Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 odpowiedzi w tym temacie

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No nie znowu.... BUAHAHHAHAHAHAHAHA To już drugi raz jak nowi niepoważni userzy powodują u mnie opad szczęki z głośnym śmiechem ROFL HAHAHAHA

http://cyberpunk.net...loodycobra.html
Coś jeszcze trzeba dodać? xD xD xD

Chłopie czy ty masz jakiekolwiek pojęcie o sprzęcie wojskowym, technice lotu śmigłowca i czym jest dźwięk?

To było pytanie retoryczne - nie masz ŻADNEGO.

Skoro wirnik jest odkryty to nie ma BATA żeby on był w jakikolwiek sposób cichszy. Już Cobra sama w sobie jest niesamowicie głośna. Jest ona stosunkowo lekkim śmigłowcem szturmowym i nie jest w stanie przenosić tylu rakiet TOW/Hellfire? (Chyba żadne z nich bo nie mają czujnika optycznego ani instalacji stererowania przewodowego). Ale co to jest jest z tyłu? No tak śruba jak w okrętach podwodnych. Na pewno wiele tu pomoże. No i oczywiście taki helikopter nie mógłby nawet latać tylko by się kręcił dookoła skoro nie ma śmigła ogonowego kontrującego moment obrotowy śmigła.

A bajki o super cichych śmigłowcach które dmuchają powietrzem i nie robią hałasu to można w sadzić od razu do kosza. Każdy może coś takiego powiedzieć.

Pozdrawiam

edit AlienGrey
Teorię helikoptera opartą o parę pikseli chyba od razu możemy wykluczyć..
Proszę albo o solidniejsze dowody, albo o koniec tematu o cichych helikopterach.

• -1

Tropiciel.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No i dobra, jest to jakieś wytłumaczenie, ale ludzie tacy jak Trupiciel żadali, aby to tylko Polacy prowadzili to śledztwo. Ciekawe jak oni to uzasadnią.

Heh nie ma to jak dostać minusy za kulturalne zapytanie się. Skoro tak niektórych to uraziło to może byście coś napisali?

Pozdrawiam

Miły SraZi ,
Nie popychaj tu głupot proszę. NIGDY nie żądałem by Polacy sami prowadzili śledztwo bo to nielogiczny idiotyzm! Takie śledztwo będzie TYLE SAMO warte co śledztwo rosyjskie, bo - jak sądzisz? - KOGO polski rząd oddeleguje do "wyjaśnienia" zamachu smoleńskiego? Wiadomo: samych swoich.
A zatem z definicji - polskie śledztwo nic nam nie daje!
Należy powołać komisję złożoną z niezależnych zachodnich ekspertów.
Jej ocenom bym może i zaufał: USA, Szwajcaria, GB....tyle przychodzi mi do głowy.
Polskiemu rządowi ufam tyle co i Rosjanom. Rzad Sobiesiaka nie rozwikła tej zagadki.
Chyba że rząd się zmieni - wtedy inna rozmowa...
Więc jeszcze raz prośba, miły SraZi - nie wmawiaj mi dziecka w brzuch.
Czytanie ze zrozumieniem jest trudną sztuką ale najpierw warto ją posiąść nim się zabierze głos na publicznym forum.
Powiedz Schetynie żeby delegował tu kogoś mądrzejszego. :)

Użytkownik Tropiciel edytował ten post 11.06.2010 - 09:09

• 3

Zagaroth.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Śledztwo prowadzone przez Polakow (PO i delegowani przez nich ludzie) tez pewnie byloby farsą, ale zawsze byloby tysiac razy bardziej wiarygodne niz sledztwo Rosjan, ktorych nie mozna przeciez wykuczyc z kregu podejrzanych... Tu jest pies pogrzebany.
  • 2

Tropiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dla mnie bez rożnicy. Oczywiście oddając śledztwo Rosjanom, rząd Sobiesiaka dodatkowo osłabił polski prestiż na świecie, ale to przecież element długofalowej polityki.
Polska ma nic nie znaczyć.
  • 1

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Trupicielku coś ci nie wyszło przerobienie mojego nicku. Skojarzenie ze sraniem jest prostackie. Moi koledzy wymyślili bardziej chwytliwą przeróbkę :D

Skoro nie wierzysz nawet Polakom to wyjedź sobie do tych bardziej wiarygodnych krajów. Nikt cię tu nie trzyma. I nie wmawiaj nam już że jesteś patriotą skoro Polaków uznajesz za gorszych od zachodnich narodów. Jedyne co cię zmusza do pisania to twoje "inne" zdanie na temat katastrofy.

Miałem długa przerwę od tej dyskusji i już nie pamiętam co było na początku. Było kilka proponowanych sposobów prowadzenia tego śledztwa. Możliwe że nie ty to napisałeś.

"Takie śledztwo będzie TYLE SAMO warte co śledztwo rosyjskie, bo - jak sądzisz? - KOGO polski rząd oddeleguje do "wyjaśnienia" zamachu smoleńskiego? Wiadomo: samych swoich."

Jeśli tak mocno podważasz bezstronność prokuratury to naprawdę wyjedź z tego kraju, albo zacznij coś robić a nie tylko pisać na tym forum. Według twojej teorii nasze państwo jest skorumpowane do granic możliwości ale jakoś nikt nas nie porównuje do Rosji, gdzie jest to faktem.

Pozdrawiam

Użytkownik PaZi edytował ten post 11.06.2010 - 10:33

• 2

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

PaZi powiedz mi jak to jest że wierzysz w UFO a z drugiej strony nie wierzysz w coś tylko dlatego że tego nie widziałeś ?
nie wyklucza się Tobie to na wzajem ?
o technologiach wojskowych najnowszej generacji nie masz pojęcia jak daleko są zaawansowane , ja zresztą też nie mogę mieć takiej wiedzy bo to najściślej strzeżone tajemnice
ale to co widzisz na paradach wojskowych , katalogach i czasopismach branżowych to nie są najnowsze sprzęty .
Wiesz jaki najnowszy model ( z którego roku ) samolotu uczestniczył w ostatniej paradzie na Placu Czerwonym ?
W 1960 roku gdybyś takiemu PaZiowi powiedział że samoloty będą latały z szybkością ponad dźwiękową , że będą niezauważalne dla radarów i że będą potrafiły lądować i startować pionowo to byś zachował się dokładnie tak samo jak Ty dzisiaj ,
Powiedz mi jak to jest możliwe że UFO robi ślady w zbożu - w co jak sam napisałeś wierzysz a sołtys do którego ów pole należy nigdy nie zbudził dźwięk tego statku ?
Gdzie tu konsekwencja w Twoim myśleniu ? :/
  • 2

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie no przechodzisz samego siebie. Idź do szkoły podstawowej i zapytaj sie dzieci z 6 klasy o to i na pewno kilka z nich ci odpowie. Ja nie opieram się na tym że czegoś nie widziałeś. Widzisz jak mam taki organ zwany mózgiem i wtłoczyłem do niego coś takiego co się nazywa wiedza z fizyki wiem, że lot takiego śmigłowca jest niemożliwy, a już na pewno nie to że jest on cichy.

Żeby jeszcze bardziej cię ośmieszyć: (fragment tekstu, końcówka)
"zbrojenie :
Stabilizowany Minigun 7,62mm w wieżyczce pod kadłubem z celownikiem +2 (optyczny i laserowy) z zapasem 2000 sztuk amunicji. Na każdym z wysięgników (2) można umieścić do 10 slotów uzbrojenia

[ Pomysł autorski ]

Opracował: Mike "Vendeta" Tarnowski"

"[ Pomysł autorski ]

Opracował: Mike "Vendeta" Tarnowski"

Jak długo jeszcze będziesz się ośmieszał?

Co do ufo.
Jak bardzo infantylne pytania jeszcze będziesz zadawał? WRÓĆ - Głupie pytania. Zaklada się że ufo potrafi podróżować między gwiazdami a bardzo krótkim czasie, więc jak ty chcesz to porównywać? Nie jest to nawet miejsce na taką dyksusji. Zamiast żenować swoim poziomem innych dyskutantów napisz mi to na PW.

Ostatnie słowo odnośnie cichociemnych samolotów. Skoro wytwarzają one podmuchy powietrzna to znaczy że nie moga być bezgłośne bo podmuchy powietrza to inaczej fale, a dźwięk to nic innego jak właśnie fale. Nawet jakby silniki były jakieś super ciche to jeśli tylko jest coś takiego jak śmigło to nie ma żadnego sposobu aby je wyciszyć całkowicie.

Poza tym:
AlienGrey - absolutnie wszystko jest już wyjaśnione w sprawie tego helikoptera, a autor tego wątku dodatkowo ośmieszony (na jego własne życzenie). Nie wahaj się dać mu warna jak jeszcze raz o tym napisze.

Nie będę już zniżał się do tak niskiego poziomu żeby mu wciąż odpowiadać. Uważam ten watek za zamknięty.

Pozdrawiam

Użytkownik PaZi edytował ten post 11.06.2010 - 10:35

• -1

#1868 Gość_osiris

Gość_osiris.
  • Tematów: 0

Napisano

PAZI napisał:

Jeśli tak mocno podważasz bezstronność prokuratury to naprawdę wyjedź z tego kraju, albo zacznij coś robić a nie tylko pisać na tym forum.

Tylko że jakoś dziwnie się składa, że to właśnie PO nie wierząc bezstronności prokuratury i innych organów powołało komisję naciskową zamiast - za Twoją poradą - wyjechać z kraju.
To jak to w końcu jest?
  • 2

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kolejny chętny do ośmieszenia. Nie rozumiesz nawet cytatów które cytujesz.

"albo zacznij coś robić a nie tylko pisać na tym forum."

A oni coś zrobili czyli powołali tą komisję, a nie tylko pisali o tym.

Proponuję powrócić do zagadnień techniczny bo o polityce to można sobie długo gadać i nic z tego nie będzie.

Pozdrawiam
  • 2

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

warna możesz sam sobie dać ale najpierw musisz zostać modkiem , ja widzę związek z tematem
no to może Rosjanie mają jakiś tajny pakt z Marsjanami i im ten niezidentyfikowany obiekt latający użyczyli ? :rotfl:
a teraz filozoficznie :
jeżeli od chociażby Marsjanie mogli stworzyć taką "cichą " technologię do robienia wzorków na zbożu ( Czego ty jesteś zwolennikiem ) to znaczy jest to możliwe również dla innych
Masz problem z logicznym rozumowaniem
już wcześniej to zauważyłem u ciebie ale skoro nie pamiętasz przypomnę :

"Moje sprawy prywatne nie są potrzebne dla twojej wiedzy.
Podstawy mojego światopoglądu:
1. SAM przeszedłem na ateizm bez niczyjej pomocy ani tymbardziej manipulacji. Uważam że bóg nie istnieje, ponieważ pokarał ludzi wygnaniem z Edenu ... "

jak sam widzisz za bardzo rozgarnięty nie jesteś , jeżeli nadal nie widzisz zaprzeczenia własnego dogmatu we własnym jego tłumaczeniu to znaczy że jest beznadziejnie

P.s
to jest z twojego profilu !!!

edit AlienGrey
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownik AlienGrey edytował ten post 11.06.2010 - 20:14

• 1

Tropiciel.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

/.../Widzisz jak mam taki organ zwany mózgiem /.../

Czy jesteś tego pewien? :) Bo twoje wypowiedzi nasuwają mi poważne wątpliwości.
A JAK TAM CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM? :)
  • 2

#1872 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

PAZI, nie wykręcaj się sianem.
Po prostu nie wiesz co odpowiedzieć.
Pamiętaj że każdy kij ma dwa końce a kto mieczem wojuje od miecza ginie....etc.
Dla mnie prokuratorzy w śledztwie są spolegliwi i działają także pod naciskiem i pod oczekiwania swoich przełożonych a oczekiwania jakie są to wiemy.
Wdeptać Prezydenta w ziemię, choć i tak był już dwa miesiące temu z tej ziemi zdrapywany, ale to dla PO dalej za mało, bo przecież piłka w grze, czyli kampania.
Prokuratorzy to też ludzie i wiedza o co w tej grze chodzi.
Czują na plecach oddech swoich przełożonych tak samo jak owi nieszczęśni piloci.
Ani komisja polska, ani rosyjska nie załatwia sprawy.
Jedynie rosyjsko - polska lub ewentualnie międzynarodowa, ale z prawdziwego zdarzenia a nie jakaś MAK.
Ja powątpiewam w bezstronność naszych prokuratorów a z Polski w związku z tym nie mam zamiaru wyjechać.

Użytkownik osiris edytował ten post 11.06.2010 - 11:53

• 3

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

znowu grupka spiskowców robi zamieszanie, podam więc nowe wątki warte zbadania :)

skoro przyleciał niesłyszalny śmigłowiec to idźmy dalej, to był latający talerz, przecież teorie spiskowe nie mają żadnych ram fizycznych, więc po co śmigłowiec skoro może być latający spodek produkcji rosyjskiej of course

w końcu jak wiadomo, Rosja i USA od lat kilkudziesięciu badają obcych i przejęli ich technologię - sami więc latają spodkami :)

Już naprawdę blisko do stwierdzenia, że za zamachem stały jaszczurki podszywając się pod ciała rosjan

Polecam analizę nagrań Tuska na youtube, może w którejś sekundzie oczy mu się zmienią na reptiliańskie.

10/10
  • 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

masz problem ze zrozumieniem idei z jakich powstał vortal Paranormalni.pl ?
nazywasz kogoś spiskowcem ( w Twoim rozumieniu to coś negatywnego , i nie związanego z wcześniej wymienioną ideą )
ale co Ty tutaj robisz ? Teorie konspiracyjne nie mogą być teoriami oficjalnymi
i zgadnij dlaczego ?
  • 2

#1875 Gość_osiris

Gość_osiris.

Napisano

Jeśli ma się większość w sejmie to powołanie komisji jawi się jako mały pryszcz i wtedy nie trzeba o tym pisać tylko się ją powołuje więc co to za wielki sukces?
Jeżeli kiedyś PO zostanie odsunięte od władzy to też powoła się odpowiednie komisje które przetrzepią portki PO i nie trzeba będzie o tym pisać tylko się je powoła.
A o tym, że prokuratorzy nie są obiektywni (bo w obecnych realiach być nie mogą) można na razie pisać i tylko pisać, więc piszę.
  • 2

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych