Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tajemnica Samolotu 101

2351 replies to this topic

FaceToFace.
  • Tematów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

"Do katastrofy doszło; jak świadczą doniesienia prasowe; m.in. skutkiem nieprzygotowania tej wizyty przez funkcjonariuszy rządu polskiego Donalda Tuska, Bogdana Klicha i Radosława Sikorskiego."

No tak rząd jest winne tego czego nie musiał zrobić bo oni tylko mogą o tym wiedzieć. Nie mogą wpływać na organizowanie takich wyjazdów bo od tego jest kancelaria prezydenta i tam niech będą składane skargi na ew. skandaliczne przygotowanie wycieczki.

A tutaj przykład kłamstwa:

"Z rozpoczęciem śledztwa wstrzymano się do czasu przyjazdu ekspertów z Białorusi."

Ruscy też na nas czekali, żeby nie było właśnie pomówień o manipulacje. Np na otwarcie czarnych skrzynek.

Pozdrawiam
[/quote]

Za zabezpieczenie wizyty głowy państwa odpowiada nie kancelaria prezydenta tylko kancelaria premiera , ponieważ to on jest odpowiedzialny za pracę BOR-u ( jakbyś nie potrafił rozszyfrować skrótu BOR to pomogę - Biuro Ochrony Rządu )
Za organizację logistyczną wizyty również odpowiada rząd , ponieważ rząd decyduje o użyczeniu samolotu i to do rządu należy ostateczna akceptacja listy pasażerów . należało by dodać do tego zawiadomienia jeszcze cytat Radka Sikorskiego o zarżnięciu watahy czy słowa premiera o tym że pis wyginie jak dinozaury .

co do projektu to najpierw trzeba się z nim zapoznać żeby oceniać , w skrócie :
PROJEKT ANTYPOWODZIOWY PiS - Grażyny Gęsickiej
Ponad 200 mln euro z Unii Europejskiej na budowę
umocnień przeciwpowodziowych na Wiśle chciała
wydać minister rozwoju regionalnego w rządzie
Jarosława Kaczyńskiego Grażyna Gęsicka. Planowała
postawienie lub naprawę i wzmocnienie wałów od
Koszyc do Płocka. Inwestycja miała chronić miasta
w pięciu województwach. Za 400 mln euro miał też
powstać zbiornik Kąty-Myscowa na Wisłoce.
Chroniłby przed powodzią województwo podkarpackie.
Wszystkie te projekty wycofała jednak jej
następczyni Elżbieta Bieńkowska. W to miejsce
zaproponowała jedynie okrojony program regulacji
Wisły

Użytkownik FaceToFace edytował ten post 18.06.2010 - 08:44

• 1

Zagaroth.
  • Tematów: 2
Reputacja

Napisano

Oddanie Rosjanom sledztwa bedzie musialo znalezc final w Sadzie. Tego po prostu nie da się w zaden sposob wytlumaczyc, ani wybaczyc. Podoba mi sie to zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa przez Tuska i innych "Polakow". Dopisalbym jeszcze pare rzeczy...
  • 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

cyt. Pazia

"A tutaj przykład kłamstwa:

"Z rozpoczęciem śledztwa wstrzymano się do czasu przyjazdu ekspertów z Białorusi."

Ruscy też na nas czekali, żeby nie było właśnie pomówień o manipulacje. Np na otwarcie czarnych skrzynek. "

tu masz odpowiedź na to jak czekali np.na ŻW i jak im w hangarze pozwolili zabezpieczać miejsce katastrofy

Użytkownik FaceToFace edytował ten post 18.06.2010 - 09:09

• 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"Za zabezpieczenie wizyty głowy państwa odpowiada nie kancelaria prezydenta tylko kancelaria premiera , ponieważ to on jest odpowiedzialny za pracę BOR-u ( jakbyś nie potrafił rozszyfrować skrótu BOR to pomogę - Biuro Ochrony Rządu )
Za organizację logistyczną wizyty również odpowiada rząd , ponieważ rząd decyduje o użyczeniu samolotu i to do rządu należy ostateczna akceptacja listy pasażerów . należało by dodać do tego zawiadomienia jeszcze cytat Radka Sikorskiego o zarżnięciu watahy czy słowa premiera o tym że pis wyginie jak dinozaury ."

I to równeż jest kłamstwo i manipulacja, ponieważ rząd nie ma wpływu na organizację podróż prezydenta. Niedoinformowanych informuję, że BOR tylko dostaje informację o wyjeździe i nie wnosi żadnych komentarzy, ponieważ ta informacja jest im tylko do tego potrzebna żeby przygotować ochrone (lista osób również). BOR nie może zabronić wyjazdu, ew doradzać. Jak możesz mówić że za ochronę odpowiada kancelaria premiera skoro jest to obowiązek BOR-u? Jak wiadomo samolot został udostępniony.

Zwracam szczególną uwagę na:

"Za organizację logistyczną wizyty również odpowiada rząd "

To już jest bezczelne kłamstwo. Rzad ma bardzo mało do gadania w organizacji takiej wyprawa i to kancelaria prezydenta się tym zajmuje, tak jak każda inna kancelaria zajmuje się organizacją konkretnej osoby.

Dopóki nie pozbędziemy się takich kłamstw dopóty będa powstawać "bajkowe" teorie spiskowe, które obala się jednym argumentem.

Pozdrawiam
  • -1

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

"Za zabezpieczenie wizyty głowy państwa odpowiada nie kancelaria prezydenta tylko kancelaria premiera , ponieważ to on jest odpowiedzialny za pracę BOR-u ( jakbyś nie potrafił rozszyfrować skrótu BOR to pomogę - Biuro Ochrony Rządu )
Za organizację logistyczną wizyty również odpowiada rząd , ponieważ rząd decyduje o użyczeniu samolotu i to do rządu należy ostateczna akceptacja listy pasażerów . należało by dodać do tego zawiadomienia jeszcze cytat Radka Sikorskiego o zarżnięciu watahy czy słowa premiera o tym że pis wyginie jak dinozaury ."

I to równeż jest kłamstwo i manipulacja, ponieważ rząd nie ma wpływu na organizację podróż prezydenta. Niedoinformowanych informuję, że BOR tylko dostaje informację o wyjeździe i nie wnosi żadnych komentarzy, ponieważ ta informacja jest im tylko do tego potrzebna żeby przygotować ochrone (lista osób również). BOR nie może zabronić wyjazdu, ew doradzać. Jak możesz mówić że za ochronę odpowiada kancelaria premiera skoro jest to obowiązek BOR-u? Jak wiadomo samolot został udostępniony.

Zwracam szczególną uwagę na:

"Za organizację logistyczną wizyty również odpowiada rząd "

To już jest bezczelne kłamstwo. Rzad ma bardzo mało do gadania w organizacji takiej wyprawa i to kancelaria prezydenta się tym zajmuje, tak jak każda inna kancelaria zajmuje się organizacją konkretnej osoby.

Dopóki nie pozbędziemy się takich kłamstw dopóty będa powstawać "bajkowe" teorie spiskowe, które obala się jednym argumentem.

Pozdrawiam

co ty za bzdury opowiadasz ?!
- Biuro Ochrony Rządu - jednolita, umundurowana i uzbrojona formacja podległa Ministrowi Spraw Wewnętrznych i Administracji, której głównymi zadaniami są ochrona obiektów i osób, które są ważne ze względu na dobro i interes państwa. Obecnym szefem Biura Ochrony Rządu jest gen. bryg. Marian Janicki.
- MON dostaje listę pasażerów i ją zatwierdza bądź odrzuca !!!
- 36 Specjalny Pułk Lotnictwa Transportowego im. Obrońców Warszawy (36 splt) - oddział lotnictwa transportowego Sił Powietrznych RP (JW 2139).
Tradycje pułku sięgają 1918. Obecna jednostka powstała 25 lutego 1945 na mocy rozkazu Naczelnego Dowództwa Wojska Polskiego. Pułk jest odpowiedzialny za loty krajowe i zagraniczne najważniejszych osób w państwie (Prezydent RP, Prezes Rady Ministrów, Marszałek Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej, Marszałek Senatu Rzeczypospolitej Polskiej, członków Rady Ministrów). JW 2139 realizuje także transport powietrzny na rzecz MON i podległych mu jednostek organizacyjnych np. dowództw rodzajów sił zbrojnych RP. Z samolotów i śmigłowców pułku wielokrotnie korzystały: głowy innych państw, politycy z całego świata, znane osobistości kultury i sportu, ewakuowani z zagranicy obywatele RP i ratownicy wysyłani z pomocą za granicę. Miejscem bazowania jednostki jest wojskowy port lotniczy Warszawa-Okęcie. Święto 36 SPLT obchodzone jest 25 lutego. Jednostka podlega pod Dowództwo Sił Powietrznych, wchodzi w skład Sił Powietrznych Rzeczypospolitej Polskiej.
dyskutujesz z faktami !!!
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jest tak jak napisałem i przestań kłamać. Skoro nie rozumiesz to tylko twój problem, inni potrafią. Moją wiedzę opieram na wypowiedziach osób kompetentych w tym głownego dowódcy BOR. Powiedział wyraźnie, że oni tylko przyjmują do wiadomość listę pasażerów w celu zaplanowania ochrony. Szkoda mojego czasu dalej dyskutować z kłamcami na ten temat. Fakty są faktami i jak ktoś chce je zmienić żeby jego teoria pasowała to jest to godne politowania.

Pozdrawiam
  • -1

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Jest tak jak napisałem i przestań kłamać. Skoro nie rozumiesz to tylko twój problem, inni potrafią. Moją wiedzę opieram na wypowiedziach osób kompetentych w tym głownego dowódcy BOR. Powiedział wyraźnie, że oni tylko przyjmują do wiadomość listę pasażerów w celu zaplanowania ochrony. Szkoda mojego czasu dalej dyskutować z kłamcami na ten temat. Fakty są faktami i jak ktoś chce je zmienić żeby jego teoria pasowała to jest to godne politowania.

Pozdrawiam

z tobą nie da się merytorycznie rozmawiać :)) za pracę BOR odpowiada rząd nie kancelaria prezydenta i czy to się tobie podoba czy nie tak jest !!!
problem polega na tym że ty pewnie jesteś zagorzały antypisowcem a ja trzeźwo myślącą jednostką społeczną
potrafię z oburzeniem przyjąć wcześniejsze zatrzetrzewienie Jarka a ty jakby Donald ciebie osiusiał ciepłym moczem zmagazynowanym podczas snu to byś się tym chełpił jak medalem za zasługi dla państwa , chociaż w rzeczywistości byłbyś co najwyżej ulubionym porannym nocnikiem Donalda :lol :lol :lol :lol :lol

Użytkownik FaceToFace edytował ten post 18.06.2010 - 11:06

• 0

Zagaroth.
Reputacja

Napisano

Rosjanie chcą przetopić tupolewa! :o

Jezeli polski rzad do tego dopusci, to gwarantuje im, ze w pierdlu beda mieli poprzetykane kakaa.
  • 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Rosjanie chcą przetopić tupolewa! :o

Jezeli polski rzad do tego dopusci, to gwarantuje im, ze w pierdlu beda mieli poprzetykane kakaa.

Trzeba być nierozwiniętym ogrem żeby wierzyć Putinowi tak jak mu wierzy Tusk i PaZiu a może w końcu stał się ten obiecany cud i jesteśmy zamiast Ireland - CCCP ? :o
  • 0

Zagaroth.
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
Dołączona grafika

edit AlienGrey
  • -3

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

edit AlienGrey
Za obrazę już dostałeś ostrzeżenie, niestety drugiego nałożyć nie mogę na zablokowane konto.

• 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tusk to zdrajca kraju, nie mam co do tego żadnych watpliwosci. Na niebie codziennie chemia (Tusk musial na to zezwolic, traktuje wiec nas jak psie gowna), Putin prowadzi najwazniejsze dla Polski sledztwo w historii (zaufał wiec czlowiekowi, ktory ma na koncie krew wielu, wielu ludzi).... W normalnym, praworządnym kraju już by siedzial.

Panie Zagaroth, jezyk ktorego Pan uzywa i tresci, ktore Pan przekazuje nie przystoja nawet najwiekszej szumowinie. Podejrzewam, ze uwaza sie Pan za 100% Polaka, szkoda ze za takich jak Pan trzeba sie wstydzic...
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jak nie masz wątpliwości to przedstaw nam dowód potwierdzający twoje doniesienie na policję o podejrzeniu popełnienia przestępstwa. Obydwaj już udowodniliście swój zamknięty umysł, ew tak otwarty że aż wypadł.

Dowód? Proszę bardzo:

Fejs
"za pracę BOR odpowiada rząd nie kancelaria prezydenta i czy to się tobie podoba czy nie tak jest !!!"

No tak, bo szef firmy(rząd) będzie zajmował się organizowaniem podróży sprzątaczki(BOR) żeby zdążyła kupić chemię i jeszcze wysprzątać podłogi, bo przecież jego wielomilionowe kontrakty same się podpiszą.

zagarot
"Tusk to zdrajca kraju, nie mam co do tego żadnych watpliwosci."

W kontekście tej katastrofy w której nie ma jeszcze wyników śledztwa stwierdzenie że jest się już pewnym na podstawie zaledwie doniesień medialnych to tylko głupia wiara. Takie zachowanie nie przystoi komuś kto naprawdę myśli. W temacie o chemtrailsach jeszcze więcej jest takich dowodów wiary

I jeszcze jedno fejs. Nie kłam że wierze Putinowi. Ja najpierw chce wyczerpać wszystkie możliwości wytłumaczenia tej katastrofy na podstawie informacji jakie posiadam. Nawet wy wielcy spiskowcy nie macie podstaw by budować jakiekolwiek teorie spiskowe bo nie macie ŻADNYCH dowodów. Jedyne co macie to te same, według was zupełnie kłamliwe" informacje z mediów. Zakładając że wasza TS jest prawdziwa to już służby specjalne by zadbały o to żeby w mediach było tylko dobrze pisane o Rosji. Niestety do tego momentu w swoich bajkach nie doszliście i wydaje wam się że odkryliście wielką tajemnicę polegając tylko na tym co wam dane. Dla przykładu na jakiej podstawie oceniacie że powyżyszy news o przetopieniu tupolewa to nie jest kłamstwo, za to każdy dobry news o rzadziei już jest dla was kłamstwem?

Pozdrawiam

EDIT up and down
Ja bronię swojej rodziny i szeroko pojętego dobrego pomyślunku, więc raczej nie powienienem się bać czegoś takiego. Jeśli przedstawisz mi twarde dowody zamiast waszych domysłów na to że Tusk jest zdrajcą to go bez wątpienia tak nazwę.

1. decydent znaczenie: osoba decydująca w jakichś sprawach - albo nie masz pojęcia o czym piszesz albo ja nie wiem o jakimś drugim znaczeniu tego słowa.

To co napisałeś do Irona to wyraz typowego chamstwa i kołtuństwa. Nie masz zielonego pojęcia co ktokolwiek z nas robił kiedyś. Heh pseudo patriota (ale chyba w 100% HTC), który każdą próbę współpracy określa lizaniem tyłka. Z tego co wy wypisujecie to z nikim nie powinno się wchodzi w układy bo tak USA-NWO Rosja-FSB, Niemcy-szwaby (tylko czychają na nas) UE-cześć NWO.

EDIT2 - literówki :/

Użytkownik PaZi edytował ten post 18.06.2010 - 13:38

• 0

FaceToFace.
Reputacja

Napisano

Tusk to zdrajca kraju, nie mam co do tego żadnych watpliwosci. Na niebie codziennie chemia (Tusk musial na to zezwolic, traktuje wiec nas jak psie gowna), Putin prowadzi najwazniejsze dla Polski sledztwo w historii (zaufał wiec czlowiekowi, ktory ma na koncie krew wielu, wielu ludzi).... W normalnym, praworządnym kraju już by siedzial.

Panie Zagaroth, jezyk ktorego Pan uzywa i tresci, ktore Pan przekazuje nie przystoja nawet najwiekszej szumowinie. Podejrzewam, ze uwaza sie Pan za 100% Polaka, szkoda ze za takich jak Pan trzeba sie wstydzic...

Panie Ironmacko Pan krytykuje dzisiaj język Zagaroth a gdzie Pan z swoim językiem był w czasach Kiszczaka ?
podpowiem Panu - w doopie Kiszczaka tak samo jak dzisiaj !!!

PaZi z całym szacunkiem dla rodzaju ludzkiego ty jesteś "mądry inaczej " więc polemika z tobą jest najwyższym stadium kretynizmu

edit AlienGrey
Dołączona grafika
Dołączona grafika
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Panie Ironmacko Pan krytykuje dzisiaj język Zagaroth a gdzie Pan z swoim językiem  był  w  czasach Kiszczaka 
podpowiem Panu - w doopie Kiszczaka tak samo jak dzisiaj  !!!

Facetoface, napisze tak: malo mnie interesuje wasza przepychanka polityczna. Rusza mnie natomiast jesli ktos nazywa kogokolwiek: ZDRAJCA. Ja osobiscie nawet generala Jaruzelskiego balbym sie tak nazwac.
Nie wiem czemu ale ludziom wydaje sie, ze moga bezkarnie uzywac wszystkich slow zawartych w slowniku jezyka Polskiego. Co wiecej uwazaja sie za wielkich patriotow uzywajac zwrotow: tego zdrajce, ta bande... 
Jesli uwaza Pan ze jezyk Pana Z. jest odpowieni, to coz...
Nie rozumiem Pana zdania: jakiego jezyka uzywalem. Pan mnie zna? Slyszal Pan jakich slow uzywalem? Ja wiem, ze to forum paranormalne ale na wrozke ze szklana kula Pan nie wyglada...

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 18.06.2010 - 13:28

• 0

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych