Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 odpowiedzi w tym temacie

Burgund.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To, co trzeba, jest zrozumiałe.
10:30:32, "niezidentyfikowany" - nie ma decyzji prezydenta, co dalej robić.
10:38:00 ponownie niezidentyfikowany - wkurzy się

Dziękuję, śledztwo zakończone. Można iść do domów.

Poza tym wyraźnie widać, że żadnego zamachu/dezinformacji/nagłej mgły nie było. Piloci znali warunki i okoliczności, podjęli ryzyko i niestety, nie udało się. Wygląda mi na to, że po prostu byli zbyt pewni siebie, tak trochę na luzie podeszli.
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Kolego geografie w szkole miałem i legendę mapy też umie czytać i wiem ze te 500m to w rzeczywistości 1,5km od pasa startowego to że w mediach mówią 0,5km nie znaczy że to prawda. Co do taśm to jak widać samolot i rozmowy były prowadzone do 10:41,4 z innych Źródeł katastrofa miała miejsce o 10:38. Jak wiadomo ile tra wejście antyterrorystów do mieszkania i wybicie światków? 3 minuty to wystarczająco długo by zrobić czystkę
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kolego geografie w szkole miałem i legendę mapy też umie czytać i wiem ze te 500m to w rzeczywistości 1,5km od pasa startowego to że w mediach mówią 0,5km nie znaczy że to prawda. Co do taśm to jak widać samolot i rozmowy były prowadzone do 10:41,4  z innych Źródeł katastrofa miała miejsce o 10:38. Jak wiadomo ile tra wejście antyterrorystów do mieszkania i wybicie światków? 3 minuty to wystarczająco długo by zrobić czystkę

To srednio Cie tej geografii nauczyli:
Mapa katastrofy
Zdjecie z siatka odleglosci 

Tak ze reszta Twoich informacji, jesli jest rowniez oparta na Twojej wiedzy to, az strach je sprawdzac. 

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 01.06.2010 - 15:43

• 0

666.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A ja troche w przeciwieństwie do was, za cholere, o co chodzi w tym tekscie; czyta sie to prawie jak apokryfy - nie ma twardo napisanego zwrotu akcjii (no, moze coś tam jest), za to jest od cholery rzeczy postronnych, które ryja w głowach ludziom, że nagle zaczynaja myśleć, że to Prezydent był Pilotem!!!
Ludzie, moim zdaniem był to faktycznie zamach, jedna osoba być może naprawde nie powinno Jej tam być, być może wieże specjalnie podały fałszywe informacje, ale trudno jest dla kogos, kto nie zna tego "języka pilotów" do tego dojść, a juz napewno nie osoby, które raz w telewizji to zobaczyły, a teraz wielce kozaki są.
Pozdrawiam
  • 0

rolpiek.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To, co trzeba, jest zrozumiałe.
10:30:32, "niezidentyfikowany" - nie ma decyzji prezydenta, co dalej robić.
10:38:00 ponownie niezidentyfikowany - wkurzy się

Dziękuję, śledztwo zakończone. Można iść do domów.

Poza tym wyraźnie widać, że żadnego zamachu/dezinformacji/nagłej mgły nie było. Piloci znali warunki i okoliczności, podjęli ryzyko i niestety, nie udało się. Wygląda mi na to, że po prostu byli zbyt pewni siebie, tak trochę na luzie podeszli.

już chyba pare tygodni temu napisałem że przed wyborami ujawnią rozmowy z których będzie wynikał nacisk

jak sondaże będą nadal słabe to nawet pojadą do moskwy i "rozszyfrują" te niezrozumiałe słowa ;)

"Zacząłem czytanie od ostatnich stron. Drugi pilot mówi "odchodzimy", a nawigator dalej odlicza wysokość. Mogę wnioskować, że samolot ma prędkość opadania ok. 14 m/s. To jest prędkość niespotykana przy podejściu. Normalnie jest trzy razy mniejsza. Samolot zbliża się do ziemi bardzo szybko - komentował Krzysztof Krawcewicz z "Przeglądu Lotniczego".

Zastanawiał się także dlaczego nikt z członków załogi nie zareagował na komendę wypowiedzianą przez drugiego pilota - Jeżeli ktokolwiek z załogi rzuci komendę, to nikt nie pyta "dlaczego?" - po prostu trzeba to wykonać. Słowa są rzucane jakby na wiatr i nic się nie dzieje - dodał."

może zareagowali ale samolot nie zareagował tylko zaczął spadać jak kamień w wode

Użytkownik rolpiek edytował ten post 01.06.2010 - 16:06

• 0

Don Corleone.

Dispositif

• Tematów: 68
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale o czym to piep******? Nacisk po prostu był! Świadczy o tym chociażby zdanie Kazany, który powiedział, że prezydent jeszcze nie zdecydował.
  • 0

rolpiek.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale o czym to piep******? Nacisk po prostu był! Świadczy o tym chociażby zdanie Kazany, który powiedział, że prezydent jeszcze nie zdecydował.

w naszej teorii spiskowej stenogramy sa zmodyfikowane
  • 0

FaceToFace.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Kpt. Janusz Więckowski emerytowany pilot LOT-u twierdzi na TVN24 że jest przekonany iż załoga 101 na wysokości 150 m. straciła sterowność . Ciekawe co teraz powiecie na jego argumenty komputerowi piloci

Użytkownik FaceToFace edytował ten post 01.06.2010 - 16:21

• 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

"Zacząłem czytanie od ostatnich stron. Drugi pilot mówi "odchodzimy", a nawigator dalej odlicza wysokość. Mogę wnioskować, że samolot ma prędkość opadania ok. 14 m/s. To jest prędkość niespotykana przy podejściu. Normalnie jest trzy razy mniejsza. Samolot zbliża się do ziemi bardzo szybko - komentował Krzysztof Krawcewicz z "Przeglądu Lotniczego".

Zastanawiał się także dlaczego nikt z członków załogi nie zareagował na komendę wypowiedzianą przez drugiego pilota - Jeżeli ktokolwiek z załogi rzuci komendę, to nikt nie pyta "dlaczego?" - po prostu trzeba to wykonać. Słowa są rzucane jakby na wiatr i nic się nie dzieje - dodał."

może zareagowali ale samolot nie zareagował tylko zaczął spadać jak kamień w wode

Kolejny ekspert..., a sciezke podejscia do lotniska w Smolensku widziales??? Nie??? To ja szary czlowieczek pragne Cie poinformowac, ze z tej strony lotniska od ktorej podchodzili jest taka duza dziura. Ktorej zbocze wznosi sie na wysokosc plyty lotniska. Tak wiec samolot mogl nawet wzgledem morza sie podnosic, a wzgledem tego zbocza wysokosc sie zmniejszala... Czy to jest tak trudno zrozumiec i doczytac przed rozpowszechnianiem kolejnych bezcennych informacji...

• 0

Don Corleone.

Dispositif

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bzdury ten facet gada.
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"I żeby była jasność nie twierdzę że to był zamach ale w przeciwieństwie do ciebie nie wykluczam tego bo nie ufam tym instytucjom"

Jakoś nie zauważyłem w sposobie w jakim się wypowiadasz, abyś miał choć cień wątpliwości czy to był zamach, bo gdyby tak było to bym do ciebie nie pisał, bo jak dotąd, z tych informacji które sa dostępne publicznie dużo teorii można wysnuć i na pewno nie miałbym ci za złe tego.

@ MatoIto
Czyli jesteś gówniarze, a nie żadnym ekspertem. Nie kozacz już z tego twojego wykształcenia, bo nawet licencjata nie masz skończonego, a żeby profesjonalnie się wypowiadać na te tematy to trzeba mieć prawdziwe doświadczenie. My tu dyskutujemy czysto amatorsko i tylko opieramy się na tym co profesjonaliści opracują.

Dlatego właśnie takich bzdur nie usłyszysz w mediach bo ludzie nie będą wystawiać się na pośmiewisko zanim nie zbiorą wystarczającej liczby twardych dowodów.

I mam kolejny przykład, że ty nie nadajesz się do pracy naukowej związanej z logicznym wnioskowaniem. Nie da się udowodnić że czegoś nie ma. Najpierw to ty mi udowodnij że ja niby jestem agentem FSB, albo że przynajmniej sympatyzuję z Rosjanami. Dotychczas ich nienawidziłem, ale od czasu katastrofy przemyślałem jeszcze raz ich postępowanie i przynajmniej je zrozumiałem w pewnej części.

Pozdrawiam
  • 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Bzdury ten facet gada.

ten facet który gada głupoty w przeciwieństwie do Ciebie spędził w chmurach wiele godzin za kokpitem Ty ZERO
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zwaliło mnie z nóg. Ty mniej niż zero, więc siedź cicho lepiej. Mam propozycję: załóżmy wątek o fizyce kwantowej, gadajmy o entropiach układów odosobnionych, kierunkowości procesów samorzutnych itp. Wszyscy mamy równie wielkie kwalifikacje ku temu.

Użytkownik Don Corleone edytował ten post 01.06.2010 - 16:57

• 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Zwaliło mnie z nóg. Ty mniej niż zero, więc siedź cicho lepiej. Mam propozycję: załóżmy wątek o fizyce kwantowej, gadajmy o entropiach układów odosobnionych, kierunkowości procesów samorzutnych itp. Wszyscy mamy równie wielkie kwalifikacje ku temu.

to ZERO to znaczyło ZERO godzin minut sekund w powietrzu za kokpitem , więc się nie unoś taka prawda zaprzeczysz ?
  • 0

Don Corleone.

Dispositif

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie. Ale wiedzę teoretyczną mam. Na symulatorach lądowałem ponad 1000 razy. Jakkolwiek wielki ze mnie tuman, nigdy bym nie zniżył poniżej MDA bez kontaktu wzrokowego z ziemią. To jest dopiero heca. Mało tego, ja nie mam nawet 2. pilota i cały nakład pracy na mnie spada. Wiesz jak to jest przełączać między trybami A/P, zmieniać częstotliwość radia NAV1, ustawiać CRS i prowadzić korespondencję ze służbami ruchu lotniczego jednocześnie?

Użytkownik Don Corleone edytował ten post 01.06.2010 - 17:06

• 0

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych