Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 odpowiedzi w tym temacie

:::P:::i:::S:::.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Kolega z forum napisał:

moj kolega, ktory nagrywa hip hop ogladal go dzisiaj przy uzyciu sluchawek
specjalnych sluchawek
i stwierdzil 2 rzeczy
strzaly ktore sie tam rozlegaly to na pewno strzaly z rosyjskiej broni "macarov"
porownal dzwiek strzalow z broni jaka maja borowcy oraz wlasnie bron macarov i dzwiek jest jednoznaczny
ponadto choc tutaj nie byl pewien, w 28 oraz 32 sek slychac polski głos..
"swiety jezusie" oraz "jak mozecie"

• 1

sebacyw.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Teorie konspiracyjne, spiski itp ok.
Ale do pewnych granic, póki nie poznamy OFICJALNYCH DOWODÓW.

Chcesz dowodów od Rosjan? Jesteś śmieszny i żyjesz w zakłamaniu. Nawet jak dowody się pojawią to oni się wyprą wszystkiego jak Katynia 1940. To że jeżdżą Ładami Wołgami i Ziłami nie znaczy że mają możliwości na słabym poziomie. Oni mogą zmieniać pogodę nawet, wieć chłopie obudź się wreszcie!

Chyba nie umiesz wyciągnąć wniosków z tego co czytasz.
Mam na myśli OFICJALNE DOWODY, czyli dowody opublikowane i zatwierdzone, a czy to są autentyczne dowody czy też nie to tego się nie dowiemy, ale dopiero po czasie publikacji tego możemy dalej SPEKULOWAĆ!.
Chłopie, nie wyciągaj słów z kontekstu tylko skup się na wszystkim co czytasz.
Ja nie żyję w zakłamaniu, poczytaj sobie moje komentarze to dowiesz się, jakie mam na ten temat zdanie.
pzdr.
  • 0

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Teorie konspiracyjne, spiski itp ok.
Ale do pewnych granic, póki nie poznamy OFICJALNYCH DOWODÓW.

Chcesz dowodów od Rosjan? Jesteś śmieszny i żyjesz w zakłamaniu. Nawet jak dowody się pojawią to oni się wyprą wszystkiego jak Katynia 1940. To że jeżdżą Ładami Wołgami i Ziłami nie znaczy że mają możliwości na słabym poziomie. Oni mogą zmieniać pogodę nawet, wieć chłopie obudź się wreszcie!

Chyba nie umiesz wyciągnąć wniosków z tego co czytasz.
Mam na myśli OFICJALNE DOWODY, czyli dowody opublikowane i zatwierdzone, a czy to są autentyczne dowody czy też nie to tego się nie dowiemy, ale dopiero po czasie publikacji tego możemy dalej SPEKULOWAĆ!.
Chłopie, nie wyciągaj słów z kontekstu tylko skup się na wszystkim co czytasz.
Ja nie żyję w zakłamaniu, poczytaj sobie moje komentarze to dowiesz się, jakie mam na ten temat zdanie.
pzdr.

Dowody będą mówić o winie pilota i złej pogodzie
Na 100%
Ja nawet nie czekam za bardzo na to bo to pewne że nic nie znajdą
Wszystko ukryją lub spreparują
  • -1

BadBoy.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tutek przechodził remont zaledwie 5 miesięcy temu w Samarze w zakładach lotniczych Aviakor należących do oligarchy rosyjskiego Olega Deripaski, sługusa Putina - taka drobna informacja ..

Dołączona grafika

• 0

sebacyw.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

::: P::: i ::: S :::,
Na jakiej podstawie sądzisz z góry, że dowody na 100% będą "sfabrykowane" ?
A może coś wiesz na ten temat, jesteś jedną z osób, które zajmują się sprawdzaniem czarnych skrzynek?
Jak czytam takie komentarze to słabo mi się robi.
Można napisać:"prawdopodobnie/przypuszczam/jest taka możliwość", ale pisać bzdury w stylu "na 100%/tak na pewno/znam już przyszłość" to nieporozumienie.

Swoją drogą chciałbym osobiście, aby opublikowano rozmowę pilotów, ogólnie to co było słychać na pokładzie.
Twierdzą, że było to przerażające itp, ale chciałbym to sam usłyszeć bo na słowo nie uwierzę.
Miała dzisiaj być pierwsza informacja na temat czarnych skrzynek-dużo się nie dowiedzieliśmy "piloci wiedzieli, że to już koniec" (coś w tym stylu) bo to żadne odkrycie.
Po tym co się dowiadujemy sam zaczynam twierdzić i nie zdziwi mnie fakt, jeżeli przynajmniej jakiś procent zostanie zatuszowany.
A najlepsze jest:"podchodzili 4 razy, nie 2, albo nie 1"-to w końcu ile razy?
Fakt, na początku grały emocje, niepotwierdzone fakty, ale później ostatecznym zdawały się dwa podejścia.
Na razie tyle.

Użytkownik sebacyw edytował ten post 14.04.2010 - 21:23

• 0

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

::: P::: i ::: S :::,
Na jakiej podstawie sądzisz z góry, że dowody na 100% będą "sfabrykowane" ?
A może coś wiesz na ten temat, jesteś jedną z osób, które zajmują się sprawdzaniem czarnych skrzynek?
Jak czytam takie komentarze to słabo mi się robi.
Można napisać:"prawdopodobnie/przypuszczam/jest taka możliwość", ale pisać bzdury w stylu "na 100%/tak na pewno/znam już przyszłość" to nieporozumienie.

Swoją drogą chciałbym osobiście, aby opublikowano rozmowę pilotów, ogólnie to co było słychać na pokładzie.
Twierdzą, że było to przerażające itp, ale chciałbym to sam usłyszeć bo na słowo nie uwierzę.
Miała dzisiaj być pierwsza informacja na temat czarnych skrzynek-dużo się nie dowiedzieliśmy "piloci wiedzieli, że to już koniec" (coś w tym stylu) bo to żadne odkrycie.
Po tym co się dowiadujemy sam zaczynam twierdzić i nie zdziwi mnie fakt, jeżeli przynajmniej jakiś procent zostanie zatuszowany.
A najlepsze jest:"podchodzili 4 razy, nie 2, albo nie 1"-to w końcu ile razy?
Fakt, na początku grały emocje, niepotwierdzone fakty, ale później ostatecznym zdawały się dwa podejścia.
Na razie tyle.

Mam pewność 99% a teorię o fałszowaniu opieram na historii Rosji i to nie tylko wojennej tylko też obecnej
To ludzie zdolni do wszystkiego, przykład zamordowanie Litwinienki i trucia Juszczenki!!!
To ludzie bez sumienia...
Ruscy mówią co chcą pokazują co chcą
Zastanówcie się ile czasu minęło zanim nasze spece dotarły na miejsce tragedii
To dużo czasu aby zrobić co się chce
Gdyby to był inny kraj to OK, ale to Rosja, kraj którego władca mówi że Rozpad Związku Sowieckiego to największa tragedia XX wieku, on mówi to wprost! I co ? Mam wierzyć że mu przykro?
  • 0

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

I co ciekawego w temacie? Bo ten filmik jest dosyć ciekawy o_O Myślicie, że może to wywołać jakiś konflikt?
  • 0

BadBoy.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak mi się od razu skojarzył remont tutka z remontami robionymi w WTC parę miesięcy przed zamachami.. co ciekawe polski pilot o najwyższych kwalifikacjach z doświadczeniem nie trafia w pas ale talibowie trafiają precyzyjnie przy ogromnej prędkości w budynki.. ciekawy jest też motyw z nienaruszonym wieńcem dla ofiar katynia i polską flagą podczas gdy wszystko zostało zmasakrowane.. oglądałem wczoraj film z katastrofy w lesie kabackim, na filmie od razu widać leżące ciała czy pourywane kończyny.. tutaj kompletnie nic..

Użytkownik BadBoy80 edytował ten post 14.04.2010 - 21:46

• 0

sebacyw.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

I co ciekawego w temacie? Bo ten filmik jest dosyć ciekawy o_O Myślicie, że może to wywołać jakiś konflikt?

Konflikt?
Film jest, są jakieś strzały, słychać głosy, ruszają się jakieś cienie, może "duchy" (?), ktoś idzie dostaje kulkę w łeb i pada.
To tylko niektóre "śmieszne wnioski", które wyciągam po komentarzach.
Za mało na tym filmie faktów, za dużo przypuszczeń, gdybań i przewidzeń.
Niedługo ktoś powie, że przyczyną katastrofy samolotu było zderzenie z lądującym UFO, które podchodziło na NDB, a po chwili przyleciał drugi oddział UFO i zaczął strzelać z mikro laserów i zabrał wszystkie ciała.
Jak wcześniej wspomniałem, nie posuwajmy się za daleko jeżeli chodzi o jakiekolwiek oskarżenia czy też wydarzenia.
Poczekajmy jeszcze trochę na dalsze informacje.
Sam film na mnie nie robi furory.
Film jak film, pierwsze minuty po katastrofie-mogą dziać się tam cuda niewidy począwszy od wybuchów dezodorantów czy naboi po eksplozje silników, paliwa lotniczego itp.
Normalne jest, że trzeba zabezpieczyć dowody-słusznym jest, że Rosyjskie służby zabezpieczały teren i odganiała gapiów nie tylko dla "dobra sprawy", ale też dla ich własnego bezpieczeństwa.

Użytkownik sebacyw edytował ten post 14.04.2010 - 21:55

• 0

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co do postaci w 40 sekundzie - z całą pewnością są to gałęzie. Ok. 0:51-0:54 widać to samo miejsce z nieco innej perspektywy i łatwo można dostrzec spore, bujające się gałęzie.
  • 0

Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

http://www.tvn24.pl/-1,1652186,0,1,strzaly-tuz-po-katastrofie,wiadomosc.html

Cytat z forum

9 - 11 sec. po lewej przy brzegu, za drzewami przebiega osoba (osoby) za drzewami. Jedna na pewno
36 - 40 sec. pod drzewem, z prawej, nad sporym białym elementem, pod fragmentem kadłuba widać poruszajacą się postać w białym. W pewnym momencie podnosi rękę, potem jakby odchyla głowę
48 sec. "dawaaj gnata"
41 0 44 sec. z lewej zza drzewa wychyla się postać, chwieje się
50 - 51 sec. po prawej od drzewa trochę w głąb widać plecy oddalającej się osoby z miejsca, gdzie przed chwilą jeszcze ruszały się dwie wyżej wymienione "postaci"
56 sec. pierwszy strzał, operator biegnie w stronę strzału
1:02 - 1:06 po lewej od rozdwojonego szczupłego drzewa widać czarną postać, która najpierw stoi, po chwili schyla się nad czymś biały (możliwe, że to ta sama osoba, która przed chwilą oddalała się z 50 sec.)
1:06 słychać drugi strzał
1:09 słychać śmiech kilku osób
1:12 "zmiana planów, kuźwa!"
1:13 trzeci strzał / Widać nawet jakby sylwetkę celującą jakby z pistoletu // Trzeba dobrze zatrzymać filmik
1:16 czwarty strzał
1:20 coś w stylu uchodźcie stąd, uciekajcie albo chodź no tu!

W pierwszej opublikowanej wersji, której już nie ma na końcu było jeszcze słychać coś w stylu "tato chodź, uciekamy stąd" po rosyjsku.

Coś do dodania? Weryfikacji?

Dodaje screen z 1.13 Dołączona grafika Natychmiast po tym słychać jakby strzał

1:13 - 1:14 słychać "Ja Wam dam Kurwa!" i strzał
  • 0

Palmæro.

Anty-lewak

• Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

no i co w tym screenie nie tak? bo nie rozumiem...
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Długo zajęło mi odkrycie gdzie niektórzy widzą na filmiku człowieka w białej koszuli i o ciemnych włosach ale chyba wreszcie mi się udało. Zaznaczyłam go na screenshocie: http://img175.images...880/czowiek.jpg , interpretację pozostawiam wam. Osobiście nie mam zdania - równie dobrze może to być człowiek jak i fragment samolotu/cokolwiek innego. Za słaba jakość filmu by ocenić.
  • 0

sebacyw.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeżeli ktoś lubi snuć konspiracje itp to mam ciekawy materiał z Rosyjskiego forum.
(mam nadzieję, że moderator nie uzna tego za spam)
http://www.avsim.su/...i/page__st__540
Post nr: #545
Zamieszczony został tam wykres lotniska i ogólnie teren wokół niego, ale dość istotne fakty zostały napisane również w tym samym poście:
"Тут есть один маленький секрет. Я пока этого не говорил, ждал пока все "умники" выскажуться. Борт иностранный, посадка в аэропорт не имеющий статуса "международный". Автоматически предполагает присутствия на борту так называемого штурмана-лидеровщика, которого посадил туда Департамент Воздушного Транспорта РФ. У него были все схемы и инструкции. Возможно, что он сидел за штурвалом. Внимательно изучаем еще раз списки погибших. А был ли он там вообще?
Вот немного кроков аэродрома."
Tutaj tłumaczenie cytuję z forum
"Istnieje pewien sekret. Nie mówiłem o tym, czekając, aż wszyscy "eksperci" się wygadają. Samolot zagraniczny, lądowania na lotnisku, które nie ma statusu "międzynarodowy". Automatycznie oznacza to obecność na pokładzie tzw pilota-lidera, którego wysłał tam Departament Transportu Lotniczego Rosji. Miał wszystkie schematy i instrukcje. Jest możliwe, że siedział przy sterze. Uważnie studiujemy ponownie listy ofiar. A był on tam w ogóle?"
Ciekawe co nie?
(to już dla mnie jest coś sensownego i wnosi nowe fakty. Ile w tym prawdy?-nie wiemy "na razie")

Użytkownik sebacyw edytował ten post 14.04.2010 - 22:28

• 0

PrivateMathi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hej! Z zaciekawieniem śledzę Waszą dyskusję. Pomyślałem nad kolejnym wątkiem, mianowicie: jakie były składy delegacji krajowych na poprzednie rocznice mordu katyńskiego. Próbowałem szukać takich informacji ale nie znalazłem niestety. Chciałbym porównać składy delegacji poprzednich ze składem delegacji która leciała na tegoroczne obchody. Faktem jest, że rocznice "nieokrągłe" mogły być skromniej "obstawione" ale ciekawe porównanie byłoby ze składem delegacji na obchody 60cio lecia zbrodni w Katyniu. A porównania warto dokonać, by przekonać się czy tegoroczna delegacja nie była zbyt bogata w osoby z "najwyższej półki". Co o tym sądzicie?
  • 0

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych