow

• 0

#1555 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.
  • Tematów: 0

Napisano

Pada jeden z elementów Waszej teorii, jakoby mgła powstała nagle...
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jestem po przeczytaniu transkrypcji z CVR. Zapis kończy jedno długie "kurwa". Nie mogę zrozumieć jednego: mimo braku widoczności schodzili na przyrządach do tak małej wysokości, że przy ILS-ie drugiej kategorii się tak nie schodzi. Piloci zignorowali wręcz krzyczący przez minutę TAWS, komenda "Horyzont 101" padła w 53. sekundzie, zapis kończy się jedenaście sekund później - czas był. Wygląda na to, że pokryła się z odczytem wysokości przez któregoś z członków załogi. Decyzja o wyrównaniu lotu przez kapitana padła na 20 metrach. Po prostu śmieszne. Schodzenie do takiej wysokości bez kontaktu jest niewybaczalne.

Użytkownik Don Corleone edytował ten post 01.06.2010 - 14:58

• 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Ale to bedzie wszystko odszumiane, więc większośc niezr. Się dowiemy

to już jest chyba po " odszumianiu "
  • 0

MatoIto.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Może ty mi udowodnisz że nie jesteś agentem FSB i innych służb specjalnych które współpracują z nimi. Jeśli mam ci zaufa to muszę być przekonany w 100% że nie jesteś współpracownikiem. Pewni dobrze wiesz że u twoich braci Rosjan za takie tezy jak moje dostaje się wyrok śmierci. Co do mnie to jak byś zauważył jestem zbyt młody by mieć stopnień naukowy :)) za pytaj mnie o cokolwiek z dziedzin BHP.

Co do systemu, nawigacje w aucie to chyba każdy już ją ma, lub wie jak to się obsługuje. Wpisujesz miejscowość z której wyjeżdżasz i cel, punkt docelowy. Wiec jaka jest różnica w nawigacji 3D? może po prostu wieża kontrolna podała im złe namiary lotniska, złą wysokość lotniska, celowo by samolot rozbił się. Jak wiadomo to nie jest badziewna nawigacja kupiona w media markt za 250zł lecz specjalny system do lądowania samolotu w każdych warunkach z ważnymi ludźmi na pokładzie. Wyposażona w system wczesnego ostrzegania, który wydaje komende przy lądowaniu UWAGA ZIEMIA lub przy bliskości z punktem który stwarza zagrożenie. Co do katastrofy to samolot rozbił się 1,5km przed pasem startowym i miał wyciągnięte podwozie. Tyle wiem bo tyle jest na stronach lotniczych.

Nie jestem lotnikiem ani żadnym ekspertem patrze na to jak normalny obywatel którego Rosja napadała przy każdym rozbiorze, Cudu Nad Wisłą, II Wojna Światową, mordy w Katyniu, Miednoje, Charkowie itd wywózki na Sybir, Katastrofa Gibraltarze itd to ja tylko cześć z tego czego dokonali wasi przyjaciele.
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale jakie 3D? Nie ma czegoś takiego w lotnictwie, tak jak nie ma jednego, uniwersalnego systemu. Wieża kontrolna nie jest od podawania namiarów, jak już gdzieś lecimy, to przynajmniej wypada wiedzieć, gdzie to lotnisko jest...
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

[...]Co do katastrofy to samolot rozbił się 1,5km przed pasem startowym i miał wyciągnięte podwozie. Tyle wiem bo tyle jest na stronach lotniczych.
[...]

Rany ludzie ale Wy robicie szum dezinformacji... Jakie 1500metrow, skad taka informacja??? To bylo 500 metrow...
  • 0

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych