A czy zrozumiełeś mój akapit o onecie? Ja w nim onetu nie chwalę.
Ale my ci podaliśmy zdjęcie żebyś sam sobie odczytał. SAM, chyb że oczekujesz na pojawienie się takiego komunikatu na stronach spiskowych. Gdyby ten samolot miał leżeć 1500 metrów od pasa to droga która obok niego biegnie musiałaby mieć ok 100 metrów szerokości, więc skala jest zachowana. Miejsce uderzenia samolotu w ziemie jest oddalone od pasa o 510 metrów. Wcześniej widać tylko szczątki które opadały w powietrzu. Sam sobie możesz to sprawdzić i już chyba wiesz komu wierzyć. Tylko proszę cię nie powołuj mi się teraz na jakieś informacje z pierwszych 3 dni od katastrofy.
Co do rządu to nie rozumiem dlaczego miałby dementować wypisy ludzi na necie. I jak miałby to robić? Jakby się pojawili oficjele rządowi na necie to dopiero by się zaczęło że cenzura wkracza do internetu. Pewnie połowa serwisów zamieściła nowy zapis w regulaminie niepozwalający wchodzić na nie oficjelom rządowym. Przemyśl najpierw to co piszesz. Jakoś zawsze rozpatrujecie tylko kilka skutków, a pomijacie większość.
Pozdrawiam
Ja nie mówię o dementowaniu wszystkiego co się pojawi na Onecie myślałem bardziej o mediach.Chociaż artykuły na stronach internetowych wielkich portali też by trza było.
Mnie zastanawia jedno: samolot spada a oni nie reagują??
Czy aby na pewno te stenogramy są prawdziwe?
W ogóle to nie powinniśmy dać prowadzić śledztwa Rosjanom, argument że samolot rozbił się na terenie Rosji mnie nie przekonuje, chociażby z przyczyn historycznych, mamy prawo podejrzewać oszustwa z ich strony.. Dlatego FUCK RUSSIA !!
Podzielam twoje zdanie zbyt dużo ludzi zginęło i ginie nadal za głoszenia prawdy w samej tylko Rosji. Co do historii to każdy wie jak myśli władza rosyjska o Polsce
MatoIto, przeczytalem Twojego powyzszego posta i zadrzalem. Mam nadzieje, ze jego tresc jest spowodowana jednym z tych czynnikow:
- znowu masz kiepski dzien
- nasze spoleczenstwo wykazuje calkowity brak zdolnosci przyznawania sie do bledu (choc wg. mnie nie ma w tym nic ujmujacego, a co wiecej tacy ludzie sa zazwyczaj bardziej wartosciowi)
Jesli zaden z powyzszych to znaczy, ze mam przyjemnosc rozmawiac z osoba, ktora ma problemy z czytanie ze zrozumieniem, i to wlasnych tekstow. Dla przypomnienia Twoj pierwszy post, ktory wprowadza w blad:
[...]Co do katastrofy to samolot rozbił się 1,5km przed pasem startowym i miał wyciągnięte podwozie. Tyle wiem bo tyle jest na stronach lotniczych.
[...]
W kolejnych "udowadniasz" mi <SICK>, ze na moich zdjeciach nie widac plyty lotniska.
Teraz piszesz:
Co do tych zdjęć to katastrofa miała miejsce według nich jakieś 1100m przed pasem startowym,czy nie są one manipulacją?. Czy inne dokumenty które świadczyły ze miała ona miejsce aż 1500m od pasa startowego nie pokazują prawdy?
Ufff widze, ze plyte lotniska juz znalazles, cale szczescie..., ale jakim Ty cudem obliczyles 1100m, hmm moze lepiej nie pisz... Albo nie napisz jest kiepska pogoda troche rozrywki nie zaszkodzi. Przypominam Ci tylko, ze rozmawiamy o MIEJSCU katastrofy, a nie o odpadaniu czesci. Tego dotyczyl Twoj pierwszy cytowany post.
Kolejny Twoj post dotyczyl fantastycznej i jakze powaznej informacji: post z onetu USUNIETY, o zgrozo..,. znalezienie go zajelo mi 25 sekund co przekazalem w stosownym linku. Teraz "bronisz sie" piszac:
Z pierwszej strony przenieśli ten temat Bóg wie gdzie to moja wina? [...]
Czy to Twoja wina, ze informacje o wyborze Kwasniewskiego na prezydenta zostala usunieta z pierwszej strony??? (Ironia)
Zastanow sie jak nalezy rozumiec Twoje: "usuniety z onetu" bo zapewniam CIe, ze nie ma on nic wspolnego z "nie ma go juz na pierwszej stronie onetu"
Nie mam kiepskiego dnia jest piękna deszczowa pogoda a ja pracuje sobie w środku.
Słuchaj nie będę się tłumaczył za czyiś bajzel. Masz racje te zdjęcia pokazują że samolot zderzył się z pierwszym drzewem 1100 a leży rozbity 500m od pasa ale czy to świadczy ze te zdjęcia nie są po retuszu?
Mnie zastanawia jedno: samolot spada a oni nie reagują??
Czy aby na pewno te stenogramy są prawdziwe?
W ogóle to nie powinniśmy dać prowadzić śledztwa Rosjanom, argument że samolot rozbił się na terenie Rosji mnie nie przekonuje, chociażby z przyczyn historycznych, mamy prawo podejrzewać oszustwa z ich strony.. Dlatego FUCK RUSSIA !!
Stenogramy są okrojone czyli sfałszowane na bank. Chodzi o to, by Putin mógł w odpowiednim momencie wyskoczyć z kolejną fałszywką, że nagle "odczytano ciekawe fragmenty". Oczywiście tuż przed wyborami, aby pomóc prorosyjskiej PO, bo (jak mawiał Klasyk) "ciemny lud wszystko kupi". Oczywiście chodzi o ciemny lud odmóżdżony przez reżimową propagandę.
Ale ludzie mądrzy nie dadzą się ogłupić oficjalnym massmediom i będą szukać dostępu do PRAWDZIWYCH informacji.
I będa zadawać niewygodne dla Rosji i jej polskich sługusów pytania...
Ale nawet z tej wersji da się wyciągnąć proste wnioski: wszystko szło normalnie, zniżali się by sprawdzić widoczność.
Musieli mieć sfałszowaną informację na wysokościomierzu, do tego meaconing zakłócał sygnał GPS. Sądzili że są o wiele wyżej niż byli w rzeczywistości.
Pytam:
1. Kiedy Rosja odda Polsce ORYGINAŁY zapisu z czarnych skrzynek?
2. Kiedy Polska przekaże je do analizy niezależnym międzynarodowym ekspertom?
3. Dlaczego Prokuratura Wojskowa nie ujawnia zapisu głosów z filmiku ze strzałami nagranego tuż po zamachu???
Dzieciaki na prostych kartach dźwiękowych wychwytują tam polskie słowa a prokuratura nic nie słyszy??? Przyznali tylko, że na filmie padają słowa PO POLSKU. Skoro tak, to CO POWIEDZIANO???
Na co idą nasze podatki??? Nie ma w Polsce laboratorium dźwiękowego zdolnego to odczytać???
Ktoś u kłamie i kręci jak diabli...
Słyszałem, że rodziny ofiar nie zamierzają odpuścić i chcą prowadzić śledztwo w sprawie zamachu na własną rękę.
Również Jarosław Kaczyński przestrzega by w tej sprawie NIE UFAĆ ROSJANOM!!!
Czyli wie więcej niż może głośno powiedzieć...
Wysyłam wszystkich przeciwników zamachu do działu z filmami, ci co nie wierzą w zamach po Filmie: Rosja-Długie ręce władzy.Będzie widzieć całą prawdę
Wcześniej była taka wersja:
Daj drugi, drugi... W drugą! – słuchać podniesiony głos w kabinie"
" Ustawienie? – pada pytanie. – Wysokość? – za chwilę kolejne. Ale te słowa są już wykrzyczane. Mieszają się z odpowiedziami, ktoś krzyczy jakieś liczby, słuchać szum, dużo niezrozumiałych słów..."
" I wtedy usłyszałem wyraźne, przerażające okrzyki: "Jezu, Jezu!”. I było po wszystkim. I koniec, tyle. Tylko tyle... – mówi smutno prokurator "
http://wiadomosci.wp...mosc_prasa.html
ANO WŁAŚNIE!!!
Świetnie, że to przypomniałeś, bo mamy tutaj wyraźny przykład KŁAMSTW I MANIPULACJI.
Przecież ten prokurator twierdzi, że ODSŁUCHIWAŁ TAŚMY. To dlaczego ANI JEDNO rzekomo ODSŁUCHANE słowo NIE POKRYWA SIĘ ZE STENOGRAMEM???
KTO KŁAMIE??? Bo te 2 wersje wykluczają się wzajemnie. Albo Jezus albo k*** mać. Prawda?
Moim zdaniem kłamie i prokurator i stenogramy a prawdziwe taśmy są już głęboko zakopane w archiwach Łubianki niczym Arka Przymierza w tym filmie Spielberga w amerykańskim magazynie wojskowym...
TERAZ WAŻNE PYANIE: czy znajdzie się odważny dziennikarz aby teraz ponownie przepytać tego prokuratora w świetle ujawnionego zapisu z czarnych skrzynek? Bo może się okazać, że on odsłuchiwał zupełnie inną taśmę...
ILE JEST TYCH TAŚM???
Sami widzicie jakie jest zamieszanie, dopóki nie dostaniemy orginalnych skrzynek to możemy sobie gdybać nad fałszywym scenogramem.
Według mnie wysokość na wysokościomierzu mieli prawidłową, ale sygnał GPS został zakłucony. Piloci zachowywali się tak, jakby byli nad płytą lotniska, jednak znajdowali się kilometr dalej. Mieli świadomość żę schodzą z wysokości, ale zamiast pasa startowego zobaczyli drzewa i już nie mieli czasu zareagować. IMO innego wytłumaczenia nie ma, bo który pilot wiedząc że jest kilometr przed lotniskiem schodzi na wysokość 20m i to w dodatku przy tak słabej widoczności.
Co do tej hipotezy to większość ludzi tak uważa ze zostali wpuszczeni w las i to jest prawda.
Gdyby historyk dociekał sprawców zbrodni w Katyniu (tej poprzedniej) i opierał się na ŹRÓDŁACH to sprawa jest jasna - to było ZBIOROWE SAMOBÓJSWO
Bo wasi kochani Rosjanie przecież tego nie zrobili prawda?
Bo gdyby zrobili to by ujawnili w swej dobroci nazwiska sprawców natychmiast i wypłacili ODSZKODOWANIA.
A więc to nie oni...
Źródła? OK - ale muszą być prawdziwe!
Ja wiem, że teraz jest wielka mobilizacja PO w internecie ale Schetyna winien delegować jakichś mądrzejszych...
Rosja nigdy by nie zrobiła takiego czegoś przecież to cywilizowany kraj, gdzie przestrzegane są prawa mniejszości i wszyscy są równi i mają prawo głosu.