Xellos chodziło mi o to, że odwołując się do czarnej skrzynki zanegowałeś wszystkie teorie spiskowe, a więc i moją, choć skrzynka ATM jej nie wyklucza. W pierwszym poście skierowanym do Ciebie, spytałem o to jak sie mają informacje z polskiej czarnej skrzynki do mojej teorii, więc sądziłem że sie z nią zapoznałeś. W późniejszych postach może faktycznie podciągnołem to za bardzo pod mojego posta.
Nie jestem fanatykiem teorii spiskowych, ale próbuje jakoś to sobie sam poukładać, bo wypowiedzi Pana Edmunda Klicha jakoś mnie nie przekonują.
Możesz podać czas padania tych słów?
Mój post brzmiał tak:
Co do skrzynek, spiskowcy ciągle pomijają, że trzecia jest w Polsce od początku firmy ATM. Zapis tej skrzynki o parametrach lotu jest nawet bardziej rozszerzony niż ze skrzynki, która posiadają Rosjanie.
Więc o co wam lata ? Głosy w kabinie to tylko dodatek, najważniejsze są odczyty tych danych parametrów technicznych. A ta skrzynka jest u nas i jest analizowana. Gdzie więc tu manipulacja Rosjan pytam się ?
I nic w nim nie zmieniam. Nadal uważam, że ważniejsze od tych głosów są parametry lotu. Mój pogląd wyrobiłem sobie na słuchaniu praktycznie wszystkich pilotów i ekspertów w TV, którzy brzmią mniej więcej "bez danych parametrów technicznych nic nie wiemy to one są kluczowe a same rozmowy wprowadzają tylko zamęt". Zapisy z tej skrzynki zostały przetworzone przez firmę ATM dla komisji, zapisywała ona cyfrowo więc i zapis mają na CD. Więc w tym miejscu neguje teorie spiskowe, które mówią o manipulacji skrzynek przez Rosjan.
Krótko mówiąc nie potrzebnie zaliczyłeś siebie do grupy "spiskowcy" o której pisałem. Dochodzenie prawdy spiskiem nie jest, więc po co się chcesz do tej grupy zaliczać. Wiele osób próbuje to jakoś poukładać i nie są spiskowcami.
Spiskowcy to taki FacetoFacet czy Tropiciel. Im nie zależy na prawdzie tylko na wymyślaniu bzdur.
Zapis ze stenogramów o którym mówię jest tylko hipotezą bo jak podkreślają wszyscy eksperci bez parametrów technicznych wiele nie mówią. Są to tylko głosy osób, a czy naprawdę fakt wymówienia zdania o wysokości oznaczał taką wysokość w rzeczywistości - nie wiemy. Po to właśnie trzeba wziąć dane ze skrzynki ATM.
Tak więc bazując na samym stenogramie.
10:34:32,8 - "Jest 400"
10:34:54,3 - "Zajęliśmy 500 metrów"
a o godzinie:
10:38:37,2 - "I redukuję 300"
10:38:57,1 - "400 metrów"
Potrzeba zanalizować te teksty względem skrzynki technicznej ale my tego nie zrobimy
Pozostaje czekać co ustali komisja.