Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 odpowiedzi w tym temacie

adam0.
  • Tematów: 3
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Oprócz wysokościomierza radiowego jest też barometryczny , który daje nie 99% ale 100% pewności. Barometrycznego nie da się zakłócić. Więc jakby oba wskazywały coś innego jasnym jest , że albo coś jest nie tak i rezygnuje się z podejścia do chwili wyjaśnienia , albo korzysta się z dokładniejszego barometrycznego.

Przecież napisałem wyraźnie, że wysokość mieli podaną prawidłową.
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co do skrzynek, spiskowcy ciągle pomijają, że trzecia jest w Polsce od początku firmy ATM. Zapis tej skrzynki o parametrach lotu jest nawet bardziej rozszerzony niż ze skrzynki, która posiadają Rosjanie.

Więc o co wam lata ? Głosy w kabinie to tylko dodatek, najważniejsze są odczyty tych danych parametrów technicznych. A ta skrzynka jest u nas i jest analizowana. Gdzie więc tu manipulacja Rosjan pytam się ?
  • 0

FaceToFace.
  • Tematów: 4
Reputacja

Napisano

KTO KŁAMIE???

Rosjanie i nasz rząd, to oczywiste, bo przecież media, a zwłaszcza dziennik "Fakt", zawsze mówią prawdę. Zapomnieliście już, jak rząd dementował informacje o wielorybie płynącym w górę Wisły? Teraz mamy identyczną sytuację.

no tak tylko że ten sam rząd który dementował wieloryba płynącego w górę rzeki Wisła twierdził że inwestor z Kataru kupił Stocznię Gdańską :rotfl: :rotfl: :rotfl:
  • 0

Kuman.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Xellos masz racje. Moze w koncu przestana wymyslac tu o jakichs spiskach. Mamy swoja skrzynke nie manipulowana przez rosjan wiec rosjanie nie mieli by szans cokolwiek w nich zmieniac bo nie mialo by to pokrycia z nasza ATM'owską.
  • 0

Bolbo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oprócz wysokościomierza radiowego jest też barometryczny , który daje nie 99% ale 100% pewności. Barometrycznego nie da się zakłócić. Więc jakby oba wskazywały coś innego jasnym jest , że albo coś jest nie tak i rezygnuje się z podejścia do chwili wyjaśnienia , albo korzysta się z dokładniejszego barometrycznego.

Nie przeczę , są to moje ogólne rozmyślania nad przyczynami . Po zapoznaniu się ze stenogramami pewnych rzeczy sam nie rozumiem jeśli chodzi o wysokość lotu.

1. Czemu dopiero na 80m była komenda "odchodzimy".
2. Czemu takie szybkie zniżanie w końcówce lotu , co świadczyło by o wysokości względem wąwozu a nie lotniska.
  • 1

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Nikt kto przeprowadza zamach nie powołuje komisji która ma ten zamach wykryć !!! czy Wy już nie potraficie racjonalnie myśleć ? :x :x :x :x
  • 3

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

no tak tylko że ten sam rząd który dementował wieloryba płynącego w górę rzeki Wisła twierdził że inwestor z Kataru kupił Stocznię Gdańską

Popatrz jak ten czas leci. Cały czas mi się wydawało, że problem stoczni zaistniał w zeszłym roku, a nie w czasach Marcinkiewicza. I że dotyczył stoczni w Gdyni i Szczecinie, a nie w Gdańsku. No, ale to tylko kolejny argument, by bezwarunkowo wierzyć "Faktowi" :-)

---EDIT---
(Mała poprawka w tekście.)

Użytkownik Lynx edytował ten post 02.06.2010 - 11:34

• 0

Bolbo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nikt kto przeprowadza zamach nie powołuje komisji która ma ten zamach wykryć !!! czy Wy już nie potraficie racjonalnie myśleć ? :x :x :x :x

No potrafimy potrafimy. Dlatego uważam , że nie było zamachu ... :D :D :D
  • 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Nie przeczę , są to moje ogólne rozmyślania nad przyczynami . Po zapoznaniu się ze stenogramami pewnych rzeczy sam nie rozumiem jeśli chodzi o wysokość lotu.

2. Czemu takie szybkie zniżanie w końcówce lotu , co świadczyło by o wysokości względem wąwozu a nie lotniska.

Wiem że jesteś oponentem myśli o zamachu ale mimo tego daję Tobie plusa bo jako jeden z nielicznych dyskusja z Tobą może być merytoryczna !!!

No potrafimy potrafimy. Dlatego uważam , że nie było zamachu ... :D :D :D

to " No" to z angielskiego czy polskiego ? :D :D :D
  • 0

Bolbo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiem że jesteś oponentem myśli o zamachu ale mimo tego daję Tobie plusa bo jako jeden z nielicznych dyskusja z Tobą może być merytoryczna !!!

Bynajmniej. Jako historyk nie wykluczam jakichkolwiek możliwości. Ale staram się bazować na faktach jakich mam (historycy nazywają to źródłami). A , że nasuwają się pytania których nie rozumiem to wprowadzam je w eter. Ale daleki jestem od wydawania wyroków czy to był zamach czy błąd pilota czy gniew Boga , czy też inna przyczyna. Po prostu polemizuje z ludźmi , którzy już wydali wyrok . Ale to nie znaczy , że w przyszłości na przykład nie podzielę ich zdania.
  • 1

adam0.
  • Tematów: 3
Reputacja

Napisano

Co do skrzynek, spiskowcy ciągle pomijają, że trzecia jest w Polsce od początku firmy ATM. Zapis tej skrzynki o parametrach lotu jest nawet bardziej rozszerzony niż ze skrzynki, która posiadają Rosjanie.

Więc o co wam lata ? Głosy w kabinie to tylko dodatek, najważniejsze są odczyty tych danych parametrów technicznych. A ta skrzynka jest u nas i jest analizowana. Gdzie więc tu manipulacja Rosjan pytam się ?

Skrzynka ta jest teraz w Rosji. Polski rząd przekazał im oczywiście oryginał zamiast kopii. Jak sie ma ta skrzynka do mojej wersji którą przedstawiłam pare postów wcześniej?

Dane odczytane z polskiego rejestratora ATM-QAR (czarna skrzynka to nazwa umowna) nie dają odpowiedzi na najważniejsze pytanie: dlaczego piloci w ogóle podjęli decyzję o lądowaniu na oślep, we mgle? To sprawdza polska prokuratura wojskowa.

http://www.pluszaczek.com/2010/05/31/czarne-skrzynki-prezydenckiego-tupolewa-jawne-czy-tajne-–-czesc-vii/

Ciekaw jestem Twojej hipotezy. Może ją przedstawisz? Przepraszam to nie będzie hipoteza tylko najprawdziwsza prawda.
  • 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Xellos masz racje. Moze w koncu przestana wymyslac tu o jakichs spiskach. Mamy swoja skrzynke nie manipulowana przez rosjan wiec rosjanie nie mieli by szans cokolwiek w nich zmieniac bo nie mialo by to pokrycia z nasza ATM'owską.

pod warunkiem że naszemu rządowi zależy na dociekaniu prawdy ... bo jeżeli patrząc na to że zaufali Putinowi oddając wykrycie prawdy w ich łapy to mam wątpliwości , naprawdę je mam :(

no tak tylko że ten sam rząd który dementował wieloryba płynącego w górę rzeki Wisła twierdził że inwestor z Kataru kupił Stocznię Gdańską

Popatrz jak ten czas leci. Cały czas mi się wydawało, że problem stoczni zaistniał w zeszłym roku, a nie w czasach Marcinkiewicza. I że dotyczył stoczni w Gdyni i Szczecinie, a nie w Gdańsku. No, ale to tylko kolejny argument, by bezwarunkowo wierzyć "Faktowi" :-)

---EDIT---
(Mała poprawka w tekście.)

no widzisz jednak mowa była o SG , i nie za lovelasa Marcinkiewicza a za rządów Donalda Tuska :lol :lol :lol
  • 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale co ma do tego, że przekazano Rosji ?

Dziś na żywo w TVN mówił pracownik firmy ATM. Dane ze skrzynki zostały zgrane i przekazane komisji w Polsce. Więc dane mamy.

Co mnie więc obchodzi, że teraz ta skrzynka dostała Rosja skoro dane z nich mamy ? Gdzie tu logika ?

Liczą się odczyty a nie sam przedmiot.
  • 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Bynajmniej. Jako historyk nie wykluczam jakichkolwiek możliwości. Ale staram się bazować na faktach jakich mam (historycy nazywają to źródłami). A , że nasuwają się pytania których nie rozumiem to wprowadzam je w eter. Ale daleki jestem od wydawania wyroków czy to był zamach czy błąd pilota czy gniew Boga , czy też inna przyczyna. Po prostu polemizuje z ludźmi , którzy już wydali wyrok . Ale to nie znaczy , że w przyszłości na przykład nie podzielę ich zdania.

ehh dobrze rzeczesz tylko pamiętaj że dobrzy historycy dociekają prawdy a nie jedynie bazują na " prawdzie" rządzących
przykładów ów prawdy można mnożyć , ja np. bardzo dobrze pamiętam o bitwie pod Cedynią gdzie wpajano mi że to było wielkie zwycięstwo niczym Grunwald zwycięstwo Polaków nad Prusami / Niemcami
fakty sam znasz jako historyk :)

Użytkownik FaceToFace edytował ten post 02.06.2010 - 11:50

• 0

Tropiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Gdyby historyk dociekał sprawców zbrodni w Katyniu (tej poprzedniej) i opierał się na ŹRÓDŁACH to sprawa jest jasna - to było ZBIOROWE SAMOBÓJSWO :)
Bo wasi kochani Rosjanie przecież tego nie zrobili prawda?
Bo gdyby zrobili to by ujawnili w swej dobroci nazwiska sprawców natychmiast i wypłacili ODSZKODOWANIA. ;)
A więc to nie oni... :)
Źródła? OK - ale muszą być prawdziwe!
Ja wiem, że teraz jest wielka mobilizacja PO w internecie ale Schetyna winien delegować jakichś mądrzejszych... :mrgreen:

Użytkownik Tropiciel edytował ten post 02.06.2010 - 11:58

• 0

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych