Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 odpowiedzi w tym temacie

#1831 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

nic wspólnego z rzeczywistością.

Jaka rzeczywistość była w Smoleńsku dowiemy się może za kilka lub kilkanaście lat. (a może i dopiero kilkadziesiąt)
Na razie - na potrzeby kampanii - tworzy się wirtualną rzeczywistość ze strzępków informacji, bo wiele materiałów nie dotarło jeszcze do Polski a może w ogóle nie dotrze.
Było kiedyś kłamstwo katyńskie a teraz będzie funkcjonowało kłamstwo smoleńskie które będzie trzeba mozolnie odkłamywać.
Może to potrwać nawet kilkadziesiąt lat podobnie jak z odkłamaniem kłamstwa katyńskiego.

Użytkownik osiris edytował ten post 09.06.2010 - 11:45

• 2

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Bolbo

Podałbyś chociażby argumenty na potwierdzenie tych faktów.

Ty dobrze znasz te argumenty. Przecież z nimi walczycie stosując przeróżne sztuczki i techniki manipulacji. Jednak ty i inni ogłupiacze, będziecie do upadłego udawać, że argumentów tych nie znacie. Przecież przyznając, że zamach WTC to była inside job, na co dzień jesteśmy gęsto opryskiwani chemią, że wszystko wskazuje katastrofa w Smoleńsku to zamach, nie musielibyście dalej się tu udzielać, nie musielibyście dalej zaklinać rzeczywistości i po prostu kłamać. Dlatego nigdy tego nie przyznacie. Pisałem już wielokrotnie wcześniej, że ani my nie jesteśmy żadnymi spiskowcami, ani wy żadnymi sceptykami. My dążymy do poznania prawdy, piszemy o wielkich przekrętach i zbrodni, która mamy na co dzień nad naszymi głowami, a wy kłamiecie, manipulujecie i ogłupiacie ludzi.

Wasz czas dobiegł już końca. Za dużo syfu się porobiło, byśmy dalej tolerowali kłamczuszków na tym i na innych forach. Jesteśmy świadomi, że prawda będzie zagłuszana przez młodych 'ekspertów', którzy będą nas okłamywać. Nie wnikam, czy jesteście wynajętymi pieskami, czy robicie to dla własnej satysfakcji. Mniejsza z tym. Ważne, że aby wyzwolić Polskę z plugastwa, trzeba będzie takich ludzi wytykać palcami i podejmować zdecydowane kroki.

Xellos

Tutaj jest temat Smoleńska i przestań łączyć wszystkie sprawy w jedno. Bo to różne sprawy.

Aha i nie obrażaj inteligencji zamordowanej w Katyniu, bo nie masz nic z nią wspólnego.

Ależ dlaczego mam nie łączyć tych spraw w jedno? Od jakiegoś czasu widzimy zorganizowaną akcję przejęcia władzy nad światem, w tym i nad Polską. Te wydarzenia moim zdaniem łączą się w jednym haśle - NWO, w wprowadzaniu którego uczestniczy z pewnością zdradziecka Platforma Obywatelska.

Obrażam inteligencję w Katyniu? Nie mam z nią nic wspólnego? Ojej, ależ mi przywalił, zaraz się popłaczę. Ile masz lat? 16?

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 09.06.2010 - 12:01

• 3

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aidil to młoda kobieta która nie wie co to wywózki na Sybir.
Oficerów polskich zabrano do Katynia i rozstrzelano a ich rodziny (żony, rodzice, dzieci) wywieziono na Sybir gdzie bez jedzenia i czegokolwiek (jak stali) wyrzucono w polu (już na Syberii) na 50 stopniowy mróz i róbta co chceta.
Polska młodzież nie ma zielonego pojęcia co robią Rosjanie z ludźmi (co robili z Polakami i swoimi rodakami w 1939) i dlatego tak lgną do nich jak pszczoły do miodu.
Temat wywózek na Syberię jest w Polsce praktycznie zakazany (temat tabu) do tego stopnia, że mój temat w tej sprawie został zamknięty na tym forum.
Teraz Aidil kpi sobie z tego tematu bo jest nieświadoma zagrożeń jak większość młodych.
Rosjanie prześcigali się w okrucieństwie w stosunku do polskiej ludności z hitlerowcami a jawią się jedynie jako zbawiciele świata i Polski.
Młodzież omamiona przez PO patrzy przez okulary TUSKA i widzi słodziutkiego Putina który tuli TUSKA i poklepuje go w braterskim geście współczucia.

Do Orisa i innych oszołomionych historyczno politycznie. Po pierwsze wiek i racja nie zawsze idą w parze. Ja mam tyle lat ile mam Ty tez jesteś w jakimś wieku, ale to nie zmienia faktu, że prawda ma byt obiektywny i nie jest przypisana do żadnej grupy wiekowej, społecznej, płci itd. Oris fajnie się z Tobą dyskutuje na tematy ezoteryczno-filozoficzne ale przy polityce z obiektywnego człowieka zmieniasz się w agitatora i bojownika PIS i Jarosława Kaczyńskiego, oraz bezpardonowego wroga PO Tuska I obecnie Komorowskiego o którym piszecie „Komoruski” co jest dla tego człowieka obelgą, ale Ty i Tobie podobni nie cofacie się przed obelgami. Komorowski jest zasłużonym Polakiem i jego rodzina jest Polska i patriotyczna. Nie miał jak Jarosław Kaczyński ojca kolaborującego z komunistami. Ale rozsądny człowiek wie, że za rodziców dzieci nie odpowiadają. Choć wychowanie na pewno pozostawia piętno. Jarosław Kaczyński, którego gloryfikujesz, jest bardzo dziwnym i podejrzanym człowiekiem. Wbrew temu co sądzisz o mnie wiem że za czasów pierwszej i drugiej Solidarności i działaczy tej rangi co Jarosław Kaczyński „z klucza” internowano. Twojego Jarosława nie internowano. Mało tego, mniejszego kalibru działaczy wzywano na UB i dawano ultimatum lojalka albo internowano. Proponowano na przykład wyjazd do Francji z całą rodziną. Co to była lojalka. Wyjaśnię tym co nie wiedzą, To była zgoda na przestrzeganie przepisów stanu wojennego, po to podpisana, by można było w oparciu o to zobowiązanie zasądzić i skazać danego człowieka. Nie było to zobowiązanie do współpracy. Kaczyński jak sam się chwali nie podpisał lojalki. Wiemy, że nie był internowany. Więc pytam co to za człowiek którego nie tyczą się reguły obowiązujące w tamtych czasach wobec opozycji. Dla mnie odpowiedź jest jedna. Był tak jak jego ojciec współpracownikiem ale nie naszych służb tylko moskiewskich tak jak twórca PAXu Bolesław Piasecki. Rosja na całym świecie ma agentów wpływu i moim ale nie tylko zdaniem Jarosław takim agentem jest. Teraz dowód. Rozwalenie z początkiem lat 90tych obozu Solidarności. Tworzył PC przejmując Komitety Obywatelskie co mu się częściowo udało, ale zlikwidował jedność tego obozu, skłócił go i uniemożliwiło to przeprowadzenie reform w Polsce czego skutki mamy do dzisiaj. Drugie . Podburzanie Polski przeciwko integracji z Unią . Integracja z Unią jest naszą racją bytu gdyż my między Rosją a Niemcami jesteśmy za słabi na samodzielność. Nieporozumienia Polski z Unią były potrzebne Rosji dla jej działań politycznych i umowy Rosji z Niemcami w sprawie „rury bałtyckiej”. Niemcy zawarli układ z Rosją i ułatwiła im to Polska zachowując się tak jak chciała Rosja czyli warcholsko podburzana przez Jarosława. Gdybyśmy byli wtedy partnerem Niemców i Unii na pewno byśmy więcej uzyskali. Po trzecie. Obecna zmiana retoryki i „zgoda” Kaczyńskiego z Rosją. Rosja chce być postrzegana teraz w świecie jako kraj który ze wszystkimi żyje w zgodzie w tym i z Polską (potrzebne jest to dla uzyskania wolnej ręki w sprawie Ukrainy)i Jarosław to wspiera wyciszając swoją anty rosyjskość. Jeśli ktoś tego nie dostrzega to albo jest ślepy albo... nie do kończę. Tusk i PO jest normalną partią jakich wiele w świecie. Ani specjalnie dobrą ani też złą. Jest to partia trochę konserwatywna, trochę liberalna trochę chrześcijańska. Problemem PO ale i polski jest fatalna konstytucja i dwu władza jaką ona przyniosła. Są w Państwie dwa ośrodki władzy które niby się kontrolują a tak naprawdę to ze sobą walczą i siebie blokują. To dla Polski jest bardzo złe. Przypomnijmy sobie czasy Buzka i Kwaśniewskiego. Kwaśniewski zniszczył wszystko to co dobrego zrobił i chciał zrobić Buzek. Podobnie się działo teraz. Odżyło Liberum Veto i warcholstwo. Jarosław taki niby antykomunista popiera konstytucje Kwaśniewskiego. Oris możesz tutaj na forum walczyć i uwijać się, ale PIS i Kaczyńscy to szkodniki.

Użytkownik Aidil edytował ten post 09.06.2010 - 11:59

• 0

#1834 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

I obecnie Komorowskiego o którym piszecie „Komoruski” co jest dla tego człowieka obelgą,

Coś mi się wydaje, że chyba nigdzie tak nie napisałem a może przez przypadek jeden raz ale wskaż mi tą wypowiedź bo sobie nie przypominam, choć podpisuję się pod tym że Komorowski jest rusofilem z koniunkturalizmu a nie z zamiłowania.

Nie miał jak Jarosław Kaczyński ojca kolaborującego z komunistami.

Podaj źródło tych sensacji, proszę Ciebie oto bardzo. Sprawdzimy jego wiarygodność.
Tak strasznie się frasujesz faktem że piszą na Komorowskiego "Komoruski" ale z łatwością rzucasz obelgi i pomówienia na rodzinę Kaczyńskich i to Ciebie akurat nie razi. Wybiórcza delikatność.

Był tak jak jego ojciec współpracownikiem ale nie naszych służb tylko moskiewskich tak jak twórca PAXu Bolesław Piasecki.

Dziewczyno, podaj źródła tych wszystkich sensacji, bo trudno ustosunkować się do tych bzdur.

Są w Państwie dwa ośrodki władzy które niby się kontrolują a tak naprawdę to ze sobą walczą i siebie blokują. To dla Polski jest bardzo złe.

Jak wygra Komorowski to zobaczysz jak będzie fajnie.
PRL bis.

Użytkownik osiris edytował ten post 09.06.2010 - 12:08

• 2

#1835 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Za TVN24:

Rosjanie pytają o polską organizację lotu Tu-154
CHCĄ PRZESŁUCHAĆ M.IN. OBSŁUGĘ TECHNICZNĄ
Rosjanie pytają o polską organizację lotu Tu-154
Rosyjska prokuratura poprosiła o pomoc prawną
Rosyjska prokuratura chce przesłuchać polskich świadków w śledztwie dotyczącym katastrofy Tu-154. Interesuje ją organizacja lotu prezydenckiej maszyny. Wniosek ma być rozpatrzony na dniach - dowiedziała się TVN24.
Datowany na 12. maja rosyjski wniosek o pomoc prawną trafił do wojskowej prokuratury okręgowej w Warszawie. Rosjanie proszą o przesłuchanie polskich świadków - wszystkich osób, które odpowiadały za organizację lotu Tupolewa, w tym także ekip technicznych, które na lotnisku Okęcie sprawdzały stan techniczny.
Miller: Czy Rosja chciałaby się ośmieszyć?
Przyczyn smoleńskiej katastrofy należy szukać zarówno po stronie polskiej,... czytaj więcej »

Rosyjscy śledczy proszą również o przesłuchanie pilotów innych rządowych maszyn i wnioskują o pełną dokumentację związaną z lotem, w tym plan lotu. We wniosku zgłosili pytania, na które będą musieli odpowiedzieć świadkowie.

Wniosek rozpatrzony na dniach

Jak nieoficjalnie dowiedziała się TVN24, wniosek ma być rozpatrzony w najbliższych dniach. Niektórzy świadkowie, mimo że zostali już przesłuchani przez polskich śledczych, prawdopodobnie będą musieli stawić się ponownie, ponieważ niektóre rosyjskie pytania nie pokrywają się z tymi, które zadawała polska prokuratura. Nie wiadomo jednak, kiedy Rosjanie otrzymają odpowiedź z polskiej strony.

To pierwsza tego typu prośba ze strony rosyjskiej podczas śledztwa ws. wypadku prezydenckiego tupolewa z 10 kwietnia. Polacy natomiast prosili Rosjan o podobną pomoc kilkakrotnie, ale nie otrzymali dotąd odpowiedzi.

Widać jak na dłoni jak "sprawnie" przebiega współpraca prawna z obu stron.
TUSK cały czas nam wciska, że trwa wręcz idylla jeśli chodzi o współpracę z Rosjanami.

Użytkownik osiris edytował ten post 09.06.2010 - 13:30

• 2

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Internet to nie jest żadna obiawiona prawda. To wielki śmietnik informacji. Zanim znajdziesz coś ciekawego wytarzasz się w g**** po pachy. I mam tu w szczególności na myśli ludzi za teoriami spiskowymi, którzy nie mają żadnego wykształcenia w danej dziedzinie ani nawet nie potrafią wykonać choćby JEDNEGO eksperymentu. Oprócz bajkoteorii nie ma żadnych badań, natomiast normalni ludzie już wiele takich przeprowadzili, nawet stworzone są już symulacje komputerowe danych wydarzeń. Znam głośne przypadki badań spiskowców: filtrowanie powietrza w celu znalezienia szkodliwych substancji z chemtrails (co pokazało skrajną głupotę i cynizm spiskowców) i badanie pyłu bo zawaleniu się WTC7 przez pewnego pana, który wykazał że są tam pozostałości po reakcji termitu (jak się później okazało był to totalny bullshit bo co prawda znalazł pewien reagent tyle że znajdował on się w zwyczajnej farbie na elewacji budynku).

To tyle jeśli chodzi o profesjonalizm strony spiskowej. Innymi słowy to co wy głosicie to papka bzdur i nic więcej. Nawet szanując wasze zdanie uważam, że moderacja nie powinna dopuścić do takiego offtopicu bo w tym momencie nie ma ani słowa o badaniu katastrofy tylko przesądzanie, że to PO zrobiło razem z Putinem czyli chrzanienie do kwadratu.

Aidil
Masz coś na poparcie tej tezy? Nie ukrywam że mi się podoba i tłumaczyła by działania Kaczyńskiego w inny sposób niż głupota i ociemnienie.

Pozdrawiam
  • 1

FaceToFace.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

"Widzę się nie rozumiemy. Chodzi o jakieś argumenty a nie samo plucie na PO. Od kilku stron zamiast argumentów, pojawiła się zwykła nienawiść do PO nic nie wnosząca, głownie w wykonaniu osirisa.

To nie jest żaden argument w sprawie zamachu, że ktoś nie lubi PO i pluje na nich. Argumentem są jakieś chociaż poszlaki, że stoją za zamachem.

A nie zwykła nienawiść do PO, która pojawiła się w momencie rozmowy na temat stenogramów i zagłuszyła tą rozmowę."

chciało by się użyć wulgaryzmu na K żeby Tobie otworzyć oczy
o czym Ty chcesz ze mną dyskutować jeżeli Ty fakt oddania śledztwa w ręce Putina nie nazywasz zdradą interesów RP ?
jak chcesz dociec prawdy o Smoleńsku ? na podstawie GW ? TVN ? Polsatu ? oświadczeń MAK ? czy może na podstawie tego co klepie D.Tusk na ten temat ? no bo przecież Dziennik Polski , Rydzyk to mohery , historia to tylko uprzedzenia do Rosji i jej wymiaru sprawiedliwości ...
Osiris może jest i PiSowcem , ja nim nie jestem a co o politykach myślę to już wcześniej napisałem
ale jeżeli Ty jesteś POwcem to co tak Ciebie burzy ? czyż nie Palikot , Niesiołowski i inni dzisiaj wrażliwi na krytykę wyśmiewają , wyśmiewali PiS za podrobioną torebkę Diora ? za to że Prezydent z reklamówką chodził . za Irasiada , zdarte zelówki , za to że Gosiewski był karłem o nie proporcjonalnych kończynach , za poprawianie krawatu przez żonę Prezydenta
Jesteś hipokrytą no ale woda ma to do siebie że spływa ;]
  • 1

#1838 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Osiris może jest i PiSowcem

Nie może ale na pewno.
Jednak mój bunt w sprawie "śledztwa" nie wynika z sympatii politycznych ,a le li tylko z pragmatyzmu.
Oczywiście że uważam iż jest utopią liczenie na to, że śledztwo było by w rękach jedynie polskich, ale była szansa zawalczyć o wspólne śledztwo a nie na zasadzie petenta.
Największą hańbą w tej sprawie ze strony Tuska jest zaniechanie przez nie wystąpienie do rządu rosyjskiego z wnioskiem o równoprawne śledztwo.
I ta opinia nie ma nic wspólnego z sympatiami politycznymi, bo gdyby zrobili by to Pisiory, lewica czy PSL to też miałbym te same pretensje.
Myślę, że naród to rozumie, bo widać po sondażach że jest pewien trend gdzie systematycznie PO traci a PiS zyskuje.
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

chciało by się użyć wulgaryzmu na K żeby Tobie otworzyć oczy
o czym Ty chcesz ze mną dyskutować jeżeli Ty fakt oddania śledztwa w ręce Putina nie nazywasz zdradą interesów RP ?
jak chcesz dociec prawdy o Smoleńsku ? na podstawie GW ? TVN ? Polsatu ? oświadczeń MAK ? czy może na podstawie tego co klepie D.Tusk na ten temat ? no bo przecież Dziennik Polski , Rydzyk to mohery , historia to tylko uprzedzenia do Rosji i jej wymiaru sprawiedliwości ...
Osiris może jest i PiSowcem , ja nim nie jestem a co o politykach myślę to już wcześniej napisałem
ale jeżeli Ty jesteś POwcem to co tak Ciebie burzy ? czyż nie Palikot , Niesiołowski i inni dzisiaj wrażliwi na krytykę wyśmiewają , wyśmiewali PiS za podrobioną torebkę Diora ? za to że Prezydent z reklamówką chodził . za Irasiada , zdarte zelówki , za to że Gosiewski był karłem o nie proporcjonalnych kończynach , za poprawianie krawatu przez żonę Prezydenta
Jesteś hipokrytą no ale woda ma to do siebie że spływa ;]

Tak nie nazywam zdradą interesów RP. I mam chociaż jakieś argumenty na to. A Ty masz argumenty na to, że to zdrada ?

Podaje swoje. Czarne skrzynki były otwarte w towarzystwie naszych ekspertów. A nie same sobie. Odsłuchiwanie głosów również.

Jedna z tych skrzynek została przywieziona do Polski, czyli Rosjanie ich nie czytali. Nasz producent ATM sam zgrał ich zawartość dla śledczych.

Skrzynki to nr. 1 dowód w tej sprawie i został zabezpieczony prawidłowo. Dlaczego więc interesy RP ucierpiały ? Podaj swój argument.

Ja jestem gotowy do dyskusji tylko o tragedii a nie o polityce. Co widać w moich postach sprzed paru stron, zakłóconych przez naczelnego pisowca portalu jadem.

Podaj swoje więc źródła DOCHODZENIA PRAWDY w tej sprawie :)
  • 1

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Xellos
Jeżeli ktoś nie rozumie, dlaczego oddanie Rosjanom śledztwa to skandal i zbrodnia, to niestety nie ma dla tego kogoś ratunku.

Mam nadzieję i z pewnością tak jest, że tylko udajesz głupiego, bo nie wierzę, żebyś tego nie rozumiał.

Jesteś gotowy do dyskusji po tym jak wszystkich obraziłeś? Co za bezczelny typ! Coś niesamowitego.

I nie będę ci odpowiadał, bo po prostu na to nie zasługujesz.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 09.06.2010 - 13:05

• 1

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Temat został zgłoszony moderatorom. Właściwie już dostarczyliście solidne powody, do interwencji, ale i tak - dalsze dokładanie oliwy do ognia może wpłynąć, na stopień tej interwencji. Więc radziłbym się powstrzymać od dalszych przepychanek oraz OT i wrócić do meritum. Dziękuję.
  • -1

dawmars.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam pytanka co do filmu 1,24 co nagrał go rusek
-czy widzieliście może spadachroniarza na filmiku?
-czy widzieliście zjeżdżającego po linach człowieka w tym filmie?
-czy wogole zwrócił ktoś uwagę,że widac tam czesc helikoptera?
-czy jest to możliwe,zeby faktycznie był tam jeszcze jeden samolot,ktory czekał na hasło uderzamy?

osobiscie sprawdziłem z 3 roznych źrodeł filmiki i każdego ogladałem kilkanaście razy i takie pytania mi sie nasunęły.Na każdym widziałem to samo
  • 0

FaceToFace.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Użytkownik Bolbo dnia 09.06.2010 - 10:01 napisał
Twoje jedyne argumenty jakie na chwilę obecną wypunktowałem to:

1. Nie wierzyć PO - PO kłamie.
2. Nie wierzyć Gazecie Wyborczej - Gazeta Wyborcza kłamie.
3. Nie wierzyć TVN - TVN kłamie.
4. Nie wierzyć Rosjanom - Rosjanie kłamią.
5. Nie wierzyć Rosjanom - Rosjanie źle nam życzą.

ad.1 - to gdzie ta polityka miłości , gdzie Irlandia ? no i co z tą wyrżnięta watahą ? kłamią czy nie kłamią ?
ad.2 - kibice Lecha Poznań to elektorat PiS ? ( największe poparcie w poprzednich wyborach PO uzyskało w Poznaniu a tu każdy jest kibicem Lecha )
ad. 3 - TVN kłamie
ad. 4 - Rosjanie manipulują prawdą

ad. 5 - Rosja nas kocha i żyć bez nas nie mogą - niestety ...
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W takim razie wróćmy do tematu.

Zacytuję samego siebie:

Ponowie jeszcze swoje pytanie do spiskowców: jak wyobrażacie sobie prowadzenie śledztwa w sprawie tej katastrofy na terenie Rosji przez polskich prokuratorów? Czy wy naprawdę nie widzicie, że było by to niesamowicie utrudnione i o wszystko trzebaby prosić oficjalną drogą? Nawet ułożenie głupiej drogi na bagnach wymagało by pozwolenia. Narazie strona Polska robi wszystko żeby to śledztwo było jak najrzetelniej przeprowadzone. Każdy krok Rosjań jest nadzorowany przez Polaków, a w dodatku prowadzimi nasze osobne śledztwo. Nie wiem jak wy chcecie zrobić to lepiej. Oczywiście gafy się zdarzają i nieufość do Rosjań jest w części uzasadniona, ale nie można pozwola żeby takie pierdoły przesłoniły wam oczy.

Jest jedno z ważniejszych pytań. Nawet jeśli nie zgadzacie się z tym co robi rząd to nie prezentujecie żadnej alternatywy. Mówicie że Polska powinna prowadzić to śledztwo, ale nie chceciu mówić więcej. Bardzo chętnie przeczytam jak według was można to śledztwo przeprowadzić sprawniej niż jest to robione teraz. Pomińmy kwestię nieufności w stosunku do Rosjań, ponieważ nawet w gdyby było tak jak wy chcecie to Rosja mogła by na przykład nie wydawać pozwoleń, robić to z opóźnieniem i również zacierać ew. ślady.

Pozdrawiam
  • 0

#1845 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Możesz odpowiedzieć na moje wątpliwości?

Możesz przypomnieć bo się pogubiłem w nawale tych wszystkich postów?
Jakie wątpliwości?
  • 2

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych