Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 replies to this topic

ewa.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://pluszaczek.co...-154M slady.jpg Ciekawe zdjęcie
  • 0

maciejo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Ciekawe zdjęcia" :

Tak. Poznaję. To ślady po pociskach kal. 7,62 oddanych z karabinka AK47. Ułożenie śladów wskazuje, że oddano 3 serie - w odstępach 1.2sek i 1.8sek, cel wykonał dwa uniki w płaszczyźnie poziomej oraz przemieszczenie wertykalne na wysokość 3,8m.
Charakterystyczny rozrzut śladów jednoznacznie wskazuje, że strzały zostały oddane przez Wasyla "Waśkę" Morozowa - lejtnanta FSB (Федеральная служба безопасности) zamieszkałego w Moskwie, przy ulicy Łuk Twerski 17m24 (w głębi korytarza na lewo za wejściem do wspólnej kuchni). Normalnie rozrzut i ułożenie śladów strzałów oddanych przez wymienionego byłoby nieco inne (większe skupienie) co pozwala określić, że wymieniony lejtnant Morozow mógł mieć od 1,2 do 1,6 promila alkoholu we krwi. Butelka po samogonie (pędzonym w warsztatach koło lotniska przez cioteczną siostrę lejtnanta - Anoreksję Pawłowną Trybutko) widoczna na zdjęciu w jego prawym dolnym lewym rogu, jest tego dowodem. Zielona postać z czułkami ukryta za skrzydłem to profesor psychiatrii Moskiewskiego Instytutu Chorób Psychicznych - Witosław Piotrowicz Bulimskij - prowadzący w przebraniu tajne badania terenowe nad behawioryzmem kontrolerów lotów pełniących służbę na miejscowym lotnisku.
Jego obecność w tym miejscu wydaje się być przypadkowa w kontekście katastrofy.
  • 4

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
  • 1

norainbow.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Nie widziałem, by ktoś strzelał do ofiar katastrofy"

''To on tuż po katastrofie prezydenckiego Tupolewa nakręcił filmik, który trafił do internetu - i dla wielu stał się podstawą do przeróżnych rozważań. Są tacy, którzy słyszą w nim strzały i wołania o pomoc. Autor filmu Wołodia Safonienko w programie TVN "Teraz My" zapewnia jednak, że nic takiego się nie zdarzyło. Film w studiu komentował też mecenas Rafał Rogalski, pełnomocnik rodzin ofiar katastrofy.''

reszta tutaj

http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html
  • 1

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

IT'S ALIVE, IT'S ALIVE, ON ŻYJE!!!!

Nie dość, że żyje to jeszcze przeczy tej śmiesznej teorii spiskowej dotyczącej filmiku z katastrofy. Ciekawe czy ktoś jeszcze będzie śmiał twierdzić, że tam jednak strzelali. Nawet taki prosty człowiek wie że w czasie pożaru dużo rzeczy może "strzelać"/eksplodować. Wątek tego filmiku chuba jest już zakończony.

Pozdrawiam
  • 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

IT'S ALIVE, IT'S ALIVE, ON ŻYJE!!!!

Nie dość, że żyje to jeszcze przeczy tej śmiesznej teorii spiskowej dotyczącej filmiku z katastrofy. Ciekawe czy ktoś jeszcze będzie śmiał twierdzić, że tam jednak strzelali. Nawet taki prosty człowiek wie że w czasie pożaru dużo rzeczy może "strzelać"/eksplodować. Wątek tego filmiku chuba jest już zakończony.

Pozdrawiam

paziu ty już wszystkie wątki zakończyłeś
a cała ta katastrofa to złożony miraż - Putin z was jest dumny :rotfl: :rotfl: :rotfl:

"Rosja nie zgodziła się, by Polacy byli w smoleńskiej wieży kontroli lotów, gdy lądował prezydencki tupolew. Nasze władze poprosiły o to Moskwę miesiąc przed katastrofą "
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kolejna teoria spiskowa upadła :) Najpierw czarne skrzynki zrobiły swoje...teraz autor filmiku ze "śmigłowcami, linami i strzałami" obalił śmieszne objawienia ludzi w kilku pikselach.

Co teraz pozostało spiskowcom ? Teraz skupią się na polityce, brak argumentów otworzy kierunek polityczny. Zacznie się "Komoruski" i tym podobne.

klik klik klik klikajcie spiskowcy dopóki nie zrozumiecie treści z tego linka

Tak czy siak, dobrze, że gościu napadnięty, zadźgany nożem i wykończony w szpitalu jednak przeżył by nam to opowiedzieć :)
  • -1

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

Rosjanie są mistrzami dezinformacji

Jednego można być tylko pewnym w sprawie "katastrofy", (a raczej nieznanemu w historii nowożytnego świata unicestwieniu całego dowództwa sił zbrojnych, prezydenta, szefa banku narodowego i innych osób za jednym podejściem.) pewnym tego że dezinformacja prowadzona od początku jest jak najbardziej w stylu rosyjskim. Rosyjskie służby specjalne są przede wszystkim mistrzami dezinformacji. I to jest ich największa i najlepsza broń.

W jednym się tylko nie zgodzę że powszechnie znany już film ze strzałami i głosami po polsku i rosyjsku należy również do tej dezinformacji i powstał z inspiracji rosyjskich służb. Zbyt długo czekano aby oficjalne czynniki coś na ten temat powiedziały. Zbyt długo było milczenie. Najpierw jakiekolwiek uspokajające informacje, (o tym że prokuratura, a potem ABW badają nagranie) zostały podane gdy film się stał dość głośny, czyli kilka dni po tragedii, a potem gdy stał się bardzo głośny pojawiła się niczego nie wyjaśniająca, w kontekście choćby zdania, "nie ubijajtie nas" wersja iż to borowcy bronili ciała martwego prezydenta przed zabraniem przez Rosjan.

Warto zwróci uwagę że i tu była dezinformacja, bowiem prokuratura zdeklarowała się ze po dwóch dniach stwierdzi czy film jest autentyczny, czy nie. Czekaliśmy 10 dni. Prokuratura nic nie powiedziała. Za to pojawia się"nie proszona wcześniej" ABW - pod nowym kierownictwem niewątpliwie bardziej służebna (sam Tusk mówił "moje ABW" a więc jeszcze wyraźniejsze określenie) wobec "pełnego zaufania" do Rosjan rządu z wyjaśnieniem uchylającym się od jednoznacznego stwierdzenia autentyczności filmu.

źródło : salon24

WSI W ŚLEDZTWIE SMOLEŃSKIM
i
WSI nadają ton narracji w sprawie katastrofy prezydenckiego tupolewa pod Smoleńskiem - twierdzi "Nasz Dziennik".
Major Michał Fiszer chętnie spekulujący w mediach na temat przyczyn katastrofy prezydenckiego samolotu - to funkcjonariusz Wojskowych Służb Informacyjnych - podaje gazeta. W rozmowie z "ND" major przyznaje, iż od 1997 r. pracował w WSI, w Oddziale Łącznikowym Biura Ataszatów Wojskowych. Fiszer zaznacza, że nigdy nie byłem oficerem operacyjnym WSI i niczego ze swojej przeszłości nie ukrywa.

Praca Fiszera dla WSI trwała trzy lata. W tym czasie przez rok pełnił on funkcję obserwatora wojskowego w Iraku i Kuwejcie. Po przejściu do rezerwy w 2000 r., major często występował w mediach jako "niezależny ekspert". Fiszer zaangażowany był w ostatnim czasie w obronę szefa MON Bogdana Klicha.
Michał Fiszer przedstawiany jest w mediach jako były pilot.

źródło : Mój odnośnik

edit AlienGrey
Wycieczki personalne sobie daruj.
Rozmawiaj na poziomie albo wcale.

• 0

enciak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tak samo jak Wołodia mógł zostać zadźgany w szpitalu, tak samo ten gościu może być tym, który rzeczywiście nagrał ten film... kto z Was ma 100% pewności że Wołodia nagrał film? mogłby równie dobrze jakiś inny Sasza obejrzeć go kilkadziessiąt razy i mówić o tym o czym sie mówi w mediach i tym co widać na filmie (płonący wrak, kadłub, ciała itp.)
  • 1

#1915 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

No i co z tego, że był w WSI? Troszkę tej nagonki nie rozumiem - tzn. rozumiem, pan Macierewicz nie ma po kolei w głowie i mógł sobie coś wyimaginować niszcząc przy tym lata pracy wywiadowczej i kontrwywiadowczej. Rozumiem także PiSiorów którzy stękają jakie WSI było be, no bo w końcu sam wielki wódź J.K. 'stworzył sposobność' panu Antoniemu..

FtF - gdyby w pracy, za zasługi ktoś zaproponował by Ci zajebiste stanowisko, tyle, że musiałbyś robić coś ekstra, i nikt by o tym nie mógł wiedzieć - nie przyjął byś takiej pracy? O WSI wiem niewiele, ale wiem tyle, że w innych państwach też coś takiego działa i nikt nie rozpieprza ich pracy przez urojenia. Czy jeśli byłbyś w policji i zaproponowano by Ci przejście do BSW, z lepszą pensją i perspektywami - wolałbyś zostać krawężnikiem?
  • 0

maciejo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A teraz całkiem serio.
Lektura obowiązkowa dla zwolenników teorii spiskowych:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dychotomia_myślenia
http://pl.wikipedia.org/wiki/Urojenia

P.S. To nie jest żadna złośliwość. Tylko i wyłącznie troska.

edit AlienGrey
Dołączona grafika
Dołączona grafika

PS: Miałeś przecież tu nie wracać...

• 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

FtF - gdyby w pracy, za zasługi ktoś zaproponował by Ci zajebiste stanowisko, tyle, że musiałbyś robić coś ekstra, i nikt by o tym nie mógł wiedzieć - nie przyjął byś takiej pracy? O WSI wiem niewiele, ale wiem tyle, że w innych państwach też coś takiego działa i nikt nie rozpieprza ich pracy przez urojenia. Czy jeśli byłbyś w policji i zaproponowano by Ci przejście do BSW, z lepszą pensją i perspektywami - wolałbyś zostać krawężnikiem?
[/quote]

zgoda tylko że w większości krajów służby specjalne to państwo w państwie . WSI uchodziło za przedłużenie ręki Moskwy w Polsce , i proszę Ciebie nie podważaj tych argumentów skoro pracowało w tych służbach bardzo wielu oficerów wywodzących się ze służb PRL , idąc dalej chyba nie uważasz że polskie służby specjalne za czasów PRL były niezależne od ZSRR ?!
co zaś do rozwiązania tychże służb przez PiS jesteś ignorantem faktów bo tylko jeden człowiek z PO był przeciwny ich rozwiązania podczas głosowania w sejmie , reszta posłów PO było ZA i nawet nie przeciw .
  • 0

#1918 Gość_Swordsman

Gość_Swordsman.

Napisano

A powiedz mi, skąd mieli się wziąć Ci oficerowie po zmianie ustroju w Polsce? Ze stoczni mieli brać przyszłych agentów wywiadu? :mrgreen:

Druga sprawa - ok, rozwiązano WSI, i wszyscy byli za. Co nie zmienia faktu, że ekipa Jarka, z Antkiem na czele spier$@#% robotę wywiadowczą ujawniając nazwiska czynnych agentów! Jeśli to nie zakrawa w Twoich oczach na skandal, to nie mam pytań.

Użytkownik Razor edytował ten post 15.06.2010 - 10:54

• 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

A powiedz mi, skąd mieli się wziąć Ci oficerowie po zmianie ustroju w Polsce? Ze stoczni mieli brać przyszłych agentów wywiadu? :mrgreen:

Druga sprawa - ok, rozwiązano WSI, i wszyscy byli za. Co nie zmienia faktu, że ekipa Jarka, z Antkiem na czele spier$@#% robotę wywiadowczą ujawniając nazwiska czynnych agentów! Jeśli to nie zakrawa w Twoich oczach na skandal, to nie mam pytań.

Razor to jest bardziej skomplikowane niż Tobie się wydaje , tak naprawdę nie ma dobrego rozwiązania
Musisz wiedzieć o tym że w WSI było więcej agentów przydzielonych do " opieki " nad mediami niż nad zagadnieniem wschodniej granicy ( 1 agent , słownie JEDEN ! )
Więc mi wytłumacz co to za służby , które inwigilują swoich , olewając ( bo tak to trzeba nazwać ) kraj który w 39 wbił nam nóż w plecy a potem przez niemal pół wieku niewolił , który pobudek politycznych stosował embargo
Wiesz o tym że w 1993/94 polska armia była w stanie podwyższonej gotowości bojowej ze względu na wydarzenia w byłym ZSRR ? więc mi wytłumacz jaki sens miało inwigilowanie mediów w tym czasie z takim natężeniem a sprawa FR była traktowana jakby Rosja była Luxemburgiem ?!
I jeszcze jedno powiedz mi jak to jest możliwe w normalnym kraju , z służbami pracującymi na rzecz dobra tego kraju że agent który przez całe swoje agenturalne życie zajmuje się szpiegostwem na niekorzyść NATO staje się polskim Attaché przy NATO naprawę nie widzisz konfliktu interesów ?
no i wytłumacz mi jeżeli w tym kraju jest wszystko w porządku Twoim zdaniem :
- Zabójstwo Papały
-Zabójstwo Olewnka
- to że nadal nikt nie odpowiada za morderstwo Pyjasa ( chociaż jak można zaobserwować media wciąż używają raczej zwrotu " śmierć Pyjasa "
- że za morderstwo ks. Popiełuszki odpowiedzieli jak dotąd TYLKO "płotki "
- że sprawa Funduszu Obsługi Zadłużenia Zagranicznego tak umiera śmiercią naturalną
Qwa ! naprawdę uważasz że żyjesz w takim idealnym kraju w którym wszystko co złe jest przez Kaczora ? przez to że z reklamówką plastikową wchodzi na pokład prezydenckiego samolotu ????

.. i czy naprawdę wierzysz w to że elektryk który do dzisiaj nie potrafi się poprawnie wysłowić w sowim ojczystym języku obalił komunizm ?
bo mnie ogrania pusty śmiech na tą myśl :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Użytkownik FaceToFace edytował ten post 15.06.2010 - 12:30

• 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Musisz wiedzieć o tym że w WSI było więcej agentów przydzielonych do " opieki " nad mediami niż nad zagadnieniem wschodniej granicy ( 1 agent , słownie JEDEN ! )

Oczywiscie masz mozliwosc podania zrodla tej informacji...

.. i czy naprawdę wierzysz w to że elektryk który do dzisiaj nie potrafi się poprawnie wysłowić w sowim ojczystym języku obalił komunizm  ?
bo mnie ogrania pusty śmiech na tą myśl  :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Przez krotka chwile chcialem Ci udzielic dosc dlugiej i wyczerpujacej odpowiedzi, potem spojrzalem na temat...

Mam prosbe do Ciebie i innych, udawajcie ze sie chociaz trzymacie tematu... 

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 15.06.2010 - 12:48

• 1

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych