Napisano 14.04.2010 - 17:02
Ja uważam, że przyczyną były warunki atmosferyczne i mniejszy lub większy błąd pilota, którego skutek był jak wszyscy wiemy druzgocący.
No. To jest Was dwoje - Ty i Putin. Poza tym nie sądzę aby jakiś Polak w to uwierzył bez zastrzeżeń.Jestem daleki od snucia jakiś teorii spiskowych i mało wiarygodna wydaje mi się wersja Tropiciela. Wydaje mi się, że gdybyś choć połowę energii którą zużywasz na snucie teorii magicznej mgły, niecnego sabotażu Tu-154M o znakach rejestracyjnych 101 przez obrzydliwych Rosjan i w reszcie samego Putina z padem od XBoxa sterującego rządową maszyną przeznaczył na czas spędzany ze swoimi dziećmi to i one i Ty bylibyście dużo szczęśliwsi.
Proszę... odp*** się od mojej rodziny i nie układaj mi prywatnego życia, OK? Takie uwagi to jest szczyt chamstwa!
Tak się składa, że moja rodzina jest obecnie kilka tys. km ode mnie. Tylko psy mi zostały. Z kontaktów telefonicznych wiem, że bawią się świetnie ale ostatnie wydarzenia napełniły ich smutkiem i niepokojem, bo nawet tam gdzie są, można odbierać CNN. A oni wracają oczywiście samolotem... resztę sobie dośpiewaj i - błagam - nie wycieraj sobie więcej mordy moją rodziną.
Użytkownik DLeo edytował ten post 14.04.2010 - 17:07
Napisano 14.04.2010 - 17:03
Bądź co bądź powinno być jednak tak, że poszukanie alternatywnych wyjaśnień sięgamy w zasadzie wtedy kiedy zawodzą te podstawowe. W przypadku kardynała Dziwisza bardzie prawdopodobna wydaje mi się jego niechęć do stawania okoniem takim żądaniom w obecnej sytuacji. Mogło by się to okazać z jego strony czymś co zwykliśmy niekiedy określać „błędem wizerunkowym”. Innymi słowy kardynał Dziwisz pozwolił na pochówek Lecha Kaczyńskiego na Wawelu nie dlatego, że posiada jakieś sekretne informacje, a dlatego, że gdyby się nie zgodził to w obecnej atmosferze by go chyba media zjadły.O umieszczeniu ciał Pary Prezydenckiej na Wawelu nie zdecydowała więc wojenka PO z PiS-em, tylko waga informacji które ks. kard. Dziwisz posiada, a my nie.
W moim przekonaniu te okoliczności raczej przeczą tezie o zamachu. Jeżeli już miałby takowy mieć miejsce to nie na taką skalę i nie na rosyjskiej ziemi. Zamachy nie powinny przyciągać uwagi, a o rzekomym rosyjskim spisku spekuluje się coraz więcej i to nie tylko w Rosji i w Polsce, to dało się przewidzieć i trudno uznać, że rosyjskie służby by tego nie przewidziały. Reasumując trudno uwierzyć w sensowność takiego przedsięwzięcia, ryzyko duże, konsekwencje i oskarżenia już padają i być może będą padać dalej. Rosjanom to nie jest na rękę.(...) rządzący Rosją panicznie się boją, że na świecie ukształtuje się obraz Rosji jako kraju, w którym "można kupować gaz i ropę naftową, ale lepiej tam nie jeździć i nie mieć z nim nic do czynienia". Wskazuje, że takie sygnały już są: za granicą wycofywane są z ruchu samoloty TU-154. - Rosjanie staną na głowie, żeby temu zapobiec - zapewnia politolog i dyplomata.
Użytkownik Trajan edytował ten post 14.04.2010 - 17:17
Przeczytałam sporo ale nie wszystko - brak czasu więc jeśli to co napisze już było wybaczcie.
Jestem baaardzo daleka od snucia teorii spiskowych ale mnie zastanowiło jedno - na jakiej podstawie zaraz po katastrofie ZANIM odczytano czarne skrzynki Rosjanie ogłaszali że samolot NIE MIAŁ PROBLEMÓW technicznych? Skąd to wiedzieli od razu?
Patrząc na poprzednie dwie wielkie katastrofy - Kopernik i Kościuszko (nomen omen Radzieckie oba) inżynierom zajęło sporo czasu ustalenie przyczyn katastrof ... Z tego co pamiętam w obu przypadkach to był mały element silnika - w jednym jakieś zębate koło (przepraszam za brak fachowej terminologii - jestem blondynką ) a w drugim jakaś malutka dziurka na małym walcu. Czyli żeby to stwierdzić - a moim zdaniem to był PROBLEM TECHNICZNY - śledczy musieli każdy element obejrzeć pod lupą ...
Moim zdaniem nie jest możliwe ocenienie OD RĘKI że samolot był super extra ... Takie szybkie zachwalanie samolotu bez sprawdzenia jest ... hmmm dziwne?
Mam nadzieję że rządzącym i przewoźnikom da to w reszcie do myślenia i wymienią te sprzęty - już było do trzech razy i wystarczy ...
(')
Napisano 14.04.2010 - 17:06
Użytkownik Bierdol edytował ten post 14.04.2010 - 17:11
Napisano 14.04.2010 - 17:15
Dziwna trasa lotu...
http://lh6.ggpht.com/_06bGa1QkqOY/S8VlKnsqi2I/AAAAAAAADqw/Sx9JRqQnqP8/падение2.jpg
Napisano 14.04.2010 - 17:19
Użytkownik Don Corleone edytował ten post 14.04.2010 - 17:21
Napisano 14.04.2010 - 17:20
Pilot tej klasy nie posłucha prezydenta, choćby skały srały ^^.
Napisano 14.04.2010 - 17:31
Napisano 14.04.2010 - 17:44
Napisano 14.04.2010 - 17:48
Jak nieoficjalnie dowiedziało się Radio ZET wojskowa prokuratura zbada film, który pokazuje szczątki prezydenckiego samolotu tuż po katastrofie pod Smoleńskiem. Pod koniec nagrania, które znalazło się w internecie słychać strzały.
- Nie możemy zbagatelizować tego filmu - powiedział Radiu ZET pułkownik Jerzy Artymiak z naczelnej Prokuratury Wojskowej. Dodał również, że zapadła decyzja o zbadaniu przez biegłych pochodzenia, zawartości oraz autentyczności tego nagrania.
Analizie fonoskopijnej poddane zostanie także tło dźwiękowe filmu. Wyniki mają być znane za 2 dni.
Na nagraniu widać, jak nieznany operator przedziera się przez las w kierunku wraku samolotu. Po chwili w oddali słychać wyjąca syrenę, póżniej krzyki po rosyjsku. Operator wycofuje się za drzewa i wtedy słychać cztery odgłosy przypominające strzały. Słychać także jak ktoś krzyczy po rosyjsku "uciekajcie stąd".
- cos takiego rzeczywiscie slychac, moze sie wydawacW tym filmie słychać wyraźnie słowa:"Zmiana planu"
widze w tych sekundach postac stojaca, wylania sie zza drzewa, wyglada na zdrowa, moze strazak? Ewidentnie ktos tam jest, tu nie ma watpliwosci, pytanie kto?wraku - jakby ranny. Oberwane ubranie. 0,40 - 0,44 sek. - ta sama osoba za drzewem zatacza się i upada - ręce w górze. Kręcący film przeklina i ucieka. Słychać jeden strzał. Nawoływanie jednego - woła innych. Salwa śmiechu. Trzy kolejne strzały... Obok starszy facet też zwija manatki......
Ciezko powiedziec, to jest chyba to samo miejsce co pozniej w 40 sekundzie.0.01 - 0.04 sek filmu. Ktoś przewraca się na plecy w zgliszczach
Użytkownik sqallpl edytował ten post 14.04.2010 - 17:53
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych